به گزارش مفدا- به مناسبت موفقیت رها مرسلی در کسب رتبهی اول کشوری مسابقات قرآنی در بخش آوایی (رشتهی حفظ کل قرآن کریم)، خبرنگار حوزهی فرهنگی مفدابهشتی با این دانشجوی مقامآور قرآنی گفتوگویی را انجام داد که در ادامه شما را به خواندن آن دعوت مینماییم.
شما از چه زمانی شروع به حفظ قرآن کریم کردید؟
O من حوالی سال ۹۰ که کلاس پنجم ابتدایی بودم، به برکت مسابقههای حفظ قرآن وارد فضای قرآنی شدم. در آن زمان مسابقهای با نام حفظ ۲۶ سورهی آخر قران برگزار میشد و من که تا آن زمان به شخصه انس چندانی با قرآن نداشتم، با تشویقهای مادرم تصمیم به شرکت در مسابقهها گرفتم و به لطف خدا رتبهی دوم استان را کسب کردم که عاملی شد برای سوق دادن من به سمت و سوی قرآن. پس از آن با شرکت در کلاسهای حفظ استاد زارعان از استادان بزرگ کشور، توانستم در طی ۱۱ ماه کل قران کریم را حفظ کنم و پس از آن هم با شرکت در جشنوارههای دیگر توانستم چندین بار رتبههای ۱ ، ۲ و ۳ کشور را کسب کنم و مدرک درجه ۲ حفظ قرآن را که معادل ارشد علوم قرآنیست، دریافت کنم.
چهطور با قرآن کریم مانوس و به آن علاقهمند شدید؟
O در ابتدا که قطعاً لطف خدا شامل حالم بود و در خانواده ای بزرگ شدم که فضای مذهبی داشت و همواره در آن سخن از قرآن و معنویات بود و خانوادهام تأکید عملی فراوانی روی نماز اول وقت داشتند. اما هرگز به اصرار آن ها نبود که بخواهم قرآن را حفظ کنم. اولین زمانی که خودم خواستم قدم در این راه بگذارم در همان زمانی بود که در مسابقات شرکت کردم و رتبه آوردم و فهمیدم میتوانم در این مسیر حرکت کنم و بعد از آن که حفظ قرآن را شروع کردم، افتخار آشنایی با استادان و دوستان قرآنی بسیاری را کسب کردم که هر کدام به نوعی به من می فهماندند که در مسیر درستی قرار گرفتهام و روز به روز به علاقهی من به قرآن و خانوادهی قرآنی کشور افزودند.
پرداختن به قرآن تا چه اندازه در موفقیتهای زندگیتان مؤثر بوده است؟
O قرآن نور است. الحمدلله هر چه به لطف خدا کسب شده است، از برکات انس با قرآن میبینم و امیدوارم بتوانم ذره ای از معنویات این کتاب عظیم الشأن را درک کنم.
یکی از انتظاراتی که مردم از انس با قرآن دارند، این است که رفتارشان الگوی دیگران باشد. ممکن است برخی تصور کنند انتظار اخلاق قرآنی داشتن از شما که جوان هستید کمی سخت میشود و ممکن است مانند دیگر جوانان رفتار نکنید، نظر شما در مورد این مسأله چیست؟
O بله این قضیه مسؤولیت من و دیگر کسانی را که در این زمینه فعال هستیم، بسیار سنگینتر میکند. از خداوند توفیق میخواهم که مسیر را به بیراهه نروم و بتوانم تأثیر مثبتی در نگرش انسانها به قرآن و دین اسلام داشته باشم. اما این که دید بقیه به این شکل باشد که ما نمیتوانیم مثل دیگران خوشگذرانی و جوانی کنیم، دید درستی نیست. من هم دوستانی از قشرهای مختلف جامعه دارم و با آنها اوقات خوشی سپری میکنم و هم برای اوقات فراغت خودم برنامههایی دارم که از آن استفاده مفید و درستی داشته باشم و زمانم را هدر ندهم. البته اگر منظور از جوانی و خوشگذرانی چیزهایی باشد که مغایر ارزشهای اخلاقی و دینیمان باشد، از خداوند میخواهم که زمانم را در این مسیر صرف نکنم.
