دکتر دادخواه معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل یکی از مدیران موفق در مدیریت امور قرآنی در دانشگاه است که با برنامه ریزی صحیح توانسته مشارکت دانشجویان در جشنواره قرآن و عترت را در این دانشگاه افزایش دهد. دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در بیست و سومین جشنواره قرآن و عترت رتبه چهارم را کسب کرد و به لحاظ تعداد دانشگاهیان مقام اول این جشنواره را کسب کرده است. به همین بهانه با این مدیر موفق قرآنی به گفتگو نشستیم.
مفدا: با توجه به اینکه دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در بیست و سومین جشنواره قرآن و عترت باتوجه به تعداد دانشجویان، کارکنان و اساتید رتبه اول را کسب کرده است، بفرمایید که چه اقداماتی در این دانشگاه صورت گرفت تا موفق به کسب این رتبه در جشنواره شدید؟
در سال ۹۴ که مسؤولیت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل را به عهده گرفتم تعداد شرکت کنندگان در جشنواره قرآن و عترت ۸۶ نفر بود. با بررسیها و اقداماتی که انجام شد در سال ۹۵ تعداد شرکت کنندگان را ۹۴۸ نفر رساندیم و رتبه ۷ کشوری را کسب کردیم و با تلاش بیشتر در سال ۹۶ با سه هزار و ۴۴۸ نفر شرکت کننده رتبه ۳ کشوری را کسب کردیم و امسال با پنج هزار و۶۴۴ نفر رتبه اول کشوری را در بخش دانشجویان، کارکنان و اساتید کسب کردیم.
یکی از اقداماتی که در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به منظور رشد فعالیتهای قرآنی صورت گرفته است تشکیل مجمع قاریان قرآن در این دانشگاه است. افرادی که در معاونتهای مختلف چهرههای شناخته شده قرآنی هستند را دعوت کردیم و اتاق فکر قرآنی تشکیل دادیم و جلسات متعددی را به منظور ایجاد انگیزه در افراد برای شرکت در جشنواره با همفکری با اعضای این مجمع برگزار کردیم.
با توجه به اینکه شهر اردبیل "شهر حسینی" است و انتظار از دانشگاه ما در امور دینی و مذهبی بالا است، با همفکری به این نتیجه رسیدیم که باید در همه مراکز حداقل یک رابط قرآنی مستقل داشته باشیم. این افراد پس از طرح در شورای فرهنگی دانشگاه به ما معرفی شدند و در بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی و دانشکدهها مشغول به فعالیتهای قرآنی شدند. با این افراد نیز جلسات متعددی برگزار کردیم و از نظرات این عزیزان استفاده کردیم.
در محیط دانشکدهها از پتانسیل بالقوه دانشجویان استفاده کردیم و از شورای صنفی و انجمنهای علمی کمک خواستیم. علیرغم اینکه مقرر شده بود دو نمره معارف به شرکت کنندگان در جشنواره تعلق گیرد، به دلایلی به دانشجویان ما این امتیاز تعلق نگرفت اما دانشجویان با تلاش موفق شدند رتبه اول را در این جشنواره کسب کنند و این نشان میدهد دانشجویان به معنویت گرایش دارند و ما هستیم که باید انگیزه و ساختارها را برای آنها ایجاد کنیم.
از طرفی به پرسنل با انگیزه قرآنی که در این حوزه مشغول کار هستند توجه کردیم و افراد فعال را در این زمینه به کار گرفتیم. به عنوان مثال یکی از همکاران به نام خانم فاطمه فرزانه در این زمینه دائما مشغول فعالیت است و از طریق اطلاع رسانی و به صورت حضوری از افراد دعوت میکند که در جشنواره شرکت کنند. با اساتید محترم نیز در این زمینه صحبت کردیم و با تلاش توانستیم در این جشنواره رتبه ۴ را کسب کنیم. البته ضعفهایی نیز داریم که درصدد رفع آنها هستیم. در بخش کتبی موفق عمل کردیم و استقبال خوبی داشتیم. در نهایت با تشویق، ارتباط چهره به چهره، استفاده از رسانه و کمک گرفتن از کانونها موفق شدیم این رتبه را کسب کنیم.
