به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مفدا از قم، دومین جلسه شورای تامین بهداشت روان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، معاون فرهنگی و دانشجویی و سایر اعضای این شورا برگزار شد.
دکتر محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در ابتدای این جلسه با اشاره به بهداشت روان بهعنوان یکی از مهمترین مباحث جوامع، گفت: سلامت روان، نقش مهمی در تضمین پویایی و کارآمدی هر جامعه، ایفا می کند. از آن جایی که در فرایند رشد و توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جوامع، نیروی انسانی نقش اساسی و تعیین کننده دارد و از طرفی دانشجویان از اقشار مستعد و برگزیده جامعه و سازندگان فردای هر کشور هستند، ارزیابی سلامت روانی آنان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در ادامه این جلسه حسین هزار خوانی رئیس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم به تشریح فعالیتهای این مرکز طی چند ماه اخیر پرداخت و گفت: در این مدت، برنامههای خوبی از سوی اداره سلامت اجراشده و یا در حال انجام است.
وی عنوان کرد: طرحهای "هم قدم"، "غربالگری دانشجویان خوابگاهی"، " حمایت و صیانت از مدافعان سلامت" و هسته مشاورین پیشرفت تحصیلی در دانشکدهها" ازجمله برنامههای اجراشده و یا در حال انجام از سوی این مرکز هستند.
هزارخوانی به تشریح طرح حمایتی روانشناختی " هم قدم" پرداخت و گفت: این طرح یک ارزیابی تلفنی دانشجویان است که ابلاغ وزارتی داشته و در همه دانشگاهها در حال برگزاری است.
وی با بیان اهداف اجرای طرح هم قدم اظهار کرد: اداره سلامت و روان معاونت فرهنگی دانشجویی همواره در کنار دانشجویان بوده و یکی از اهداف اساسی این طرح، حل مشکلات دانشجویان است.
رئیس اداره مشاوره سلامت و روان معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه در این طرح، ابتدا پایش دانشجویان بالینی را مرحلهبهمرحله در دستور کار قراردادیم، افزود: اخیراً هم مقیاس خود سنجی دانشجویان جدیدالورود برای روسا وکارشناسان اداره مشاوره آموزش داده شده که در آن پایش دانشجویان را بهصورت الکترونیک قرار است در آینده نزدیک انجام دهیم.
به گفته هزار خانی در این طرح، دو آزمون بهصورت اعتبار هم گرا گرفته میشود که در صورت بروز مشکل، موضوع بهصورت پیامک به اداره مشاوره ارسال میشود و مصاحبه، کارهای تشخیصی و ارزیابی را انجام میدهیم.
وی ادامه داد: همچنین طرح درون دانشگاهی غربالگری دانشجویان خوابگاهی یک کارنویی بود که بهصورت حضوری از دانشجویان انجام دادیم که بسیار خروجی خوبی داشت، در آن دانشجویانی که مشکل داشتند رواندرمانی شدند و یک مورد هم دارودرمانی انجام شد.
رئیس اداره مشاوره سلامت و روان معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم طرح "حمایت و صیانت از مدافعان سلامت" را از دیگر طرحهای در حال انجام از سوی این مرکز برشمرد و اظهار کرد: این طرح به ریاست دکتر حاجی صادقی معاون فرهنگی دانشجویی انجام میشود.
هزار خوانی افزود: در این طرح تیمهای مشاوره در سه بیمارستان سطح شهر مستقر هستند و خدمات مشاورهای برای پرسنل خدوم مدافع سلامت که مشکل روان برایشان ایجادشده ارائه میشود.
وی در پایان به برگزاری مهارتهای زندگی در سامانه نوید اشاره و اذعان کرد: این مهم بعد از اتمام امتحانات برای دانشجویان انجام خواهد شد؛ همچنین برنامه هسته مشاورین پیشرفت تحصیلی نیز دانشکده به دانشکده در حال انجام است که امیدواریم خروجی خوبی داشته باشد.
دکترسمیرا حاجی صادقی معاون فرهنگی و دانشجویی نیز در این جلسه با اشاره به گستردگی دامنه فعالیت های این اداره در دوران کرونا و همچنین پسا کرونا گفت: یکی از چالش های حوزه مشاوره و سلامت روان درسطح دانشگاه کمبود نیروی انسانی است که رفع این مشکل مورد تاکید است.
انتهای پیام/
ارسال نظر