به گزارش مفدا، دکتر سیما سادات لاری سخنگو و معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به همراه مهندس بهروز رحیمی رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت و دکتر حسن زائری لطف مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت با حضور در مجموعه علمی و تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران، ضمن بازدید از قسمتهای تاریخی این مجموعه، با اهدای لوح از تلاشهای شبانه روزی محققان، دانشمندان و پرسنل توانای این مجموعه تقدیر کرد.
حضور معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت جهت تقدیر از پرسنل خدوم و زحمتکش انستیتو پاستور ایران به بازدید چند ساعته معاون وزیر بهداشت و همراهانشان از ساختمان قدیمی انستیتو پاستور ایران منتج شد. گزارش توصیفی زیر مشاهدات خبرنگاران مفدا از بازدید معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از این مرکز علمی و تحقیقاتی مهم کشور است.
در ابتدای ورود به این مجموعه، بافت تاریخی و قدیمی محوطه انستیتو نظر من را به خود جلب میکند، برخی دیوارها بازسازی شده است اما برخی ساختمانها با همان شکل قدیمی و با قدمتی قریب به ۱۰۰ سال همچنان در حال استفاده هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت به محض ورود مورد استقبال دکتر علیرضا بیگلری رییس انستیتو پاستور ایران و دکتر میرداوود عمرانی معاون توسعه و مدیریت انستیتو قرار میگیرد.
به همراه دکتر بیگلری وارد اتاقی میشویم که بسیار قدیمی است، تمام اتاق با چوب کار شده است و تصاویر دانشمندان، پزشکان و موسسان این مجموعه علمی از ابتدا تا کنون بر دیوار منقش شده است.
انستیتو پاستور ایران عمری ۱۰۰ ساله دارد
بیگلری در خصوص این اتاق میگوید: انستیتو پاستور ایران عمری ۱۰۰ ساله دارد. این اتاق یک قرن قدمت دارد و توسط فرانسویها ساخته شده است، تیم فرانسوی که در پاستور حضور داشته است این مجموعه را قسمتی از تاریخ فرانسه میدانستند.
این اتاق قسمت مهمی از تاریخ سلامت کشور را با خود به همراه دارد، به این معنا که در آن تصمیمات بسیار مهم در تاریخ سلامت این کشور از جمله ریشه کنی طاعون، وبا و سل گرفته شده است و امروز پاستور مزین به قدوم یکی دیگر از بزرگانی است که در مسیر مبارزه با یکی دیگر از بیماریهای واگیردار یعنی کرونا پا به پاستور گذاشته است و این مهم را تاریخ روزی برای آیندگان نقل خواهد کرد.
بیگلری با بیان اینکه امیدوارم حال نیک در رفاه فال نیک، در خصوص بیماری کرونا در کشور را به زودی شاهد باشیم ادامه میدهد: روسای پاستور ایران تا ۵۰ سال پس از ساخت از انستیتو پاستور فرانسه به ایران میآمدند. تقریبا از دهه ۵۰ به بعد است که روسای ایرانی وارد کار شدند که دکتر مهدی قدسی از روسای معروف ایرانی و پرفسور بالتازار از دیگر بزرگان این مجموعه هستند.
پرفسور بالتازار ۲۰ سال در ایران میماند و همسرش در ایران فوت میکند
وی ادامه میدهد: پرفسور بالتازار ۲۰ سال در ایران میماند و همسرش در ایران فوت میکند، منزل وی روبه روی این اتاق در کوچههای روبهرو قرار دارد. میزی که در این اتاق قرار دارد در همین اتاق ساخته شده است به نحوی که امکان بیرون بردنش از هیچ دری وجود ندارد.
وی آلبوم هایی را میگشاید که تصاویر آن در پاستور ایران و پاستور فرانسه به صورت مشترک وجود دارد، آلبومهایی که مراحل ساخت انستیتو پاستور را در ایران نشان میدهد.
رییس انستیتو پاستور ایران با نشان دادن دقت در ساخت این مجموعه در ۱۰۰ سال قبل بیان میکند: این آلبومها نشان میدهد مستند سازی و آرشیو سازی تلاشهای صورت گرفته در ۱۰۰ سال قبل نیز وجود داشته است به نحوی که ما امروز چگونگی ساخت تدریجی این مجموعه را به وضوح میتوانیم ببینیم و به قدمت و قیمت معنوی این مجموعه پیببریم.
