به گزارش مفداْ؛ همراهان پایگاه خبری مفدا میتوانند موضوعات مهم مطرح شده در خصوص ویروس کرونا در کشور را در روز شمار «کرونا در روزی که گذشت» مختص سهشنبه بیست و هفتم اسفندماه مشاهده کنند.
تقدیر از دانشجویان فعال در زمینه مبارزه با کرونا
هفدهمین اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی سراسر کشور با حضور دکتر سیماسادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، دیگر مدیران ارشد این معاونت و مهندس بهروز رحیمی رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد. در این اجلاس موضوعات مختلفی از جمله شرایط بازگشایی دانشگاهها، اقدامات لازم برای پیشبرد طرح «پویش دانشجویی مقابله با کرونا»، تقدیر از دانشجویان فعال در زمینه مبارزه با کرونا، پرداخت وام دستیاری در سال آینده و حضور تعدادی از معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی در جلسات ستاد مبارزه با کرونا بحث و تبادل نظر شد.
به گزارش مفدا، هفدهمین اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی سراسر کشور روز سهشنبه ۲۷ اسفندماه باحضور دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر سید عابدین حسینی آهنگری مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر حسن زائریلطف سرپرست اداره کل فرهنگی وزارت بهداشت، مهندس رحمان خدابندهلو مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت، مهندس بهروز رحیمی رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، دکتر بهزاد تدین معاون تسهیلات صندوق رفاه و معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور به صورت ویدئو کنفرانس و با رعایت اصول بهداشتی برگزار شد.
در این اجلاس اقدامات لازم برای پیشبرد طرح «پویش دانشجویی مقابله با کرونا» با عنوان «زندگی دست یاریگر توست» و تمهیدات لازم در راستای مقابله با ویروس کرونا در دانشگاهها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر سیماسادات لاری در ابتدای این اجلاس ضمن تقدیر از تمام فعالان دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات درمانی که در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا فعالیت میکنند، بیان کرد: در کنار مباحث درمانی و بهداشتی که در وزارت بهداشت دنبال میشود، نقش معاونت فرهنگی و دانشجویی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. ما باید تلاش کنیم تا زمینه فرهنگی و روانی مناسب را در دانشجویان برای کنشگری مناسب در شرایط حاضر کشور فراهم کنیم و در ضمن به عموم مردم کشور آگاهیهای لازم را برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا و فائق آمدن بر مشکلات فعلی بدهیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درباره اقدامات انجام شده در این معاونت توضیح داد: در اولین قدم تلاش کردیم تا با تعطیلی به موقع دانشگاهها مانع شیوع این ویروس در بین دانشجویان شویم و در اولین قدم دانشگاهها تعطیل شدند. بعد از آن دستورالعملی با همکاری معاونت بهداشت و درمان تهیه و به مراکز دانشگاهی و اورژانسها ارسال شد. علاوه بر آن سعی کردیم تا با همکاری اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویی در زمینه مدیریت استرس و اضطراب فعالیت کنیم. همچنین طرح «پویش دانشجویی مقابله با کرونا» را اجرا کردیم تا فعالیتهای دانشجویی را در این حوزه ساماندهی کنیم.
لاری فهرستی از معاونان کلان منطقههای کشور ارائه کرد تا این نمایندگان در جلسات ستاد مقابله با کرونا در مناطق دهگانه کشوری حضور پیدا کنند. بر این اساس دکتر محمد رضا حق شناس معاون فرهنگی دانشجوئی دانشگاه مازندران، دکتر آقاپور معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، دکتر غلامی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، دکتر احسانپور معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، دکتر کوروش عزیزی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر عمارلو معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، دکتر حسینی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دکتر انصاری مقدم معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، دکتر علی دلبری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و دکتر محمدحسین پورقریب معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان مسوولان ستادی رابط در زمینه مدیریت فرهنگی و روانی مقابله با کرونا معرفی شدند تا در جلسات ستاد مقابله با کرونا شرکت داشته باشند.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد که تمام فعالیتهایی که در زمینه مقابله با کرونا در شهرها و مناطق مختلف صورت میگیرد، در شعب دانشگاهی مفدا اطلاعرسانی شود تا ضمن در جریان قرار گرفتن دیگران و اطلاعرسانی، زمینه مستندسازی این رویداد سراسری نیز فراهم شود.
به گفته معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، آیات قرآن و احادیث معتبر که به نوعی به موضوعات مرتبط با شرایط حال جامعه انتخاب شدهاند در اختیار معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها قرار گرفته تا به شکل خلاقانه در سطح دانشگاهها و مراکز درمانی از آن استفاده شود.
بهره گرفتن از داوطلبان پویش دانشجویی مقابله با کرونا در آینده
در ادامه دکتر زائریلطف سرپرست اداره کل فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت «پویش دانشجویی مقابله با کرونا» و لزوم معرفی بیشتر آن، بیان کرد: ما خوشبختانه به بانک اطلاعات قویای از توانایی دوستان حاضر در این پویش دسترسی داریم و تلاش میکنیم تا در آینده از این ظرفیت در مقابله با آسیبهای احتمالی بهره بگیریم و داوطلبان این پویش را رها نکنیم. دانشجویان در کنار نیروهای بهداشت و درمان در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند. برای نشان دادن این ظرفیت بالا انتظار داریم تا مستندسازیها و تولید محتوا در شعب دانشگاهی مفدا منعکس شود.
وی اضافه کرد: البته حفظ سلامت دانشجویان در زمینه کار میدانی و درمانی اولویت بالایی دارد.
پرداخت وام دستیاری برای اولین بار
در ادامه این اجلاس مهندس بهروز رحیمی رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت رزمایش ملی و اجتماعی مقابله با کرونا گفت: قرار بود اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی در اسفندماه برگزار شود که به دلیل شیوع کرونا این اجلاس به صورت ویدئو کنفرانس برگزار میشود. از اینجا اعلام میکنم که صندوق رفاه دانشجویان در دوره جدید با تغییرات سیستماتیک همراه بوده و زمینه تسهیلسازی تمام وامها صورت گرفته و برنامه کلی جامعی تهیه شده که در اولین اجلاس معاونان که به صورت حضوری برگزار خواهد شد، جزئیات اقدامات و تحولات انجام شده به طور کامل تشریح خواهد شد.
وی اضافه کرد: در سال آینده با رشد بودجه معاونت فرهنگی و دانشجویی شاهد رشد وامها نیز خواهیم بود. در همین راستا پرداخت وام دستیاری برای اولین بار در وزارت بهداشت پایهگذاری شد که جزییات آن به زودی اعلام میشود.
