به گزارش مفدا، مراسم افتتاح پروژههای عمرانی و رفاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دوشنبه ۴ اسفندماه در محل خوابگاههای دانشجویی کوی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت، جمعی از مدیران ستادی این وزارتخانه و مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی تهران به بهرهبراری رسید.
در آیین افتتاحیه، زمین چمن مصنوعی دانشگاه علوم پزشکی تهران، خوابگاه دانشجویی بوستان ۳ با ظرفیت ۳۵۰ نفر دانشجوی دختر و خوابگاه بوستان ۴ با ظرفیت ۳۵۰ دانشجوی پسر و آشپپزخانه تمام صنعتی این دانشگاه به بهرهبرداری رسید.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در این مراسم گفت: حضور دکتر سعید نمکی در مراسم افتتاح پروژههای عمرانی و رفاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران نشان از دغدغههای وزیر بهداشت در حوزه پروژههای عمرانی و توسعهای برای دانشجویان دارد. خوشبختانه وزیر بهداشت علیرغم دغدغههای جدی برای خیز چهارم کووید۱۹ در کشور در این مراسم حضور پیدا کرد و موجب دلگرمی ما شد. دکتر نمکی از ابتدای فعالیت بنده به عنوان معاون فرهنگی و دانشجویی تأکید کردند که در زمینه زیرساختهای رفاهی دانشجویان فعالیت جدی و اثربخش انجام شود.
لاری ضمن پاسداشت یاد وخاطراه شهدای دفاع مقدس و مدافع سلامت عنوان کرد: در سفرهای استانی دانشجویان از مقام عالی وزارت بهداشت به عنوان فرمانده تمام عیار در جنگ یا کووید۱۹ یاد میکنند. خوشبختانه این دلبستگی و تعامل بین وزیر بهداشت و دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد. دکتر کریمی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره داشتند که ۴۶ سال قبل در خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان دانشجو حضور داشته و امروز خوشبختانه آرزوی او جامه عمل پوشید و توانسته اند خوابگاههای نوساز و درخوری را به دانشجویان دختر و پسر این دانشگاه تحویل دهند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت محیط خوابگاه را جایگزین محیط خانواده برای دانشجویان دانست و اشاره کرد: اگر خوابگاه محیط خوبی داشته باشد و سلامت جسم و روان دانشجویان را توأمان مورد توجه قرار دهد فضای علمی و سلامت کشور ارتقا پیدا میکند. چرا که این دانشجویان قرار است در آینده جسم و روان بیماران را مداوا کنند و باعث آرامش روانی محیط درمانی کشور شوند.
او اضافه کرد: دانشجویان در عرصههای مختلف آموزش مجازی، تولید محتوای آموزشی، تولید ماسک، خدمات درمانی و اطلاعرسانی فعالیتی جهادگونه داشتند و خوشبختانه تاکنون سربلند از پس مقابله با این جنگ برآمدند. در حال حاضر نیز دانشجویان در طرح شهید سلیمانی فعالیت بسیار پررنگی دارند. امیدواریم به زودی ریشه این ویروس از کشور کنده شود تا دوباره چراغ دانشگاهها به وجود پرفروغها آن روشن شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درباره سلامت جسمانی دانشجویان در عرصه مقابله با کرونا علیرغم حضور در مراکز درمانی گفت: خوشبختانه علیرغم جانفشانی دستیاران، اینترنها و دانشجویان کارورز و با تلاش و درایت مدیران دانشگاهی، کرونا تعرض جانی به آنها وارد نکرد و آنها با مراقبت دائم، ایزوله کردن و سرو غذا با رعایت پروتکلهای بهداشتی توانستند به سلامت از کنار این بیماری بگذرند.
مشروح کامل سخنان معاون وزیر بهداشت را با کلیک روی متن مشاهده کنید.