در ادامه وارد سالنی میشویم که از شش طرف به درهای ورودی منتج میشود، کف این اتاق با کاشیهای ریزی سنگ فرش شده است، بیگلری کف این اتاق را دارای قدمتی ۱۰۰ ساله میداند و میگوید: مبلمان و فضایی که در این سالن لابی مانند میبیند در این ۱۰۰ سال به همان شکلی که بوده حفظ شده است.
وقف نامه ۱۰۰ سال قبل فرمانفرماییان
وی بر تابلویی که بر دیوار منقش شده است اشاره کرده و میگوید: این تابلو وقف نامه ۱۰۰ سال قبل آقای فرمانفرماییان است که بر دیوار نصب شده است. در این تابلو فرمانفرماییان به عنوان آخرین نخست وزیر قاجار قرارداد انستیتو پاستور ایران را در پاریس منعقد میکند و این مکان که زمین ایشان بوده است به این منظور وقف میشود.
وی ادامه داد: صبارمیرزا فرمانفرماییان فرزند پسرشان نیز در ادامه به فرانسه میرود و درس خود را آنجا میخواند و یکی از بزرگترین مالاریا شناسان دنیا میشود که در دوره نخست وزیری مصدق در سمت وزیر بهداری منصوب و در ادامه به سمت ریاست انستیتو پاستور ایران به عنوان اولین رییس ایرانی این مجموعه منصوب میشود.
در ادامه وارد اتاق بزرگی میشویم که میز جلسات را در حلقه میانی خود دارد، تمامی دیوارهای اطراف این سالن به جز قسمت پنجرهها، پوشیده از قفسههای کتابخانه مانندی است، کتابخانهای از کتب نفیس قدیمی به زبانهای مختلف دنیا و فارسی که توجه هر ببینندهای را به خود جلب میکند، به خصوص توجه اندیشمندان و عالمانی که قدر چنین گنجینههای گرانبهایی را میدانند.
بیگلری در معرفی این اتاق میگوید: به جزء کف این اتاق، فضای موجود همان فضای ۱۰۰ سال قبل است. این کتابها که تعدادشان بیش از ظرفیت این اتاق است، اغلب مجلات هستند. شخصیتهای بزرگی از جهان به این اتاق آمدهاند و تمامی جلسات انستیتو در مبارزه با کویید ۱۹ در این اتاق در حال انجام است.
تاریخ به آیندگان از میزان مجاهدت و خیرخواهی برای مردم سرزمین عزیزمان ایران سخن خواهد گفت
لاری فضای انستیتو را غیر قابل وصف میداند و میگوید: قدم گذاشتن در مکانهایی که روزگاری انسانهای بزرگ از نظر علمی و اخلاقی در آن سختیها را به جان خریدهاند و برای سلامت مردم این سرزمین دوست داشتنی تلاش کردهاند حس بسیار خوبی به انسان میدهد.
وی افزود: روزگاری انسانهایی اینچنین حساب شده و عاشقانه برای سلامت مردم ایران تلاش کردند و امروز در و دیوار این مکان بر مجاهدتشان حجت میدهد. روزی ما نیز خواهیم رفت و این تاریخ خواهد بود که به آیندگان از میزان مجاهدت و خیرخواهی و تلاش ما برای مردم سرزمین عزیزمان ایران اسلامی سخن خواهد گفت و این حس بسیار عجیب است.
سخنگوی وزارت بهداشتلاری با بیان اینکه آغاز مبارزه تحقیقاتی، تشخیصی، ویروس شناسی و ساخت واکسن کرونا در کشور در مجموعه پاستور اتفاق افتاده است، ابراز داشت: امیدوارم روزی و به زودی اختتامیه این ویروس نامبارک را به مبارکی در این مجموعه به شادی بنشینیم.
