به گزارش مفدا یاسوج و به نقل از پایگاه خبری و اطلاع رسانی مفدا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ همراهان پایگاه خبری مفدا میتوانند موضوعات مهم مطرح شده در خصوص ویروس کرونا در کشور را در روز شمار «کرونا در روزی که گذشت» مختص چهارشنبه بیست و یکم اسفندماه مشاهده کنند.
فراخوان همکاری پزشکان و پیراپزشکان داوطلب جهت اعزام به مناطق مورد نیاز کنترل و درمان ویروس کویید ۱۹
وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با توجه به شیوع ویروس کووید ۱۹ در نظر دارد در راستای تامین نیروی انسانی مورد نیاز بیمارستانهای سراسر کشور نسبت به اعزام نیروی انسانی داوطلب در گروه های پزشکی و پیراپزشکی اقدام نماید.
به گزارش وبدا، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با توجه به شیوع ویروس کووید ۱۹ در نظر دارد در راستای تامین نیروی انسانی مورد نیاز بیمارستانهای درگیر با این بیماری در سراسر کشور نسبت به اعزام نیروی انسانی داوطلب در گروههای پزشکی و پیرا پزشکی اقدام کند.
بر این اساس داوطلبین که مایلند در خط مقدم مبارزه با کرونا به همراهی و همیاری همکاران خود در دانشگاههای سراسر کشور بپیوندند مراتب آمادگی خود را از طریق ثبت نام در لینک ذیل اعلام نمایند.
علاقمندان برای ثبت نام روی متن کلیک کنند.
۱۴ دانشگاه علوم پزشکی مأمور تحقیق درباره کرونا شدند
قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت مهمترین اقدامات تحقیقات علوم پزشکی را در حوزه مقابله با کرونا ویروس تشریح کرد و گفت: کمیته های فناوری، اخلاق پژوهش و اپیدمیولوژیک فعال شده اند.
به گزارش مفدا، کرونا ویروس از خانواده ویروسهایی است که عامل ایجاد سرماخوردگی است. شهرت این ویروس به دلیل سرایت بسیار بالای آن است در مواردی موجب اپیدمیهای گسترده در سراسر دنیا شده است. به دلیل تغییراتی ژنتیکی که با گذشت زمان در کروناویروس اتفاق افتاد، در سال ۲۰۰۳ (۱۳۸۱) این ویروس باعث ایجاد بیماری سارس (سندرم شدید حاد تنفسی) در چین شد. بعد از گذشت نزدیک به یک دهه در سال ۲۰۱۲ (۱۳۹۱) ویروس کرونا باعث بروز یک بیماری شبیه سارس در عربستان شد.
ویروس کرونا (کویید ۱۹) در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین دیده شد و بعد در سایر مناطق دنیا دیده شد، نگرانی زیادی را در مجامع جهانی ایجاد کرد. تحقیقات در سراسر جهان تنها به یک نتیجه رسیدند که منشأ این ویروس ناشناخته است.
ویروسهای کرونا، گروه بزرگی از خانوادههای ویروسها را تشکیل میدهد. ساختار این ویروس از دو لایه تشکیل شده است؛ هسته این ویروس را مواد ژنتیکی و لایه بیرونی آن را تاجهای پروتئینی تشکیل داده اند. ویروس کرونا را «ویروس تاج دار» نیز مینامند؛ چرا که لایه پروتئینی این ویروس به شکل تاج است.
جالب است بدانیم که واژه کرونا (corona) از اسم کرَون (Crown) به معنای تاج گرفته شده است؛ انواع مختلفی از این ویروس وجود دارد که گاهی به دستگاه تنفسی حمله میکنند و گاهی علائم خود را در روده و معده افراد نمایان میکنند.
علائم ویروس کرونا در ریه، معمولاً در سرماخوردگیهای معمول و نوعی سرماخوردگی ترشح آور به نام پِنومونیا ظاهر میشود که معمولاً در بیشتر افراد با سرماخوردگی ملایمی همراه است. گرچه، انواعی از این ویروس هستند که با علائمی شدیدتر همراه میشوند.
