به گزارش مفدا رفسنجان، انتشار "نشریات دانشگاهی" یکی از عمدهترین فعالیتهای فرهنگی دانشجویان و دانشگاهیان در سالهای اخیر به شمار میرود. این نشریات با موضوعات مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی واجتماعی منتشر میشوند و با طی مسیر پر فراز و نشیب به رشد کمی و کیفی قابل توجهای دست یافتهاند. اما با توجه به اهمیت کارکرد این نشریات به عنوان یک رسانه درون دانشگاهی باید چارچوبهای حقوقی و تعاریف قانونی را در خصوص این نشریات و روند فعالیت آنها دانست و به آئیننامهای مراجعه کرد که مصوبه شواری عالی انقلاب فرهنگی است و در آن به تفصیل در این خصوص توضیح داده شده است.
بر اساس تعریفی که در آئیننامه "ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی" آمده است: برای دریافت مجوز انتشار "نشریات دانشگاهی" در اولین قدم باید بدانیم که به کدام مرجع ذیصلاح مراجعه کنیم. تنها مرجع رسیدگی به درخواست صدور مجوز نشریه دانشگاهی " کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی" که زیر نظر "شواری فرهنگی" هر دانشگاه فعالیت میکند.
ترکیب "کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی" شامل؛ معاون فرهنگی و دانشجویی هر دانشگاه به عنوان رئیس کمیته، نماینده تامالاختیاردفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه،یک عضو حقوقدان به انتخاب رئیس دانشگاه، دو نفر عضو هیأت علمی به انتخاب شورای فرهنگی دانشگاه، دو نفر نماینده از مدیران مسوول نشریات موجود در دانشگاه به انتخاب مدیران مسوؤل نشریات دانشگاهی و مدیر امور فرهنگی دانشگاه به عنوان دبیر کمیته است.
مرجع تجدید نظر
مرجع تجدید نظر در خصوص تصمیمات و آرای "کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی" در هر دانشگاه بر عهده شورای فرهنگی دانشگاه است.
همچنین بر اساس "آئین نامه کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی" مرجع تجدید نظر در تصمیمات شورای فرهنگی هر دانشگاه و رسیدگی به اعتراضات به تصمیمات این شورا، بر عهده " شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی" است که در هر وزارتخانه و دستگاه مربوطه تشکیل میشود.
ارسال نظر