یکشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۴

دانشجویی

مسئول تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران باید به سمت صنعتی سازی طبخ غذا حرکت کنیم/ صنعتی سازی باعث کاهش هزینه و آلودگی‌ها می‌شود

نشست روسای ادارات تغذیه دانشگاه های علوم پزشکی

مسئول تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران بر لزوم صنعتی سازی آشپزخانه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه‌ها تاکید کردو گفت: کاهش هزینه، کاهش نیروهای انسانی و پایین آمدن آلودگی‌های غذایی از مهمترین فواید صنعتی سازی است.

به گزارش مفدا، مسئول تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران بر لزوم صنعتی سازی آشپزخانه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه‌ها تاکید کردو گفت: کاهش هزینه، کاهش نیروهای انسانی و پایین آمدن آلودگی‌های غذایی از مهمترین فواید صنعتی سازی است.

شیما هادوی در همایش روسای ادارات تغذیه دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور که روز یکشنبه با حضور روسا و کارشناسان امور تغذیه در محل صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: صنعتی کردن آشپزخانه‌ها و سلف‌سرویس‌های خوابگاهی و بیمارستانی فواید مختلفی دارد و باید همه دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌های تحت پوشش به سمت صنعتی سازی حرکت کنند.

وی گفت: بر اساس تحقیقات به عمل آمده، به این نتایج دست یافتیم که طبخ غذا با روش‌های سنتی جز صرف هزینه‌های بالا و بکارگیری نیروی انسانی زیاد واتلاف وقت و انرژی، بازدهی و راندمان نتایج دیگری ندارد و اثبات شد که صنعتی سازی و پخت غذا در فضاهای دانشگاهی و بیمارستانی بسیار با صرفه‌تر از روش‌های سنتی است و به لحاظ کاهش دخالت نیروی انسانی، می‌توان علاوه بر صرفه اقتصادی، غذای با کیفیت‌تر و به لحاظ ایمنی و بهداشتی، با کیفیت بالاتری تهیه کرد.

هادوی گفت: وقتی به سمت صنعتی سازی طبخ غذا حرکت می‌کنیم قطعا نیروی انسانی به واسطه روی کار آمدن تجهیزات و لوازم مدرن پخت غذا، کاهش می‌یابد که این کاهش نیروی انسانی باعث می‌شود آلودگی‌های غذایی شود.

وی خاطرنشان کرد: ما مبالغ زیادی  را صرف طبخ غذا در محیط های دانشگاهی و بیمارستانها می‌کنیم که از جمله می‌توان به صرف هزینه‌های نیروی انسانی، آب، برق، گاز و... که در فرآیند تهیه و توزیع غذا در این محیط ها اشاره کرد که قطعا با خریداری تجهیزات و لوازم صنعتی طبخ غذا، می‌توان بر خیلی از مشکلات غلبه کرد.

وی بر لزوم  تامین فضاهای لازم برای خریداری تجهیزات صنعتی تاکید کرد و گفت: وقتی فضاهای لازم برای استقرار تجهیزات و دستگاه‌های صنعتی برای پخت غذا در محیط‌های بیمارستانی یا دانشگاهی وجود نداشته باشد، قطعا باعث می‌شود هزینه‌های زیادی را برای فرآیند تهیه و توزیع غذا کنیم از این رو باید در راستای صنعتی سازی طبخ غذا در محیط‌های دانشگاهی و بیمارستانی تلاش کنیم.

هادوی با اشاره به اینکه باید یکی از برنامه‌های اصلی ما در دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌های تحت پوشش، بهسازی سالانه آشپزخانه‌ها باشد، اظهار کرد: در دانشگاه علوم پزشکی تهران  تصمیم گرفتیم همه ساله نسبت به بهسازی آشپزخانه‌های دانشگاهی و بیمارستان‌های تحت پوشش اقدام کنیم و برنامه ما این است که کاملا به سمت بهسازی و صنعتی سازی طبخ غذا حرکت کنیم.

مسئول تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران وکارشناس تغذیه با بیان اینکه حدود ۴ دانشگاه علوم پزشکی ، دارای آشپزخانه صنعتی است، خاطرنشان کرد: تقریبا در نیمی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور طبخ غذا به صورت  نیمه صنعتی انجام می‌شود و بقیه دانشگاه‌ها ابنیه‌های قدیمی وغیرصنعتی دارند که به واسطه آن هزینه های گزافی صرف این نوع طبخ غذا می‌شود که قطعا طبخ غذا به روش‌های سنتی توجیه اقتصادی ندارد.

هادوی خطاب به روسا و کارشناسان اداره تغذیه دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: باید شما کارشناسان و روسا در راستای صنعتی سازی تلاش کنید و مدیران را مجاب به صنعتی سازی طبخ غذا و دوری جستن طبخ غذا به روش های سنتی کنید که قطعا علاوه بر کاهش هزینه‌ها، آلودگی‌های تغذیه‌ای نیز کاهش می‌یابد. از این رو باید مدیران را مجاب کنیم که به سمت بهسازی و نوسازی فضاهای فیزیکی و صنعتی سازی طبخ غذا حرکت کنند.

مسئول تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین در خصوص اصول طراحی منو غذایی، اهمیت تنظیم منوی غذایی، منونویسی هدفمند بر مبنای سلامتی جامعه و ارتقای سطح سلامت، شناخت بازار وبکارگیری فرآیندها، امکانات عملیاتی، برنامه ریزی جهت ارتقای کیفی وکمی خدمات رسانی توضیحاتی ارایه داد.

در این نشست همچنین توسط این کارشناس، نکاتی که لازم است در طراحی منوی غذایی مد نظر قرار بگیرد به حاضرین ارایه شد.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.