درصد مرگ ناشی از کرونا ویروس جدید حدود ۲ درصد و بسیار کمتر از اپیدمیهای مشابه ۲۰ سال اخیر است. از هر ۵ نفری که مبتلا به کرونا ویروس جدید میشوند، ۴ نفر (۸۰ درصد مبتلایان) علائم خفیفی دارند و تنها ۵ درصد مبتلایان از نوع وخیم هستند. همچنین خوشبختانه احتمال مرگ کودکان در کروناویروس جدید بسیار اندک و نزدیک به صفر است.
محققان در بسیاری از نقاط دنیا از زمان شیوع این بیماری در چین، تحقیقات خود را در زمینههای مختلف اعم از شناسایی ویروس و درمان آن شروع کرده اند. بسیاری از مطالعات آنها تا کنون ما را در مسیر شناخت بهتر ویروس و مقابله با آن هدایت کرده است اما هنوز درمان قطعی برای این بیماری کشف نشده است. همچنین بسیاری برای تولید واکسن علیه کرونا تلاش میکنند به طوریکه تا کنون ۲۰ واکسن در حال توسعه است اما هیچ کدام تأیید نهایی نشده اند و عنوان میشود رسیدن به یک واکسن مورد تأیید ماهها زمان میبرد.
در این مسیر برخی دانشگاهها و مراکز علمی و فناوری در کشور ما نیز تلاشهایی را انجام داده اند و ساخت و تولید دارو و واکسن را نیز در دستور کار خود قرار داده اند. در همین رابطه با قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفتگویی داشتیم که به شرح زیر است:
شاهین آخوندزاده در گفتگو با خبرنگار مهر مهمترین اقدامات حوزه تحقیقات علوم پزشکی در برابر ویروس کرونا را تشریح کرد.
فعال شدن سیستم رجیستری اطلاعات بیماران مبتلا به کرونا ویروس در کشور
قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: در گام اول تمام اطلاعات بیماران مبتلا به کرونا ویروس در کشور در یک دیتابیس جمع آوری میشود تا بتوان از آن برای تحقیقات استفاده کرد. یک سیستم ثبت بیماریها ایجاد شده و استادان در نقاط مختلف کشور میتوانند این اطلاعات را در آن سیستم، ثبت کنند. این سیستم رجیستری تمام بیماران را شناسنامه دار میکند و از مجموع این اطلاعات گزارش ملی تهیه میشود.
وی افزود: این سیستم رجیستری اکنون فعال شده است و تاکنون اطلاعات زیادی از بیماران هم در آن ثبت شده است.
آخوندزاده با اشاره به این نکته که دورههای این چنینی از همه گیری یک بیماری میتواند برای پژوهش خطرناک باشد، یادآور شد: بحث رعایت اخلاق در پژوهش نکته بسیار مهمی در زمان همه گیری یک بیماری است. همچنین اخلاق در نشر تولیدات علمی هم اهمیت دارد.
تمام تحقیقات کرونایی باید تأییدیه اخلاق پژوهشی داشته باشند
وی گفت: از این رو دستورالعملی از سوی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به تمامی دانشگاهها داده شد که تمام طرحهای تحقیقاتی مربوط به کرونا ویروس که قرار است انجام شود، با وجود فوریت و اورژانسی بودن باید تاییدیه اخلاق پژوهشی داشته باشند. دانشگاهها میتوانند با سرعت بیشتری طرحها را بررسی کنند اما باید حتماً طرحها تاییدیه داشته باشند.