در ادامه این مراسم دکتر سعید نمکی، گفت: تأمین معیشت درخور شأن دانشجویان و توجه به نیازهای رفاهی او امر مهمی است و اینکه در اولین روز حضور دانشجو و خانوادهاش در دانشگاه این احساس برای آنها ایجاد شود که دانشگاه متولی دارد و برای او ارزش قائل است، دلگرم کننده است. همواره به مدیران فرهنگی و دانشجویی گفتهام که رسالت ما توسعه فضای فیزیکی نیست، بلکه توجه به فضای روحی و معنوی دانشجو بسیار مهم است.
این مقام مسؤول خاطر نشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران شهدای زیادی را از معلم و دانشجو در دوران دفاع مقدس تقدیم کرد که همواره یادشان در لوح زرین تاریخ دفاع مقدس خواهد ماند. اساتید این دانشگاه همیشه از پیشکسوتان حضور در خط مقدم جبههها بودند و دکتر کریمی رییس این دانشگاه، یکی از آن سربازان روزهای سخت دوران دفاع مقدس است.
او افزود: بعضی اوقات همانگونه که انسان مژههای خودش که نزدیکترین عنصر به چشم است را نمیبیند، دانشگاههای بزرگ و مراکز عظیم و با قدمت ارزنده را از چشم و نگاه دور میداریم. خوابگاهی که دکتر کریمی؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی ۴۶ سال پیش زندگی میکرده هنوز با همان ترکیب گذشته باقی مانده است و بنده هم مفتخرم که دوره تخصص را در این دانشگاه گذراندم. بخشی را در دانشکده بهداشت و تحقیقات بهداشتی و بخشی را در محضر استاد فرهودی در مرکز طب کودکان، گذراندم.
نمکی یادآور شد: سال بسیار سختی بر ما و همکاران مان گذشت. امروز بیشتر میخواهم از هیات رییسه و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تهران و روسای تلاشگر بیمارستانهای تابعه این دانشگاه تشکر کنم چون در ایام کرونا، ما و کشور را به عنوان مراکز مرجع، دریافتند.
وی ادامه داد: علیرغم اینکه در اکثر نقاط کشور، بخشهای ارزنده و فارغالتحصیلان بسیار برازنده برای خدمت در حوزه سلامت داریم اما هنوز هم بیمارستانهای تهران، برای کشور و بیماران مرجع هستند و بارها دیدهاید که افراد در چادر یا ماشین، پشت درب بیمارستانهایی مانند امام خمینی(ره) و شریعتی بیتوته میکنند. یعنی تهران را باید با نگاه دیگری بنگریم حتی اگر اعتقاد داریم که کمبودهای مناطق دیگر کشور را حل کردهایم اما این باور و یقین که تهران میتواند راهگشای مشکلات بهداشتی و درمانی موارد پیچیده باشد را نتوانستهایم در ذهن مردم، حل کنیم. این رجعت و عطش مراجعه به تهران را باید مدیریت کنیم و پاسخگو باشیم.
او افزود: از اصحاب خبر و رسانه که همیشه در کنار ما بودهاند، تشکر میکنم و این دوربینها را همیشه یار و یاور همکارانم به ویژه در ایام سخت مبارزه با کووید۱۹ میدانم. امروز گفتنیهای کوتاه اما غمگنانهای دارم. از اینکه در اوج تنهایی چه میکشیم. دیشب تا قبل از نماز صبح قدم زدم و بعد از نماز هم نشستم و گلایهای به مسئولین نظام نوشتم از اینکه چقدر من و همکارانم در بعضی از موارد احساس غربت و تنهایی میکنیم.
وزیر بهداشت گفت: کاری که دانشگاه علوم پزشکی تهران در ایجاد ۷۰۰ تخت خوابگاهی و هزار و ۲۰۰ تخت در آینده، می کند، بسیار ارزشمند است و حل کردن مشکل یک دانشجوی آواره هم کار بزرگی است. چون در خانوادهای نه چندان مرفه بزرگ شدهام و میدانم که نخبگان هوشی کشور، کارگرزاده، کشاورززاده و تهیدست زاده وقتی که بدون کلاسهای آنچنانی و نگذشتن از کلاسهای پرهزینه کنکور و پر زرق و برق، گوسفند میچرانده و کتاب دست میگرفته و میخوانده یا قالی میبافته و درس هم میخوانده، با افتخار رتبههای اول کشور را در یک مسابقه نابرابر و ناعادلانه کسب می کند، چه وضعیتی دارد.
