به گزارش مفدا گیلان، دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی گیلان در آزمون دکترای تخصصی سال ۱۳۹۹ وزارت بهداشت، موفق به اخذ رتبه یک کشوری شد؛ در ادامه با وی به گفتگو نشستیم و راز موفقیت وی را جویا شدیم.
لطفا خودتان را برای ما معرفی کنید.
نصیبه فرمانی هستم، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته آموزش بهداشت از دانشگاه علوم پزشکی گیلان در شهریور ۱۳۹۹.
در چه رشته ای آزمون دادید و چه رشته ای را برای ادامه تحصیل انتخاب کردید؟ علت انتخاب شما چه بود؟
تنها رشته انتخابی من، ارتقای سلامت بود و به جرئت میگویم که این رشته را با آگاهی انتخاب کردم و بسیار با روحیاتم سازگار است. از شروع تحصیلات دانشگاهیم به این امید بودم که بتوانم روزی در این حوزه و حیطه تخصصی، تحصیل کنم.
علت این انتخاب، اهمیت بالای این رشته در سطح سلامت جامعه است؛ رشته ارتقای سلامت تلفیق زیبایی از پزشکی و روانشناسی می باشد، که هدف آن، تغییر رفتار افراد جامعه برای دستیابی به تمام سطوح سلامت است. امروزه نگاه کشورهای پیشرفته دنیا به ارتقای سلامت معطوف شده و توانسته اند موجبات پیشرفت و سازندگی را فراهم کنند؛ در کشور ما هم تلاشهای خوبی انجام شده اما ما نیاز به همت بیشتری داریم که امیدوارم بتوانیم روزی با توجه بیشتر به رویکردهای سلامت محور، اهداف این رشته را بیشتر از قبل، تحقق ببخشیم.
در کدام دانشگاه پذیرفته شدید؟
با توجه به اینکه بنده موفق به کسب رتبه یک کشوری شدهام و به لطف خداوند و اساتید عزیز در تمام دانشگاههای کشور به عنوان نفر اول پذیرفته شدم و دانشگاه علوم پزشکی تهران را به عنوان انتخاب اول، برگزیدم.
چه موقع متوجه شدید که نفر اول کشوری شدید و واکنش شما چه بود؟
امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا، نتایج با تاخیر، منتشر شد و داوطلبان استرس زیادی را تحمل کردند؛ ظهر روز یک آذر ماه، اطلاعیه سازمان سنجش منتشر شد و چند دقیقه بعد نتایج اعلام شد، بعد از اینکه دیدم دانشگاه علوم پزشکی تهران قبول شدم احساسم توامان بود با غم و شادی؛ غم به دلیل اینکه من پدرم را سالهاست از دست دادم و ایشان علاقه خاصی به ادامه تحصیل داشتند و لحظهای یادشان افتادم و خوشحالی به خاطر قبولی در این آزمون سخت. پس از آن با مادرم که خیلی برای قبولیم زحمت کشیدند، تماس گرفتم و به ایشان اطلاع دادم.
چه عواملی در موفقیت شما موثر بوده است؟
موفقیت، یک شبه به وجود نمیآید، موفقیت در دوره تحصیلات تکمیلی، نیاز به سرمایه گذاری بیشتری از نظر مطالعه و تلاش دارد؛ توکل به خداوند بزرگ، داشتن انگیزه وتلاش، تشویق و دلگرمی خانواده ودوستان، اساتید خوب و فضای مطلوب دانشگاهی هم عوامل موفقیت دیگری هستند.
برای موفقیت در تحصیلات تکمیلی وآزمونهایی مانند دکتری تخصصی به دلیل وجود دو بخش کتبی و شفاهی، رزومه خوب و فعالیتهای آموزشی وپژوهشی بسیار در قبولی نهایی موثر است؛ مطلبی را که در مصاحبه خودم نیز مطرح کردم و در کسب رتبه برتر بسیار موثر بود این بود که از محدود دانشجویانی بودم که بخش خصوصی آموخته ها را به صورت عملی به مراجعین ارائه میکردم.
توصیه شما به دانشجویان چیست؟
تلاش خود را به کار گیرند و از فرصت های دانشجویی به بهترین شکل ممکن، استفاده کنند. روی سخنم بهطور ویژه با دانشجویانی است که شرایط زندگی برای آنها سخت تر است؛ من در حین تحصیل، شاغل هم بودم ومسولیتهای زیادی در خانواده داشتم، و بسیار سخت است همزمان درس خوندن و کار کردن اما قطعا توکل به خدا، داشتن انگیزه بالا و هدفمند بودن میتواند مسیر را برای موفقیت هموارتر کند.
در این موقعیت از چه کسانی دوست دارید، تشکر و قدردانی کنید؟
از زحمات همه معلمان و اساتیدم به ویژه گروه خوب و قوی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گیلان و خانواده عزیزم کمال تشکر و قدردانی را دارم.
سخن آخر...
احساس میکنم حالا وظیفه من سنگین تر است و باید برای ارتقای سطح سلامت جامعه، بیشتر از قبل تلاش کنم؛ امیدوارم با توکل و تلاش مضاعف بتوانم دوران دانشجویی خوبی را تجربه کنم و از شما برای این فرصت تقدیر و تشکر میکنم.
ارسال نظر