هر مقالهای که از ایران قرار است درباره کرونا ویروس منتشر شود و قرار است در آن اطلاعات اپیدمیولوژیک منتشر شود، چون این موضوع جنبه ملی دارد، حتماً باید تأیید معاون پژوهشی دانشگاه و کمیته اخلاق پژوهشی را داشته باشند. میتوانند سریع آن را بررسی کنند اما باید تاییدیه لازم را دریافت کنند قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اضافه کرد: هر مقالهای که از ایران قرار است درباره کرونا ویروس منتشر شود و قرار است در آن اطلاعات اپیدمیولوژیک منتشر شود، چون این موضوع جنبه ملی دارد، حتماً باید تأیید معاون پژوهشی دانشگاه و کمیته اخلاق پژوهشی را داشته باشند. میتوانند سریع آن را بررسی کنند اما باید تاییدیه لازم را دریافت کنند. ما میخواهیم مقالات با صحت منتشر شوند، بنابراین باید دقت کنیم که گزارشهایی که از ایران میخواهد در دنیا منتشر شود، کاملاً علمی و بر اساس مستندات باشد.
وی گفت: بنابراین دستورالعمل اخلاق در پژوهش هم برای کارهای تحقیقاتی و هم برای نشر مقالات به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است.
اختصاص اعتبار ۵ میلیارد تومانی به دانشگاههای علوم پزشکی در حوزه کرونا ویروس
آخوندزاده از اختصاص اعتبار ۵ میلیارد تومانی به دانشگاههای علوم پزشکی که دارای امکانات، زیر ساخت و نیروی انسانی برای تحقیق در حوزه کرونا ویروس دارند، خبر داد و گفت: این اعتبار را بسیار سریع به دانشگاهها ابلاغ کردیم. ۱۴ دانشگاه علوم پزشکی این اعتبار را دریافت کرده اند و بیشتر دانشگاههای بزرگ و مراکزی هستند که درگیر کرونا ویروس هستند.
وی از تشکیل کمیته ملی تحقیقات کرونا ویروس در وزارت بهداشت خبر داد و گفت: جلسه این کمیته برگزار شد و اساتید مرتبط با هر بخش در این کمیته حضور دارند که بیشتر اساتید از دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در تهران، با توجه به شرایط موجود در آن حضور دارند.
تشکیل کمیته ملی تحقیقات و فناوری
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ایجاد کمیته فناوری در این کمیته ملی تحقیقات گفت: بحث تولید کیتهای آزمایشگاهی برای تشخیص، دارو و واکسنهای احتمالی در این کمیته نظارت میشود. این تیم کارهای تحقیقاتی که در دانشگاهها انجام میشود را هدایت میکند.
وی افزود: یک کمیته اپیدمیولوژیک در درون کمیته ملی نیز تشکیل شده است که ثبت بیماریها و مطالعات اپیدمیولوژیک را فعال کرده اند.
آخوندزاده خاطرنشان کرد: یک کمیته کارآزمایی بالینی داریم که بر روی داروهای مؤثر در کرونا ویروس در حال فعالیت هستند. این داروها احتمالاً مؤثر در درمان کرونا ویروس هستند. کارآزمایی به صورت ویژه از سوی اساتید عفونی و متخصص ریه در حال انجام است.
تا این لحظه هیچ داروی جدیدی برای کرونا ویروس در دنیا تولید نشده است
وی تاکید کرد: تا این لحظه هیچ داروی جدیدی برای کرونا ویروس در دنیا تولید نشده است. همه داروهایی که برای درمان کرونا ویروس در حال بکارگیری است، داروهای ضدویروسی هستند که برای درمان هپاتیت یا درمان مالاریا استفاده میشدند. بنابراین ما نیز در ایران از داروهای موجود در فارماکوپه هایی که مورد تأیید دنیا است، استفاده میکنیم. در پروتکلهای درمانی هم از داروهای ضد ویروس که مورد تأیید جهانی هستند استفاده میشود.
ساخت دارو با یک مولکول جدید سریع قابل انجام نیست و مطالعات طولانی نیاز دارد. واکسن هم همینطور است. بنابراین نمیتوان جامعه را منتظر داروی جدید گذاشت. از همین رو کارآزمایی های بالینی که صورت میگیرد بر روی داروهای موجود در حال انجام است قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد: ساخت دارو با یک مولکول جدید سریع قابل انجام نیست و مطالعات طولانی نیاز دارد. همچنین واکسن هم همینطور است. بنابراین نمیتوان جامعه را منتظر داروی جدید گذاشت.
