به گزارش مفدا، در سومین قسمت از مجموعه "آشنایی با حقوق نشریات دانشگاهی"، به موضوع حقوق و حدود نشریات دانشگاهی پرداخته ایم.
ماده ۳: حقوق و حدود نشریات دانشگاهی:
۳-۱ : نشریات دانشگاهی از کلیه حقوق مصرح در قانون مطبوعات جمهوری اسلامی ایران برخوردار بوده و در انتشار مطالب و تصاویر جز در موارد اخلال به مبانی و احکام اسلامی و حقوق عمومی و خصوصی مطابق ماده ۶ قانون مطبوعات آزاد هستند.
۳-۲ :کسب و انتشار اخبار داخل و خارج دانشگاه که به منظور افزایش آگاهی جامعه دانشگاهی و حفظ مصالح جامعه باشد با رعایت قانون مطبوعات و این ضوابط و دستورالعملهای اجرایی ذی ربط، حق مسلم نشریات دانشگاهی است.
۳-۳:اعمالی که از نظر این ضوابط برای نشریات دانشگاهی، تخلف محسوب میشود و مستلزم رسیدگی و صدور رأی در مراجع پیشبینیشده در ماده ۲ می باشد، همان موارد مصرح در فصل ششم قانون مطبوعات است.
ضمانت اجرای نحوه رسیدگی به تخلفات و صدور رأی در این موارد با در نظر داشتن صلاحیت مراجع فوق الذکر مطابق با دستورالعمل اجرایی موضوع ماده ۵ این ضوابط خواهد بود.
۳-۴ :در کلیه مواردی که تخلف ارتکابی نشریه بر اساس قوانین موضوعه کشور جرم تلقی شود، شورای فرهنگی دانشگاه میتواند مدیرمسئول نشریه را به کمیته انضباطی دانشگاه و یا واحد دانشگاهی معرفی کند و کمیته مزبور پس از رسیدگی می تواند مراتب را به دادگاه های صالحه منعکس نماید.
ماده ۴ -وزیر یا رییس دستگاه، مسئول نظارت بر حسن اجرای این ضوابط می باشد.
ماده ۵ -دستورالعمل اجرایی این ضوابط با محتوا و شکل واحد در جلسه مشترک شوراهای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ودانشگاه آزاد اسلامی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ظرف مدت دو ماه به تصویب نهایی می رسد و پس از ابلاغ از سوی وزیر و یا رییس دستگاه متبوع لازم الاجرا است.
این ضوابط مشتمل بر ۵ ماده و ۳ تبصره در جلسه ۵۴۰ مورخ ۱۳۸۳/۳/۲۶ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
خبرنگار:حدیث رامش
ارسال نظر