به گزارش مفدا، دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت و جمعی از مدیران این معاونت در بخشی از سفر یکروزه شنبه دوم اسفندماه خود به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، در جمع مدیران، مسؤولان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه حاضر شد و با مشکلات و دیدگاههای آنها در خصوص موضوعات مرتبط با معاونت فرهنگی و دانشجویی آشنا شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در این نشست با اشاره به مشکلات مدیریتی در دانشگاههایی که دارای تنوع قومیتی هستند، گفت: به خوبی واقف هستم که مدیریت فرهنگی در دانشگاهی مثل کرمانشاه به دلیل تنوع قومیتی سخت است اما خوشبختانه با درایت معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و استفاده از توان مدیریتی بالا خیلی از مشکلات مرتفع شده است.
او افزود: دکتر محمدرضا غلامی طی سالهای مدیریت خود به عنوان معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه توانسته با استفاده از همه ظرفیتها توازن و هماهنگی خوبی بین فعالیتهای حوزههای مختلف از جمله خوابگاه، تغذیه، امور رفاهی، سلامتروان، امور فرهنگی، قرآن و عترت، تربیت بدنی و رسانه مفدا ایجاد کند و این توازن رمز موفقیت ایشان و همکارانشان در مجموعه دانشگاه است.
لاری با اشاره به فعالیت" پویش زندگی دست یاریگر توست " در سطح دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی، خاطرنشان کرد: خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مسیر حرکت این پویش پیشتاز بوده و موفقیتهای خوبی در این زمینه کسب کرده است.
یکی از اهداف ما این است که طرح « هر خانه یک پایگاه سلامت» را حتی در دوران پساکرونا اجرا کنیم و من معتقدم شیوع این بیماری، یک فرصت برای بررسی دقیقتر و رفع موانع و مشکلات و همچنین افزایش سطح کمی و کیفی« سفیران سلامت» برای اجرای این طرح، قلمداد میشود.وی خطاب به مدیران و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و همچنین کارکنان بخشهای درمانی تابعه این دانشگاه، گفت: کرونا ثابت کرد که شما عزیزان در سختترین لحظات نیز دست از تلاش برنمیدارید و به نظرم شیوع این ویروس منحوس نه تنها تهدید بلکه یک فرصت برای به اثبات رساندن شما بود و از اینرو دست تکتک شما عزیزان را میبوسم، به خصوص کادر درمانی و بیمارستانی که عضوی از خانواده نظام سلامت هستند و صراحتاً باید گفت شما عزیزان ما را در این شرایط رو سفید کردید.
ویروس کرونا سبب توقف فعالیتهای دانشجویی و فرهنگی در ستاد و در سطح دانشگاههای علوم پزشکی نشد
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، خاطر نشان کرد: ویروس کرونا نه تنها سبب توقف فعالیتهای دانشجویی و فرهنگی در ستاد و در سطح دانشگاههای علوم پزشکی نشد بلکه خوشبختانه در این دوران تکمیل خیلی از طرحهای نیمه کاره خوابگاهی، تغذیه و سلف سرویس و طرحهای ورزشی وارد سرعت بیشتری گرفت و ما توانستیم طی یک سال اخیر در تکمیل و احداث خوابگاههای دانشجویی و همچنین بهرهبرداری از طرحهای تغذیه و همچنین تربیت بدنی اقدامات شایستهای انجام دهیم.
لاری افزود: خوشبختانه از بدو شیوع ویروس کرونا جشنوارههای فرهنگی همچون تیتر و سیمرغ و نیز المپیادهای ورزشهای همگانی و همچنین بازهای فکری و ورزشهای الکترونیک و نیز مسابقات شطرنج قهرمانی آنلاین دانشجویان علوم پزشکی تعطیل نشده و در بستر فضای مجازی اجرا شدند. همچنین توانستیم جشنواره قرآن و عترت دانشجویان علوم پزشکی موسوم به هدهد را با موفقیت برگزار کنیم به طوری که استقبال و مشارکت دانشگاهیان در این رویداد بزرگ قرآنی خیره کننده بود.