در ادامه این نشست برخی از معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی به طرح مباحث و فعالیتهای صورت گرفته در مناطق مختلف پرداختند. تشکیل قرارگاه مبارزه با کرونا، استفاده از ظرفیت دانشجویی برای آموزش و خدمات درمانی، برگزاری جشنوارهها و مسابقات مختلف در زمینه مقابله با کرونا، فعالیت دانشجویی و دانشگاهی در زمینه تولید مواد ضدعفونی کننده و ماسک، بهرهگیری از داوطلبان و انجمنهای علمی و تشکلهای اسلامی و.... ازجمله مباحثی بود که در این اجلاس انعکاس پیدا کرد.
تقدیر از دانشجویان فعال در جهت مقابله با کرونا
در ادامه این اجلاس مهندس خدابندهلو مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت ضمن جمعبندی مباحث طرح شده با اشاره به بخشنامه وزیر بهداشت به روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور عنوان کرد: امیدواریم با مطالعه این بخشنامه و موارد حمایتی آن از دستیاران و کارورزان، برنامهریزی لازم را برای سال آینده انجام دهید و از مزایای آن بهره بگیرید.
وی ادامه داد: فعالیتهای خود را مستند کنید و در اختیار ما قرار دهید تا در ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه شود. در این زمینه از رسانههای استانی نیز استفاده کنید تا فعالیت دانشجویان را معرفی کنند و حتما از دانشجویان حاضر در بالین محافظت شود و پیشنهادهای خلاقانه آنها مورد توجه قرار بگیرد. همچنین دانشجویانی را که در زمینه مقابله با کرونا فعالیت مناسب و ایثارگرانه دارند به ستاد معرفی کنید تا بعد از عبور از این شرایط به نحو شایستهای از آنان تقدیر کنیم.
وی افزود: ما حتما پروتکل بازگشایی دانشگاهها را پیگیری میکنیم و تا زمانی که شرایط کشور عادی نشده باشد، به سمت بازگشایی دانشگاهها نمیرویم. بعد از بازگشایی دانشگاهها و ورود دانشجویان نیز غربالگری صورت میگیرد تا در کنار توجه به سلامت جسمی زمینه روحی مناسبی برای دانشجویان نیز فراهم شود.
وی همچنین اشاره کرد: با نظارت دانشجویان خوابگاهها را ضدعفونی و گندزدایی کنید. تلاش کنید تا با خلاقیت بیشتری زمینه برای استفاده بیشتر و بهرهگیری از ظرفیت دانشجویی ایجاد شود.
در پایان این اجلاس، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ضمن ابراز امیدواری از عبور از دوران شیوع ویروس کرونا، گفت: تلاش خواهیم کرد تا بازگشایی دانشگاهها در زمان مناسب و با هماهنگی ستاد ملی مقابله با کرونا و با رعایت نکات بهداشتی رخ دهد.
در نامه وزیر بهداشت به رییس جمهور عنوان شد؛
درخواست اعتبار ۲۵۰ میلیون یورویی برای بیماری کرونا در کشور
دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در نامه ای از حجت الاسلام والمسلمین دکتر روحانی رییس محترم جمهوری درخواست ۲۵۰ میلیون یورو ارز برای درمان بیماران کرونایی و تهیه لباس و ماسک و تجهیزات بیمارستانی برای حدود بیست هزار تخت و پرسنل کرد.
به گزارش مفدا، متن این نامه به شرح زیر است:
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر روحانی
رییس محترم جمهوری اسلامی ایران
همانگونه که در هفتمین جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در محضر حضرتعالی به استحضار رسید، امسال علیرغم فشار ناشی از سیلاب های بهار، سه و نیم میلیون نفر زائرین اربعین و آنفلوانزای پائیزه H۱N۱ با صرفه جویی ۶۰۰ میلیون یوروئی ، قسمت عمده داروهای درمان کرونا را نیز به محض خبر یافتن از تاثیر نسبی آن در کشور چین از یک ماه قبل با همان سهمیه ارزی قبلی وارد کشور کردیم و در حال حاضر مصرف می شود، مع الوصف جهت استمرار درمان بیماران جدید از یکسو و تهیه لباس و ماسک و تجهیزات بیمارستانی برای حدود بیست هزار تخت و پرسنلی که آماده کرده ایم نیاز فوری به ۲۵۰ میلیون یورو ارز داریم .
خواهشمند است دستور فرمائید به نحو عاجل مساعدت و اقدام فرمایند.
در نامه وزیر بهداشت به معاونین وزارت بهداشت و روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور تاکید شد؛
لزوم شناسایی سریع موارد مبتلا به کرونا و تحت مراقبت قرار دادن آنها
پیرو پاسخ محبت آمیز مقام معظم رهبری به گزارش وزیر بهداشت از روند اجرای بسیج ملی مدیریت بیماری کرونا، دکتر نمکی، در نامه ای به معاونین و روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، بر ضرورت سازماندهی هر چه بیشتر و همکاری هماهنگ و بی وقفه در اسرع وقت و تشدید مراقبت ها و جدیت در انجام امور مربوط به شناسایی و پیگیری مبتلایان به بیماری کرونا، تاکید کرد.
به گزارش مفدا، متن این نامه به شرح زیر است؛
معاونین محترم
رییس/ سرپرست محترم دانشگاه/ دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
پاسخ محبت آمیز رهبر معظم انقلاب به گزارش اینجانب از شیوه عملکرد همکارانم در کنار عزیزان بسیجی مهر تاییدی بر یک رویکرد جامعه محور مبتنی بر زیر ساخت ارزشمند شبکه بهداشتی درمانی و تجربه مجددی از همکاری بین بخشی صمیمانه بود با شرکایی که بارها کارهای بزرگ را در عرصه سلامت با یاری و همراهیشان به سرانجام رساندیم، ضمن قدردانی از اظهارنظر و ابراز محبت بزرگوارانه ایشان که موجب دلگرمی همگانی شد، انتظار می رود با سازماندهی هر چه بیشتر و همکاری هماهنگ و بی وقفه در اسرع وقت هوشمندانه به موارد ذیل بپردازیم:
۱- موارد مبتلا را سریعاً شناسایی و از گردونه آلودگی خارج و تحت نظر قرار دهیم.
۲- با استفاده از ظرفیت خارج بیمارستانی، قرنطینه خانگی و فضاهای بینابینی که فراهم نموده ایم، بار سنگین بیمارستانها و پرسنل درمانی را کاهش دهیم.
۳- افراد در معرض خطر را که بدلیل تماس با افراد مبتلا امکان بروز علائم بیماری را در روزهای آتی دارند، سریعاً شناسایی، تحت مراقبت و پیگیری و ایزولاسیون قرار دهیم.
۴- از اختلاط و امتزاج جمعیتی با شناسایی فضاهای احتمالی در استانها بشدت جلوگیری و مراقبت نمائیم تا بار جدیدی بر نظام ارائه خدمات بدلیل توسعه اپیدمی تحمیل نگردد.
۵- جهت انتقال آموزش ها به گروههای هدف از کلیه امکانات و شیوه ها به خصوص بهره گیری از ظرفیت صدا و سیمای استانی دریغ نورزیم.
