به گزارش مفدا اردبیل، امسال، یعنی سال ۱۳۹۹ است و ما به ۴۰ سال قبل برمیگردیم؛ سالهایی که مردم کشورمان برای معالجه به پزشکان پاکستانی و خارجی مراجعه میکردند.
سالهایی که آمار مرگ و میر مادران و نوزادان به دلیل عدم اطلاع از علم مامایی و زایمان بسیار بالا بود؛ شیوع بیماری به دلیل نبود نظام و سیستم بهداشت و درمانی مناسب رو به فزونی گذاشته بود.
مسیر ۴۰ ساله نظام سلامت، مسیر پرفراز و نشیبی است که فقط میشود به صورت گذرا به بخشهایی از آن اشاره کرد؛ افزایش امید به زندگی در میان مردم، گسترش شبکهها و زیر ساختهای نظام سلامت، افزایش تعداد کل پزشکان دارای کارت نظام پزشکی، افزایش دانشگاههای علوم پزشکی کشور، پیشرفتهای دارویی و کشف داروهای جدید و نوترکیب، پیشرفت در حوزه تخصصیهای جراحی و ابداع روشهای جدید درمانی، ریشه کن کردن بعضی بیماریها و چندین مورد دیگر از جمله پیشرفتهای کشور در حوزه سلامت است.
امروزه با تعامل سازنده و ارزشمند کشورمان در حوزه بهداشت و درمان با حوزههای دانشگاهی و حوزههای علمی، در زمینه ارتقاء دستاوردهای حوزه سلامت بسیار توفیق و پیشرفت داشتهایم.
امروز ما کشوری هستیم که دانشمندان و نخبگانمان دست به تولید واکسن میزنند؛ کشوری که جوانان آن به علم شبیهسازی حیوانات دست یافتهاند.
شبکه درمانی جمهوری اسلامی ایران به قدری گسترده شده است که هیچ شهر و روستایی نمیتوان یافت که دسترسی به امکانات پزشکی نداشته باشد و به قدری پزشک و متخصص حازق داریم که اکنون ایران در منطقه به قطب پزشکی و درمانی تبدیل شده است.
هر ساله شاهد مراجعه مردمان از کشورهای همسایه برای درمان به ایران هستیم و همه این دستاوردها در حالی بوده که ایران شاهد تحریم و فشارهای زیادی بوده است؛ در استان اردبیل نیز به دلیل همجواری با کشور جمهوری آذربایجان، شاهد حضور اتباع بی شمار آذری در استان برای مراجعه به پزشک و استفاده از سیستم درمانی استان هستیم که در واقع میتوان گفت این موفقیتها و اعتماد اتباع سایر کشورها به سیستم درمانی ایران، یک روزه محقق نشده و نشان از پیشرفتهای مداوم کشورمان در عرصه پزشکی دارد.
در حوزه پزشکی و سلامت بسیاری از کشورها تولید کننده نیستند و بسیاری از تجهیزات پزشکی خود را از کشورهای اروپای غربی و آمریکا وارد میکنند؛ آنچه مشخص است ایران، طی سالهای اخیر، با تکیه بر دانش بومی خود توانسته بسیاری از نیازهای پزشکی اعم از دستگاهها و همچنین داروهای مورد نیاز کشور را در داخل و با کیفیت بالا تولید کند.
ساخت دستگاه درمان ناباروری در داخل کشور، رونمایی از اولین سرنگ جراحی اینفلیتور، بومی سازی اولین دستگاه نقشه برداری از مغز توسط حس بویایی، تولید اولین دستگاه شبیه ساز پزشکی، تولید داروی "آلساوا" برای بیماران ALS و رونمایی از اولین داروی درمان آلزایمر در جهان از جمله مهم ترین یافته ها و پیشرفتهای پزشکی جمهوری اسلامی ایران در سال ۹۸ بود.
یادداشت: فائزه قره داغی، دانشجوی رشته بهداشت عمومی
ارسال نظر