به گزارش مفدا بهشتی، بر این اساس، دانشگاه علوم پزشکی مشهد به همراه دانشگاه علوم پزشکی تهران در رتبه بازه ۶۰۱ تا ۸۰۰ در بین دانشگاه های برتر دنیا قرار گرفتند. همچنین دانشگاه های علوم پزشکی ایران و شهید بهشتی نیز رتبه ۸۰۱ تا ۱۰۰۰ را در این رتبه بندی جهانی را کسب کردند.
براساس این گزارش، تا سال گذشته فقط یک دانشگاه (دانشگاه علوم پزشکی تهران) از وزارت بهداشت در این نظام رتبه بندی حضور داشت که در حال حاضر تعداد این دانشگاه ها به چهار دانشگاه افزایش یافته است. در این نظام رتبه بندی بیش از ۱۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا به لحاظ آموزشی، پژوهشی و بین المللی مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار گرفته اند. شاخص های این نظام رتبه بندی عبارتند از:
شاخص آموزش با وزن ۳۰ درصد شامل شهرت دانشگاه به لحاظ آموزشی، نسبت استاد به دانشجو، نسبت دانشجویان دکتری به کارشناسی، نسبت دانشجوی فارغ التحصیل شده مقطع دکتری به تعداد اساتید، نسبت درآمد دانشگاه به تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه.
شاخص پژوهش با وزن ۳۰ درصد: شامل شهرت پژوهشی دانشگاه، تعداد مقالات دانشگاه و درآمد حاصل از پژوهش دانشگاه
شاخص استنادات (تاثیر پژوهش) با وزن ۳۰ درصد: تعداد استنادات داده شده به مقالات دانشگاه
شاخص وجهه بین المللی با وزن ۷.۵ درصد: شامل نسبت دانشجوی بین المللی به کل دانشجویان، نسبت تعداد اساتید بین المللی به کل اساتید و تعداد مقالات دانشگاه که با همکاری نویسندگان از دانشگاههای سایر کشورها نوشته شده است
شاخص درآمدهای صنعتی با وزن ۲.۵ درصد شامل نسبت درآمدهای بدست آمده از ارتباط با صنعت به کل تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه
ارسال نظر