به گزارش مفدا کاشان، با رونمایی از سامانه جدید منبعیاب که توسط مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت راه اندازی شده کلیه پژوهشگران میتوانند از این سامانه به منظور تهیه فهرست کامل و به روز منابع مورد اشتراک وزارت بهداشت؛ فراهمسازی امکان جستجوی لغوی، بازیابی الفبایی و موضوعی مجلات و یا منابع دیگر از یک ناشر خاص؛و همچنین ارائه شاخصهای ارزیابی مجلات، جهت کمک به پژوهشگران برای انتشار مقاله خود در یک مجله مناسب، از این سامانه استفاده کنند.
این سامانه در سایت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه با آدرس rsf.research.ac.ir بارگذاری شده، کاربران با کلیک بر روی لوگوی سامانه منبعیاب میتوانند به این سامانه وارد شوند.
برای دسترسی به این اطلاعات فقط کافی است که در بخش جستجوی ساده عنوان یا بخشی از عنوان مجله مورد نظر خود را تایپ کنید با توجه به اینکه جستجو به صورت Real Time انجام میشود همزمان با تایپ هر حرف نتایج ظاهر میشوند.
همچنین کاربران می توانند از طریق ISSN/ ISBN، Publisher و نوع نمایه جستجو را انجام دهند.
بنا بر این گزارش همچنین در جستجوها میتوانید نوع منبع را نیز مشخص کنید. به طور مثال میتوانید تعیین کنید که فقط کتابها، مجلات و یا راهنماها نمایش داده شوند. همچنین میتوانید نوع دسترسی به منابع را هم مشاهده یا مشخص کنید.
به طور مثال شما میتوانید نتایج را به منابعی که مشترک هستید، منابع رایگان، غیر مشترک و یا همه منابع محدود کنید. این علامت در جلو منبع اگر به رنگ سبز باشد به معنای آن است که منبع خریداری گردیده و به متن کامل آن دسترسی وجود دارد. رنگ نارنجی به معنای آن است که منبع Open Access است و خاکستری یعنی اینکه دسترسی به متن کامل وجود ندارد.
در بخش نتایج میتوانید بهجز عنوان منبع، طبقه موضوعی، ناشر، IF، IF Qurtile، CiteScore و موارد دیگر را مشاهده کنید. در این بخش میتوانید مشاهده کنید که این منبع در کجا نمایه میشود.
در بخش جستجوی موضوعی شما امکانات بیشتری جهت جستجو در اختیار دارید. به طور مثال میتوانید مجله ای را با IF مشخص، از یک ناشر خاص، یا نمایه شده در پایگاه خاص یا دارای شاخص SNIP یا SJR مشخصی را جستجو کنید.
در بخش جستجوی موضوعی شما میتوانید بر حسب موضوع جستجو کنید. به طور مثال شما میخواهید بدانید در حوزه Cardiology به چه منابعی یا اختصاصاً به چه کتابهایی دسترسی دارید و به طور کلی چه منابعی در این موضوع در این پایگاهها وجود دارند.
در بخش منابع اطلاعاتی شما میتوانید کلیه منابعی را که از طریق کنسرسیوم وزارت بهداشت برای دانشگاهها خریداری شده است به تفکیک نوع منبع شامل موارد زیر مشاهده کنید.
Databases, E-Journals, E-Books, Atlases & CME's, Evidence-Based Resources, Multimedia (Movies, Images, Slides), Local Resources, Free Medical Resources.
ارسال نظر