به گزارش مفدا-جهرم، زهره مهربان کارشناس اداره مشاوره دانشگاه علوم پزشکی جهرم در گفتگو با مفدا، از ضرورت اصلاح رفتاراجتماعی نسبت به بیماران و بهبود یافتگان کرونا سخن گفت.
وی برخورد نامناسب و غیرمحترمانه با بیماران کووید ۱۹ را موجب ترس و مخفی نمودن بیماری دانست و افزود: اصلاح رفتار و دیدگاه اجتماعی نسبت به این افراد ضروریست و نباید بیماران و خانواده های افراد مبتلا به ویروس کرونا را با عناوین نامناسب خطاب کرد، افرادی که مسائل و نکات بهداشتی را رعایت می کنند نباید نگران همسایگی با فرد مبتلا به کرونا باشند.
مهربان در ادامه عنوان داشت: برخورد نامناسب و غیرمحترمانه با بیماران کووید ۱۹ ممکن است موجب آن شود که افراد مبتلا از ترس برچسب خوردن برای درمان به مراکز درمانی مراجعه نکنند و این امر مشکلات زیادی را به دنبال خواهد داشت.
کووید ۱۹ نوعی بیماری ویروسی است و دید نکوهش گرایانه نسبت به بیمار مبتلا به آن مناسب نیست و نامیدن افراد مبتلا به ویروس کرونا با عناوین نامناسب در اجتماع، مانند : کرونایی، ویروسی، مریض و ... به معزلی تبدیل شده که حرمت و شأن این افراد را مورد حمله قرار می دهد.
مشاور دانشگاه در پایان سخنان خود گفت : فرد مبتلا به کرونا در کنار تحمل درد و استرس ناشی از بیماری و گاهاً ترس از مرگ به ناچار باید نگاه و احساس منفی دیگران را مانند : طرد، تحقیر و انواع تبعیض های اجتماعی و پیامد ها و مشکلات ناشی از آن را تحمل کند.
بیماری کرونا را ساده تلقی نکنیم. ضروریست ضمن جدی گرفتن این بیماری به توصیه ها و نکات بهداشت فردی و اجتماعی توجه شود. همچنین در کنار این مراقبت ها با نگاه و برخورد خوش بینانه و همدلانه بیماران مبتلا به کرونا و خانواده های آنان را مورد حمایت اجتماعی قراردهیم.
ارسال نظر