به گزارش مفدا رفسنجان، به بهانه پایان فصلی از کسب علم و تحصیل دانشجوی فعال فرهنگی و برگزیده جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت و همچنین دبیر چندین دوره کانون فیلم و تئاتر دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، در گفتگویی دوستانه به پای صحبت های اویس نادری فارغ التحصیل رشته پرستاری نشسته ایم که در ادامه میخوانید:
مفدا رفسنجان: به عنوان سوال اول ضمن معرفی خودتان، برایمان بگوئید از چه زمانی به حوزه فرهنگ و هنر نمایش علاقهمند شدید و شروع به کار کردید؟
عرض سلام و ادب و احترام دارم خدمت شما. اویس نادری هستم، متولد سال ۷۳ و فارغ التحصیل رشته پرستاری از دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان.
از زمانی که قدرتِ قلم و هنر نمایش را درک کردم علاقه مند به این حوزه شدم و اول دبیرستان (تابستان ١٣٨٨) با ساخت مستندی که به صورت خیریه برای یک کانون فرهنگی هنری داشتم، فعالیت جدی خودم را شروع کردم و میشه گفت از دوران ۶ یا ۷ سالگی با آشنایی من با دوربین و تصویربرداری و کارایی این نوع هنر نمایشی مرا به فکر ساخت فیلم و خلق هنر نمایشی وا داشت.
مفدا رفسنجان: چه افرادی مشوق شما در این عرصه بوده و از حمایت های دانشگاه بگویید؟
خانواده و دوستانم همیشه من را از تشویق هایشان بی نصیب نگذاشته اند و بزرگترین مشوق من، یعنی پدربزرگ فرهیخته ام که بیش از نیم قرن از زندگی خود را وقف اشاعه علم و فرهنگ این سرزمین کرده است برای من همیشه کوهی از انرژی بوده است.
از سال ٩٢ که وارد دانشگاه شدم با حمایت مدیر فرهنگی دانشگاه، آقای دکتر امین ارسلان و با تلاش های زیاد توانستم کانون فیلم و عکس و تئاتر دانشگاه را فعال کنم که اولین دستاوردش ساخت فیلم "بازگشت" بود که شروعی برای فعالیت جدی من در این زمینه بود.
این حمایت ها از سمت دانشگاه در طی این چهار سال ادامه داشت تا بتوانم این آثار و فعالیت هایی که به طور تیتر وار عرض خواهم کرد را در دوره دانشجویی داشته باشم:
۴سال دبیر کانون فیلم و عکس و تئاتر دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
٢سال نایب دبیر مجمع کانون های فیلم و عکس وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی کشور
تهیه کننده، نویسنده و کارگردان فیلم های کوتاه:
بازگشت
پالتوی خالی
Absurd
ساکت
Humangram
اعتیاد به زبان ساده
The Life
Cinema Art
Apple
نویسنده فیلم "کفشهایش"
نویسنده و کارگردان رادیویی: رادیو بیداری
نویسنده ، تهیه کننده و کارگردان مجموعه صد قسمتی انیمیشن "ببین نبین"
تصویر بردار، نویسنده، تهیه کننده و کارگردان: Video Art,Down With
کارگردان تئاتر صحنه ای: "مارکولفا، پیشخدمتی خوشبخت"
دستیار کارگردان تئاتر صحنه ای: "پیشخدمت خوشبخت"
برنده جایزه بهترین فیلم هفتمین جشنواره فرهنگی و هنری وزارت بهداشت
برنده جایزه بهترین نویسنده هشتمین جشنواره فرهنگی و هنری وزارت بهداشت
که جا دارد از آقای دکتر ارسلان به عنوان مدیر و نماینده فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تشکر کنم.
مفدا رفسنجان: برای کار کارگردانی و نویسندگی آموزش خاصی دیدهاید؟ آیا به طور حرفهای به آن میپردازید؟
خیر آموزش خاصی ندیده ام و به طور خود آموز و تجربی تا امروز کار کرده ام و همیشه تلاشم بر این بوده که به طور حرفه ای و در سطح ملی کار کنم.