وی افزود: از همین رو کارآزمایی های بالینی که صورت میگیرد بر روی داروهای موجود در حال انجام است. این داروها کاربرد دیگری داشته اند و اکنون در حال تحقیق اند که بتوان از آنها برای درمان کرونا ویروس استفاده کرد.
راه اندازی آزمایشگاه تشخیص کرونا ویروس در مراکز تحقیقاتی
وی خاطرنشان کرد: یک فراخوان به معاونتهای پژوهشی دانشگاهها ارائه شد که مراکز تحقیقاتی که در کشور امکانات و نیروی متخصصی دارند که بتوانند آزمایشگاه تشخیص کرونا ویروس را خیلی سریع راه اندازی کنند به وزارت بهداشت اعلام کنند تا به مجموعه آزمایشگاههای تشخیص کرونا ویروس اضافه شوند.
آخوندزاده یادآور شد: اکنون ۴۰ آزمایشگاه در کشور کار تشخیص را برعهده دارند که نکته مهمی است و ما توانسته ایم ۴۰ آزمایشگاه را با یک پروتکل رسمی راه اندازی کنیم. بر همین اساس جواب این آزمایشگاهها به دلیل پروتکل یکسان، همخوانی نزدیکی دارند.
وی گفت: از همین رو این مراکز تحقیقاتی که پتانسیل لازم را دارند برای آینده به شبکه ۴۰ آزمایشگاه تشخیصی میپیوندند تا نیاز کشور را برطرف کنند. آزمایشگاههای تحقیقاتی کشور هم رصد و تجهیز میشوند که در تشخیص موارد بیشتر به کشور کمک کنند.
ساماندهی تحقیقات روی تشخیص، درمان و مطالعات اپیدمیولوژیک کرونا ویروس
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سعی شده است در این مدت کوتاه تحقیقات بر روی تشخیص، درمان و مطالعات اپیدمیولوژیک کرونا ویروس ساماندهی شود.
وی افزود: همچنین سعی کردیم در شبکههای اجتماعی آخرین اطلاعات علمی که در دنیا وجود دارد جمع آوری شود و در اختیار محققان کشور قرار گیرد. البته این اطلاعات به صورت علمی است و مورد استفاده عموم قرار نمیگیرد.
به گزارش مهر، آخوندزاده درباره تناقضهای علمی که در زمینه کرونا ویروس در سطح دنیا منتشر شده گفت: بسیار طبیعی است که در شرایط اورژانسی مقالاتی چاپ شوند که اطلاعات متناقضی داشته باشند. اگر این دوره در دنیا با موفقیت به پایان برسد، خواهیم دید که بسیاری از مقالاتی که در این دوره چاپ شده اند، بر روی آنها علامت سوال گذاشته میشود. طبیعت کارهای اورژانسی همین است.
وی گفت: اما ما در وزارت بهداشت با دستورالعمل اخلاق در پژوهش و اخلاق در نشر سعی خواهیم کرد که از ایران کمتر مقالاتی با عجله چاپ شود.
قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درباره هماهنگی مراکز مختلفی که در حوزه کرونا ویروس تحقیقات انجام میدهند، گفت: تمامی مراکز تحقیقاتی هماهنگی لازم را دارند.
وی با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در زمینه تولید دارو و واکسن گفت: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله هم بر اساس همین پروتکل طرح خود را تصویب کرده و کمیته اخلاق پژوهشی آنها نیز بر اساس پروتکل وزارت بهداشت کار خود را انجام میدهد و پس از دریافت تاییدیه آن را به کارآزمایی بالینی میبرند و در همین روند باید اجازه سازمان غذا و دارو را هم دریافت کنند.
