مینا باغبانی، دانشآموخته رشته اتاق عمل از دانشگاه علوم پزشکی آبادان با ساخت یک اثر پویانمایی به تازگی موفق به کسب دیپلم افتخار جشنواره فیلم سلامت وزارت بهداشت شده است.
اثر وی چندی پیش نیز موفق به کسب جایزه نفر نخست نهمین دوره جشنواره بین المللی سیمرغ شده بود.
آنچه در ادامه می خوانید، متن کامل گفتوگویی است که با یکی از دانش آموختگان فعال پیراپزشکی و دانشجوی نمونه کشوری سال ۱۳۹۶ ترتیب دادهایم.
وی در ابتدا ضمن معرفی کامل خود، بیان داشت: مینا باغبانی متولد سال ۱۳۷۲ و دانش آموخته کارشناسی اتاق عمل از دانشکده علوم پزشکی آبادان هستم. در بهمن ۱۳۹۲ در دانشکده آبادان پذیرفته و در بهمن ۹۶ نیز از مقطع کارشناسی این دانشکده فارغ التحصیل شدهام و هم اکنون نیز در حال سپری کردن دوران طرح میباشم.
این فعال دانشجو در پاسخ به این سؤال که فعالیت هنری را از چه سنی آغاز کردید؟ بیان داشت: زمینههای علاقمندیام به فعالیتهای فرهنگی ریشه در دوران دانش آموزی دارد. با ورود به دانشگاه و تلاش مسؤولان، زمینه خوبی در من برای فعالیتهای هنری، فرهنگی و مذهبی شکل گرفت و خیلی زود با این فضا مانوس و فعالیتم را آغاز کردم.
دانشگاه آبادان در فراهم کردن بستر فرهنگی سنگ تمام میگذارد
برنده دیپلم افتخار جشنواره فیلم سلامت وزارت بهداشت، ابراز داشت: دانشگاه آبادان برای فراهم کردن بستر فعالیتهای فرهنگی تلاش زیادی میکند و برای دانشجویان سنگ تمام میگذارد. بدین معنا که نه تنها کلاسهای آموزشی مناسبی در طول سال برای فعالیتهای فرهنگی نظیر جشنواره بین المللی سیمرغ برگزار میکند که با فراهم کردن سایر زمینههای مورد نیاز توجه و اهتمام فراوانی نشان میدهد.
باغبانی اظهار داشت: با ورود به دوران دانشجویی و زمینه مساعدی که برای فعالیتهای فرهنگی و هنری در دانشگاه آبادان وجود داشت، فیلم سازی را به بهانه حضور در هشتمین دوره جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت کرده و موفق به ساخت یک فیلم کوتاه موبایلی با رویکرد سلامت روان شدم.
این دانشآموخته رشته اتاق عمل از دانشگاه علوم پزشکی آبادان، بیان داشت: اثری که خوشبختانه موفق به کسب رتبه دوم کشوری شد؛ به سبب این اتفاق به فیلم سازی به عنوان ابزاری برای انتقال ایدهها و پیامهایی که در ذهن دارم بیش از پیش علاقمند شدم.
این فعالی دانشجویی به فعالیت در رشته کاریکاتور اشاره داشت و گفت: فعالیت در رشته کاریکاتور و همزمانی آن با برگزاری کلاس ساخت پویانمایی در دانشگاه سبب شد که به این رشته نیز علاقمند شوم و با تلاش استادم بتوانم یک اثر خوب در این رشته تولید و به نهمین دوره جشنواره سیمرغ و سپس جشنواره فیلم سلامت ارسال کنم.
«آقا گرگه»، یک پویانمایی سه دقیقهای در حوزه سلامت روان کودکان است
وی اضافه کرد: «آقا گرگه»، یک پویانمایی سه دقیقهای در حوزه سلامت روان کودکان است و به آسیب شناسی تنبیهات کلامی و اثر آن بر سلامت روان کودکان میپردازد؛ تولید این اثر در مدت چهار ماه و به تنهایی صورت گرفته است. داستان این انیمیشن برگرفته از صحبتهای مشاور دانشگاه علوم پزشکی آبادان در خصوص یک کودک بیمار است.
