به گزارش مفدا، دکتر جلال نژادجواد، مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت در گردهمایی روسای ادارات مشاوره دانشگاههای علوم پزشکی به تبیین نقش و جایگاه مشاوران در جایگاه کنونی دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت و گفت: در یک نگاه کلی و جامع باید اذعان کنیم که بخش زیادی از فضای حاکم بر دانشگاهها سیاسی و سپس فرهنگی است؛ اما آنچه جای خالیاش به طور جدی احساس میشود، مشاوره است؛ اکنون توجه کلی حاکمیت کشور به آسیبهای اجتماعی جلب شده است که این خود فرصت مناسبی است تا فضای دانشگاهها و تعاملات این محیط را به سوی معضلات و آسیبهای اجتماعی ببریم.
وی افزود: نقصی که در این حوزه وجود دارد این است که در برخی موارد مسئولان و دستاندرکاران دانشگاهها توجه جدی به حوزه مشاوره ندارند؛ هر چند توجه بخشهای فرهنگی تا اندازه زیادی به مشاوره و ورود به موضوع مهم آسیبهای اجتماعی جلب شده است؛ ما نیز باید تلاش کنیم نقش و جایگاه مشاوره را در دانشگاه را پررنگ کنیم.
وی در ادامه با اشاره به شیوهنامه تفصیلی دفاتر مشاوره روان دانشگاههای علوم پزشکی گفت: به نظر میرسد در ادارات مشاوره به نیمی از این شیوهنامه عمل نکردهایم و اگر بر اساس شیوهنامه پیش میرفتیم همه بخشهای دانشگاه درگیر مباحث مربوط به مشاوره میشد.
نژادجواد با بیان اینکه طرح همتایاران سلامت چنین کارکردی دارد، گفت: اکنون ۶۹۹ همتایار سلامت در دانشگاهها فعالیت میکنند و هدفمان این است که این تعداد را به هزار و ۸۰۰ نفر برسانیم و این امر تبدیل به قدرت و فرصتی مغتنم برای شما به عنوان مسئولان ادارات مشاوره میشود تا نقش همتایاران سلامت را در دانشگاهها برجسته کنید؛ از سوی دیگر از روسای دانشگاهها تقاضا میکنیم که توجه بیشتری به حوزه مشاوره نشان دهند و در این راه شوراهای مشاوره را تشکیل دهند.
وی همچنین با اشاره به مشارکت فعال دانشجویان در فعالیتهای صنفی، آموزشی و... در دانشگاههای علوم پزشکی گفت: هم اکنون نزدیک به ۲ هزار نفر از دانشجویان در شوراهای صنفی فعالیت میکنند و مسئولیتهای اساسی را در حوزههای یاد شده بر عهده گرفتهاند؛ ضروری است این اتفاق و مشارکت در بحث مهم همتایاران سلامت نیز صورت گیرد.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به آمار آسیبهای اجتماعی در خلال سالهای ۹۲ تا ۹۴ گفت: متاسفانه با وجود تلاشهای صورت گرفته شاهد افزایش آسیبهای اجتماعی در میان دانشجویان هستیم و در کنار آسیبهای قدیمی، آسیبهای جدیدتری را نیز شاهدیم؛ رشد آمار دانشجویان مراجعه کننده به ادارات مشاوره از یک سو نشان از عملکرد مناسب این ادارات دارد و از سوی دیگر نگران کننده است؛ این مساله زنگ خطری است که باید در واکنش به آن در موضوعات مربوط به حوزه مشاوره بازنگری کنیم و این بازنگری نیز بسیار مهم و اثرگذار است و مجموعه دانشگاه باید به حوزه مشاوره ورود پیدا کند.
وی سپس به نقاط ضعف و قوت و فرصتها و تهدیدهای حوزه مشاوره گفت: یکی از نقاط قوت ما در زمینه مشاوره برخورداری از نیروی انسانی مناسب است؛ اکنون ۴۴۶ نفر در ادارات مشاوره به دانشجویان ارائه خدمت میکنند که به طور میانگین هر کدام از این ادارات ۷ نفر نیروی انسانی دارند؛ نقطه قوت دیگرمان بنیه علمی خوب دانشگاهها در زمینه مشاوره است، اما جهت دهی این بنیه با استفاده از نیروی انسانی به سوی حل مشکلات دانشگاهها مهم و ضروری است.
نژادجواد در پایان با بیان اینکه دفاتر مشاوره در کنار برنامههای ستادی باید برنامههای عملیاتی منسجمی برای دانشگاههایشان داشته باشند، گفت: در حوزههای مختلف مشاوره آموزشها کافی نیست و امیدواریم بتوانیم میزان آموزش را به خصوص برای همتایاران افزایش دهیم.
ارسال نظر