در ادامه دکتر میرداوود عمران معاون توسعه و مدیریت انستیتو پاستور ایران به اهمیت این مجموعه در طول تاریح ۱۰۰ ساله خود اشاره میکند و میگوید: یکی از مهمترین افرادی که در این مجموعه ۲۰ سال مستقر و بخشهای مختلف را ساخته است پرفسور بالتازار است، بخشهایی مانند مایه کوبی، اپدیمولوژی، آبله، ویروسها، سل و شیمی که بر اساس عملکرد وی در سال ۱۳۲۶ واکسیناسیون همگانی ب ث ژ رخ میدهد.
۲۶۰ میلیون نفر در جهان واکسن ب ث ژ ایرانی زدهاند
وی افزود: بر این اساس برای ۲۶۰ میلیون نفر در جهان واکسن ب ث ژ ایرانی زده شده است که این نوعی دیپلماسی واکسن است که نقش مهم پاستور ایران را نشان میدهد.
وی ضمن تشکر از تیم خوب و توانای معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، افزود: روز قبل خوابگاه دانشجویان انستیتو مشکل داشت که به همت رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت این مشکل در عرض نصف روز حل شد و این نشان میدهد که تیم بسیار خوبی در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت شکل گرفته است که مراقب است این مجموعه ذهن خود را درگیر موضوعاتی غیر از تحقیقات علمی در شرایط شیوع ویروس کرونا نکند.
راه اندازی واحد انتقال خون در ایران توسط دو زوج به نامهای آندره و ژوئل بوئه
عمرانی ریشه کنی آبله را تلاشی از سوی پاستور ایران میداند و میگود: راه اندازی واحد انتقال خون در ایران توسط دو زوج به نامهای آندره و ژوئل بوئه انجام میشود. ضدعفونی کردن آب شهر تهران نیز در سال ۱۳۳۰ توسط انستیتو صورت گرفته است.
معاون توسعه و مدیریت انستیتو پاستور ایران، خاطر نشان کرد: اکنون در جهان ۳۳ انستیتو پاستور وجود دارد که با یکدیگر تبادل دارند. سال قبل دکتر بیگلری کاری کرد که ما جز شبکهای بودیم که بیشتر با کشورهای آفریقایی ارتباط داشتیم و اکنون سطح ما به آسیا تغییر پیدا کرده است و با هنگ کنگ، کره جنوبی، چین و ... همسطح شدهایم و با این کشورها در حال همکاری هستیم.
کنترل بیماریهای عفونی در سطح سایر کشورهای جهان
وی خاطر نشان کرد: کارشناسان و محققان ما به دیگر کشورها از طریق سازمان بهداشت جهانی میروند و به این کشورها آموزش میدهند، از جمله کشورهایی چون ترکیه، سوریه، عراق، یمن، هندوستان، اندونزی، برزیل، تایلند و ...پاستور ایران از طریق یونیسف به ۲۳۸ میلیون کودک از ۲۲ کشور جهان واکسن ب ث ژ ایرانی تزریق کرد. ژنرال دوگل نیز در سفر به ایران در پاستور مورد استقبال پرفسور بالتازار قرار میگیرد و بعد از انقلاب نیز مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنهای و دکتر حسن روحانی رییس جمهوری و همچنین افراد مختلف از این مجموعه بازدید میکنند.
معاون توسعه و مدیریت انستیتو پاستور ایران خاطر نشان کرد: سال ۹۶ در پاستور خط تولید ب ث ژ تعطیل شده بود و محلهای تزریقی خوابیده بود اما با لطف خدا ۱۸۶ هزار متر مربع سند تک برگ بعد از ۵۳ سال در کرج برای پاستور گرفته شد و در تاریخ ۹ آذر ماه ۹۹ برای ۲۲ هزار متر مربع انستیتو پاستور سند تک برگ گرفته شد. در میانه مبارزه با کرونا ساختمان اداری را بازسازی و زیرساختها را نوسازی کردیم به نحوی که یک متر و نیم داخل کانالهای لولههایی که ۴۰ سال است دست نخوره است رفتیم و لولهها را عوض کردیم.
زندگی جدیدی در پاستور جریان پیدا کرده است
این مقام مسؤول بیان داشت: زندگی جدیدی در پاستور جریان پیدا کرده است و خداوند میداند شبانه روزهای اعضای این تیم برای این کار گذاشته شده است. سال تحویل گذشته عزیزان تیم کرونا اینجا بودند و همه در کنار هم کار میکردیم.
