به گزارش مفدا، نشست دبیران تربیت بدنی مناطق دهگانه دانشگاههای علوم پزشکی کشور به میزبانی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، روز یکشنبه دهم اسفند ماه از ساعت ۱۰ تا ۱۴ در محل این دانشگاه با حضور مهندس رحمان خدابنده لو مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت خواهد شد.
حاضران در این نشست، در خصوص برنامهها و فعالیتهای اجرا شده ورزشی در سطح دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی در سال جاری با توجه به همهگیری ویروس کرونا، بحث و تبادل نظر کردند.
همچنین در این جلسه، پیشنهادات و راهکارهای لازم در خصوص برنامههای ورزشی قابل اجرا در سال آینده در سطح دانشگاهها، با توجه به تداوم محدودیتهای مربوط به انتشار بیماری کرونا، ازسوی حاضران در نشست ارائه شد.
در این نشست، دبیران تربیت بدنی مناطق دهگانه ( مدیران تربیت بدنی دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، مازندران، علوم بهزیستی وتوانبخشی، ارومیه، شوشتر، شیراز، یزد، زنجان و همدان) حضور داشتند و هر کدام دقایقی در خصوص مسائل مربوط به فعالیتهای ورزشی دانشکدهها و دانشگاههای تحت مناطق خود و همچنین مطالبات، نیازها و مشکلات دانشگاهها، به ارائه سخن پرداختند.
لزوم برگزاری منظم مسابقات والمپیادهای ورزشی بر اساس تقویم ورزشی
موضوع لزوم تقدیر و تجلیل از دبیران مناطق دهگانه دانشگاههای علوم پزشکی و همچنین کارشناسان تربیت بدنی دانشکدهها و دانشگاهها به مناسبتهای مختلف، بررسی و بازنگری در ساختار نیروی انسانی دانشگاههای علوم پزشکی، لزوم اهمیت به مقوله آموزش به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه در تربیت بدنی و عدم غفلت مسؤولان از این مساله و نیز گنجاندن برگزاری مسابقات و المپیادهای ورزشی در تقویم ورزشی از جمله مباحث مطرح شده در این نشست بود.
در این جلسه همچنین دبیران مناطق دهگانه، درباره ضرورت بازنگری پایش برنامههای عملیاتی در خصوص فعالیتهای ورزشی دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی و ارائه آموزشهای لازم به کارشناسان و مدیران تربیت بدنی و همچنین توجه به ترمیم و بهسازی فضاهای ورزشی در سطح خوابگاهها و دانشگاههای علوم پزشکی و همچنین بحث و تبادل نظر در خصوص اهمیت برگزاری المپیادهای ورزشهای همگانی و همچنین بازیهای فکری و ورزشهای الکترونیک در شرایط کرونایی، صحبت کردند.
مهندس رحمان خدابنده لو مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت در این نشست با ابراز خرسندی از برگزاری جلسه هماندیشی دبیران تربیت بدنی مناطق دهگانه دانشگاههای علوم پزشکی گفت: برگزاری این نشست به صورت حضوری بعد از مدتها وقفه به دلیل شیوع ویروس کرونا، را به فال نیک میگیریم. بدون شک برگزاری نشست هماندیشی و بارش افکار با حضور دبیران مناطق دهگانه و بیان موضوعهای مختلفی از جمله برنامهها و فعالیتهای اجرا شده ورزشی در سطح دانشکدهها ودانشگاههای علوم پزشکی و همچنین مطرح کردن مطالبات، مشکلات و نیازهای ادارات تربیت بدنی دانشگاهها در ابعاد مختلف، میتواند گرهگشای خیلی از موانع باشد.
شیوع کرونا نتوانست مانع اجرای فعالیتهای ورزشی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی شود
وی با اشاره به اینکه شیوع این ویروس منحوس، نتوانست مانع اجرای فعالیتهای ورزشی در سطح دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی شود، گفت: شیوع این بیماری بهترین آزمون برای سنجش فعالیتهای مختلف در دانشگاهها بود. خیلیها تصور میکردند با گسترش این ویروس، فعالیتهای ورزشی در سطح خوابگاهها و دانشگاهها متوقف میشود اما به واقع دیدیم که نه تنها این فعالیتها متوقف نشد بلکه ما شاهد برگزاری المپیادهای ورزشهای همگانی در رشتههای مخلتف در سطح مناطق و همچنین در کل کشور بودیم. بازیهای فکری و ورزشهای الکترونیک نیز که اولین تجربه ما در ستاد بود با موفقیت در هفت رشته ورزشی برگزار شد و این اواخر نیز مسابقات قهرمانی آنلاین شطرنج دانشجویان علوم پزشکی را شاهد بودیم که با مشارکت دانشجویان و طی دو هفته متوالی انجام گرفت.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت بر لزوم توسعه فضاهای فیزیکی ورزشی در مجتمعهای دانشگاهی و همچنین در سطح خوابگاهها، توسعه ورزش همگانی دانشجویان بخصوص در محیطهای خوابگاهی و نیز تقویت ورزش قهرمانی دانشجویان تاکید کرد و گفت: خوشبختانه با تشکیل انجمنهای ورزشی- دانشجویی در سطح دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی و مشارکت دانشجویان فعال در این زمینه در دو سال اخیر توانستهایم نظم وانسجام بیشتری در برنامهریزی ورزشی دانشگاهها ایجاد کنیم.
