به گزارش مفدا، نخستین روز چهارمین دوره توسعه مهارتها و توانمندسازی مدیران فرهنگی و کارشناسان قرآنی دانشگاههای علوم پزشکی از روز هشتم بهمنماه در مجتمع فرهنگی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در خزرآباد ساری برگزار شد.
در مراسم آغازین این نشست امیر للگانی، مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت شناخت، تسلط و بروزرسانی مهارتها و اطلاعات مدیران و کارشناسان فرهنگی در این حوزه بر لزوم توجه به نگاه همدلانه و عادلانه به دانشجویان در حوزه فرهنگی تاکید کرد و جذب حداکثری دانشجویان به فعالیتهای فرهنگی را از مهمترین اهداف فرهنگی دانست که باید در دانشگاههای علوم پزشکی مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه نظرات خدمت گیرندگان حوزه فرهنگی یعنی دانشجویان ملاک و شاخص ارزشیابی فعالیت های فرهنگی دانست و خطاب به مدیران و کارشناسان حوزه فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی گفت: در این حوزه باید متفاوت از سایر حوزهها بیاندیشیم.
للگانی، در بخش دیگری از سخنان خود، نحوه برخورد مسوولان در این حوزه را در جذب و دفع دانشجویان موثر خواند و عنوان کرد: فناوری روز دنیا در حوزههای مختلف از جمله رسانههای اجتماعی با سرعت زیادی در حال پیشرفت است که تسلط و عقب نماندن از این تحولات در گرو بروز آوری دانش و مهارت مدیران و کارشناسان فرهنگی است.
محمدمهدی بحرالعلوم، سخنران دیگر این مراسم نیز در بخش دیگری از این نشست به تنوع بسیار خوب در حوزه ایدهپردازی قرآنی دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت و خواستار مشارکت کارشناسان قرآنی دانشگاهها در تدوین طرح و برنامه سال ۹۷ این مرکز شد.
وی با اشاره به اینکه طرح و برنامه سال آینده مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در حال نهایی شدن است، دوره توانمندسازی مدیران فرهنگی و کارشناسان قرآنی دانشگاه های علوم پزشکی را فرصت مناسبی برای ارائه پیشنهادات و بررسی این برنامه دانست.
بلافاصله پس از این مراسم، مدیران و کارشناسان به گروههای جداگانه تقسیم و در کارگاههای تدارک دیده شده حاضر شدند. در این بخش کارشناسان قرآنی در دو کارگاه پیش و پس از اذان ظهر در نشست تخصصی با رییس و کارشناسان مرکز قرآن و عترت به بررسی موارد مختلف پرداختند که در این بین بررسی آییننامه بیست و سومین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت سهم بیشتری از توجه شرکتکنندگان را به خود اختصاص داد.
در سوی دیگر مدیران فرهنگی در گروههای چندگانه با حضور مدیرکل، روسای ادارات و کارشناسان این ادارهکل به بررسی و بیان نقاط قوت و ضعف فعالیتهای فرهنگی در دانشگاههای علوم پزشکی پرداختند و به طور مفصل به مشکلات و موضوعات این حوزه پرداختند.
برنامههای روز نخست چهارمین دوره توسعه مهارتها و توانمندیهای مدیران فرهنگی و کارشناسان قرآنی در نوبت بعدازظهر با نشست تخصصی قرآنی با عنوان«قرآن از دریچهای نو» با سخنرانی دکتر ناصر مهدوی، استاد دانشگاه و دینپژوه ادامه یافت و مخاطب این نشست هر دو گروه مدیران فرهنگی و کارشناسان قرآنی بودند؛ ضمن اینکه محمدمهدی بحرالعلوم رییس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت به اتفاق کارشناسان این مرکز نیز در این نشست تخصصی حاضر بودند.
