به گزارش مفدا، دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت در مراسم افتتاح پروژههای عمرانی و رفاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران که دوشنبه ۴ اسفندماه در محل خوابگاههای دانشجویی کوی دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: حضور دکتر سعید نمکی در مراسم افتتاح پروژههای عمرانی و رفاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران نشان از دغدغههای وزیر بهداشت در حوزه پروژههای عمرانی و توسعهای برای دانشجویان دارد. خوشبختانه وزیر بهداشت علیرغم دغدغههای جدی برای خیز چهارم کووید۱۹ در کشور در این مراسم حضور پیدا کرد و موجب دلگرمی ما شد. دکتر نمکی از ابتدای فعالیت بنده به عنوان معاون فرهنگی و دانشجویی تأکید کردند که در زمینه زیرساختهای رفاهی دانشجویان فعالیت جدی و اثربخش انجام شود.
لاری ضمن پاسداشت یاد وخاطراه شهدای دفاع مقدس و مدافع سلامت عنوان کرد: در سفرهای استانی دانشجویان از مقام عالی وزارت بهداشت به عنوان فرمانده تمام عیار در جنگ یا کووید۱۹ یاد میکنند. خوشبختانه این دلبستگی و تعامل بین وزیر بهداشت و دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد. دکتر کریمی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره داشتند که ۴۶ سال قبل در خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان دانشجو حضور داشته و امروز خوشبختانه آرزوی او جامه عمل پوشید و توانسته اند خوابگاههای نوساز و درخوری را به دانشجویان دختر و پسر این دانشگاه تحویل دهند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت محیط خوابگاه را جایگزین محیط خانواده برای دانشجویان دانست و اشاره کرد: اگر خوابگاه محیط خوبی داشته باشد و سلامت جسم و روان دانشجویان را توأمان مورد توجه قرار دهد فضای علمی و سلامت کشور ارتقا پیدا میکند. چرا که این دانشجویان قرار است در آینده جسم و روان بیماران را مداوا کنند و باعث آرامش روانی محیط درمانی کشور شوند.
او اضافه کرد: دانشجویان در عرصههای مختلف آموزش مجازی، تولید محتوای آموزشی، تولید ماسک، خدمات درمانی و اطلاعرسانی فعالیتی جهادگونه داشتند و خوشبختانه تاکنون سربلند از پس مقابله با این جنگ برآمدند. در حال حاضر نیز دانشجویان در طرح شهید سلیمانی فعالیت بسیار پررنگی دارند. امیدواریم به زودی ریشه این ویروس از کشور کنده شود تا دوباره چراغ دانشگاهها به وجود پرفروغها آن روشن شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درباره سلامت جسمانی دانشجویان در عرصه مقابله با کرونا علیرغم حضور در مراکز درمانی گفت: خوشبختانه علیرغم جانفشانی دستیاران، اینترنها و دانشجویان کارورز و با تلاش و درایت مدیران دانشگاهی، کرونا تعرض جانی به آنها وارد نکرد و آنها با مراقبت دائم، ایزوله کردن و سرو غذا با رعایت پروتکلهای بهداشتی توانستند به سلامت از کنار این بیماری بگذرند.
سخنگوی بهداشت همچنین در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: شیوع ویروس کرونا اگر چه باعث ایجاد برخی محدودیتها و مشکلاتی در اداره دانشگاهها شد و جمعیت دانشجویی کمتری در دانشگاه ها حضور داشتند، اما سبب توقف فعالیتهای دانشجویی و فرهنگی در ستاد و در سطح دانشگاههای علوم پزشکی نشد بلکه خوشبختانه در این دوران تکمیل بسیاری از طرحهای نیمهکاره خوابگاهی، تغذیه و سلف سرویس و طرحهای ورزشی سرعت بیشتری گرفت و ما توانستیم طی یک سال اخیر در تکمیل و احداث خوابگاههای دانشجویی و همچنین بهرهبرداری از طرحهای توسعهای مرتبط با تغذیه، ورزش و رفاهی اقدامات شایستهای انجام دهیم.
لاری به موفقیتهای جدید در حوزه تأمین معیشت دانشجویان دستیاری و تحصیلات تکمیلی اشاره کرد و گفت: بیمه سلامت دانشجویان دستیاری و وام دستیاران دو موضوع مهم حوزه دستیاری است که به لطف خدا در سال جاری محقق شد. از دیگر موفقیتهای بزرگ معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت پیگیریهای انجام شده در خصوص افزایش ۵۰ درصد حقوق دستیاران بود که با شیوع ویروس کرونا با جدیت بیشتر پیگیری و به نتیجه رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به این که دانشجویان متاهل نیازمند حمایتهای مالی بیشتر هستند گفت: پیشبینی ما این است که بتوانیم ۲۰ هزار دانشجوی PHD و دستیاری که فاقد بیمه سلامت هستند، تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به فعالیتهای جهادگرانه خیرین برای ساخت خوابگاه در دانشگاههای علوم پزشکی کشور اشاره کرد و گفت: درحال حاضر تعداد خوابگاههای متأهلی دانشگاههای علوم پزشکی کشور کافی نیستند و ما اکنون دارای ۸۴۰ واحد متأهلی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی هستیم. علیرغم تلاشهایی که در حوزه ساخت خوابگاههای متاهلی صورت گرفته ۲۰ درصد در این بخش رشد داشتیم که پاسخگوی نیازهای این بخش نیست. متأسفانه برخی دانشگاههای علوم پزشکی از داشتن خوابگاه متاهلی محروم هستند و امید داریم این دانشگاهها بتوانند درآینده نزدیک موفق به ساخت واحدهای متأهلی شوند. در این زمینه باید از خدمات خیرین بهرهمند شویم. خیرین معمولا در زمینه ساخت درمانگاه و بیمارستان فعال هستند و بهرهگیری از توان آنها برای ساخت خوابگاه نیازمند فرهنگسازی است. تلاش داریم تا از این ظرفیت بزرگ استفاده کنیم و در کنار این عزیزان اتفاقات خوبی را رقم بزنیم و با تشکیل مجمع خیرین خوابگاهساز در صندوق رفاه در حال رایزنی و فرهنگ سازی و الگوسازی در این زمینه هستیم./ انتهای پیام
ارسال نظر