به گزارش مفدا، جلسه مشترک "گروه قرآن و عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران" با معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت دوشنبه ۱۱ اسفندماه در سالن جلسات شهید احدی این معاونت برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر سیما سادات لاری با بیان اینکه این سعادت است که یکی از جلسات گروه قرآن و عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران در وزارت بهداشت در حال برگزاری است، گفت: خداوند را شاکریم که "هشتیمن همایش قرآن، عترت و سلامت" به خوبی در جوار بارگاه منور امام رضا(ع) شمسالشموس برگزار شد که این مهم توجه ویژه شما را نشان میدهد که در شرایطی که همه شما عزیزان در صف مبارزه با بیماری کرونا بودهاید، رنج سفر را نیز پذیرفتید و در این همایش حضور به هم آوردید تا در مشهد این حادثه باشکوه رقم بخورد.
وی در ادامه با بیان اینکه موفقیتی که در این حوزه وجود دارد حاصل فکرها و قلبهایی است که با قرآن عجین شده است، ابراز داشت: این همایش به دلیل برگزاری به شکل مجازی، بیش از سالهای قبل مخاطب داشت و در شرایط کرونایی بسیار تاثیر گذار بود. برگزاری این همایش شروع خوبی در بحبوحه این بیماری بود و امیدوارم بتوانیم از مقالات و مباحث علمی که در این همایش مطرح شد در دو مجله "قرآن و طب" و "سبک زندگی اسلامی و سلامت" استفاده کنیم.
این مقام مسؤول ابراز داشت: همراهی و همکاری مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت با گروه قرآن و عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران فرصت خوبی است که ما بتوانیم الگو سازی لازم در این حوزه را ایجاد کنیم. من به این موضوع همیشه میاندیشم که در این مدت ۴۰ سال برای جوانان کشور الگوسازی لازم انجام نشده است و اکنون فرصتی است تا شخصیتهای خوب علمی و قرآنی را به دانشجویان بشناسانیم .
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت شناساندن مفاخر بزرگ ایران اسلامی به جوانان کشور را یکی از وظایف مسؤولان در کشور دانشت و اظهار کرد: جوانان ما باید این چهرههای تاثیر گذار را بشناسند و بر خود ببالند که با عجین بودن با قرآن میتوانند به درجات بالای علمی دست پیدا کنند.
وی در ادامه به خواسته مطرح شده از سوی یکی از اعضای گروه قرآن و عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران در خصوص رتبهبندی دانشگاههای علوم پزشکی در میزان پرداختن به موضوعات قرآنی اشاره کرد و در پاسخ بیان داشت: در خصوص رتبهبندی دانشگاههای علوم پزشکی در میزان برنامه، وقت و توجهی که به قرآن دارند، این بشارت را میدهیم که برای اولین بار رتبهبندی مشترکی میان سه معاونت فرهنگی و دانشجویی، پژوهشی و آموزشی در حال رقم خوردن است. این یک رتبهبندی بومی است که هر سه مبحث فرهنگی و دانشجویی، آموزشی و پژوهشی در آن دیده خواهد شد.
لاری تصریح کرد: شاخصهایی برای این رتبهبندی در حوزه فرهنگی تعریف شده است که شاخصهای قرآنی همچون گذشته جدا دیده شده است. این رتبه بندی قطع به یقین گامی مؤثر در جهت مشخص شدن فعالیتهای قرآنی هر دانشگاه است.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برخی این سؤال را در ذهن خود مرور و گاه از ما میپرسند که وزارت بهداشت به عنوان یک مرجع علمی، رسالت و هدفی در حوزه فعالیتهای قرآنی ندارد، خاطر نشان کرد: ما باید به این باور عزیزان را برسانیم که صرفا نباید به علم این گونه نگاه کرد که تربیت و پرورش یک عالم بدون نیاز به ابعاد معنوی صورت میگیرد. این ابراز عقاید در شرایطی است که در کشورهای صاحب نام جهان در حوزههای علمی، دانشجویان برای ورود به دانشگاه باید فعالیتهای فرهنگی، خیریهای و ورزشی ارایه دهند و این در حالی است که دانشگاههای اسلامی ایران، انقلاب فرهنگی و اسناد بالا دستی در این حوزه حرفهای بسیاری برای گفتن دارد.