مشروح کامل سخنان وزیر بهداشت را با کلیک روی متن مشاهده کنید.
در ادامه این مراسم دکتر عباسعلی کریمی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه امروز از حضور وزیر بهداشت در این دانشگاه بسیار خرسندم، گفت: ما امروز در محوطه امیرآباد و در خوابگاه دانشجویی که تاریخ بلندی را پشت سر خود دارد حضور داریم. من ۴۶ سال قبل در خوابگاه این دانشگاه زندگی دانشجویی ۵ ساله خود را گذراندم و با پوست و استخوان، درد دانشجویان را در زندگی خوابگاهی لمس کردهام. به همین دلیل ۳ سال قبل زمانی که وارد این دانشگاه شدم به اتاقی که بیش از ۴۰ سال قبل در آن زندگی دانشجویی داشتم رفتم و تصمیم گرفتم تا برای دانشجویان در حوزههای رفاهی و دانشجویی وقتی را اختصاص دهم.
کریمی با بیان اینکه دانشجو در خوابگاه به رفاه نیاز دارد، ابراز دارد: دانشجو در ابتدای ورود خود به دانشگاه آنهم در شهری دیگر، به دنبال پژوهش و آموزش نیست بلکه به دنبال جای مطمئنی است تا استراحت کند و بتواند در آرامش شب خود را به صبح برساند. دانشگاه علوم پزشکی تهران حتی برای رفع مشکلات خانواده دانشجوی عزیزی که از شهرستان به تهران میآید نیز تلاش کرده است تا در حضور اولیه و مقطعی که خانواده وی برای انجام اقدامات لازم دانشجوی خود در دانشگاه حضور دارند بدون جا و مکان نباشند و بتوانند در فضای مناسب اسکان و امور فرزند عزیز خود را انجام دهند.
او با بیان اینکه برای موفقیت در مسیر رسیدگی به امور رفاهی دانشجویان عزیزمان از مدیران جوان و پرتلاش استفاده کردهایم، ابراز داشت: علاوه بر همراهی و تلاش خالصانه همکاران من در مسیر رفع نیازهای دانشجویان، تلاش شده است تا بدون داشتن نگاه جنسیتی، هر اندازه که برای پسران دانشگاه تلاش و کار انجام میشود، به همان اندازه، دخترانمان نیز در دانشگاه دیده شوند و برای این عزیزان نیز کار انجام شود.
این مقام مسؤول با انتقاد از عدم کسب موفقیتهای لازم در مسیر ساخت خوابگاه برای دانشجویان متاهل، ابراز داشت: علی رغم تمام شعارهایی که بر کاهش جمعیت کشور و افزیش آمار ازدواج تاکید دارد، اما در حوزه ساخت خوابگاههای متاهلی آن گونه که باید در فضای دانشگاهی اقدام نشده است. این برای دانشگاهی مانند دانشگاه تهران نیز با تعداد بالای دانشجوی متاهل و قدمتی که دارد، فاجعه است که باید برای این مهم فکر کرد.
وی در ادامه به پروژههای انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی تهران طی دو سال گذشته اشاره کرد و گفت: بیمارستان یاس با ۱۷۰ تخت درمانی و بیمارستان رازی با ۱۷۰ تخت درمانی به تعداد تختهای درمانی دانشگاه افزوده شدند. کلینیک ویژه ۶ طبقه نیز در اسلام شهر توسط خیران ساخته و افتتاح شد و ماه گذشته در بیمارستان امام خمینی(ره) با پی گیریهای ممتد از سوی دانشگاه و بیمارستان، ۴ طبقه از پروژه پارکینگ این بیمارستان با ظرفیت هزار ماشین افتتاح شد.
