به گزارش مفدا تبریز، نتایج اولیه «پیمایش ملی سرمایه فرهنگی» در دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه دو با حضور مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، مدیر طرح سنجش سرمایه فرهنگی دانشجویان و شرکت مدیران، کارشناسان فرهنگی و تعدادی از دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه دو به صورت مجازی برگزار شد.
مدیر امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اعلام این خبر، اظهار کرد: در این جلسه، خلاصه ای از نتایج «پیماش ملی سرمایه فرهنگی» در دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه دو ارائه گردید و شرکت کنندگان، دیدگاه های خود را از وضعیت فرهنگی دانشگاه متبوع در قالب ارزیابی نتایج «پیماش ملی سرمایه فرهنگی» و تناسب آن با واقعیات موجود مطرح کردند.
محمود فیضی ادامه داد: مهمترین بخش این جلسه به آسیب شناسی وضع موجود و اشاره به دلایل کاستی ها و خلاء های موجود در ساختارها و سازوکارهای مرتبط با فضای فرهنگی دانشگاه، خوابگاه و... اختصاص یافته بود.
وی با اشاره به اینکه مدیران و کارشناسان فرهنگی و همچنین نمایندگان دانشجویان کلان منطقه دو در این جلسه حضور داشتند، اظهار کرد: بیان نقطه نظرات و مطالبات از سوی آنها و حضور مدیران فرهنگی وزارت سبب می گردد این موارد به سطوح بالای وزارت منعکس گردد و تدوین بسته سیاستی برای سالهای آتی با حداکثر مشارکت ذی نفعان انجام گیرد.
مدیر امور فرهنگی دانشگاه با بیان اینکه جلب مشارکت و اعتماد هر یک از ذینفعان مرتبط با هر قانون یا بسته سیاستی، پذیرش و همدلی با آن برنامهها و اجرای آنها را فراهم می آورد، گفت: در این جلسه، شرکت کنندگان، توصیه های خود را در قالب سیاست، راهبرد و اقدام و عمل پیشنهادی برای تدوین بسته سیاستی برای سالهای آتی را ارائه کردند.
محمود فیضی در ادامه سخنانش به جایگاه مهم و اهمیت روزافزون سرمایه فرهنگی در حیات اجتماعی دانشگاه و دانشجویان و موفقیت آنها اشاره کرد و ادامه داد: مدیران فرهنگی و دانشجویی وظیفه دارند در راستای بهبود و ارتقای سرمایه فرهنگی دانشجویان در طول تحصیل، اقدمات لازم را با تمام توان انجام دهند.
وی، گام نخست در ارتقای سرمایه فرهنگی دانشجویان را شناخت وضعیت امروز دانست و افزود: «پیمایش ملی سرمایه فرهنگی» از سال 97 شکل گرفته است تا مبنای علمی و دقیق برای سیاستگذاری، برنامه ریزی و تخصیص بودجه با هدف ارائه خدمات فرهنگی بهتر فراهم آورد.
مدیر امور فرهنگی دانشگاه با تبیین مفهوم سرمایه فرهنگی، اظهار کرد: سرمایه فرهنگی شامل انباشت ارزش ها و نمودهای فرهنگی و هنری ارزشمند، صلاحیت های تحصیلی و آموزشی و تمایلات و عادت های دیرینی است که در فرآیند جامعه پذیری و فرهنگ پذیری حاصل می شوند.
محمود فیضی در بخش پایانی سخنانش به انواع سرمایه فرهنگی اشاره کرد و افزود: سرمایه فرهنگی تجسم یافته، سرمایه فرهنگی عینیت یافته و سرمایه فرهنگی نهادینه شده، انواع سرمایه فرهنگی را تشکیل می دهند و در پرسش نامه «پیمایش ملی سرمایه فرهنگی» مورد توجه قرار گرفته بودند.
ارسال نظر