به گزارش مفدا، دکتر بهرام علی قنبری مشاور علمی، پژوهشی و قائم مقام اجرایی معاونت فرهنگی و دانشجوی وزارت بهداشت در جمع رؤسای مناطق و رؤسای ادارات مشاوره دانشگاههای علوم پزشکی، گفت: یکی از معضلاتی که در همه سطوح جامعه به نوعی وجود دارد، استراتژیهای غلط دولتی شدن تدریجی اموری است که باید توسط مردم اداره شود. در برخی از امور دانشگاهی نیز این موضوع مصداق دارد؛ برای مثال وقتی یک کار دانشجویی که مقرر است بار اصلیاش روی دوش دانشجویان و فایدهاش برای خود آنها باشد، با عملکرد نامناسب ما مسؤولان به تدریج این کار را به سمت دولتی شدن و اداری شدن پیش میرود.
استاد تمام رشته روانشناسی در ادامه از تغییر ماهیت کارهای دانشجویی به شکل و شمایل امور دولتی به عنوان یک تهدید یاد کرد و گفت: از مسؤولان مشاوره دانشگاههای علوم پزشکی انتظار داریم که مراقب باشند کارهایی که مقرر است بر عهده دانشجویان باشد و انگیزه درونی برای فعالیت دانشجویی در آن حوزه وجود دارد به سمت و سوی دولتی شدن پیش نبرند که این موضوع میتواند آسیبرسان باشد؛ چرا که در اموری که انگیزههای بیرونی و مادی عامل محرکش است، پایداری و استمرار وجود نداشته و مقطعی عمل خواهد شد و کارهای مقطعی نتیجه چندانی در پی نخواهد داشت.
قنبری دانشجویان همتایار سلامت را یاور و یاریکننده مشاوران دانشگاهها توصیف کرد و تصریح کرد: فراموش نکنیم که همتایاران سلامتروان قرار است در بسیاری از موارد به مشاوران دانشگاهی کمک کنند و در دانشگاهها بازوی اجرایی ما باشند، ضمن اینکه دانشجویان با این طرح میتوانند تمرین مشارکت اجتماعی داشته باشند.
مشاور علمی، پژوهشی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خطاب به مدیران و کارشناسان مشاوره دانشگاههای علوم پزشکی کشور، گفت: بنده باور دارم که شما مسؤولان مشاوره در دانشگاهها دغدغهای جز سلامت انسانها ندارید، شما دغدغه سلامتروان دانشجویان را دارید این موضوع حقیقتاً قابل تقدیر است.
وی با اشاره به جایگاه و نقش ادارات مشاوره در دانشگاههای علوم پزشکی کشور، گفت: ادارات مشاوره و سلامت روان دانشگاهها باید به عنوان یک «مرجع» در دانشگاه مطرح باشد، بهطوری همه مسؤولان فرهنگی و اجرایی برای تعمیق تصمیمات و اقدامات خود به اطلاعات و منابع مآنها اعتماد و رجوع کنند.
رئیس شورای سیاستگذاری سلامتروان دانشجویان وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما برای تسهیل کار در بحث پایش سلامتروان لازم است از ابزارهایی استفاده کنیم. برای انتخاب بهترین آزمون پایش سلامتروان دانشجویان با تعدادی کارشناس در این حوزه مشورت کردیم که در نهایت به این نتیجه رسیدیم که یکی از بهترین ابزارها پایش سلامتروان تست CAQ است. انتخاب این تست سلیقه شخصی کسی نیست و این انتخاب با مشورت و کار کارشناسی انجام شده است. ضرورت دارد که با توجه به کار کارشناسی و اهمیت موضوع پایش سلامتروان دانشجویان همه همکاران مراکز مشاوره برای ارزیابی بهتر، این تست را به بهترین نحو ممکن به کار گیرند.
وی در پایان با اشاره به اینکه نگاه روانشناسان و مشاوران به سلامتروان یک چیزی فراتر از نبود علائم و نشانگان اختلالات است، خاطر نشان کرد: ما در دانشگاههای علوم پزشکی سلامتروان افرادی را رصد و پیگیری میکنیم که مسئولیت آحاد جامعه را در بخش سلامت جسم و سلامت روان عهدهدار خواهند شد. بنابراین کار ما یک کار بنیادی و زیربنایی است.
ارسال نظر