به گزارش مفدا بهشتی- میلاد باسعادت قائم آل محمد، مهدی موعود (عج) در نیمهی شعبان 255 قمری نور امیدی برای تمامیِ مسلمانان معتقد به منجیست. پیامبر اکرم (ص) درمورد عصر غیبت امام دوازدهم به جابر بن عبدالله انصاری فرمودهاست: «قسم به خدایی که مرا به نبوت برانگیخت، مردم در عصر غیبت از وجود پربرکت فرزندم مهدی بهرهمند خواهند شد و از نور ولایت او روشنایی خواهند گرفت. همانند بهرهمندیِ مردم از خورشید، اگرچه در زیر ابر باشد.»
«معتمد» خلیفهی عباسی چون دید جنب و جوشی در میان شیعیان پدید آمده و نوید ولادت «قائم آل محمد»، مهدی موعود نزدیک شدهاست، دستور داد خانهی امام حسن عسکری (ع) را زیر نظر گرفتند و دستور دادند مأموران مرد و زن مراقب باشند، و رفتوآمدها را زیر نظر بگیرند، تا به محض تولد نوزاد او را نابود کنند.
اما به خواست خدا در وضعیت فوق العادهیی مهدی موعود متولد گردید و از پس از ولادت از نظرها پنهان شد. کیفیت ولادت این امام همام همچون موسای عمران است، که با وجود زنده بودن، به گمان اینکه پدرش فرزندی ندارد، ارثش را به دیگران میدهند، وی از نظرها غایب میشود و آنقدر غیبتاش طولانی میگردد که بسیاری از مردم ضعیف الایمان دربارهی او به شک میافتند.
از پیامبر اسلام (ص) و دیگر امامان عالی قدر روایت شدهاست که مهدی موعود از کنیزی رومی زاده میشود.
پرفسور هانری کوربن دانشمند فرانسوی و اسلامشناس مشهور در کتاب «امام منتظر» نوشتهاست: «هنگامی که امام حسن عسکری (ع) دوران جوانی را سپری میکرد، شاهزاده خانمی از اهالی بیزانس با نام «نرگس» یا «نرجس خاتون» در عالم رویا خانم فاطمهی زهرا (س) و امام حسن عسکری (ع) را دید و به دین اسلام مشرف شد. پس از آنکه جزو اسیران بازرگانی میشود که به بیزانس آمده بود، به طیب خاطر با امام ازدواج میکند و فرزندی اسرارآمیز به دنیا میآورد، که مخالفان امام حتا وجود این فرزند را منکر میشوند.
هنگامی که پدر جوانش جهان را بدرود گفت، مهدی موعود پنج یا ششساله بود. اما در همان سنین نیز مسؤولیتهای خطیری را برعهده گرفت و برای ایفای وظایف قطعی با معرفت و وجدانی که فقط فرشتگان خفی در ورای حجاب وجود کودکی خردسال قادر به اجرای آن هستند، به مجاهدت پرداخت. سپس در پس پردهی غیب نهان گشت و قدم در عالم و اوضاع و احوالی اسرارآمیز نهاد.»
حضور حضرت مهدی (علیه السلام) در عصر غیبت مایهی برکات و آثار فراوان مادی و معنویست.
عید نیمهی شعبان را شیعیان جهان گرامی میدارند و در این روز و شب منصوب به آن به جشن و سرور میپردازند.
انتهای خبر
کد خبرنگار: 110215
ارسال نظر