او اضافه کرد: در بیمارستان دکتر شریعتی نیز ساختمان امید همزمان با این مراسم افتتاح شد که این پروژه نیز خیرساز است و ۸۰ تخت به ظرفیت تختهای بیمارستانی دانشگاه خواهد افزود. پروژه CSR و پروژه LDR کلینیک ویژه نیز در ۶ طبقه در کنار این بیمارستان ساخته شده است که آماده بهره برداری است.
این مقام مسؤول تاکید کرد: در بیمارستان مرکز طبی، کلینیک ویژه ۵ طبقه آماده بهرهبرداری است و آزمایشگاه کویید ۱۹ مخصوص کودکان نیز به صورت مجزا از بیمارستان راه اندازی شده است.
کریمی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران، تکمیل پروژه ”مهد کلینیک“ را به سرعت در حال پیگیری دارد، گفت: پروژه مهد کلینیک با حدود هزار تخت و ۹۳ درصد پیشرت کار در دست اقدام است که امیدوارم با پی گیریهای که در حال انجام است تا دو ماه بعد از عید به مرحله بهرهبرداری برسد من اطمینان دارم ساخت این پروژه همه را شاد خواهد کرد.
وی یادآور شد: همزمان در ۱۸ ماه گذشته، پروژه بیمارستانی دیگر در در یافت آباد، منطقه ۱۸ تهران با کمک خیران ساخته شده است که مرکز طبی شماره ۲ نام دارد و به مرکز طبی شماره یک کاملا متصل است تا از پشتوانه علمی این بیمارستان استفاده شود. این پروژه نیز در روزهای انتهایی کار است. با ساخت این بیمارستان، ۲۵۰ تخت درمانی در جنوب شهر تهران به تعداد تختهای دانشگاه افزوده خواهد شد. در ادامه پروژه بیمارستانی دکتر شریعتی ۲ در اتوبان خرازی با ۷۳ درصد پیشرفت فیزیکی در دست ساخت است و تجهیزات آن با استفاده از مصوبه بودجه و استفاده از وام خارجی در دست تامین میباشد.
کریمی بیان داشت: در خصوص این پروژه موافقت شده است ۲۳ میلیون یورو برای تجهیزات پروژه بیمارستانی دکتر شریعتی ۲ اختصاص داده شود که تا اواخر سال آینده با ۹۰۰ تخت درمانی افتتاح خواهد شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: طی ۲ ماه گذشته ۳۵۰ تخت درمانی به تختهای درمانی دانشگاه افزوده شده است و در ابتدای سال آینده ۱۲۵۰ تخت به این تعداد افزوده خواهد شد که با احتساب تختهای درمانی که در اوایل سال ۱۴۰۱ به دانشگاه افزوده خواهد شد باید گفت در مجموع ۳ هزار و ۳۵۰ تخت به تختهای درمانی دانشگاه افزوده میشود.
وی در خصوص افتتاح زمین چمن دانشگاه علوم پزشکی تهران، ابراز داشت: این زمین چمن ۳۰ سال است در اختیار دانشگاه تهران بوده است که با رایزنی پس گرفته شد و در کنار این زمین، ۳ هزار متر زمین بسیار خوب قرار دارد که در ادامه بنا داریم سوله و سالن ورزشی چند منظوره و سر پوشیده دانشگاه را مختص دختران و پسران دانشگاه در این فضا بسازیم.
او یادآور شد: دو خوابگاه بوستان ۳ و بوستان ۴ نیز هر کدام با ظرفیت ۷۰۰ دانشجو ساخته شده است که هر کدام ظرفیت ۳۵۰ دانشجو را دارا میباشد. خوابگاه بوستان ۳ مختص دختران و خوابگاه بوستان ۴ مختص پسران است. دو خوابگاه دیگر نیز با همین ظرفیت در زمینهای ساختمانهای قدیمی دانشگاه در دست ساخت است که این دو خوابگاه نیز پس از بهرهبرداری، ۷۰۰ تخت به تعداد تختهای خوابگاهی دانشگاه اضافه خواهد کرد.
برای مشاهده گزارش تصویری این خبر روی متن کلیک کنید./انتهای پیام
کدخبرنگار: ۱۰۴۳۰
ارسال نظر