۶- در ایجاد اکیپ های غربالگری از خروجی شهرهایی که اعلام شده با همکاری دستگاههای ذیربط و نصب تابلوهای هشدار در مسیر عبور و مرور مسافرین احتمالی و توزیع مطالب آموزشی به نحو موثر عمل کنیم.
۷- امید است مردم شریف کشورمان به هشدارهای ماندن در خانه و پرهیز از سفر توجه فرمایند.
معالوصف، آمادگی کامل جهت پذیرش موارد مبتلا و مراقبت از آنان را در استان فراهم نماییم.
امیداست هرچه زودتر با لطف پروردگار و همت و تلاش همه عزیزان جشن مهار بیماری را همزمان با تبریکات صمیمانه سال نو بر پا نماییم.
دکتر سعید نمکی
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس ستاد ملی مدیریت بیماری
قرنطینه با کتاب؛
ایستادگی اساسی در برابر دلواپسیها
رمان طاعون یکی از شاهکارهای برجسته کامو و از بزرگترین آثار منثور ادبیات فرانسه به شمار میآید که در ۱۹۴۷میلادی به چاپ رسید. اهمیت این رمان فلسفی تا اندازه ای بود که در طول چند هفته، صدهزار نسخه از آن به فروش رفت و برنده جایزۀ انتقادی آن زمان شد.
به گزارش مفدا، این کتاب، داستان ایستادگی قهرمانان اساسی کتاب در مقابل مرگ است، وی در سراسر داستانهایش مرگ، مسایل پیچیده فلسفی و بیهدف زندگی را به تصویر کشیده است در واقع کامو در رمان طاعون مشکلات وجدان بشر امروزی را بررسی و انسان را با مفهوم مرگ آشنا کرد. او براین باور بود که انسان قادر است به پوچی و هیچ بودن زندگی خود پایان ببخشد. او این مفاهیم سخت و پیچیده را در قالب داستانهای خواندنی روایت کرد و مفهوم پوچی را در ادبیات شرح داد. کامو در این اثر، داستان دلواپیسیها، اضطرابها، فداکاریها و بیغیرتیهای مردم شهر طاعونزده را به تصویر میکشد.
این داستان در شهری از الجزایر به نام اُران رخ میدهد، موشهای صحرایی در این شهر شروع به مردن می کنند. مقامات در ابتدا توجهی به مساله ندارند ولی خیلی زود درمی یابند که طاعون وارد شهر شده است. ساکنان شهر با قرنطینه شدن بایستی راهی برای زندگی و مبارزه با طاعون بیایند. وقایع رمان از زبان راوی که بعدها خود را دکتر ریو معرفی میکند، نقل میشود. کتاب با توضیحی از مردم و شهر آغاز میشود و سپس به زیاد شدن تعداد موشها در شهر و مرگ آنها اشاره میکند. آقای میشل، سرایدار منزل دکتر ریو بر اثر بیماریای با بروز تاولها و خیارکها میمیرد و مرگ چند تن دیگر با همین علائم باعث میشود، دکتر ریو علت مرگ را بیماری احتمالا مسری بداند و کمی بعد دکتر کاستل این بیماری را طاعون تشخیص میدهد. با کم کاری مسوولان، بعد از مدتی در شهر طاعون و وضع قرنطینه اعلام میشود.
کامو به دوستی می نویسد: موضوع آشکار طاعون، علیرغم اینکه من می خواستم معانی چند گانهای از آن افاده شود، به هر صورت مبارزه نهضت مقاومت اروپایی علیه نازیسم است. پر واضح است که به اعتقاد کامو در جامعه طاعون زده(طاعون در نماد درد و رنج و گرفتاری) عصیان عدهای انسان شریف با هر مرام و مسلک و با هر هدفی میتواند راهگشا باشد. در واقع شرط “هست” شدن جامعه، عصیان عدهای از اشخاص آن جامعه است. پانلو با انگیزه دینی و ماورایی دست به عصیان علیه طاعون میزند، دکتر ریو بر حسب وظیفهای که شغل پزشکی بر گردن وی نهاده، تارو با هدف قدیس شدن و گران با اتکا بر فطرتش و شاید فرار از تنهایی؛ هرکدام بر علیه طاعون عصیان میکنند و در نهایت طاعون را ریشه کن میکنند. نکته بسیار مهم در اندیشه کامو که در رمان طاعون آن را تفسیر میکند این است که: برای قدیس شدن الزامی به اعتقاد به خدا نیست. تنها شرافت کافیست و کامو در طاعون دست به کاری خارق العاده میزند و از تارو که یک خداناباور است قدیسی تمام عیار میسازد. قدیسی خداناباور!
چون این اثر در دوران هجوم فاشیسم هیتلری به کشور فرانسه نوشته شده، بدون تردید یکی از این چهرههای وحشت، فاشیسم است. کامو خود گفته است: کوشیدهام «طاعون» دارای چند بعد باشد، با وجود این یکی از مسایل آن فاشیسم است، بنابراین طاعون میتواند دیکتاتوری و سرکوب، فاشیسم، اشغال، گرسنگی و دیگر پدیدههایی باشد که جامعه انسانی را با وحشت روبرو میکند. در حقیقت طاعون اشارهای است به زندگی مردم فرانسه به هنگام اشغال ارتش آلمان و همچنین اشارهای به بدبختی مشترک بشر دارد از نظر کامو در جامعه طاعونزده هرگز عدالت و آزادی وجود ندارد و سوداگران و پولپرستان بلایی چون طاعونند که جز مرگ رهآوردی برای جامعه به همراه نمیآورند. نویسنده در مورد این اثر در نامهای به رولان بارت فیلسوف و منتقد فرانسوی مینویسد: در مقایسه با رمان بیگانه، طاعون بیگفتگو گذاری است از سرکشی انفرادی به جهان اجتماعی، اجتماعی که باید در مبارزههایش شرکت کرد. اگر از بیگانه تا طاعون راهی در راستای تحول باشد، این تحول در جهان همبستگی و مشارکت است.
باید اذعان کرد که سوسیالیستها طاعون را نماد سرمایهداری، سرمایه دارها نماد کمونیسم و آل احمد در کتاب غربزدگیاش، آن را نماد ماشینیزم تفسیر کردهاند.
همچنین کامو در همان نخستین صفحههای رمان، ویژگی جوامعی را که آماده پذیرش طاعون هستند، بیان میکند: راه ساده برای آشنایی با یک شهر (جامعه) این است که انسان بداند مردم آن چگونه کار میکنند، چگونه عشق میورزند و چگونه میمیرند... مردم شهر اُران، زیاد کار میکنند، اما پیوسته برای پولدار شدن... مخصوصا به تجارت علاقمندند و به قول خودشان داد و ستد را بر همه چیز مقدم میدارند... مردان و زنان با آنچه عمل عشق خوانده میشود، همدیگر را به سرعت میبلعند یا تسلیم انس طولانی دوجانبهای میشوند... در میان این دو افراطکاری، اغلب حد واسطی وجود ندارد و این هم بیسابقه نیست. در اُران مانند جوامع دیگر، براثر فقدان دقت و تفکر، انسان ناگزیر است، ندانسته دوست بدارد. در جوامع اینچنینی، طاعون همه قدرت عشق و حتی دوستی را از انسانها سلب میکند: زیرا عشق تا حدی به آینده احتیاج دارد، اما برای مردمان طاعونزده آیندهای وجود ندارد؛ آنان فقط با لحظهها زندهاند.