معاون وزیر بهداشت همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع ازدواج آسان و فراهم کردن بسترهای لازم برای زندگی مشترک دانشجویان اشاره کرد و گفت: موضوع ازدواج و لزوم رشد جمعیت و فرزندآوری صرفا با حمایت و کمک وزارت بهداشت قابل حل نیست بلکه باید دستگاهها و نهادهای مختلف کشور به صورت هماهنگ و با اعمال سیاستهای مشخص و راهبردی در راستای حل این مشکل اقدام کنند. ما باید اقداماتی فراتر انجام داده و بسترهای لازم را برای ازدواج آسان دانشجویان فراهم کنیم که به نظر میرسد ایجاد اشتغال و همچنین افزایش نشاط و شادابی در میان جوانان از جمله راهکارهایی است که میتواند به حل این مشکلات کمک کند، در غیر این صورت نمیتوانیم به اهدافمان نزدیک شویم.
حرکت رو به رشدی را در سطح کشور در زمینه احداث و بازسازی خوابگاههای متاهلی شاهد هستیم
لاری همچنین به افزایش ۵۰ درصدی کمکهزینه و حقالزحمه دستیاران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: موضوع خوابگاههای متأهلی و افزایش آن در سطح شهرهای مختلف از اهمیت خاصی برخوردار است. خوشبختانه حرکت رو به رشدی را در سطح کشور در زمینه احداث و بازسازی خوابگاههای متاهلی شاهد هستیم. به طوری که طی یک سال ونیم گذشته شاخص تعداد خوابگاههای متاهلی در سطح کشور رو به رشد بوده است. طی دو سال گذشته در مجموع در کشور ما ۸۰۰ واحد خوابگاهی متاهلی داشتیم که از این تعداد ۵۰ درصد متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شیراز است، اما خوشبختانه در حال حاضر با افتخار باید بگوییم که این شاخص حدود ۲۰ درصد رشد داشته و خیلی از ساختمانهای قدیمی و فرسوده نیز تغییر کاربری داده و تبدیل به خوابگاههای متاهلی شدهاند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: باید در این مسیر مجلس شورای اسلامی نیز کمک و حمایتهای خود را نسبت به تکمیل و احداث خوابگاههای متأهلی داشته باشد و نسبت به بازسازی و ساخت خوابگاههای مجردی و متاهلی اهتمام ورزد. متاسفانه ما در بودجه سالنه دانشگاههای علوم پزشکی، ردیفی برای احداث خوابگاههای دانشجویی نداریم و از اینرو همواره برای تأمین خوابگاههای دانشجویی به خصوص مجردی با مشکل مواجه میشویم، اما به هر حال به دنبال آن هستیم که مشکل اسکان دانشجویان متأهل را به روشی حل کنیم و در این راستا در مجلس شورای اسلامی به دنبال افزایش منابع اعتباری لازم جهت اعطای وام ودیعه مسکن به دانشجویان متأهل هستیم.
از بدو شیوع ویروس کرونا ما توانستیم در برگزاری جشنوارههای فرهنگی همچون تیتر و سیمرغ ونیز المپیادهای ورزشهای همگانی و همچنین بازهای فکری و ورزشهای الکترونیک و نیز مسابقات شطرنج قهرمانی آنلاین دانشجویان علوم پزشکی قدم پیش بگذاریم.
او همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مشاوره و سلامتروان دانشجویان علوم پزشکی کشور اشاره کرد و گفت: طی ماههای گذشته تلاش کردیم مجوز استخدام ۶۷ نیروی روانشناس بالینی را در سطح دانشگاههای علوم پزشکی دریافت کنیم به طوری که برای هر دانشکده یا دانشگاه علوم پزشکی، یک نیروی استخدام شده به عنوان روانشناس بالینی اختصاص یافته است. هر چند این تعداد نیروی انسانی به تناسب جمعیت دانشجویی کم است، اما به هر حال کمک کرده است که نیروهای متخصص بیشتری در دانشگاهها جهت ارتقاء سلامتروان دانشجویان در اختیار داشته باشیم. خوشبختانه با مدیریت خوب و برنامهریزیهای دقیق، این دانشگاه توانسته ۱۰ نیروی انسانی متخصص به عنوان روانشناس و مشاور به کارگیری کند که این حرکت ستودنی است و نشان دهنده این است که در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به مسأله مهم سلامتروان دانشجویان، اهمیت خاصی داده میشود که قطعا بازخوردهای خوبی در میان دانشجویان به همراه خواهد داشت.
