نسرین صرافان، کارشناس مشاوره و سلامت روان دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در گفتوگو با مفدا اصفهان در خصوص خدمات و اقدامات انجام شده برای دانشجویان در دانشکده داروسازی گفت: غربالگری دانشجویان مقطع عمومی دانشکده داروسازی از ورودی ۱۳۸۵ الی ۱۳۹۸، غربالگری دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی (دانشجویان کارشناسی ارشد ورودی ۹۶ الی ۹۴ و دانشجویان مقطع دکترای ناپیوسته و دکترای تخصصی داروسازی ورودی ۱۳۹۱ الی ۱۳۹۷) انجام گرفت و همچنین براساس دستور العمل وزارتخانه وضعیت روانشناختی کلیه دانشجویان دانشکده داروسازی بررسی گردید.
در ادامه ۸ وبینار شامل وبینارهای خودآگاهی، مهارت حل مسئله، مدیریت خشم، وبینار توجیهی دانشجویان جدیدالورود داروسازی، مجموع وبینارهای مهارتی ارتباطی و کاهش خشونت، سندرم عشق، همگامی با رنجها برای دانشجویان دانشکده داروسازی به جای کارگاه های حضوری برگزار گردید.
وی افزود: چهار مقاله شامل مقالات چهارمرحله بهبودی بعد از قطع ارتباط عاطفی، علائم هشدار دهنده در روابط اجتماعی، ویران سازی موانع عاطفی در قلوب انسان ها و شخصیت سالم از دیدگاه مکتب پنا به علاوه دو بروشور در مورد ویژگیهای عشق های پایدار و ناپایدار ۱ و ۲ نوشته و درسامانه معاونت دانشجویی فرهنگی قرار داده شده است.
صرافان در ادامه گفت: از دیگر اقدامات انجام شده ۲۴ عدد فایل آموزشی تهیه و در کانال دانشجویان دانشکده داروسازی قرار داده شده است، همچنین ۴ عدد فایل صوتی برای ایام امتحانات دانشجویان و آموزش شیوه مدیریت خودت در مواجهه با امتحانات آنلاین همراه با پخش موسیقی بدون کلام جهت آرامش بخشی به آنها تهیه و در همین راستا ۲۰ عدد فایل تبلیغاتی و اطلاع رسانی درمورد معرفی ۲۰ عدد کتاب با محتوای روانشناختی جهت کمک به دانشجویان بصورت خودآموز ارائه شد.
کارشناس مرکز مشاوره دانشکده داروسازی در خصوص وضعیت دانشجویان بیان کرد: وضعیت روحی روانی دانشجویانی که طی تماسهای تلفنی جهت غربالگری، دارای مشکلات روانشناختی شناخته بودند و وضعیت دانشجویان در معرض خطر که دارای افکار خودکشی و یا اقدام به خودکشی بود، مورد پیگیری مستمر قرار گرفت. همچنین با دانشجویانی که به کرونا مبتلا شدهاند تماس تلفنی گرفته و وضعیت تحصیلی و روحی روانی آنها بررسی شد.
وی افزود: مشکلات تحصیلی ۲۶ نفر از دانشجویان مشروطی و افت تحصیلی دانشکده داروسازی مورد بررسی قرار گرفت، جلسات متعدد با معاون دانشجویی،آموزشی و سرپرست آموزش دانشکده داروسازی جهت هماهنگ کردن فعالیتهای دفتر مشاوره داروسازی با آنها برگزار گردید. به صورت کلی ۱۰۰ مورد مشاوره تلفنی و ۷ مورد مشاوره حضوری انجام گردید.
صرافان در ادامه اقدامات انجام شده گفت: فعالیتهای کارشناس دفتر مشاوره دانشکده داروسازی در کنار وظایف یک مشاور بر عهده گرفته شد و کلیه فرمهای مشاوره حضوری و تلفنی در فرابر وارد شد. به علاوه نتایج غربالگری ورودی ۱۳۹۸ از طریق نرم افزار SPSS ثبت شد.