ویل دورانت، فیلسوف و تاریخنگار نامدار آمریکایی، درباره شخصیت و سبک کامو میگوید: کامو در وسیعترین معنای کلمه انسانگرا بود، او اندیشۀ خود را از آسمان به امور انسانی هدایت کرد. تلاش میکرد که میراث فرهنگی انسان را حفظ کند و انسانتر از آن بود که ایدئولوژیهایی را بپذیرد که به انسان فرمان میدهد تا انسان را بکشد. شاید به همین دلیل بود که از تمام احزاب سیاسی کناره گرفت. او در کتاب طاعون از زبان تارو میگوید: من در دنیای امروز جایی ندارم. هنگامی که قاطعانه از کشتن سر باز زدم، خود را به انزوایی محکوم کردم که هرگز پایانی ندارد.
کرونا و ورزش/باشگاه خانگی خود را راه بیندازید
در این ایام که شیوع بیماری کرونا در بسیاری از کشورها به بحرانی اجتماعی مبدل شده است و خانواده ها برای پیشگیری از این ویروس منحوس خانه نشین شده اند، هر یک از اعضای خانواده برای گذراندن این دوران دست به هرکاری می زنند اما یکی از بهترین کارها برای جلوگیری از افزایش وزن و افزایش نشاط و سلامت انسان، ورزش و انجام تمرینات نرمشی است.
به گزارش مفدا، در این ایام که شیوع بیماری کرونا در بسیاری از کشورها به بحرانی اجتماعی مبدل شده است و خانواده ها برای پیشگیری از این ویروس منحوس خانه نشین شده اند، هر یک از اعضای خانواده برای گذراندن این دوران دست به هرکاری می زنند اما یکی از بهترین کارها برای جلوگیری از افزایش وزن و افزایش نشاط و سلامت انسان، ورزش و انجام تمرینات نرمشی است.
با توجه به تعطیلی استخرها، باشگاه های ورزشی و اماکن و فضاهای ورزشی به دلیل شیوع این بیماری، نباید ورزش و تحرک را تعطیل کرد چرا که آسیب های ناشی از کم تحرکی در دراز مدت می تواند صدمات جبران ناپذیری به انسان وارد کند از این رو با قاطعیت و جدیت هر چه تمام تر به ورزش و انجام تمرینات نرمشی در منزل مبادرت کنید.
برای مثال از فرزندان بخواهید سر ساعت ۵ بعد از ظهر با لباس ورزشی آماده باشند و همگی با هم با ویدئوهای آموزشی ورزش کنید. مطمئن باشید این تجربه برای تمام اعضای خانواده به ویژه کودکان بسیار دلچسب خواهد بود؛ از طرفی از اضافه وزن جلوگیری میکند.
در شیوع و همه گیری بیماری ها معمولا پزشکان و متخصصان بهداشتی قرنطینه خانگی را مهمترین و اولین راهکار برای جلوگیری از گسترش و ابتلا به بیماری میدانند. اکنون نیز که بیماری کرونا به مرحله همه گیری رسیده است، راهکارهای ساده و مهیجی را برای طی کردن این دوران برای خانواده ها ارائه می شود.
قرنطینه خانگی اولین قدم برای جلوگیری از گسترش ویروس کروناست. با این حال در خانه ماندن برای مدت طولانی و انجام فعالیت های ورزشی و عدم شرکت در فعالیتهای اجتماعی اثرات روحی و روانی متفاوتی بر افراد دارد. معمولا افراد در این روزها گله میکنند که بسیار بیحوصله و کسل هستند. از طرفی درک اهمیت این موضوع برای افراد بالغ بسیار سادهتر از کودکان است؛ بنابراین والدین وظیفه خطیری دارند و آن حفظ شادی و روحیه خود و کمک به سایر افراد خانواده در این زمینه است. والدین می بایست با تشویق کودکان به انجام فعالیت های ورزشی و همچنین بازیهای فکری، کودکان را به سمت و سوی مثبت هدایت کنند.
با اعضای خانواده برنامه ریزی کنید
پیشنهاد روانشناسان این است که در اولین فرصت یک جلسه برگزار کنید و با اعضای خانواده در این مورد صحبت کنید. در ابتدا شرایط را برای فرزندان متناسب با سنشان توضیح دهید و نقطه نظرات و ایده تمام افراد خانواده را بشنوید و یادداشت کنید. سپس فهرستی از تمام نظرات و علایق تهیه کنید و مطابق با آن برنامه بریزید.
با فرزندان صادق باشید
نیازی نیست فرزندان به ویژه کودکان را از این شرایط بترسانید و ایجاد دلهره و اضطراب کنید؛ ولی با آنان صاق باشید و شرایط را به زبان ساده شرح دهید و آنان را مطمئن کنید که در صورت رعایت اصول بهداشتی مشکلی نخواهند داشت و به زودی به شرایط عادی باز خواهند گشت
از بازیهای فکری غافل نشوید
شما به عنوان والدین وظیفه دارید محیط مفرحی را برای خود و کودکان ترتیب دهید. بنابراین دست به کار شوید و لیستی از فعالیتهای شاد و سرگرمکننده ترتیب دهید و هر روز بخشی از آن را انجام دهید. این فعالیتها میتوانند شامل انواع بازیهای فکری، کامپیوتری و فیزیکی باشند.
کارهای عقبمانده را انجام دهید
همه افراد کارهای عقبافتادهای دارند که هیچ وقت زمان مناسبی برای تکمیل آن نیافتهاند؛ مطمئن باشید اکنون بهترین زمان است. کارهای عقبمانده را فهرست کنید و با برنامه هر روز یک قدم کوچک به پیش روید.
با دیگران به طور مجازی در ارتباط باشید
گرچه ارتباط فیزیکی شما با دنیای بیرون قطع شده است؛ ولی اکنون به لطف گوشی هوشمند و شبکههای اجتماعی در کوتاهترین زمان و با یک کلیک ساده با هر شخصی که بخواهید مرتبط میشود. ساعاتی از روز را به گفتگو با دوستان و فامیل اختصاص دهید. میتوانید در این فعالیت، متناسب با مخاطب، اعضای خانواده را نیز دعوت کنید و تماسهای تصویری برقرار کنید.
مطمئن باشید این کار هم برای شما و هم فرزندان بسیار مهیج و جالب خواهد بود.
