به گزارش مفدا، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی در گفتگو با خبرنگار مفدا درباره لزوم برگزاری گسترده کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها و ایجاد فضای پرشور دانشجویی توأم با اندیشه ورزی و طرح دیدگاههای مختلف گفت: در حال حاضر کرسیهای آزاداندیشی در بسیاری از دانشگاههای ما وجود دارد. پیش از هر چیز باید توجه داشته باشیم که کرسی آزاداندیشی صرفا به عنوان محلی برای تولید برنامههای پرهیجان رسانهای نیست. هم اکنون بیش از ۱۰ هزار کرسی آزاداندیشی در کلاسهای درس معارف با مشارکت دانشجویان کلاسها و با نظارت اساتیدشان برگزار شده است. به این معنا همه اساتید معارف اسلامی با گرایشهای مختلف موظف هستند دو جلسه کرسی آزاداندیشی در کلاسهای درس خودشان برگزار کنند و این اقدام جزئی از برنامه درسی آنهاست.
اصل فضای کرسیهای آزاداندیشی بدون توجه به موضوعات مورد حمایت ماست
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها درباره تاکید مقام معظم رهبری در جهت ایجاد و گسترش کرسیهای آزاداندیشی بیان کرد: تعبیر رهبری در این زمینه به این معنی است که کرسیهای آزاداندیشی لزوما به معنای یک فضای پرهیجان چند صد نفری نیست. چه بسا فضاهای کوچک یا هر محلی که بشود در آن فکری را ارائه داد و آن را نقد کرد مصداق کرسی آزاداندیشی قرار میگیرد. بدین ترتیب در هر محیطی که فضای آزادانه و عالمانه برای طرح دیدگاهها فراهم شود نوعی کرسی آزاداندیشی محسوب میشود. از این جهت فعالیت در زمینه کرسی آزاداندیشی در دانشگاهها وجود دارد.
در هر محیطی که فضای آزادانه و عالمانه برای طرح دیدگاهها فراهم شود نوعی کرسی آزاداندیشی محسوب میشود. از این جهت فعالیت در زمینه کرسی آزاداندیشی در دانشگاهها وجود دارد.
او ادامه داد: اخیرا دانشگاه آزاد اسلامی جشنواره کرسی آزاداندیشی راهاندازی کرده که این رویداد یک اتفاق ترویجی مناسب است. از سوی دیگر باید بپذیریم که برخی از مدیران مجموعههای آموزش عالی فضاهای عافیتطلبانه و بیدردسر را میپسندند. در این شرایط ممکن است چنین مدیرانی برخی از برنامههایی را که چالشهایی در زمینه گفت و شنودها به دنبال دارد، برنتابند یا محدود کنند. قول ما به همه عزیزانمان در فضای کرسیهای آزاداندیشی این است که بدون توجه به موضوعاتی که ممکن است در این کرسیها مطرح شود اصل این فضا مورد حمایت ماست و فضای آزاد گفت و شنود در کرسیها مورد تاکید ماست و ما از عزیزان حمایت کامل خواهیم کرد.
دانشگاهها شایستهترین محل برای موشکافی انتخابات هستند
رستمی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره رسالت دانشگاه در انتخابات ریاست جهموری پیش رو عنوان کرد: فضاهای دانشگاهی فضاهای علمی هستند و در زمینه انتخابات میتوانند با دقت به نقد و بررسی جریانات سیاسی، بررسی برنامههای کاندیداها و تیم آنها بپردازنند. از این جهت دانشگاهها شایستهترین محلی هستند که میتوانند در این زمینه موشکافی کنند.
او اضافه کرد: در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده هر شخصی که خود را در معرض انتخاب مردم قرار میدهد باید در دانشگاهها مورد ارزیابی و تحلیل عالمانه قرار گیرد. در حال حاضر اطلاع دارم که برنامه تشکلهای اسلامی دانشگاهی به تحلیل و بررسی در این حال و هوا اختصاص دارد. علاوه بر این مطالبه ما از عزیزان در طیفهای مختلف تشکلهای اسلامی و سیاسی این است که با اهتمام و جدیت ویژه به این بخش توجه کرده و بپردازند. درست است که محدودیتهای کرونا و تعطیلی دانشگاهها فعالیت در این عرصه را سخت کرده است اما فضای مجازی امکانات و ظرفیت خوبی را برای تشکلها فراهم کرده است که میتوانند در این فضا با مشارکت حداکثری کار و مسوولیت خودشان را ایفا کنند./ انتهای پیام
ارسال نظر