به نظر شما برکات انس با قرآن برای فرهیختگان و شما که در رشتهی دندانپزشکی تحصیل میکنید و زمان بسیاری برای تحصیل نیاز دارید، چه ضرورتی دارد؟
O انس با قرآن برای همه لازم است و تأکیدات مقام معظم رهبری همواره بر این قضیه بوده که انس با قرآن را برای خود عادت کنیم. یکی از وسیلههایی که ما را به این مقصود میرساند، مسابقههای قرآنی هستند. اما در قشر تحصیلکرده و دانشجو انس با قرآن واجبتر است؛ چون آیندهی کشور در دست دانشجویان است و اگر دانشجو، انس با قرآن داشته باشد، رفته رفته کل مملکت و جامعه را اخلاق قرآنی در بر میگیرد و آن موقع است که میتوانیم از برکاتش بهرهمند شویم. من نیز به عنوان کسی که خودم را در آیندهی کشور سهیم میدانم، برای خودم وظیفه میبینم که هرجا نامی از قرآن آمد، در آن حضور داشته باشم تا هم پرچم قرآن همیشه پرآوازه باشد و هم خودم از برکات معنوی بینهایت آن استفاده ببرم.
پیشنهاد شما برای پررنگ تر شدن فعالیتهای قرآنی در دانشگاه چیست؟
O اول از همه برای ترویج قرآن، باید اقامهی نماز را در دانشگاه گسترش داد و بر آن تأکید داشت. منظورم از تأکید این نیست که کسی را مجبور کنیم نماز بخواند، بلکه درعمل درروی دانشجویان تأثیر بگذاریم؛ برای مثال، حضور هرچه بیشتر استادان و مسؤولان بزرگوار در نماز جماعت تأثیر بسیاری در این امر دارد و بعد از آن جای خالی کلاسهای تدبر و حفظ قرآن در دانشگاه حس میشود و میتوان روی آنها سرمایهگذاری کرد.
چه توصیهای به دانشجویان و دوستان خود دارید؟
O در قرآن داریم «شِفاءٌ لِما فِی الصُّدُورِ»؛ یعنی درمان هر دردی که در قلبهای شماست. درمان همهی مشکلات معنوی بشریت منم! توصیهای که دارم خطاب به خودم است. کاش در مشکلات و نگرانیها و استرسهایی که در دنیای امروزی بسیار ساده پیش میآیند، به جای آن که دنبال راههای گوناگونی باشیم که دردی را از ما دوا نمیکند، با قرآن و اهل بیت بیشتر و بیشتر مأنوس شویم، راه حل مشکل خود را از آن دو بخواهیم و در نهایت همهی امور را به خدا بسپاریم.
چه درخواستی از مسؤولان دانشگاه دارید؟
O از مسؤولان بزرگوار دانشگاه بهویژه دست اندرکاران جشنواره و آنهایی که سکاندار امور قرآنی هستند تشکر میکنم؛ اما درخواستی دارم که نه فقط کارشناسان بخش قرآن و عترت، بلکه همه خود را مسؤول و متولی امر قرآن ببینند و در هر جایگاهی هستند تلاشی برای احیای فرهنگ قرآن و نماز داشته باشند و در این امر همکاری کنند. همچنین امیدوارم در آینده شاهد فعالیتهای قرآنی بیشتری در سطح دانشگاه باشیم.
سخن پایانی اگر دارید بفرمایید.
O ان شاءالله خدا همهی ما را از منتظران واقعی حضرت حجت (عج) قرار بدهد و ظهور ایشان را نزدیک کند.
انتهای پیام
کدخبرنگار 110112
ارسال نظر