به اخبار جعلی و شایعات توجه نکنید
نیازی نیست تمام وقت خود را در شبکههای اجتماعی و به دنبال اخبار و آمار باشد. این کار موجب ایجاد استرس برای شما و بقیه اعضای خانواده میشود. دنبالکردن اخبار و توصیههای پزشکی از منابع موثق ضروری است. ولی در این کار میانه رو باشید و فقط به نکات مفید و سودمند توجه کنید.
وزیر بهداشت در نامهای به فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درخواست کرد؛
ماموریت دو ماهه سردار احمد اخوان مهدوی در وزارت بهداشت
دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در نامه ای به سرلشگر پاسدار سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: با توجه به تجارب ارزنده سردار احمد اخوان مهدوی در نظام سلامت، نامبرده را به مدت دو ماه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مامور نمایند.
به گزارش مفدا، متن این نامه به شرح زیر است:
سرلشگر پاسدار سلامی
فرماندهکل محترم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
ضمن تقدیر و تشکر از تدابیر و اقدامات شایسته و ارزشمند جنابعالی برای خدمترسانی به مردم خواهشمند است، با توجه به تجارب ارزنده سردار احمد اخوان مهدوی در نظام سلامت، نامبرده را به مدت دو ماه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مامور نمائید از بذل توجه جنابعالی تشکر مینمایم.وبدا
چهارشنبه سوری امسال را فراموش کنید!
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به کاهش آمار تلفات مراسم چهارشنبه سوری در سالهای اخیر، به مردم توصیه کرد از شرکت در اجتماع و جشن گرفتن این مراسم با توجه به شیوع ویروس کرونا بپرهیزند و در منزل بمانند.
به گزارش مفدا ، دکتر سیداسماعیل حسن پور فوق تخصصی جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی در خصوص اقدامات مراکز درمانی برای این روز، عنوان کرد: هر سال برای مجروحان این مراسم در بیمارستان ها ظرفیت ایجاد میکردیم و تمام کادر درمانی و پرسنل آماده باش کامل بودند، اما امسال پرسنل با تمام قوا برای مقابله با بیماری کرونا در تلاشند و بخش اعظمی از ظرفیت بخش ها به این بیماری اختصاص دارد.
حسن پور با اشاره به مواردی که در سالهای اخیر به علت شرکت در مراسم چهارشنبه سوری به بیمارستان ها مراجعه می کردند، ادامه داد: در سالهای اخیر با نزدیک شدن به روز سه شنبه آخر سال مجروحان بسیاری را به علت انفجار مواد محترقه در بیمارستان پذیرش می کردیم و حتی در بسیاری از مواقع افرادی که فقط نظاره گر مراسم افراطی این روز بودند در لیست بیماران قرار می گرفتند. از همین رو، شاهد جراحت هایی بودیم که درمان آنها اغلب به بهبودی کامل ختم نمی شد و افراد با معلولیت به جامعه بازمی گشتند.
وی سوختگی های وسیع، انفجار اندام ها، خردشدگی مفاصل، آسیب شدید به تاندون ها و بافت پوست، آسیب شدید به اندامهای صورت و کوری را از جمله عوارض استفاده از مواد محترقه در مراسم چهارشنبه سوری دانست.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نقش رسانه ها و نیروی انتظامی را در افزایش آگاهی مردم و کاهش تلفات این روز بی بدیل دانست و گفت: صدا وسیما و سایر خبرگزاری ها می توانند با اطلاع رسانی به موقع و صحیح، آمار مجروحان را به صفر برسانند. البته تاکنون تلاش های این ارگان ها به نتایج مطلوبی رسیده است.
دکتر حسن پور، ضمن توصیه اکید به مردم برای ماندن در منزل، اوضاع کشورو حتی جهان را بحرانی دانست و افزود: هموطنان می توانند با در خانه ماندن و رعایت اصول بهداشت اولیه، در کاهش درگیری کادر درمان در این شرایط بحرانی سهیم باشند.
وی در خصوص شرایط مراکز درمانی و پذیرش مجروحان احتمالی به مناسبت چهارشنبه سوری، عنوان کرد: به علت شیوع ویروس کرونا، از پذیرفتن بیماران الکتیو امتناع کرده ایم و بخش اعظمی از ظرفیت بیمارستان را به رسیدگی به بیماران کرونایی اختصاص داده ایم. از طرفی نگهداری از این بیماران نیازمند تمهیداتی است که در عمل رسیدگی به سایر بیماران را دشوار می کند، چراکه بخش ها، راهروها، وسایل حفاظتی و بهداشتی، سرویس ها و سایر موارد مرتبط با بیماران کرونایی باید از سایرین جدا باشد.
دکتر حسن پور در پایان کادر درمان را خدمتگزار مردم خواند و گفت: به هر حال در هر شرایطی مراکز درمانی باید برای ارائه خدمت به مردم آماده باشند.
روحانی در تماس تلفنی با رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم:
بی تردید از این روزهای سخت عبور خواهیم کرد
رئیس جمهور روز سه شنبه در تماس تلفنی با رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در جریان آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا و همچنین روند درمان بیماران مبتلا به کرونا در این استان قرار گرفت.
به گزارش مفدا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در این گفتوگوی تلفنی با قدردانی از تلاش های شبانه روزی پزشکان، پرستاران و همه کادر درمانی بیمارستانها برای درمان بیماران مبتلا به کرونا و همچنین اقدامات انجام شده در طرح غربالگری وزارت بهداشت در استانهای مختلف کشور تاکید کرد: دولت و مردم قدردان این زحمات و تلاشهای شما هستند و این فداکاریها در تاریخ و ذهن مردم باقی خواهد ماند.
رئیس جمهور با بیان اینکه این روزهای سخت دیر یا زود به پایان خواهد رسید، افزود: مردم امروز احساس میکنند که بیمارستانها و پزشکان و پرستاران پناهی برای آنها هستند و این بسیار ارزشمند است.
روحانی با اشاره به اینکه خوشبختانه کادر درمانی باتجربه و متخصص ما در منطقه و سطح جهان از جایگاه خوبی برخوردار است، خاطرنشان کرد: دولت با همه توان و امکانات در این موضوع وارد شده و برای رساندن تجهیزات و امکانات لازم بیمارستانها و حفاظت از جان کادر درمانی در مقابله با ویروس کرونا همه تلاش خود را انجام خواهد داد.
رئیس جمهور تصریح کرد: به وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی برای تامین نیازها دستور داده ام که هیچ محدودیتی نباید وجود داشته باشد و پشتیبانی های لازم از جمله تامین ارز مورد نیاز برای واردات انجام گیرد.
به گزارش ایسنا، روحانی افزود: بی تردید با سعی و تلاش شبانه روزی پزشکان، پرستاران و کادر درمان و یاری هم و همکاری مردم و رعایت اصول بهداشتی و همچنین اجتناب از سفرهای غیرضرور و با ماندن در خانه از این روزهای سخت عبور خواهیم کرد.