وی گفت: تحقیقات در حوزه کرونا ویروس در کشور از سه هفته پیش آغاز شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد
ضرورت پیوستن مردم به سامانه خودمراقبتی کرونا
معاون بهداشت وزارت بهداشت بر ضرورت ثبت نام آحاد مردم در سامانه غربالگری الکترونیکی کرونا ویروس تاکید کرد.
به گزارش مفدا، دکتر علیرضا رئیسی در گفتگو با روابط عمومی معاونت بهداشت افزود: با پیوستن همه هموطنان به این سامانه، غربالگری کرونا ویروس در بهترین شکل ممکن و در زمانی مناسب انجام خواهد شد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: مردم شریف ایران با ثبت نام در این سامانه، نظام سلامت کشور را در پیشگیری، شناسایی و مراقبت افراد جامعه در مقابل بیماری کرونا یاری خواهند کرد.
دکتر رئیسی ضمن اشاره به پیگیری های بعد از ثبت نام در این سامانه افزود: همکاران اینجانب در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ضمن رصد و پایش اطلاعات ارسالی از سوی مردم ،پیگیری های بعدی برای راهنمایی و یا مراقبت لازم را انجام خواهند داد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان گفت: همه ایرانیان با مراجعه به سامانه www.salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده گام بلندی در ارتقاء سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
فراخوان جمع آوری کمک مالی برای بیماران کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری کذب است
درخواست جمع آوری هرگونه کمک مالی در فضای مجازی برای بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری از طرف دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تکذیب شد.
به گزارش مفدا، برخی از سودجویان با سوءاستفاده از احساسات انسان دوستانه هم وطنان با معرفی شماره حساب و انتشار پیامی جعلی در فضای مجازی اقدام به جمع آوری کمکهای مالی برای کمک به بیمارستان دکتر مسیح دانشوری کردهاند.
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این پیامها را تکذیب کرده و رسیدگی به آن را از طریق مجاری قانونی و قضائی پیگیری خواهد کرد.
بر اساس این اطلاعیه، پیامک هایی با عنوان درخواست جمع آوری کمک مالی برای بیماران کرونا در بیمارستان مسیح کاملا کذب و به هیچ عنوان مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیست.
اخبار، فراخوانها و هرگونه اطلاعات درباره دانشگاه و بیمارستانهای تابعه تنها در سایت، صفحات و کانال رسمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام میشود.
تولید محیط انتقال کروناویروس توسط انستیتو پاستور ایران
با توجه به نیاز کشور به محیط انتقال کروناویروس جهت ارسال نمونه های گرفته شده از مراجعین به بیمارستانها و مراکز بهداشتی، درمانی سراسر کشور، با همت متخصصان مجتمع تولیدی تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران، اولین سری ساخت این فرآورده تولید و پس از انجام آزمونهای کیفی مرتبط مورد تایید قرار گرفت.
به گزارش مفدا، براساس اعلام انستیتو پاستور ایران، با اخذ مجوزهای لازم و در مرحله نخست، بالغ بر ۲۰ هزار عدد از این محصول تولید شده که جهت استفاده در اختیار نظام سلامت کشور قرار گرفته است.
گفتنی است، انستیتو پاستور ایران از اولین روزهای اپیدمی کروناویروس در کشور، همزمان با برخی واحدهای تولیدی در کشور، اقدام به تولید ضدعفونی کننده های الکلی در اشکال دارویی محلول و ژل بر اساس فرمولاسیون توصیه شده سازمان جهانی بهداشت کرده است.
علاوه بر تولید این محصولات، انستیتو پاستور ایران مسئول کارگروه تشخیص کروناویروس در کشور است که با توانمند سازی شبکه آزمایشگاهی کشور متشکل از بیش از ۴۰ آزمایشگاه در سراسر کشور، توانسته است در تشخیص سریع و به هنگام این بیماری در نظام سلامت نقش اساسی ایفا نماید.