مفدا: جنابعالی به عنوان یکی از شرکت کنندگان در این جشنواره و به عنوان دست اندرکار در این جشنواره سطح کیفی جشنواره را چگونه ارزیابی میکنید؟
من سال ۸۶ مدیر دانشجویی دانشگاه بودهام و با تجربهای که در این معاونت دارم معتقدم که تحولات بسیار خوبی در سالهای اخیر در برگزاری جشنواره قرآن و عترت انجام شده است. اگر بخواهیم منصفانه و منطقی قضاوت کنیم باید بگوییم در سالهای اخیر تغییرات ساختاری خیلی خوبی انجام شده است. از آغاز معاونت دکتر فراهانی و ریاست آقای بحرالعلوم در مرکز قرآن و عترت تغییرات بسیار خوبی در این حوزه صورت گرفته است. جشنواره قرآن و عترت در سطح بالایی است و احساس میکنیم باید خیلی تلاش کنیم تا بتوانیم این رتبه را حفظ کنیم و رقابتها در این جشنواره بسیار نزدیک و فشرده است و این اتفاق مبارکی است که در معنویات از یکدیگر سبقت بگیریم و با هم رقابت کنیم.
مفدا: با توجه به اینکه هفته قرآن و عترت در دانشگاهها را در پیش رو داریم چه برنامههایی برای این هفته در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تدارک دیدهاید و غیر از فعالیت در جشنواره قرآن و عترت چه فعالیتهای قرآنی دیگری در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در حال اجرا است؟
قرآن باید همیشه در دانشگاه جاری و ساری باشد و فعالیتهای قرآنی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در طول سال در جریان است. در خوابگاهها به صورت مستمر فعالیتهای قرآنی داریم، مسابقات قرآنی و جلسات تفسیر برگزار میکنیم. مراسمی را در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در پیش رو داریم که در آن از رابطین قرآنی با حضور ریاست محترم دانشگاه مسول محترم نهاد رهبری تقدیر میشود. برخی از رابطین ما در زمان برگزاری جشنواره در مرخصی بودند اما برای برگزاری جشنواره به دانشگاه آمدند که برخود لازم میدانیم که از این عزیزان تقدیر کنیم.
برای ایجاد انگیزه در افراد ۲۶ آبان ماه از افرادی که در مرحله دانشگاهی و کشوری رتبه خوبی را کسب کردهاند در مراسمی با حضور امام جمعه محترم اردبیل و مسؤولین مدیران مراکز مختلف ریاست دانشگاه از این عزیزان به نحو مقتضی تقدیر میشود و از نظرات و پیشنهادات این عزیزان برای بسط و گسترش قرآن در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل استفاده میکنیم.
مفدا: از شما تشکر میکنم، در پایان اگر صحبتی دارید بفرمایید.
من احساس میکنم هر اندازه که برای قرآن تلاش کنیم کم است. اگر قرآن در دانشگاهها ساری و جاری باشد بسیاری از مسائل و مشکلات ما حل میشود. از همکاران و اساتید محترم دانشگاه علوم پزشکی اردبیل که در این راه پیشقدم شدند و از دانشجویان و نیروهایی که به صورت شبانه روزی برای اجرای هر چه باشکوهتر این جشنواره تلاش کردند تشکر میکنم. پارسال ما پنج رتبه وزارتی داشتیم و امسال چهارده رتبه کسب کردیم. از دانشجویان عزیز و نیروهایی که در اجرا و شرکت در این جشنواره فعال و توانمند ظاهر شدند تشکر میکنم.
ارسال نظر