دکتر قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این گفتوگوی تلفنی گزارش کاملی از وضعیت این بیماری در استان قم و همچنین تلاشهای انجام شده برای کنترل شیوع ویروس کرونا ارائه کرد.
در راستای مقابله و پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس؛
پویش «جهاد سفیدپوشان تبریز، رزمندگان دفاع از وطن» آغاز به کار کرد
پویش «جهاد سفیدپوشان تبریز، رزمندگان دفاع از وطن» به همت همتایاران سلامت دانشگاه و سازمان مردم نهاد امیدسازان راه سلامت و با هدف آموزش عمومی و آگاهی بخشی مستند و علمی به عموم مردم سطح شهر تبریز جهت کاهش میزان ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و انتقال آن شکل گرفته است.
به گزارش مفدا تبریز، مسئول همتایاران سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز از آغاز به کار پویش «جهاد سفیدپوشان تبریز، رزمندگان دفاع از وطن» خبر داد.
عرفان نظام دوست با اشاره به اینکه این پویش با هدف آموزش عمومی و آگاهی بخشی مستند و علمی به عموم مردم سطح شهر تبریز جهت کاهش میزان ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و انتقال آن شکل گرفته است، ادامه داد: پویش «جهاد سفیدپوشان تبریز، رزمندگان دفاع از وطن» به همت همتایاران سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز و سازمان مردم نهاد امیدسازان راه سلامت و مشارکت اداره کل ورزش و جوانان استان و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه در این پویش، اولویت همتایاران، آموزش در جایگاه های سوخت، نانوایی ها، آرایشگاه های زنانه و آموزش سازمان تاکسیرانی است، افزود: همتایاران برای پیگیری فعال لیست افراد مبتلا به کرونا نیز فعال خواهند بود.
مسئول همتایاران سلامت دانشگاه با دعوت از دانشجویان و جوانان سطح شهر برای شرکت در این کمپین، اظهار داشت: علاقه مندان می توانند از طریق ارسال پیام به آیدی SalamatNgoTbz@ یا ارسال پیام به شماره همراه ۰۹۱۲۹۵۵۰۴۲۱ در این پویش مشارکت نمایند.
وقتی مهمان ناخوانده ازدواج دانشجویی را تحت تاثیر قرار داد / فرصت پیک عاشقی را از دست ندهید
مراسم ازدواج دانشجویی مانند هر مسئله دیگری تحت تاثیر ورود مهمان ناخوانده قرار گرفت و باعث تعطیل شدن این مراسم و تبدیل آن به پیک عاشقی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مفدا از قم، این روزها، روزهای شلوغ و پر استرسی برای همه در کشور است، روزهایی که شاید خیلی ها آن را تجربه نکرده اند؛ ورود مهمانی ناخوانده که تمام شرایط کشور را تحت تاثیر خود قرار داده است.
هر سال وقتی به روهای پایانی اسفند نزدیک میشدیم، حال و هوای نوروز و نزدیکی بهار را احساس می کردیم؛ اما امسال، حال و هوای نوروز و بهار با سالهای قبل متفاوت است و به جای شادی و رسیدن به نوروز استرس و نگرانی از وجود ویروس کرونا خیلی ها را نگران کرده است.
از جمله مسائلی که تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفت، تعطیلی فعالیتهای دانشگاهی بود که معمولا پایان سال تعداد این فعالیتها به اوج خود میرسید که یکی از آنها جشنواره ازدواج دانشجویی است. این جشنواره معمولا بر اساس برنامه ریزی نهاد رهبری در دانشگاهها در بهمن ماه ثبت نام آن آغاز میشود و پس از ثبت نامهای نهایی و تدارکات مورد نیاز، زوجهای دانشجو عازم مشهد میشوند.
طبق سنت هر ساله جشن ازدواج دانشجویی از نیمه بهمن ماه که ثبت نام آن به پایان می رسید، اعزام به مشهد مقدس آغاز می شد. بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته قرار بود ۱۷ هزار زوج دانشجو تا پایان اسفند امسال نیز مراسم ازدواج خود را در مشهد برگزار کنند.
برنامه ریزیها بر طبق روال پیش میرفت که با ورود مهمانی به نام کرونا ویروس این مراسم مانند سایر فعالیتهای دانشگاهی تعطیل شد و بسیاری از زوجهایی که ثبت نام کرده بودند، نتوانستند در این مراسم شرکت کنند.
البته نهاد رهبری در دانشگاهها برای اینکه زوجهای دانشجویی که از سفر زیارتی مشهد بازمانده بودند و نتوانستند در این مراسم شرکت کنند، تدارک خاصی دیده و دانشجویان میتوانند از فرصت پیک عاشقی استفاده کنند.
ویژه برنامه «پیک عاشقی» را از دست ندهید
با توجه به شرایط بهداشتی ویژه کشور و تعویق اعزام بخشی از کاروانهای زوج دانشجویی شرکت کننده در بیست و سومین دوره ازدواج دانشجویی به مشهد مقدس، در راستای تداوم ارتباط و استفاده بهینه زوج ها از فرصت تعطیلیهای پیش آمده، «پیک عاشقی» با جوایز متنوع و ارزنده برگزار میشود.
برنامههای آموزشی ستاد ازدواج دانشجویی نیز عمدتا بر موضوعات مورد نیاز زوجین دانشجو در سالهای نخست تشکیل زندگی مشترک، متمرکز است. در حال حاضر که با توجه به شیوع ویروس کرونا، شرایط ویژه بهداشتی کشور و تعطیلی مراکز آموزشی و همایشهای مختلف، اعزام بخشی از کاروانهای زوجین دانشجو به مشهد مقدس جهت حضور در بیست و سومین دوره مراسم ازدواج دانشجویی (طرح ملی همسفر تا بهشت) نیز به حالت تعلیق در آمده است، ستاد ازدواج دانشجویی کشور در نظر دارد به منظور بهینهسازی اوقات فراغت زوجین و تداوم ارتباط با آنان، برنامههای آموزشی خود در حوزه خانواده را بصورت مجازی در این ایام، استمرار بخشد.
توسط معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی قم انجام شد؛
بازدید از کارگاه دوخت ماسک به همت بسیجیان/ لزوم حمایت خیرین از اقدامات جهادی
سمیرا حاجی صادقی معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی قم از کارگاه دوخت ماسک قرارگاه جهادی مبارزه با کرونا بازدید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مفدا از قم، معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی قم به همراه جمعی از مسئولان این معاونت ظهر روز گذشته با حضور در کارگاه تولید ماسک که توسط قرارگاه جهادی مبارزه با کرونا برپا شده است از فرآیند دوخت ماسک بهداشتی دیدن کردند.
سمیرا حاجی صادقی در حاشیه بازدید از این کارگاه، گفت: در پی شیوع بیماری کرونا ویروس و اعلام نیاز ماسک در سطح استان، بسیج دانشجویی بصورت فعال و خودجوش وارد عمل شد و کارگاه تولید ماسک با ظرفیت تولید روزانه ۷۰۰۰ عدد راه اندازی شده است.
