بهار زارع دانشجوی ترم پایانی در رشته مامایی از دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتوگو با مفدا، در خصوص معرفی کانون خیریه نهال به عنوان یکی از کانونهای فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مازندران که با هدف حمایت از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست در سال ۹۳ تشکیل شده است، گفت: در کانون خیریه نهال، خانوادههای نیازمندی که توسط مددکاران نهال شناسایی شدهاند، مورد حمایت قرار میگیرند.
برگزیده تندیسملی فداکاری دانشجویان در نهمین آیین جشنواره
وی با بیان اینکه تلاش خود را به کار گرفتهایم تا مددجویان تحت پوشش نهال در بخش سلامت دغدغه نداشته و آلام آنها نسبت به مشکلات درمانی کاهش پیدا کند، ابراز داشت: به واسطه تلاشها و هدفگذاریهای صورت گرفته، کانون خیریه نهال برگزیده تندیس ملی فداکاری شده است و در نهمین آیین اعطای تندیسملی فداکاری دانشجویان ایران در آذرماه ۹۸ مورد تقدیر قرار گرفته است.
کسب رتبه سوم کشوری در مرحله نهایی اولین دوره جشنواره دانشجویی (ایدههای برتر)
این فعال دانشجو اضافه کرد: همچنین در مرحله نهایی اولین دوره جشنواره دانشجویی TED.Chex (ایدههای برتر)، کانون خیریه نهال دانشگاه علوم پزشکی مازندران با ارائه طرح توزیع ۳۰۰ سبد بهداشتی – غذایی در محلات محروم و بین خانوادههای نیازمند، رتبه سوم کشوری را کسب کرد.
خدمات کانون دانشجویی خیریه نهال در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹
دبیر کانون خیریه نهال با بیان اینکه توفیق دبیری کانون خیریه نهال را از خرداد ۹۸ برعهده دارم، به اقدامات این کانون از فروردین ۱۳۹۹ تا فرودین ۱۴۰۰ اشاره و خاطر نشان کرد: پرداخت مستمر هزینههای آزمایشات و دارو و درمان مددجویان شناسایی شده، پرداخت اجاره خانه و هزینه رهن خانوادههای نیازمند تحت پوشش، پرداخت بدهیهای بانکی خانوادههای نیازمند شناسایی شده، اجرای طرح پذیره نویسی سلولهای بنیادی و اهدای ۳۰ نمونه خون به بانک بینالمللی سلولهای بنیادی، اجرای طرح عیدانه ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ و درمجموع توزیع ۱۵۰ سبدغذایی بین مددجویان ساری و قائمشهر، توزیع شیرخشک و پوشک به صورت ماهانه به شیرخوارگان نیازمند، برگزاری مسابقهی نقاشی برای کودکان خانوادههای تحت پوشش، توزیع سبدغذایی به صورت ماهانه به مددجویانی که سوتغذیهی آنها توسط دکتر تغذیه تایید شده، تهیهی لوازم ضروری منزل برای خانوادههای تحت پوشش بخشی از خدمات انجام شده در این کانون است.
زارع اضافه کرد: پرداخت قبوض برق و گاز و آب مددجویان، توزیع سبدغذایی برای خانوادههای نیازمند ناتوان جسمی، آگاهسازی تلفنی خانوادههای تحت پوشش در مورد ویروس کرونا، توزیع ۱۳۸ سبد بهداشتی_غذایی بین نیازمندان ناتوان جسمی، توزیع ۱۰۵ پک ماسک و ژل ضدعفونی کننده بین پاکبانها و زباله گردهای شهر ساری، تهیهی وسایل لازم برای کارآفرینی خانمهای سرپرست خانوار نیازمند، خرید کولر و پنکه و بخاری برای خانوادههای محروم، توزیع ۱۵۰ سبدغذایی در طرح رمضان، توزیع کتاب برای کودکان و نوجوانان در طرح کتابخانه سیار، توزیع گوشتهای قربانی خیبرین در طرح عید قربان، توزیع ۱۸۲ قوطی شیرخشک بین ۳۰ شیرخوار نیازمند در طرح فطریه، توزیع ۱۰۰ پک تحصیلی به دانشآموزان محروم در طرح بوی ماه مهر، توزیع ۲۱ پک تنقلات در شب یلدا برای خانوادههای تحت پوشش و اهدای گوشی هوشمند به ۳ دانش آموز نیازمند از دیگر فعالیتهای انجام شده توسط این کانونی طی سال گذشته بوده است.
کارآفرینی گستردهتر، برای تعداد بیشتری از خانوادههای محروم/ توانمندسازی و اشتغال زایی مددجویان تحت پوشش نهال
وی به برنامهی بلندمدت کانون خیریه نهال اشاره کرد و با بیان اینکه کارآفرینی گستردهتر، برای تعداد بیشتری از خانوادههای محروم از جمله این اهداف است، گفت: ما در نظر داریم تا با عنوان "کارآفرینی نهال"، به خانوادههای نیازمند آموزش دهیم چگونه خودشان مایحتاج خویش را به دست آورند و در بلند مدت از خودشان محافظت کنند. همچنین تلاش میکنیم در راستای توانمندسازی و اشتغال زایی مددجویان تحت پوشش نهال، برنامه ریزی کنیم.
این فعال دانشجویی خطاب به دیگر دانشجویان علاقمند به تشکیل کانونهای خیریه در سطح دانشگاههای علوم پزشکی، گفت: دانشجویانی که علاقه به انجام کار خیر دارند بهتر است که در ابتدا نسبت به معضلات و چالشهای موجود در جامعه بیتفاوت نباشند و صرفا به فعالیتهای مقطعی مانند تهیه و توزیع سبدهای غذایی بسنده نکنند چرا که این کارها همچون یک مسکن موقتی عمل کرده و هیچ تاثیری در کاهش آسیبها و ناهنجاریهای اساسی موجود به صورت درازمدت نخواهد داشت.
مسؤولان از دلسردی و نا امیدی جوان دانشجو در فعالیتهای خیرانه جلوگیری کنند
دبیر کانون خیریه نهال اضافه کرد: اگر این دید را داشته باشیم، حضورمان از سر احساس مسؤولیت و از روی انسانیت خواهد بود نه صرف تجربه یک حس خوب مقطعی و همین است که حضور مستمر و مسؤولانه ما را تضمین میکند. دانشجویان عزیزی نیز که کمبود چنین فضایی را در دانشگاه خود احساس میکنند کافی است به معاونت فرهنگی و دانشجویی خود مراجعه کرده و فرآیند قانونی تاسیس یک کانون خیریه دانشگاهی را طی کنند.
زارع در پایان بیان داشت: ذات دانشجو سرشار از شور و شعف و انرژی است و چه بهتر از اینکه این پتانسیل مثبت را به سمت دستگیری از نیازمندان و رفع مشکلات و معضلات این عزیزان مدیریت کنیم. بنابراین من به عنوان یک دانشجو تنها خواستهای که از مسؤولان دارم این است که از دلسردی و نا امیدی جوان دانشجو در این امر جلوگیری کنند و تمام تلاش خود را به کار گیرند که دانشجو با میل و علاقه قلبی در این مسیر گام بردارد. گامی که هم برای جامعه موثر است هم برای افزایش عزت نفس و احساس سودمندی در خود دانشجو تاثیر گذار خواهد بود./انتهای پیام
کدخبرنگار:۱۰۵۳۰
ارسال نظر