چهارشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۸

فاجعه ای به نام آبلیموهای دست ساز/ تجارت با سلامت مردم

آبلیمو

محتویات آبلیموهای دست ساز که بعضا به عنوان آبلیموی طبیعی عرضه می شوند، به قدری خطرناک هستند که می تواند سلامت مصرف کنندگان این قبیل محصولات غیر بهداشتی را با مشکل مواجه کند.

به گزارش مفدا به نقل از مهر، موضوع آبلیموهای دست ساز، هر از گاهی رسانه ای می شود و دوباره از یادها می رود. در حالی که یکی از محصولات غذایی پر مصرف ایرانی ها، آبلیمو است و همین مسئله سبب شده به دلیل گران بودن قیمت آبلیموهای استاندارد، بعضا مردم به سمت خرید این نوع از آبلیموهای دست ساز گرایش پیدا کنند.

متاسفانه محتویات مورد استفاده در تولید آبلیموهای دست ساز، به هیچ عنوان سالم و بهداشتی نیستند و اغلب از مواد صنعتی نیز در تهیه این نوع آبلیموها استفاده می شود که مصرف این نوع محصولات غیر بهداشتی و ناسالم، می تواند باعث بروز انواع بیماری های گوارشی و تهدید سلامت مصرف کنندگان آن شود. این در حالی است که سازمان غذا و دارو، به عنوان یک نهاد نظارتی در حوزه غذا، بارها و به دفعات، ضوابط تولید آبلیمو را اعلام کرده و شرکت های غذایی نیز ملزم به رعایت این ضوابط هستند. اما، نکته ای که نمی بایست فراموش کرد، ضعف نظارتی در مکان های عرضه این نوع محصولات تقلبی است.

سازمان غذا و دارو اعلام کرده که برای اطمینان از رسیدن محصول سالم به دست مصرف کننده، همه واحدهای تولید کننده آبلیمو نیز همانند سایر فرآورده ها موظف هستند بر اساس ضوابط سازمان غذا و دارو و تحت نظارت مسئول فنی و واحدهای تابعه معاونت های غذا و دارو اقدام نمایند. یعنی، پس از کسب پروانه ساخت توسط تولیدکنندگان از سازمان غذا و دارو و اعلام تمام فرمولاسیون مواد، کارشناسان فنی سازمان و معاونت های غذا و دارو رصد می کنند که نام دقیق تمام مواد افزودنی و به کار رفته در فرآورده نهایی، روی برچسب محصولات، به طور دقیق درج شود.

البته وظیفه نظارت بر محصولات غذایی قبل از عرضه به بازار، بر عهده مسئول فنی است که به عنوان نماینده سازمان غذا و دارو در کارخانجات غذایی شناخته می شود و اوست که مشخص کند در خط تولید دقیقا چه مواد افزودنی و در چه حدی استفاده شود.

در همین حال، سازمان غذا و دارو اعلام کرده که برای واحدهایی از تولید کنندگان آبلیمو پروانه ساخت تحت عنوان «آبلیموی طبیعی» صادر می شود که از ویژگی های آن برخوردار باشند در غیر این صورت با آنهایی که تخلف کرده باشند، برخورد قانونی به عمل می آید. 

عبارت صد در صد طبیعی برای آبلیموی خالص و غیر بازسازی شده بکار می رود و عنوان طبیعی برای محصولاتی که مواد افزودنی سنتتیک به آنها اضافه نشده باشد کاربرد دارد و معمولا قیمت محصولات صد در صد طبیعی گران تر است. اما، یکی از معضلات امروز ارگان های نظارتی، تقلب در فرآورده‌های غذایی است که با پیشرفت علم و بهره مندی در تولید، چالشی نیز از سوی متقلبان برای این حوزه بوجود می آید که شناسایی این تقلب‌ها خیلی آسان نیست.

از جمله وظایف سازمان غذا و دارو اتخاذ تدابیری است که به واسطه آن مردم از صحت و سلامت فرآورده‌های غذایی اطمینان حاصل نمایند به همین دلیل توصیه اساسی به مردم این است که حتما به نشان سازمان غذا و دارو و پروانه بهداشتی در بسته بندی فرآورده های غذایی توجه کنند.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.