وی این اقدام را بسیار مطلوب و با ارزش قلمداد کرد و افزود: معاونت فرهنگی دانشجویی و خیرین سلامت دانشگاه برای تداوم این اقدام ارزنده باید تلاش مضاعف داشته و مشکلات پیش روی این فعالیت خداپسندانه و جهادی را پیگیری کنند.
حاجی صادقی اظهار کرد: این کارگاه با حضور ۲۵۰ نفر از نیروهای جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم و همچنین بسیجیان سایر دانشگاه ها و حمایت خیرین شروع به کار کرده است و ماسک های تولید شده در اختیار کادر درمانی قرار می گیرد.
رحمانی، دبیر ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا در این بازدید گفت: تولید ماسک و محلول ضدعفونی کننده را از روزهای ابتدای شیوع بیماری کرونا دنبال کردیم. مجوزهای بهداشتی را اخذ کردیم و با معاونت غذا و دارو مکاتباتی داشتیم. چرخه تولید ماسک از هفته های قبل راه اندازی شده است و با طی مراحل ذکر شده روزانه ۷۰۰۰ ماسک تولید می شود.
وی تاکید کرد: نکتهای که باید به آن توجه کرد، نیاز نیروهای جهادی به اهتمام مسئولین استان است. چه نمایندگان مجلس و چه مسئولین استانی باید نیروی خود را در حمایت بیشتر از قشر دانشجویان جهادی بگذارند.
دبیر ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا در پایان گفت: اگر کشور نیازمند دستهای پرتوان نیروی داخلی باشد بهتر است تا چشم امید به دیگر کشورها داشته باشد.
فاتح مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز با بیان اینکه پزشکان و پرستاران خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا هستند، اظهار داشت: ما هم بعنوان سرباز در پشت خط مقدم خدمت می کنیم تا در این مبارزه پیروز شویم.
کلیه آزمونهای بینالمللی در ایران تا یکم اردیبهشت ماه ۹۹ برگزار نخواهد شد
سازمان سنجش آموزش کشور از لغو برگزاری کلیه آزمونهای بینالمللی در ایران تا تاریخ یکم اردیبهشت ماه ۹۹ خبر داد.
به گزارش مفدا، سازمان سنجش آموزش کشور درخصوص برگزاری آزمونهای بینالملل در ایران اطلاعیهای را صادر کرد.
مطابق این اطلاعیه برگزاری کلیه آزمون های TOEFL, GRE General, GRE Subject, IELTS, Life Skills, UKVI که پیش از این به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاده بود مجددا با هماهنگی به عمل آمده با موسسات ETS و IDP تا ۲۰ ماه آوریل ۲۰۲۰ برابر با اول اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ برگزار نخواهد شد.
سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد زمان و نحوه برگزاری این آزمون ها متعاقبا از طریق این سازمان یا مراکز برگزارکننده این آزمون ها اطلاع رسانی خواهد شد.
رئیس کرسی یونسکو در ترویج علم خبر داد؛
راهاندازی پویش "علمی_شو" با هدف اشاعه تفکر علمی درباره ویروس کرونا
رئیس کرسی یونسکو در ترویج علم از راهاندازی پویش "#علمی _شو" با هدف مقابله با اخبار شبه علمی ایجاد شده در رابطه با ویروس کرونا خبر داد و از همه متخصصان، مروجان علم و صاحبنظران دعوت کرد با هدف اشاعه تفکر علمی در جامعه، به این پویش بپیوندند.
به گزارش مفدا، اکرم قدیمی درباره پویش "علمی شو" توضیح داد: این پویش را در کرسی ترویج علم ایران با هدف گفتمانسازی علمی و شبکهسازی بین سازمانها و دیگر کرسیها، انجمنها و مراکز علمی راهاندازی کردیم.
وی ادامه داد: با توجه به بحران شیوع بیماری کرونا، بحران دیگر مسئله شیوع افکار غلط است. در همین رابطه با هدف ایجاد گفتمان صحیح علمی بهویژه تشخیص علم از شبه علم، پویش "علمی شو" را راهاندازی کردیم تا از طریق همراهی متخصصان و آگاهیرسانی به مردم، یک آنتی ویروس در برابر ویروس کرونا شکل بگیرد.
رئیس کرسی یونسکو در ترویج علم در پاسخ به اینکه طی این مدت بیشتر در چه زمینههایی شبه علم ایجاد شده است، تصریح کرد: در این مدت اخبار مختلفی منتشر شده و به عنوان مثال شاهد هستیم افراد زیادی از طریق خوردن الکل دچار مسمومیت شدهاند. همچنین اینکه هر کس در شبکههای اجتماعی راهکاری را برای مقابله با ویروس کرونا ارائه میدهد که باید دید آیا این راهکارها علمی هستند یا خیر.
قدیمی تأکید کرد: بر این اساس هدف اصلی این پویش ایجاد تفکر علمی در جامعه است تا بتواند اخبار درست را از نادرست تشخیص دهد.
وی افزود: جدای اینکه بعضی راهکارهای ارائه شده در شبکههای اجتماعی از پایه و اساس علمی برخوردار نیستند، بعضی اخبار در جامعه هراس ایجاد میکنند و هدف پویش علمی شو هم تشخیص این موارد است.
رئیس انجمن ترویج علم ایران درباره شیوه اطلاعرسانی کرسی یونسکو درباره این رویداد و چگونگی ارائه اطلاعات گردآوری شده، گفت: در دو سه روز اخیر، یک کانال تلگرامی و یک صفحه در اینستاگرام ایجاد کردیم که در آنها فایلهای صوتی، تصویری و نوشتاری علمی متخصصان و صاحبنظران در این زمینه را به اشتراک میگذاریم.
قدیمی گفت: همچنین در سایت کرسی اطلاعات مورد نیاز را قرار دادیم و نیز از طریق نامه و فراخوان، از افراد سرشناس چه در قالب فردی و چه سازمانی –اعم از انجمنهای علمی، مروجان علمی- دعوت کردیم به پویش علمی شو بپیوندند تا از این طریق به هدف پویش یعنی اشاعه تفکر علمی و گفتمانسازی دست پیدا کنیم.
وی یادآورشد: همکاران ما مشغول بارگذاری اطلاعات متخصصان داخلی و خارجی، هم به زبان انگلیسی و هم فارسی در شبکههای اجتماعی مربوطه هستند.
رئیس کرسی یونسکو در ترویج علم در پایان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از طریق ایمیل و شبکههای اجتماعی از سازمانهای خارجی که با آنها در ارتباط هستیم، دعوت کردیم به پویش "علمی شو" بپیوندند.
