به گزارش مفدا، شصت و نهمین جلسه شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدیان، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، حجت الاسلام محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، دکتر محمدرضا فراهانی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت و جمعی از مدیران و مسوولان دستگاههای آموزش عالی امروز چهارشنبه ۲۷ دی ماه در معاونت فرهنگی- سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی در بخشی از این نشست با قدردانی از وزارت بهداشت برای برگزاری شایسته سی و دومین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت افزود: بر اساس ارزیابی های انجام شده جشنواره سی و دوم از لحاظ برگزاری شکل و محتوا در بهترین شکل ممکن خود اجرا شد و امیدواریم تجارب برگزاری جشنواره سی و دوم در دورههای بعد استفاده شود و دیگر دستگاهها نیز این جشنواره را چند گام به جلو ببرند.
وی با اشاره به اینکه منشور توسعه فرهنگ قرآنی، بالاترین سند راهبری فعالیتهای قرآنی در کشور است، افزود: این سند دارای سه رویکرد فرهنگسازی هماهنگسازی و نظامسازی است که «نظام سازی» وظیفه دانشگاه و حوزه است. امری که در دهه های گذشته چندان مورد توجه قرار نگرفته و اکنون جامعه غیردانشگاهی مطالبه گر این موضوع است.
محمدی ادامه داد: در حوزه پژوهش های قرآنی و خصوصا در پژوهش های بنیادی و توسعهای کارهای بر زمین مانده فراوانی داریم؛ فعالیت ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم از چندی پیش آغاز شده و به صورت جدی پیگیر مطالبه مهم رهبری مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم است.
وی با بیان اینکه مطالبه ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم از راهبردیترین و هوشمندانهترین مطالبات رهبری است، بر ضرورت توجه به نسبت دانشگاه و مساله حفظ قرآن تاکید کرد و گفت: برحسب بررسی های انجام شده سنین آغاز دوران دانشجویی از بهترین بازه های سنی برای شروع حفظ قرآن کریم است و ۵ میلیون نفر از ۵۵ میلیون مخاطب طرح سراسری حفظ قرآن کریم را اعضای جامعه دانشگاهی تشکیل می دهند که باید به این ظرفیت بزرگ توجه کرد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی نقطه محوری منشور توسعه فرهنگ قرآنی را حفظ قرآن عنوان کرد و گفت: هر کس هر مقدار که در این مسیر گام بردارد و به حفظ قرآن بپردازد مطلوب است. در دانشگاه به دنبال مثلث حفظ قرآنیم؛ گام نخست حفظ به ذهن سپردن قرآن است و اگر قرآن از ذهن به قلب رفت، باطنی و در وجود انسان جاری شد، شخص دارای این فضیلت حامل نامیده می شود و در ادامه اگر قرآن از قلب در اعضا و جوارح آدمی جاری شد، آنگاه او عامل به قرآن است؛ بر مبنای این تعاریف در دانشگاه های کشور به دنبال حافظِ حاملِ عامل هستیم و این نقطه قله فعالیت های قرآنی در تمام عرصه ها است.
ارسال نظر