مهدوی در بخشی از این نشست پس از توصیه حاضران در نشست به مطالعه فلسفه به منظور استفاده بیشتر از آموزههای قرآنی، یکی از دلایل موفقیت عارفان و انسانهای بزرگ دوران گذشته را دلبستگی و وابستگی آنان به قرآن دانست و گفت: حافظ شاعر بزرگ ایرانی قرآن کریم را با چهارده روایت خوانده و حفظ کرده است و انس عجیبی با آن داشت. مولوی نیز اینگونه بود و شاعرانی نظیر اقبال نیز معتقد بودند مثنوی، قرآن فارسی است. قرآن چنان حقایقی را در دل خود نهفته داشته و دارد که اگر کسی بدان چشم بدوزد می تواند از آن گرمی و روشنی بگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از سبقت صورت دین بر محتوا سخن گفت و افزود: در طول تاریخ برخی از عالمان ما نیز به دنبال این قافله راه افتادند و بخش دیگری از عرفا و فیلسوفان به حاشیه رانده شدند و کم کم صورتزدگی، آفتی در تاریخ دینی شد و جای معنا را گرفت. آرام آرام از درون و محتوا خالی شدیم و توجه به مراسم، مناسک و حجم عمل، جای توجه به مغز عمل را گرفت. گویی قرآن را در تاریخ به گونهای نگریستهایم که اگر ظاهر قرآن را تقدیس کنیم به تکلیفمان عمل کرده ایم و از رحمت خداوند برخوردار شدهایم اما خود قرآن چنین اجازهای به ما نمیدهد و حتی یک آیه وجود ندارد که خداوند به دلایل واهی راه بهشت را بر انسان باز کند. خداوند همان اندازه که به نماز دعوت میکند در ادامه به انفاق، عمل و اندیشه نیک نیز دعوت می کند.
صاحب اثر زیبایی شناسی عاشورا در بخش دیگری از این نشست اظهار کرد: مطابق آنچه در قرآن آمده است، کسانی که در این دنیا، اخلاقی زندگی نمی کنند عاقبت شرمآوری دارند و تمام این تاکیدات به دلیل این است که انسان را به سوی اخلاقی زندگی کردن و رستگاری سوق دهد. بخش زیادی از روانشناسی امروز از نگاه قرن بیستمی فاصله گرفته و در عصر حاضر به روانشناسی شناختی رسیده ایم که دلیل مشکلات انسان را نفس خود او می داند. همچنان که قرآن برای اینکه بشر رنج و درد متحمل نشود او را به خویشتنداری فرا خوانده است و ریشه بزرگی از مشکلات انسان را نفس سرکش و پرخواهی ها، تکبر و ... می داند و این تشخیص معجزه آسای قرآن است.
این استاد دانشگاه، اعجاز قرآن را در منطق عظیم آن دانست و ادامه داد: پیام قرآن، انسانی ترین دردناک ترین و دلسوزانه ترین پیامی است که در تمام تاریخ برای انسان نازل شده است. عدم خویشتنداری و رها کردن نفس ریشه مشکلات انسان است. اخلاقی زندگی کردن اندوه و غم انسان را از وجود او بیرون می برد و قرآن کریم نیز این نکته می گوید؛ انسان می تواند ابلیس درون خود را کنترل کند؛ مهار نکردن این ابلیس مصائب فاجعه باری برای او در پی دارد. ریشه بسیاری از تزاحم های بشری به دلیل عدم تسلط انسان بر نفس خویش بوده است و قرآن آدمی را به این مهم دعوت کرده تا او به انسانی فاخر تبدیل شود.
روز نخست چهارمین دوره توسعه مهارتها و توانمندیهای مدیران فرهنگی و کارشناسان قرآنی دانشگاههای علوم پزشکی بیش از برنامه ریزی انجام شده به طول انجامید و مدیران فرهنگی و کارشناسان قرآنی پس از ادای فریضه نماز مغرب و عشاء برای انجام پرسش و پاسخ با حضور دکتر مهدوی به سالن برگشتند و به تفصیل سوالات خود را در حوزههای دینی و قرآنی از وی پرسیدند.
ارسال نظر