لاری همچنین به موضوع بودجههای فرهنگی و تفکیک آن از بودجههای ورزشی و رفاهی اشاره کرد و گفت: یکی از برنامههایی که در دست اقدام است و در جلسه شورای مشورتی ستادی وزارت بهداشت نیز مطرح شد، موضوع استقلال بودجه فرهنگی و تفکیک آن نسبت به دیگر بودجههای دانشگاهی است. به هر حال با توجه به ابعاد اهمیت فعالیتهای فرهنگی، باید بودجه فرهنگی از دیگر بودجههای دانشگاه جدا باشد.
معاون وزیر بهداشت همچنین به تعامل خوب معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با صندوق رفاه دانشجویان این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: خوشبختانه همکاری و هماهنگیهای خوبی مابین ستاد و صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت وجود دارد و افزایش وامهای دانشجویی و حقالزحمه دستیاران و اینترنها حاکی از آن است که ارتباط خوبی بین این دو نهاد ایجاد شده است. رشد ۵۰ درصدی وامهای دانشجویی نشانگر این ارتباط و تعاملات دوسویه است و از همین جا اعلام میکنم اگر در دانشگاه شما دانشجوی بیبضاعت وجود دارد ما با کمک صندوق رفاه، میتوانیم تا حدود مشخصی مشکلات آنها را به لحاظ اقتصادی مرتفع کنیم.
لاری همچنین به اجرای موفق طرح شهید سلیمانی در طول چند ماه اخیر اشاره کرد و گفت: این طرح دستاوردهای خوبی در دوران شیوع کرونا به همراه داشت و با توجه به اینکه بنده ناظر اجرای این طرح در استانهای شمالی کشور هستم، طی بازدیدهایی که از شهرهای شمالی کشور داشتم، به خوبی مشخص است اجرای موفق این طرح توانسته نتایج و دستاوردهای مثبتی به همراه داشته باشد و اگر اجرای این طرح حاصل نمیشد قائدتا ما باید زودتر وارد پیک چهارم میشدیم؛ با اجرای موفق این طرح و همچنین نظارت بر انجام بیماریابی، انجام تستهای رپید و PCR و همچنین انجام قرنطینه، توانستهایم از خیلی از اتفاقات ناگوار جلوگیری کنیم.
طرح « هر خانه یک پایگاه سلامت» را حتی در دوران پساکرونا اجرا کنیم
وی یکی از اهداف اصلی اجرای طرح سردار شهید قاسم سلیمانی در اقصی نقاط کشور را، رسیدن به نقطه مطلوب در زمینه بیماریابی، انجام تستهای ترکیبی رپید و PCR ، مدیریت و کنترل این اپیدمی و همچنین اجرای طرح « هر خانهیک پایگاه سلامت» عنوان کرد و گفت: یکی دیگر از اهداف ما این است که طرح « هر خانه یک پایگاه سلامت» را حتی در دوران پساکرونا اجرا کنیم و من معتقدم شیوع این بیماری، یک فرصت برای بررسی دقیقتر و رفع موانع و مشکلات و همچنین افزایش سطح کمی و کیفی« سفیران سلامت» برای اجرای این طرح، قلمداد میشود.
ناظر عالی وزیر بهداشت در اجرای طرح شهید سلیمانی در استانهای شمالی کشور به موضوع نقاهتگاه و عدم استقبال مردم از این مراکز در ماههای گذشته اشاره کرد و گفت: هر چند اعتقاد داریم مردم طی ماههای گذشته از ظرفیت و امکانات بهداشتی و اسکان این نقاهتگاهها در سراسر کشور استقبال چندانی نکردهاند اما باید این موضوع و چرایی عدم استقبال آن از سوی مردم، در ستاد ملی مقابله با کرونا مورد بررسی و مطالعات ریشهای قرار گیرد. من معتقدم از بعد اطلاعرسانی و تبلیغاتی در این زمینه، ضعیف عمل کردهایم و به دلیل عدم اطلاعرسانیهای دقیق، خیلی از مردم از وجود چنین نقاهتگاهها و ارائه خدمات درمانی و بهداشتی به افراد مشکوک، بیخبر هستند که در این راستا نقش رسانه ملی، رسانههای گروهی و جراید از اهمیت خاصی برخوردار است.
در ابتدای این دیدار دکتر محمدرضا غلامی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گزارشی از فعالیتها و برنامههای فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه ارائه داد. ر حوزههای مختلف دانشجویی
غلامی در ابتدای سخنان خود به تعداد کانونهای فرهنگی فعال دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه دارای ۲۹ کانون فرهنگی فعال است که از جمله میتوان به کانون اخلاق حرفهای، محک، کانون بینالملل، دستهای آسمانی، کانون گردشگری، ادبی، نقاشی، آیتی و همچنین کانون خیریه امام علی(ع) اشاره کرد.