همکاران کرسی یونسکو در ترویج علم در چند لایه در نظر گرفته شدهاند که لایه داخلی یا ملی شامل مجموعه دانشگاهها، مراکز پژوهشی، انجمنها و تشکیلات مردمنهاد علمی هستند.
برخی مجموعههای بینالمللی که در حال حاضر با کرسی همکاری دارند نیز بر گسترش این لایه اثرگذار هستند.
کرسی یونسکو در ترویج علم به منظور مقابله با شبه علم، اخبار غیرعلمی و باورهای غلطی که این روزها پیرامون کرونا ویروس جدید در جامعه منتشر شده، پویشی را به نام «#علمی_شو» راهاندازی کرده و از همه علاقهمندان به مباحث علمی درست، دعوت میکند با تولید و ارسال پیامهای کوتاه صوتی، تصویری و متنی، در راستای جایگزینی اندیشه و رفتار صحیح علمی در جامعه به جای هراس از این بحران، این پویش را یاری کنند.
کرسی یونسکو در ترویج علم از صاحبنظران، متخصصان و نیک اندیشان دعوت کرده است از طریق ایمیل کرسی به نشانی unescocps@gmail.com ، صفحه اینستاگرام unescocps و کانال تلگرامی @unescocps به پویش "#علمی_شو" بپیوندند.
وزارت بهداشت: نیمه فروردین درباره فوتبال تصمیمگیری میشود
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در نیمه فروردینماه سال آینده میتوان درباره شروع لیگ برتر فوتبال تصمیمگیری کرد.
به گزارش مفدا، کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت در ستاد عالی پیشگیری و مقابله با کرونای ورزش کشور حضور یافت.
جهانبپور درباره زمان شروع لیگ برتر فوتبال گفت: درباره فوتبال و سایر لیگ های ورزشی کشور در نیمه فروردین سال آینده می شود تصمیم گیری کرد و الان نمی توان اظهار نظری داشت.
وی درباره احتمال تعویق المپیک توکیو گفت : وضعیت کنترل ویروس کرونا در آمریکا و اروپا تاثیر مهمی در امکان برگزاری المپیک دارد. آمریکا به خاطر ضعف جدی در ساختار شبکه بهداشت و سلامت در روزهای آینده در موضوع ویروس کرونا مشکلات بیشتری خواهد داشت.
ناقلان بدون علامت کرونا چه کسانی هستند؟
یک متخصص بیماریهای عفونی با تاکید بر بدون علامت بودن یا کم علامت بودن اکثر مبتلایان به کرونا، گفت: هر یک نفر مبتلا به کرونا ویروس میتواند بیماری را به ۴ نفر دیگر انتقال داده و این زنجیره به طور متوالی تکرار شود، از این رو برای قطع زنجیره انتقال از مردم میخواهیم در خانه بمانند.
به گزارش مفدا،دکتر مسعود مردانی، با بیان اینکه ۸۰ درصد مبتلایان به کرونا یا بدون علامت هستند و یا علامت خفیفی دارند، گفت: این افراد از نظر انتقال دادن بیماری به سایرین بسیار نگران کننده هستند؛ زیرا از آنجایی که فاقد علامت هستند با دیگران ارتباط برقرار کرده و یا از منزل خارج میشوند و این موضوع میتواند تهدیدی برای دیگران باشد.
وی افزود: از سوی دیگر برخی با علائم بسیار خفیفی مانند چند سرفه کوتاه، تب موقت و... به بیماری مبتلا میشوند که شاید حتی تشخیص بیماری برای پزشک نیز دشوار باشد؛ از این رو از مردم میخواهیم در خانه بمانند.
وی افزود: بیشترین توصیه ما در این شرایط عدم حضور در اجتماع، ترک عادات گذشته مانند خرید عید و عدم برگزاری مجالس و مهمانیها به سنت هر سال نوروز است. امسال برای اولین بار در تاریخ ایران باید بگوییم عید بی عید؛ مردم هم باید به این مهم اهمیت داده و از سفر، دید و بازدید و... پرهیز کنند.
این متخصص بیماریهای عفونی در ادامه با اشاره به اینکه عدم پایبندی به توصیههای متخصصان سبب میشود به تدریج اکثر افراد یک جامعه به بیماری مبتلا شوند، تصریح کرد: شخصی که بهداشت فردی را رعایت نمیکند، علاوه بر آنکه خودش در معرض خطر است، میتواند به دیگران نیز آسیب برساند که این موضوع حقالناس است.
وی در گفتوگو با ایسنا گفت: بنابر دانستههای فعلی ما، هر یک بیمار کرونا میتواند چهار فرد را مبتلا کرده و آن چهار نفر هر کدام چهار نفر دیگر را و این روند به همین شکل ادامه خواهد یافت؛ پس با رعایت نکات بهداشتی، ماندن در خانه و عدم حضور در تجمعات بیش از هشت نفر میتوانید به قطع زنجیره بیماری کمک کنید.
سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد:
شناسایی ۱۱۷۸ مورد جدید ابتلای قطعی و بهبودی بیش از ۵ هزار نفر به کووید۱۹ در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه ۵۳۸۹ نفر از بیماران کووید۱۹ در کشور بهبود یافته و ترخیص شده اند و این آمار روز به روز در حال افزایش است.
به گزارش وبدا، دکتر کیانوش جهانپور درخصوص جدیدترین آمار ابتلا به کووید ١٩ در کشور اظهار کرد؛ از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، ۱۱۷۸ مورد جدید ابتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و شمار مبتلایان به این بیماری در کشور به ۱۶۱۶۹ نفر رسید.
وی افزود: خوشبختانه ۵۳۸۹ نفر از بیماران کووید۱۹ در کشور بهبود یافته و ترخیص شده اند و این آمار روز به روز در حال افزایش است.
دکتر جهانپور بیان کرد: متاسفانه ۱۲۵ نفر از بیماران جان خود را از دست دادند و تعداد درگذشتگان بیماری کووید۱۹ در کشور به ۹۸۸ مورد رسید.
وی، موارد جدید بیماران کووید۱۹ در کشور به تفکیک استان را به شرح زیر اعلام کرد:
تهران: ۲۷۳
مازندران: ۵۹
اصفهان: ۷۵
قم: ۲۹
گیلان: ۴۵
البرز: ۱۱۶
مرکزی: ۴۷
سمنان: ۳۳
قزوین: ۲۶
آذربایجان شرقی: ۷۸
یزد: ۴۹
خوزستان: ۲۵
گلستان: ۳۰
فارس: ۳۱
آذربایجان غربی: ۳۴
اردبیل: ۱۹
کردستان: ۲
خراسان شمالی: ۳
کرمانشاه: ۹
هرمزگان: ۶
خراسان جنوبی: ۱۲
همدان: ۱۱
کرمان: ۱۹
ایلام: ۷
زنجان: ۲۵
سیستان و بلوچستان: ۱۱
چهارمحال و بختیاری: ۲
بوشهر: ۴
خراسان رضوی: ۶۳
لرستان: ۳۵
ارسال نظر