این مقام مسؤول با بیان اینکه ما تلاش کردیم در آموزش و مباحث تبلیغی و ترویجی از روشهای نوینی استفاده کنیم که با سلیقه دانشجویان همراه است، یادآور شد: در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در این دو سال تلاش شده است تا در جشنوارهها و المپیادها با دیدی باز، وسعت لازم جهت حضور همه دانشجویان را فراهم شود و مباحثی مانند اپلیکیشن، تئاتر، نمایش، هنر و سایر حوزهها در این گونه برنامهها مطرح شود تا دانشجویان از هر بهرهای که دارند در زمینههای قرآنی استفاده کنند.
وی افزود: در سال جاری بیستوپنجمین جشنواره قرآنی هدهد به صورت مجازی برگزار شد اما شرکت کنندگان بسیار خوبی در این دوره حضور داشتند. در پژوهشها نیز مشخص شده است که گرایش دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی از لحاظ درجه معنویت و روحانیت بیشتر از دیگر دانشجویان است. در این مدت حوزه "تدبر در قرآن" مورد توجه خاص بوده است و در چندین دانشگاه این طرح در حال برگزاری است به نحوی که در برخی دانشگاهها این طرح به سطح ۳ در اجرا رسیده است.
لاری داشتن نیت خالص و فراهم کردن زمینه برای تشویق دانشجویان جهت مشارکت در فعالیتهای قرآنی را مسؤولیت اصلی مورد توجه مسؤولان در این حوزه عنوان کرد و گفت: ما باید در مسیر گرایش دانشجویان عزیزمان به سمت قرآن تنها نیت خالص داشته باشیم و زمینه را فرهم کنیم زیرا فطرت دانشجویان علاقه به قرآن کریم را در دورن خود دارند و در این مسیر ایدههای بسیار خوبی نیز از سوی دانشجویان ارایه میشود که میتواند کمک کننده و چراغراه باشند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت افراد قرآنی در نظام سلامت را سرمایه اجتماعی خواند و ابراز داشت: پراکندگی کانونهای قرانی در کشور به وضوح دیده میشود و هم افزایی لازم در جهت ایجاد تحول در زمینه قرآن در کشور به خوبی ساماندهی نشده است. در این میان ارتباط میان گروه قرآن و عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران و وزارت بهداشت نیز امر مهمی است. در این راستا قراردادهای بسیار خوبی با پژوهشکدههای حوزوی نوشته شده است اما کمک شما عزیزان را در این مسیر نیاز داریم تا برنامههای راهبردی خود را به زودی بتوانیم عملیاتی کنیم.
وی در پایان با بیان اینکه مدلسازی طب متعالی نیز امری مهم است و متاسفانه دنیا در سلامت معنوی از ما در حال پیشی گرفتن است، تصریح کرد: بر این اساس تلاش داریم در حوزه سلامت معنوی، رفرنسهای قوی را جمع آوری و به سمت مباحث میان رشتهای حرکت کنیم. من نگرانیم در این زمینه زیاد است زیرا باید پزشکان و متخصصان حوزوی و پژوهشگران در کنار هم باشند تا با ایجاد ارتباط میان این دو بتوانیم آنچه که قابل قبول بوده و دارای استاندارد و دچار انحراف نشده است را استخراج کنیم.
گفتنی است در این نشست دکتر ناصر سیم فروش رییس گروه قرآن عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران با ابراز خرسندی از برگزاری "هشتمین همایش کشوری قرآن عترت و سلامت" در شهر مشهد و به میزانی دانشگاه این شهر، به قرائت متن تقدیر نامه سید علیرضا مرندی رییس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران به دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت پرداخت و این لوح را به ایشان تقدیم کرد.
در متن این تقدیر نامه آمده است:
خواهر ارجمند سرکار دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
سلام علیکم؛
با احترام نظر به برگزاری موفق و تاثیر گذار هشتمین همایش ملی قرآن عترت و سلامت که با حضور اندیشمندان، نخبگان و متخصصان جامعه پزشکی و قرآنی کشور در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بهمن ماه ۹۹ برگزار شد.
بدینوسیله از حضور و زحمات ارزشمند سرکار عالیقدر و روشهای دلسوزانه و خالصانه همکاران محترم در برگزاری این همایش تشکر و قدردانی مینمایم.
آرزوی توفیقات روز افزون در سایه سار قرآن و معصومین علیه السلام را برای سرکار عالی و همکارن محترمتان خواستارم.
ارسال نظر