رشد چشمگیر فعالیت کانونهای فرهنگی طی چهارسال اخیر
وی با اشاره به رشد کانونهای فرهنگی دانشگاه طی چهارسال اخیر اظهار کرد: کانون مددکاری اجتماعی، سلامت، اندیشه، کانون جهادی، کانون هلال احمر، عکاسی، کانون صنایع دستی، قانون سبک زندگی و همچنین کانون تئاتر از دیگر کانونهای فعال این دانشگاه به شمار میروند که طی سالهای گذشته فعالیتهای چشمگیری در حوزه کاری خود داشتهاند.
غلامی همچنین به تعداد مقامهای کسب شده توسط دانشجویان این دانشگاه در جشنواره بینالمللی سیمرغ اشاره کرد و گفت: برگزاری مسابقه مجازی قرنطینه با طعم بهار، ویژه دانشجویان، اساتید و کارکنان بخش درمان، برگزاری مسابقه مجازی ماه من ویژه روز قدس، برپایی مسابقه مجازی چالش هایکو کتاب توسط کانون اندیشه و نیز برگزاری مسابقه مجازی پرسش و پاسخ کرونایی توسط کانون سلامت و نیز ثبت نام و عضو گیری دانشجویان دانشگاه در رشتههای مختلف به منظور همکاری در سامانه ۴۰۳۰ از دیگر اقدامات کانونهای فرهنگی دانشگاه طی سالهای اخیر بوده است.
معاون فرهنگی ودانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، خاطرنشان کرد: توزیع مواد و اقلام خوراکی در میان مردم شناسایی شده حاشیه نشین شهر کرمانشاه توسط کانون خیریه امام علی(ع) و مددکاری اجتماعی، اجرای تئاتر خیابانی زندگی حراج به مناسبت ایام سوگواری پیامبر و اهل بیت توسط کانون تئاتر، اجرای تمرینات موسیقی در راستای جشنواره سیمرغ در محل آمفی تئاتر امام رضا توسط گروه موسیقی، برپایی ایستگاه غربالگری فشارخون و قندخون توسط کانون جهادی و بسیج دانشجویی، برگزاری تقدیر از اعضای شرکت کننده در کارگاههای تولید ماسک و دستکش و همچنین برگزاری وبینار راهکارهای جلوگیری از اعتیاد و آشنایی با موادمخدر صنعتی توسط کانون سبک زندگی سالم و... ازدیگر برنامههای این کانونها در سالهای اخیر بوده است.
فعالیت ۲۹ انجمن علمی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
غلامی همچنین تعداد انجمنهای علمی دانشگاه را ۲۹ انجمن عنوان کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه دارای سه تشکل سیاسی است که پرعضوترین این انجمنها در این دانشگاه تشکل بسیج دانشجویی است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین گزارشی از عملکرد ستاد دانشجویی مقابله با ویروس کرونا ارائه کرد و گفت: ستاد دانشجویی مقابله با کرونا از ۱۲ اسفند سال گذشته فعالیت خود را شروع کرد و تا اوایل تیر ماه این فعالیت ادامه داشت که متشکل از سه کارگاه مجزا بود.
مشارکت دانشجویان در تولید ماسک واقلام بهداشتی در ایام شیوع کرونا
وی گفت: در این مدت کارگاه سراج در تولید ماسک، شیلد، دستکش و گان پزشکی با حدود ۴۰۰ دانشجو به صورت حضوری و مجازی فعالیت داشت. گروه جهادی رهپویان انتظار در تولید دستکش و شیلد با کیفیت مرغوب و با فعالیت یکصد دانشجو خدمات خود را ارائه کرد که کار گندزدایی بیمارستانها، دانشکدهها، خوابگاهها، مراکز، معاونتها و ادارات استان را انجام میداد.
غلامی افزود: همچنین سومین کارگاه شهدای مدافع سلامت با محوریت تولید ماسک ودستکش و ۵۰ نفر عضو ازدانشجویان فعالیتهای خود را اجرایی کرد. همچنین هر سه کارگاه در رزمایش مواسات و همدلی مشارکت داشتند و در توزیع اقلام خوراکی و بهداشتی در چندین مرحله همکاری کردند.
