به گزارش مفدا کاشان، در ادامه معرفی کانون ها برای دانشجویان "معین شاطریان دانشجوی پزشکی ورودی ۹۶" دبیر کانون تئاتر در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مفدا به معرفی این کانون به شرح ذیل می پردازد:
مفدا کاشان: لطفا کانون را معرفی کنید و به طور مختصر در مورد فعالیت های آن توضیح دهید.
کانون فانوس، البته تصمیم گرفتیم اسم را تغییر دهیم تا بهتر شناخته شود و به کانون تئاتر تغییر دادیم.
فعالیت های کانون در سال ۹۶ تئاتر پهلوان کچل و اژدها را داشتیم سال ۹۷ تئاتر زری سلطان و ۹۸ تئاتر همه چیز زیر سر گربه ایست که حرف میزند و تئاتر چهار صندوق را، دوتا نمایشنامه خوانی نیز بود، خرده جنایت های زن و شوهری و صالحون از آلبر کامو.
زمینه فعالیت ها طبیعتاً تئاتر است، اما سعی کرده ایم با کانونهای دیگر نیز همکاری داشته باشیم و برنامه امسال اکران فیلم تئاتر با نقد و بررسی به همراه خود کارگردان اثر آقای اشکان خیل نژاد بود، که به خاطر کرونا کنسل شد. یک نمایشنامه خوانی و یک تئاتر هم در برنامههای آینده بود که خوب فعلا کنسل شدند.
مهمترین فعالیت این سالهای کانون، دوره ی بازیگری بود که امسال برگزار شد با حضور استاد اشکان خیل نژاد که جزء کارگردان های عالی تئاتر کشور هستند. این دوره در ۸ جلسه با حضور بچه های دانشگاه و غیر از دانشگاه برگزار شد. دو جلسه ورکشاپ در آبان ماه بود که تصمیم گرفتیم آن را به دوره تبدیل کنیم و بازخورد ها عالی بود.
مفدا کاشان: به نظر شما فعالیت های فرهنگی دانشگاه چه تاثیری در آینده ی دانشجویان دارد؟
دانشگاه سکوی پرتابی است برای دانشجویانی که بخواهند غیر از فعالیت های درسی کاری انجام دهند، از طرف دانشگاه به آنها کمک می شود تا به جایی برسند که دیگر نیازی به کمک دانشگاه نباشد، که اگر از طرف دانشگاه به این فعالیت ها بروند بسیار به آنها کمک خواهد شد.
اگر دانشجو بخواهد همین فعالیتها را خارج از دانشگاه داشته باشد اوضاع برایش سخت تر می شود، زیرا بیرون دانشگاه اکثراً حرفهای هستند و اگر کسی در دانشگاه این فعالیتها را کار کند و کم کم به سطوح بالاتر برسد بعد از دانشگاه بسیار بهتر میتواند با حرفهایها همکاری کند.
مفدا کاشان: چه راهکارهایی برای جذب دانشجویان برای انجام فعالیت های فوق برنامه و شرکت در کانون ها دارید؟
هم کانون ها و تشکل ها باید بیشتر فعالیت کنند و هم مسئولین باید همت بیشتری صرف کنند. در واقع بیایند و تنوع برنامهها را تغییر دهند؛ چیزی که هم اکنون در دانشگاه دیده نمی شود.
طبق تجربیات، کانون ها و تشکلات برنامه مشخصی دارند که هر سال آن را تکرار میکنند. که حالا این به خاطر عدم حمایت مسئولین است یا دیگر مسائل!
در کل صحبت این است که برنامه ها نیاز به تنوع دارد و اگر این برنامه ها جدیدتر شوند بسیار بهتر است، مخصوصاً در زمینه آموزش.
مفدا کاشان، چه انتظاری از مسئولین برای فعالیت های کانون خود دارید؟ و همکاری مسئولین تا چه اندازه بوده است؟
من واقعاً خواهش می کنم که مسئولین به آموزش دانشجویان در زمینه های فرهنگی هنری بیشتر اهمیت دهند.
مثل برگزاری ورکشاپ ها و دوره های مختلف. این دوره ها فعلاً فقط در زمینه بازیگری و تئاتر بود، چرا در زمینههای دیگری مثل موسیقی، نمایشنامه نویسی کارگردانی و... این دوره ها را نداشته باشیم؟آموزش بسیار مهم است وقتی ما آموزشی نمی بینیم، نمیتوانیم حرفه ای عمل کنیم.
در زمینه تئاتر این چند سال واقعاً کار خوب و حرفهای نداشتیم که البته کار با کیفیت بالا نیازمند آموزش است. جشنواره سیمرغ همیشه برای مسئولین بسیار مهم بوده، که وقتی آموزش نبینیم اصلاً نمی توانیم در این مسابقات پیشرفت کنیم.
بعنوان دبیر این کانون از تلاش ها و زحمات مدیر فرهنگی دانشگاه آقای دکتر محمدحسین صالحی و کارشناسان فرهنگی آقایان خادم و افشارنسب کمال تشکر را دارم.
مفدا کاشان: و در آخر اگر صحبتی هست بفرمایید.
باز هم روی بحث آموزش تاکید می کنم و امیدوارم حمایت بیشتری انجام بگیرد، چه از لحاظ زیرساخت ها و چه از نظر تامین بودجه. خیلی ممنونم
ارسال نظر