همچنین در این نشست، مهدی مقدم منش رئیس اداره تربیت بدنی دانشجویان وزارت بهداشت دقایقی در خصوص نقش و اهمیت ورزش در ایام شیوع کرونا به ارائه سخن پرداخت و گفت: به دلیل شیوع ویروس کرونا و شرایط ایجاد شده، مسابقات و المپیادهای ورزشی حضوری لغو شد و این موضوع باعث شد که دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی در مسیر انجام فعالیت ورزشهای مجازی بخصوص در بخش ورزشهای همگانی حرکت کنند.خوشبختانه در طول یک سال گذشته، ما شاهد برگزاری المپیادها و مسابقات ورزشی به صورت مجازی در دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی وهمچنین برگزاری این مسابقات در سطح مناطق و کشور بودیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه فعالیتهای حضوری دانشجویان به دلیل شیوع کرونا و همچنین عدم حضور دانشجویان در دانشگاهها، کمرنگ شده بود، این ایام فرصت مناسبی برای دانشگاهها بود که به موضوع تقویت و بهسازی زیرساختهای ورزشی دانشگاههای خود بپردازند که انصافا در این حوزه خیلی از دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی، اقدامات خوبی کردند و در ایام کرونا، به سمت و سوی تعمیر و بازسازی فضاها و سالنهای ورزشی پرداختند و برخی دیگر از دانشگاهها از جمله ارومیه علاوه بر بازسازی و نصب کفپوش یکی از سالنهای ورزشی، مبادرت به احداث یک سالن جدید استاندارد ورزشی چند منظوره در محوطه یکی از خوابگاههای دانشجویی کرده است که این طرح عمرانی در حال تکمیل است.
تقویت زیرساختهای ورزشی در دانشگاهها در ایام کرونایی
مقدم منش گفت: به هرحال این محدودیتهای کرونایی و توقف برخی از فعالیتهای ورزشی به صورت فیزیکی، نتوانست مانع رشد و حرکت ادارات تربیت بدنی دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی باشد و خدا را شاکر هستیم که خیلی از دانشگاهها از جمله مشهد، شهید بهشتی، اصفهان .... در این حوزهها اقدامات خوبی انجام دادهاند و نسبت به تقویت زیرساختهای ورزشی دانشگاه خود و همچنین تعمیرات و بهسازی اماکن ورزشی و تربیت بدنی، گامهای مضاعفی برداشتهاند
همچنین در این نشست دکتر محمد کوشکی رئیس اداره ورزشهای همگانی وزارت بهداشت دقایقی درخصوص نقش ورزش در سلامت جسم و روح دانشجویان سخن گفت و اظهار کرد: نقش ورزش در حفظ سلامتی فردی و موضوع ایجاد نشاط و شادابی در فضاهای دانشگاهی و افزایش مشارکت دانشجویان در ورزشهای قهرمانی و همگانی بر هیچ کسی پوشیده نیست و همواره مقام معظم رهبری در فرمایشات خود میفرمایند که دانشجوی خوب کسی است که در کنار علم آموزی و کسب دانش، مبادرت به امر ورزش کند و این فرمایش معظم له نشان از اهمیت بحث ورزش است.
وی گفت: اهمیت بحث ورزش و تربیت بدنی و لزوم توسعه آن در میان دانشجویان بخصوص در فضاهای دانشگاهی زمانی بیشتر میشود که موضوع آسیبهای اجتماعی را در این فضاها کم و بیش شاهد هستیم و هر چقدر فعالیتهای ورزشی در میان دانشجویان افزایش یابد به همان میزان شاهد کاهش ناهنجاریهای اجتماعی خواهیم بود.
کوشکی تاکید کرد: برگزاری مستمر المپیادهای همگانی و قهرمانی از سوی وزارت بهداشت و مشارکت دانشجویان دختر و پسر در این رویدادهای دانشگاهی و همچنین برگزاری مسابقات درون دانشگاهی و درون منطقهای و برگزاری زنگ سلامت و نشاط در فضاهای دانشگاهی همگی از اهمیت خاصی برخوردار است اما هیچ کدام از این المپیادها و مسابقات به تنهایی برای ما هدف نبوده بلکه هدف اصلی افزایش مشارکت دانشجویان و توجه به ورزش همگانی و قهرمانی است.
این مقام مسؤول به برگزاری منظم و مستمر المپیادهای ورزش قهرمانی و همگانی در سطح وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: بدون اغراق المپیادهایی که در سطح وزارت بهداشت طی سالهای گذشته برگزار شده است، اگر نگوییم از سایر دستگاههای دانشگاهی همچون وزارت علوم و دانشگاه آزاد در سطح بهتری نبوده، باید گفت کم رونقتر از برنامههای آنها نبوده است. هر چند این دستگاهها برای توسعه ورزش قهرمانی و همگانی اعتبارات خوبی هزینه میکنند و به لحاظ سازمانی ساختار گستردهتری دارند. اما به هرحال شرایط محدودیتهای کرونایی در طول یک سال گذشته، باعث شد برگزاری مسابقات و المپیادهای ورزشی ما به سمت و سوی مجازی حرکت کند.
او در بخش دیگری از سخنان خود به حمایت دکتر لاری معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزیر بهداشت از موضوع ورزش و تربیت بدنی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: اگر حمایتهای ایشان نبود ما نمیتوانستیم در بحث توسعه ورزش قهرمانی و همگانی در سطح دانشگاهها، گامهای رو به جلو برداریم.
همچنین در این نشست مدیران تربیت بدنی دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران و ایران نیز حضور داشتند و دقایقی در خصوص وضعیت ورزشی دانشگاههای خود در ایام شیوع کرونا و همچنین برنامههای سال آتی به بیان سخن پرداختند.انتهای پیام
کدخبرنگار:۱۰۱۲۰
ارسال نظر