به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا؛
"پویش مهربانی" دانشگاه علوم پزشکی فسا با آموزش چهره به چهره و بسته بندی مواد ضدعفونی کننده
دبیر کانون فعالیت های جهادی شهید خضری دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت : تهیه و بسته بندی مواد ضدعفونی کننده و همچنین راه اندازی پویش مهربانی جهت جذب خیرین به منظور تهیه اقلام مورد نیاز پیشگیری از شیوع ویروس کرونا از اقدامات این دانشگاه است. .
به گزارش مفدا فسا ، محمد مهدی بردبار دبیر کانون فعالیت های جهادی شهید خضری دانشگاه علوم پزشکی فسا ضمن اعلام این خبر گفت : آموزش چهره به چهره، توزیع بروشور های آموزشی و توزیع دستکش های بسته بندی شده بین افراد و مشاغلی که بیشتر در معرض ابتلا به بیماری کرونا هستند، از اهداف اجرای این برنامه بود.
وی ادامه داد : تهیه و بسته بندی مواد ضدعفونی کننده و همچنین راه اندازی پویش مهربانی جهت جذب خیرین به منظور تهیه اقلام مورد نیاز پیشگیری از شیوع ویروس کرونا از برنامه های مهم قابل ذکر می باشد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهرتهران خواستار شد؛
توقف پروژههای سینمایی و تلویزیونی
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهرتهران طی مکاتبه ای با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان صداو سیما با اشاره به شیوع بیماری کرونا خواستار توقف پروژه های سینمایی و تلویزیونی شد.
به گزارش مفدا، دکتر علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهرتهران با اشاره به این که عده ای از تهیه کنندگان در شرایط کنونی کشور در حال استمرار ساخت و تهیه فیلم های سینمایی و سریال های تلویزیونی با حضور انبوه عوامل سازنده هستند، خواستار توقف این پروژه ها شد.
وی با بیان این که بعضا برخی از تولیدات سینمایی و تلویزیونی در محیط های نسبتا محدود و با تراکم و تردد جمعیت تهیه می شود خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی رعایت ملاحظات بهداشتی بسیار مشکل است و این امر می تواند ضمن داشتن عوارض و خطرات برای این عزیزان، باعث گسترش شدید زنجیره انتقال ویروس کرونا به دیگران نیز شود.
به گزارش وبدا، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهرتهران تاکید کرد: لازم است ضمن اتخاذ تدابیر و سازوکارهای جبرانی برای جلوگیری از ضررو زیان این قشر فرهیخته، در اسرع وقت اقدامات لازم برای توقف پروژه های مذکور تا اطلاع ثانوی به عمل آید.
مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم:
تولید دستکش و مواد ضدعفونی توسط ۶۰ واحد فناور دانشگاهی
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تولید دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی کننده توسط ۶۰ واحد فناور دانشگاهی خبر داد.
به گزارش مفدا، روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا درباره همکاری دانشگاهها و مراکز پژوهشی با صنعت در شرایط شیوع ویروس کرونا، اظهارداشت: دانشگاهها ازطریق تشکل های دانشجویی با مراکز درمانی و اجرایی برای تسهیل فعالیتهای مرتبط در حال همکاری هستند.
وی افزود: در حال حاضر ۶۰ شرکت مرتبط با دانشگاهها و پارک های علم و فناوری در حال همکاری با وزارت بهداشت برای تولید محصولات ضدعفونی، ماسک و سایر اقلام مورد نیاز این روزها هستند.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت با وزارت علوم با بیان اینکه محصولات این شرکتها به تولید انبوه رسیده است، تاکید کرد: تولیدات و اسامی این ۶۰ شرکت در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته است.
سیف به همکاری پژوهشگاه ژنتیک اشاره کرد و اظهارداشت: پژوهشگاه ژنتیک و مراکز پژوهشی مشابه با مراکز درمانی و بهداشتی مرتبط اقداماتی را در دست اجرا دارند.