در ادامه بیگلری از ساخت ۲۴ هزار متر ساختمان آزمایشگاه حساس در کرج خبر داد و گفت: این آزمایشگاه نیاز امروز و آینده کشور است، این مهمترین نیاز کشور و مهمتر از ساخت بیمارستان است. پاستور چندین وظیفه دارد که اولین وظیفه آن بازوی عملیاتی CDC کشور است یعنی اگر بیماری وارد کشور شود در ابتدا پاستور باید ورود کند اما امکانات امروز پاستور برای ۱۸ میلیون جمعیت در ۱۰۰ سال قبل طراحی شده است.
انستیتو پاستور ایران حالت لیوفیلیزه واکسن ب ث ژ را ایجاد کرده است
رییس انستیتو پاستور ایران به موفقیتهای حاصله در خصوص واکسن ب ث ژ در پاستور در سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال قبل موفق شدیم که این واکسن را به حالت لیو فیلیزه برای افرادی که به سرطان مثانه و پروستات دچار هستند درآوریم تا مشکل انتقال واکسن در شرایط یخ را نداشته باشند.
وی اضافه کرد: مشکل اینجا بود که این واکسن به زنجیره سردی نیاز داشت و یخ زده باید منتقل میشد که با حمایت و تلاشهای صورت گرفته، اکنون شکل لیوفیلیزه این محصول را ایجاد کردیم که به راحتی میتوان برای بیماران منتقل شود و بیمار نیاز نیست در سختی و مراقبت این کار را انجام دهد.
بیگلری گفت: بین کشورهای اسلامی تنها ایران و اندونزی به عنوان کشورهای واکسن ساز معروف هستند و ترکیه، مصر و... این توانایی ر ا ندارند. قدمت و پیشینه ایران در واکسن سازی نیز غیر قابل انکار است و قدمتی به عمر انستیتو پاستور دارد به واقع واکسن ب ث ژ پاستور در رگ و خون هر ایرانی وجود دارد.
در ادامه مهندس بهروز رحیمی رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، بیان داشت: من به نوبه خودم و به نمایندگی از مردم سپاسگذار و قدردان تلاش تک تک شما عزیزان هستم.
حمایت صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت از حوزه دانشجویی انستیتو پاستور ایران
وی با اشاره به تغییرات بسیار بزرگ و مهمی که در زیرساختهای انستیتو پاستور اتفاق افتاده است، گفت: این جای قدردانی بسیار دارد، به عقیده من کسانی که در حوزه توسعه کار میکنند باید از همه بخشها و همه قسمتها اطلاعات لازم را داشته باشد.
رحیمی یادآور شد: این کار بزرگی است که یک متر و نیم داخل زمین در تلاش برای تعویض لولههای پوسیده و زنگ زده ۴۰ سال قبل باشید تا از اتلاف انرژی جلوگیری و کار را راه بینداید. این نشان از دلسوزی و خون دل خوردنها است. بازسازی زیرساختها که شبکه حیاتی هر مجموعه است در حوزه توسعه امری سخت اما بسیار مهم است و از این بابت بسیار ممنون شما عزیزان هستیم.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در پایان بر حمایت این صندوق از حوزه دانشجویی مجموعه انستیتو پاستور ایران تاکید کرد.
در پایان این مراسم دکتر سیما سادات لاری با اهدای لوح تقدیر، از مجموعه تلاش گران انستیتو پاستور ایران تشکر و قدردانی کرد و رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت نیز با اهدای هدیه جایگاه رفیع محققان انستیتو پاستور ایران را ارج نهاد.
برای مشاهده گزارش تصویری این خبر روی متن کلیک کنید.
سخنگوی وزارت بهداشت و هیات همراه در ادامه از بخش آزمایشگاهی انستیتو پاستور ایران بازدید کردند و در دیداری صمیمی از خداوند منان توفیق روزافزون و سلامت پرسنل خدوم این مجموعه را خواستار شدند.
/انتهای پیام
خبرنگار: مریم کردستانی
ارسال نظر