حرفه مشاوره و راهنمایی با بهره گیری از دانش علمی موجود در زمینه روانشناسی به فرد کمک می کند که با شناخت و آگاهی درست از توانائیها واستعدادهای خود و شناخت عوامل محیطی، تصمیم گیری صحیح نموده تا از بروز ناهنجاریهای روانی پیشگیری نماید و در جهت شکوفایی استعدادها و ارتقاء سلامت خود گام بردارد.
مشاور: فردیست که پس از کسب دانش و تخصص لازم به اصول حرفه ای ،ارزشهای انسانی( رازداری، احترام به شخصیت افراد، پرهیز از پیشداور ی و .....) پایبند است.
در پایان به این موضوع اشاره می شود که برای رسیدن به خویشتن سالم و تامین سلامت روان جهت زندگی مطلوب وجود مراکز مشاوره و دریافت خدمات آنان برای کمک به افرادیکه بخواهند انسانهایی با نشاط و فعال، و با انرژی جسمی – روانی فراوانی باشند، لازم و ضروری است.
اداره مشاوره و روانشناختی دانشگاه علوم پزشکی سمنان زیر نظر معاونت دانشجویی فرهنگی تاسیس شده و هدف آن افزایش سطح توانمندی ها، استعدادها و ارتقا سطح بهداشت روان دانشجویان می باشد .
خدمات شورای مشاوره و سلامت روان :
-
کمک به دانشجو جهت شناخت خود (استعدادها، توانائیها،...)
-
کمک به دانشجو جهت اخذ تصمیمهای مهم در زندگی ( رشته تحصیلی، شغل،....)
-
مشاوره در زمینه ازدواج
-
مشاوره در جهت بهبود سازگاری اجتماعی (یادگیری مهارتهای لازم برای برقراری روابط سالم با دیگر افراد و محیطهای مختلف اجتماعی)
-
مشاوره در زمینه های افت تحصیلی، عدم علاقه به رشته، مشکلات مربوط به عدم تمرکز، روشهای کارآمد مطالعه، برنامه ریزی درسی، مدیریت زمان.
-
تلاش جهت بهبود نارسائیها و اختلالات شناختی، عاطفی و هیجانی( اختلالات روانشناختی) اجرای آزمونهای روانشناختی.
-
برگزاری کارگاه مهارتهای زندگی و آموزش راهبرد های پیشگیری از مصرف مواد و....
-
برپایی جلسات گفتگو با گروههای کوچک در زمینه مسائل مورد علاقه دانشجویان.
(ارائه کلیه خدمات اداره مشاوره برای دانشجویان رایگان است)
اهداف شورای مشاوره
مهمترین اهداف اداره مشاوره و راهنمایی:
Åکمک به دانشجو جهت شناخت خود (ویژگیهای روانشناختی، مهارتها، نقاط قوت و ضعف...)
Åکمک به دانشجو جهت اخذ تصمیمهای مهم در زندگی (رشته تحصیلی، شغل، ...)
Åمشاوره درزمینه ازدواج
Åمشاوره در جهت بهبود سازگاری اجتماعی، یادگیری مهارتهای لازم برای برقراری روابط سالم با دیگر افراد و محیطهای مختلف اجتماعی.
Åکمک به دانشجویان در حیطههای تحصیلی ( افت تحصیلی، مشروطی، عدم علاقه به رشته، مشکلات مربوط به عدم تمرکز، روشهای کارآمد مطالعه، برنامهریزی درسی، مدیریت زمان).
Åتلاش جهت بهبود نارسائیها و اختلالات شناختی، عاطفی و هیجانی.
Åاجرای آزمونهای روانسنجی، برگزاری کلاسهای آموزشی به شکل کارگروهی در ارتباط با موضوعاتی نظیر مسائل شخصیتی، عاطفی، خانوادگی، تحصیلی و آموزش مهارتهای زندگی و...
Åبرپایی جلسات گفتگو با گروههای کوچک درزمینه مسائل موردعلاقه دانشجویان.
Åبکارگیری توان دانشجویان در قالب طرح همتایاران مشاور جهت افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیتهای ارتقای سلامت، پیشگیری و انجام پژوهش.
خدمات شورای مشاوره
خدمات اداره مشاوره به عنوان یکی از واحدهای معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه به شرح زیر است:
-
سطح اول: خدمات پیشگیری
الف: خدمات گروهی و اطلاعرسانی
ب: برگزاری کارگاه مهارتهای زندگی، جلسات آموزشی، کلاسهای آموزشی، سخنرانی، انتشار بروشورهای پیامرسانی، جزوهها و آثار تصویری
- سطح دوم:
الف: شناسایی، تشخیص، تعدیل و رفع نارساییها، ناهنجاریها و یا اختلالات احتمالی موجود در حیطههای شناختی- عاطفی و رفتاری فرد.
ب: خدمات مشاوره فردی و گروهی
ج: خدمات مشاوره تلفنی ( صدای مشاور ) شماره تماس ۳۳۶۵۴۲۰۰ از ۸ صبح لغایت ۲۴
- سطح سوم:
ارائه خدمات بازتوانی به افرادی که به علل مختلف در کارکردهای شناختی، عاطفی و رفتاری در حیطههای تحصیلی، اجتماعی، شغلی، خانوادگی و ... دچار اختلال شدید و ناتوانی شدهاند.
ارسال نظر