دانشگاه دارای ۲۶ نشریه دارای مجوز است که از این تعداد ۱۷ نشریه فعال است
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه آماری از تعداد نشریات فعال دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه دارای ۲۶ نشریه دارای مجوز است که از این تعداد ۱۷ نشریه فعال هستند. همچنین دانشگاه در انتشار نشریات الکترونیکی رشد قابل توجهی از خود نشان داده است. انتشار نشریات الکترونیکی همچون میثاق قلم، انتشار گاهنامه نبض، انتشار الکترونیکی گاهنامه علمی هشیاری و داروکده و نیز انتشار الکترونیکی گاهنامه روپوش سفید و هوشبر جوان و... از دیگر اقدامات در حوزه نشریات الکترونیکی است.
غلامی همچنین تعداد خوابگاههای دانشجویی این دانشگاه را هفت خوابگاه عنوان کرد و گفت: دوخوابگاه پسران و چهارخوابگاه دختران و همچنین یک خوابگاه متاهلی، اسکان دانشجویان دانشگاه را عهدهدار است.
وی اضافه کرد: انجام تعمیرات وتجهیز خوابگاههای دانشجویی، اسکان دانشجویان روزانه و بینالملل براساس پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، عقد تفاهمنامه با خوابگاههای خودگردان زاگرس و فاطمیه جهت اسکان دانشجویان بینالملل، تامین اسکان برای دانشجویان بینالملل در خوابگاههای با درجه کیفی بالا و با اجاره سه تخت و هزینه یک تخت از جمله اقدامات انجام شده دانشگاه در سطح خوابگاههای دانشجویی در سال ۹۹ بوده است.
بازسازی و تعمیرات اساسی خوابگاههای دانشجویی دانشگاه در سال ۹۹
غلامی با اشاره به هزینه تعمیرات، بازسازی و تجهیز خوابگاههای مجردی و متاهلی در سال ۹۹ اظهار کرد: بالغ بر ۱۶ میلیارد ریال هزینه تجهیز و بازسازی و تعمیرات اساسی خوابگاههای مجردی ومتاهلی در سال جاری شده است.
وی به پروژه احداث ساخت خوابگاه ۴۰۰ نفره دانشجویی اشاره کرد و گفت: این طرح عمرانی با صرف هزینه ۱۴۰ میلیارد ریال در مرحله ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی قرار دارد و اجرای فاز دوم این طرح در مرحله انجام مشاوره جهت برگزاری مناقصه ساخت وتکمیل با برآورد ۴۰۰ میلیارد ریال میباشد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین به فعالیت سلف سرویس مرکزی بوستان، سلف سرویس دانشکده پیراپزشکی و همچنین دانشکده بهداشت وتغذیه و نیز دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: مرکز توزیع غذا به خوابگاههای دانشجویی نیز فعالیت خود را در طول سال انجام میدهد.
غلامی نصب دستگاه ژتون فراموشی، افزایش تعداد منوهای صبحانه، تامین غذای روزفروش از غذای خورده نشده وصرفهجویی حاصل از آن، اضافه شدن غذای نیم پرس و ... را از اقدامات دانشگاه در حوزه تغذیه ذکر کرد. همچنین خریداری دستگاه خلال کن، ساخت سردخانه، خریدتجهیزاتی همچون دیگ شویی، سینی شویی، تابه گردان، چرخ گوشت صنعتی، کباب پزصعنتی، اجاق گاز، ظروف چینی، خرید گرمکن و نصب هود و نیز رنگآمیزی سالن غذاخوری و... از جمله دیگر اقدامات در این زمینه بوده است.
اجرای طرح همقدم در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
وی همچنین به اجرای طرح پایش همقدم در دانشگاه اشاره کرد و گفت: اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان در طرح ملی همقدم، همگام با سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور شد. در اجرای این طرح همه روزه کارشناسان اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویی درحال برقراری تماس مستقیم با دانشجویان و بررسی وضعیت سلامت روان آنها است. همقدم بودن این طرح از این جهت است که دانشجو بداند تنها نیست و اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان گام به گام با آنان در حرکت هستند و در صورت نیاز میتوانند از خدمات این اداره استفاده کنند.
در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین علی محبی مسوول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه دقایقی در خصوص موضوع ازدواج و تاثیر آن در زندگی سالم اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مسائلی که باید بیش از پیش به آن تاکید کنیم موضوع ازدواج دانشجویی است و اگر ما مسؤولان به این موضوع بیتوجه و حمایتهای لازم را انجام ندهیم، آسیبها و ناهنجاریهای زیادی به جوانان وارد میشود.
