ازدواج در سنین کم، آری یا خیر؟! سؤالی بسیار بحثبرنگیز، چالشی و مورد ابتلاء. سؤالی که موضوع یک کرسی آزاداندیشی در دانشکده علوم پزشکی ساوه قرار گرفت و موافقان و مخالفان آن به اظهار نظر در این زمینه پرداختند.
به گزارش مفدا ساوه، به همت معاونت فرهنگی دانشجویی دانشکده علوم ساوه، کرسی آزاد اندیشی با موضوع « ازدواج در سنین کم، آری یا خیر؟!» در نمازخانه دانشکده پرستاری و مامایی برگزار شد. در این کرسی که با استقبال خوب دانشجویان، اساتید و پرسنل این دانشکده مواجه شد، دکتر شهربانو قهاری مشاور خانواده و استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران حضور و داوری آن را برعهده داشتند.
وی با اشاره به انواع طرحوارههای موجود در بحث ازدواج مانند «طرحواره نقص»، «طرحواره ایثار» و «طرحواره طرد» گفت: ما حدود 18 طرحواره ناکارآمد در بحث ازدواج داریم و ما باید مراقبت لازم را داشته باشیم تا بزرگترین اتفاق زندگی ما یعنی ازدواج با این طرحواره معیوب شکل نگیرد.
وی افزود نقش برخی باورههای غلط در بحث ازدواج مهم هست و ممکن هست آثار بدی در زمینه انتخاب ما داشته باشند و ما باید مراقب باشیم تا تصمیم ما برای ازدواج و تشکیل زندگی بر اساس این باورهای غلط شکل نگیرد. مثلاً یکی از باورهای غلطی که از قدیم در جامعه سنتی ما وجود داشته این است که خانم باید با لباس سفید به خانه شوهر بروند و با لباس سفید (کفن) بیرون بیاید و همین تلقی غلط باعث شده بود که بسیاری از خانمها قربانی زندگی در شرایط بد باشند و مورد آزار قرار بگیرند و چیزی نگویند.
قهاری بیان کرد از دیگر باورهای غلط در زندگی مشترک این هست که نباید به زن یا مرد رو بدهی یا اگر او را دوست داری نباید به او بگویی و اظهار کنی و سایر باورهای غلط که باعث ایجاد تداخل در زندگی زن و شوهر شده و باعث میشود همسران احساسات خود را به همدیگر بیان نکنند و زندگی آنها دچار مشکل شود.
این کارشناس افزود: از باورهای غلط دیگر در بحث ازدواج این هست که با ازدواج مشکلات حل میگردد، در حالی که ازدواج مشکلات خاص خودش را دارد و ما نباید بخاطر حل مشکلات خود تصمیم به ازدواج بگیریم.
پس از صحبتهای مقدماتی خانم دکتر قهاری دانشجویان موافق و مخالف با ازدواج در سن پایین نظرات خود را بیان کردند.
![]() |
![]() |
ارسال نظر