این کارشناس مرکز مشاوره در خصوص اقدامات انجام گرفته برای دانشجویان جدیدالورود توضیح داد: متن خیر مقدم برای دانشجویان ورودی ۹۹ تهیه و در کانال آنها و بر سامانه دانشکده داروسازی قرار داده شد، جلسه توجیهی برای جدید الورودهای ۱۳۹۹ با حضور جعفریان سرپرست دانشکده ، بدری معاون دانشجویی وقت و سرپرست مرکز مشاوره دکتر عقدک برگزار و در نهایت برنامه عملیاتی برای دفتر مشاوره دانشکده داروسازی طی سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ نوشته شد.
وی ادامه داد: غربالگری دانشجویان جدید الورود بصورت غیرحضوری و از طریق تماس¬های تلفنی، پیگیری وضعیت روحی روانی دانشجویان جدید الورودی که طی غربالگری از طریق تماس تلفنی دارای مشکلات روانشاختی تشخیص داده شدند و دانشجویان در معرض خطر ورودی جدید دانشکده داروسازی انجام شد.
صرافان گفت: تماس مکرر با خانوادهها گرفته شده است و سعی در ارجاء دانشجویان دارای مشکلات اورژانسی به متخصصین اعصاب و روان و مشاوران موجود در سطح استان خود آنان، جلسه وبینار توجیهی برای دانشجویان جدید الورود، همچنین تعداد کثیر وبینار با توجه به شرایط سنی و نیازهای یک دانشجوی جدیدالورود برگزار و کلیپ¬های آموزشی فایلهای صورتی و فایلهای اطلاع رسانی در جهت ارتقاء معلومات آنها تهیه گردید.
وی افزود: مقاله و بروشور در جهت ارتقاء معلومات روانشناختی دانشجویان جدید الورود نوشته و در سامانه معاونت دانشجویی فرهنگی در جهت استفاده عموم ورودی¬های دانشجویان قرار داده شده است، همچنین با دانشجویان جدید الورود مبتلا به کرونا تماس و وضعیت روحی و تحصیلی آنها پیگیری شد.
صرافان در تشریح نوع و شکل فعالیت مرکز مشاوره و سلامت روان در دوران کرونایی گفت:
در دوران کرونا نوع، شکل و حجم فعالیتها بطور کلی با زمان عدم شیوع پاندمی کرونا تفاوت فاحشی پیدا نموده است. مشاورهها و غربالگریها بیشتر به صورت غیر حضوری و تلفنی صورت پذیرفته، مشکلات دانشجویان دارای معضلات روانشناختی و در معرض خطر از طریق تماسهای تلفنی و برقراری ارجاعات به متخصصین اعصاب و روان و مشاوران در استانهای خود پیگیری شده است، کارگاههای سالیانه حضوری لغو شده و برگزاری وبینار جایگزین گردیده است.
وی ادامه داد: مشکلات تحصیلی دانشجویان مشروطی و افت تحصیلی از طریق تماسهای تلفنی پیگیری و حل و همچنین راهکار از طریق مشاوره تلفنی ارائه می گردد. در همین راستا کمکهای خودآموزانه به دانشجویان از طریق تهیه کلیپهای آموزشی، فایلهای صوتی، فایلهای اطلاع رسانی و تبلیغاتی، تهیه مقاله و برشور و قرار گرفتن آنها در کانال و سامانه معاونت دانشجویی انجام میگیرد. به علاوه اجرای وظایف یک مشاور با قبول وظایف کارشناس دفتر مشاوره توام گردیده که فرسودگی جسمی و روحی مشاور را به همراه آورده است.
در پایان صرافان به خبرنگار مفدا گفت: با توجه به تنوع و حجم فزاینده مشاوران در دوران پاندمی کرونا، باید در کنار فراهم نمودن تسهیلات در جهت خدمات رسانی به دانشجویان در فضای مجازی، اقدامات اساسی در جهت حمایت همه جانبه از مشاوران از سوی مسئولین دانشگاهها و کمک به رفع فرسودگی جسمانی و ذهنی مشاوران صورت پذیرد. روانشناسان و مشاوران مدافعین سلامت روانشناختی جوامع هستند که میبایست همانند مدافعین سلامت جسمانی جامعه مورد توجه و حمایت همه جانبه قرار گیرند.
/انتهای پیام
ارسال نظر