وی بر لزوم ساخت خوابگاههای متاهلی برای دانشجویان تاکید کرد و گفت: باید همه دانشگاهها نسبت به موضوع ازدواج و سرمایهگذاری در احداث خوابگاههای متاهلی تلاش کنند و اگر این حمایتها انجام نشود، میل و انگیزه جوانان به ازدواج کمرنگ میشود و این مساله میتواند تهدیدات زیادی به جامعه وارد شود.
موضوع خوابگاههای متاهلی باید در دستور کار معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت باشد
محبی افزود: موضوع خوابگاههای متاهلی باید در دستور کار معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت باشد تا بتوانیم مساله ازدواج دانشجویی را در میان دانشجویان علوم پزشکی مرتفع کنیم و یکی از این زیرساختها و حمایت برای ازدواج دانشجویی، تکمیل و احداث خوابگاههای متاهلی و همچنین ارائه تسهیلات و وام به دانشجویان متاهل است.
این مقام مسؤول تاکید کرد: اگر موضوع ازدواج در سنین جوانی حل و فصل شود، به صراحت میتوان گفت بیش از ۹۰ درصد مشکلات فرهنگی جوانان ما مرتفع میشود که لازم است در این زمینه بیش از پیش دولت و مسؤولان پشتیبانیهای لازم را انجام دهند.
وی به موضوع رشد جمعیت و فرزندآوری اشاره کرد و گفت:این موضوع همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری است و در حقیقت باید گفت اوضاع ما به لحاظ رشد جمعیت، اوضاع خوبی نیست و باید در این راستا برنامهریزیهای لازم صورت گیرد.
کمیته رشد جمعیت و فرزندآوری در همه دانشگاهها تشکیل شود
محبی با اشاره به اینکه باید در همه دانشگاهها کمیته رشد جمعیت و فرزندآوری تشکیل شود، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خوشبختانه جزو معدود دانشگاههایی است که در زمینه موضوع رشد جمعیت و فرزندآوری اقدامات خوبی انجام داده و با تشکیل کمیتههای مربوطه در راستای اهداف مورد نظر حرکت کند. خوشبختانه این کمیته در دانشگاه تشکیل شده و اعضای آن توسط ریاست دانشگاه ابلاغ شد و رئیس این کمیته در دانشگاه دکتر مرادی ( رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه) است.
این مقام مسؤول گفت: امیدوارم در کل کشور، وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت در این راستا حرکات خوبی انجام دهد و نسبت به موضوع رشد جمعیت و فرزندآوری با اجرای طرحهای مختلف، اقدامات شایستهای انجام دهد.
در این دیدار دو ساعته برخی از مدیران و کارشناسان معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در حضور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت مشکلات و موانع فعالیتهای حرفهای خود را مطرح کردند.
از مهمترین موضوعات مطرح شده از سوری مدیران معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه میتوان به پراکنده بودن دانشکدهها و قسمتهای مختلف دانشگاه در نقاط مختلف شهر و افزایش سرویسهای حمل و نقل و نقص در ارائه خدمات مختلف به دانشجویان، توجه به پیامدهای منفی بومی گزینی در کنار حسنهای این روش جذب دانشجو، ضرورت بهروزرسانی چارتهای منابع انسانی و چارت مرتبط با مدیریت فرهنگی دانشکدههای علوم پزشکی کشور، مشارکت دانشجویان پرستاری در طرح شهید سلیمانی و لزوم تقدیر شایسته از آنها، کمبود نیروی متخصص در حوزههای مختلف معاونت فرهنگی و دانشجویی اشاره کرد.
گفتنی است معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، در قالب سفرهای استانی تا کنون از دانشگاههای علوم پزشکی همدان، مشهد، تبریز، بابل، زنجان، البرز، قم، اراک، سمنان، ارومیه، خوی، گلستان، ایلام، گیلان، جیرفت، بم، قزوین، کاشان، شهرکرد، اصفهان و... بازدید کرده است و طی دیدار با مسؤولان و نمایندگان نهادهای دانشجویی دانشگاههای مربوطه از نزدیک در جریان مشکلات و کمبودهای این دانشگاهها قرار گرفته است./انتهای پیام
ارسال نظر