چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۷

چگونه میوه و سبزیجات را ضد عفونی و گندزدایی کنیم؟

 چگونه میوه و سبزیجات را ضد عفونی و گندزدایی کنیم؟ لارستان

به گزارش مفدا لارستان، میوه وسبزیجات از جمله محصولاتی هستند که احتمال آلودگی آن به انواع باکتری و …. از جمله ویروس کرونا در مراکز عرضه مواد غذایی وجود دارد.

برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا توصیه می شود سالم سازی میوه و سبزیجات طبق مراحل ذیل صورت گیرد.

پاک سازی نخستین مرحله است که برای این امر ابتدا میوه وسبزیجات را به خوبی پاک کرده و شستشو دهید تا مواد زائد، گل و لای آن برطرف شود.

در مرحله بعد نوبت به انگل زدایی می رسد که در این مرحله آنرا در یک ظرف ۵ لیتری ریخته، بازاء هر لیتر ۳ تا ۵ قطره مایع ظرفشوئی معمولی به آن اضافه کرده و ظرف را از آب پر کرده قدری به هم بزنید تا تمام میوه وسبزیجات در داخل کفاب قرار گیرد .

به مدت ۵ دقیقه میوه وسبزیجات را در کفاب نگهداری، سپس میوه وسبزیجات را از روی کفاب جمع آوری و کفاب را تخلیه کرده و ظرف میوه وسبزیجات را مجدداً با آب سالم شستشو دهید تا تخم انگل ها و باقیمانده مایع ظرفشوئی از آنها جدا شوند.

مرحله بعدی گندزدایی است؛ برای گندزدایی و از بین بردن میکروبها، نصف قاشق چایخوری پودر پرکلرین ۷۰ درصد (یک گرم) را در ظرف ۵ لیتری پر از آب ریخته و کاملا حل کنید تا محلول گندزدایی کننده به دست آید.

سپس میوه وسبزیجات انگل زدائی شده را برای مدت ۵ دقیقه در محلول فوق قرار دهید تا میکروبهای آن از بین بروند.

توضیح آنکه اگر پرکلرین در دسترس نباشد می توانید از دو قاشق مرباخوری آب ژاول ۵درصد (وایتکس خانگی) استفاده کنید.

ضمنا سایر گندزداهای موجود در بازار که دارای مجوز از وزارت بهداشت می باشند نیز قابل استفاده می باشد که در این گونه موارد باید مطابق دستورالعمل مندرج بر روی بسته بندی اقدام شود.

 در مرحله بعد باید آن را شستشو دهیم و سبزی ومیوه گندزدایی شده را مجدداً با آب سالم بشوئید تا باقیمانده کلر یا ماده گندزدا از آن جدا شود و سپس مصرف نمائید.

در کنار تمام این موارد باید به نکات زیر نیز هنگام خرید دقت کرد:

میوه وسبزیجاتی راکه ظاهری سالم وبدون پوسیدگی دارند، برای خرید انتخاب کنید و از قرار دادن میوه وسبزی شسته نشده در یخچال بپرهیزید.

جهت ضدعفونی کردن میوه وسبزیجات ابتدا دست های خود را به صورت صحیح با

آب وصابون بشویید و در طول آماده کردن میوه وسبزی از تماس دست با صورت ، چشم وبینی خود بپرهیزید.

تا حد امکان از مصرف میوه با پوست اجتناب نمایید و پس از خرد کردن میوه وسبزی، آن ها را در ظروف دربسته و در یخچال قرار دهید.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.