مفدا رفسنجان: شما به عنوان برگزیده در دو دوره جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت این جشنواره را چطور ارزیابی میکنید و فکر میکنید برگزاری چنین جشنواره هایی چه اهمیتی دارد؟
برگزاری چنین جشنواره هایی به خصوص جشنواره فرهنگی و هنری وزارت بهداشت اهمیت علم و هنر، دو جز جدایی ناپذیر فرهنگ را برای ما به ارمغان داشته است که امیدوارم روزی این جشنواره ملی به جشنواره ای بین المللی تبدیل شود تا دانشجویان ایرانی استعدادها و توانایی های خودشان را در عرصه جهانی و با رقابت سالم با دانشجویان کشورهای دیگر محک بزنند.
مفدا رفسنجان: فیلم "پالتوی خالی" در هفتمین جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت به عنوان بهترین فیلم انتخاب شد. در این خصوص اگر توضیحی دارید بفرمایید؟
"پالتوی خالی" دغدغه چندین ساله زندگی من بود که شبی روی کاغذ آمد و در روزی زمستانی و سرد با تمام مشکلاتی که برای ساخت این فیلم داشتم، به مرحله تولید رسید. "پالتوی خالی" نقطه عطفی برای ادامه راه فیلمسازی بود، چرا که با خود عهد بسته بودم اگر این کار بهترین فیلم جشنواره نشود دیگر ادامه نخواهم داد، حتی با وجود اینکه آثار زیادی خلق نکرده بودم اما اعتقادی که به قلمم داشتم، بایستی فیلمم دیده می شد که "پالتوی خالی" انتظارات من را برآورده کرد و راه را برایم تا حدودی هموار نمود.
مفدا رفسنجان: به نظر شما فعالیت در حوزههای فرهنگی، هنری چه میزان میتواند باعث رشد فکری و اجتماعی دانشجویان شود؟
فعالیت در حوزه فرهنگ و هنر قطعاً می تواند باعث رشد اجتماعی دانشجو شود و اگر آن فکر هنری خاص و نکته بین باشد باعث رشد فکری فرد هم خواهد شد. دانشجویان باید علاوه بر اهمیتی که به کسب علم میدهند در زمینه فرهنگی هم قدم بردارند که با فکر باز و روح بزرگ که از راه فرهنگ و هنر بدست می آید بتوانند در رشته تحصیلیشان هم موفق تر باشند.
مفدا رفسنجان: چه پیشنهادی برای سایر دانشجویانی که میخواهند وارد این عرصه و دیگر عرصههای هنری شوند، دارید؟
پیشنهاد میکنم به جای نالیدن از کمبود امکانات، سطح فکری خود را بالا ببرند و با فکری متفاوت وارد حوزه فرهنگ و هنر شوند که به دور از تقلید باشد، چرا که تقلید جایی در هنر ندارد مگر آنکه قصد تجربه ای خاص در آن زمینه، آن هم در پی شاگردی باشد.
مفدا رفسنجان: آیا تا به حال به این فکر کردهاید که به جای تحصیل در علوم پزشکی، هنر را به عنوان رشته دانشگاهی انتخاب کنید؟
بله، زیاد فکر کردم و قطعاً به طور آکادمیک هنر را دنبال خواهم کرد اما هرگز از اینکه پرستاری را خواندم پشیمان نیستم چون که پرستاری در ابتدا هنر است، بعد علم، و باید بگویم پرستاری شغل نیست مهارت و هنری است که علم هم لازمه اجرای این مهارت است.
مفدا رفسنجان: از مرداد سال گذشته هر دانشگاه علوم پزشکی کشور یک پایگاه خبری با عنوان مفدا راه اندازی کرده است، آیا تا به حال مفدا را دیدهاید و به نظر شما فعالیت وب سایت خبری مفدا چه کمکی به ترویج فعالیتهای فرهنگی و هنری دانشگاههای علوم پزشکی کشور می کند؟
بله، این حرکت شایسته نه تنها باعث ترویج فعالیت های فرهنگی و هنری دانشجویان شده است بلکه رقابتی سالم و زمانبندی شده را برای دانشجویان حوزه وزارت بهداشت به همراه داشته است که جای قدردانی از این ایده زیبا دارد.
مفدا رفسنجان: در پایان ضمن تشکر از اینکه با ما به گفتگو نشسته اید، اگر صحبت خاصی دارید بفرمایید؟
من هم تشکر میکنم از شما و تیم خبری خوبتان آقای شفیع زاده عزیز و به امید روزی که هنر در سرزمینم بی مرز شود نه این که "هنرمند" ، "هنربند" شود.
ارسال نظر