باغبانی به نحوه آشنایی خود با جشنواره سیمرغ اشاره کرد و گفت: دانشگاه آبادان تبلیغات مناسبی برای جذب دانشجویان به جشنوارههای مختلف و به ویژه جشنواره بین المللی سیمرغ دارد؛ من از هفتمین دوره جشنواره سیمرغ و از طریق تبلیغات محیطی، کارشناسان دانشگاه و دوستانم در دیگر دانشگاههای علوم پزشکی با جشنواره سیمرغ آشنا شدم و از همان دوره به عنوان مخاطب در رشتههای مختلف جشنواره شرکت کردهام.
این دانشآموخته رشته اتاق عمل از دانشگاه علوم پزشکی آبادان، ابراز داشت: در دوره هفتم جشنواره موفق به شرکت در بخش گویندگی و اجرا شدم؛ در جشنواره هشتم نیز در دو رشته شرکت کردم که در رشته گویندگی و اجرا حائز رتبه نشدم اما در رشته فیلم کشوری موفق به کسب رتبه کشوری شدم. در نهمین دوره جشنواره نیز در رشتههای پویانمایی، فیلم کوتاه و کاریکاتور در جشنواره شرکت کردم که موفق به کسب رتبه نخست کشوری در بخش پویانمایی شدم.
این برگزیده نهمین جشنواره فرهنگی سیمرغ در ادامه گریزی به برگزاری چنین فستیوالهای بزرگ فرهنگی و تاثیر آن بر رشد خلاقیتهای دانشجویان زد و افزود: جشنوارهای نظیر سیمرغ باعث شده است که دانشجویان و به ویژه دانشجویان علوم پزشکی، فرصتی برای رشد فرهنگی و پرداختن به فعالیتهای هنری بیابند.
دانشجویان علوم پزشکی از ظرفیتهای خوب هنری برخوردار هستند
وی ادامه داد: دانشجویان علوم پزشکی از ظرفیتهای خوب فرهنگی و هنری برخوردارند و تنها کافی است فضا و فرصتی برایشان فراهم شود تا استعدادشان را در یک مسیر مشخص قرار دهند و به سمت هدفی که در پیش دارند، گام بردارند.
باغبانی تصریح کرد: تداوم و استمرار؛ رمز و راز اثرگذاری جشنوارههای فرهنگی و هنری است. معتقدم دانشجویان رشتههای علوم پزشکی باید به فعالیتهای هنری همچون فعالیتهای آموزشی و پژوهشی بنگرند و بدانند که هدف نهایی همه این فعالیتها، خدمت بهتر و با کیفیت تر در حوزههای بهداشتی و درمانی به جامعه است.
حضور در فعالیتهای فرهنگی، نگاه به امر بهداشت و درمان را تغییر میدهد
این فعال دانشجویی بیان داشت: حضور در فعالیتهای فرهنگی این چنینی میتواند نگاهمان به امر بهداشت و درمان را تغییر دهد و با دید بازتری به مقولات این حوزه بنگریم.
برنده دیپلم افتخار جشنواره فیلم سلامت وزارت بهداشت، ابراز داشت: افزوده شدن بخش بین المللی به دوره نهم جشنواره نیز یک امتیاز خوب برای جشنواره سیمرغ است و برگزاری کارگاههای آموزشی نیز نقطه قوت دیگر جشنواره سیمرغ در خلال سالهای اخیر است.
دانشآموخته رشته اتاق عمل از دانشگاه علوم پزشکی آبادان، تصریح کرد: یکی از مسائلی که دانشجویان برای تولید آثار فرهنگی و هنری با آن مواجه هستند، کمبود زمان است. در نظر گرفتن ساعتی مشخص به صورت سراسری برای انجام فعالیتهای فرهنگی میتواند به دانشجویان کمک کند.
رشد شخصیتی و منش اجتماعی از دیگر دستاوردهای جشنواره بین المللی سیمرغ است
وی در پایان بیان داشت: در طول دوران دانشجویی در بیشتر جشنوارههای علمی، فرهنگی و هنری حضور داشتهام و معتقدم حضور در این رویدادها بر ارتقاء اطلاعات و دانش یک دانشجو اثر مستقیمی دارد؛ تبادل اطلاعات فرهنگی، رشد شخصیتی و منش اجتماعی از دیگر دستاوردهای جشنوارههای فرهنگی و هنری همچون سیمرغ است.
منبع : سایت مفدا
ارسال نظر