وی درباره همکاری دانشگاههای وزارت علوم با دانشگاههای علوم پزشکی در استان ها، خاطرنشان کرد: از دانشگاههای هر استان خواسته شده همکاری جدی تری با دانشگاههای علوم پزشکی داشته باشند و بر اساس نیازهای استانی، کمکرسانی هم مرتبط انجام دهند.
وی با بیان اینکه دانشگاهها و شرکتهای فناور محصولاتی را که دارند در حداکثر زمان به نتیجه میرسانند، اظهار داشت: دانشگاههایی که رشتههای علوم زیستی و ژنتیک دارند، در موضوع کیت های تشخیصی فعال تر شدهاند.
به گزارش ایرنا، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز گذشته بخشنامهای به دانشگاه ها ابلاغ کرد و از معاونان پژوهشی مؤسسات خواست با هماهنگی پژوهشگاه ملّی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری نسبت به تأمین نیازهایی مانند ساخت واکسنهای متنوع بر اساس روشهای نوین، تولید داروهای مؤثر جهت پیشگیری و درمان ویروس کووید ۱۹، تولید کیتهای تشخیصی و مواد اولیه مورد نیاز آنها، انجام مطالعات ژنومی سویه های کووید -۱۹ شایع در ایران، انجام مطالعات مربوط به تأثیر فاکتورهای مهارکننده ویروس و تقویتکننده سیستم ایمنی برای مقابله با ویروس، مطالعه اثرات درمانی گیاهان دارویی و مواد مؤثر آنها، مطالعات همهگیریشناختی (اپیدمیولوژیک) گسترش و مهار ویروس در جمعیت ایران و جهان و تولید مواد ضدعفونیکننده مؤثر و روشهای نوین ضدعفونی کردن اقدام کنند.
با ابلاغ معاون بهداشت وزارت بهداشت؛
بسیج مقابله محیطی با کووید ۱۹، جایگزین برنامه سلامت نوروزی می شود
دکتر علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در نامه ای به روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور و اهمیت کنترل عوامل محیطی به منظور پیشگیری و کاهش بار بیماری ناشی از این ویروس و با عنایت به نزدیک شدن به ایام تعطیلات نوروزی و مسافرت های احتمالی، طرح جایگزینی بسیج مقابله محیطی با کووید ۱۹ به جای برنامه سلامت نوروزی را ابلاغ و اعلام کرد.
به گزارش وبدا، برنامه بسیج مقابله محیطی با کووید ۱۹، با اولویت نظارت بر مراکز تهیه، توزیع و عرضه مواد غذایی، اماکن عمومی، بیمارستان ها، مراکز نگهداری بیماران بعد از بیمارستان و قبل از منزل، مراکز پسماند ویژه بیمارستانی، واحدهای صنفی کارگاهی، منازل بیماران قطعی و فوتی در صورت لزوم با ارائه برنامه های آموزشی، نظارت برگندزدایی های محیطی، نظارت بر بهداشت فردی، نظارت و توجه به تجمعات انسانی و نظارت بر موارد کفن و دفن متوفیان کروناویروس و تأسیسات آبرسانی از ابلاغ برنامه تا اطلاع ثانوی، با حضور فعال بازرسان بهداشت محیط مجهز به تجهیزات مناسب از ۸ صبح تا ۸ شب (با توجه به موقعیت زمانی و مکانی تا ساعت ۲۴) در ساعات اداری و غیر اداری، روزهای تعطیل و همچنین آنکال ۲۴ ساعته در ستاد و مراکز تابعه صبح، اجرا می گردد.
متن کامل این دستورالعمل به شرح زیر است؛
ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی .....
با توجه ابلاغ دستورالعمل بسیج ملی مبارزه با کووید ۱۹ مقام عالی وزارت به شماره ۱۷۰۴/۱۰۰ مورخه ۱۶/۱۲/۹۸ و همچنین با توجه به اهمیت کنترل عوامل محیطی به منظور پیشگیری و کاهش بار بیماری ناشی از ویروس کووید ۱۹ (کرونا ویروس) و با عنایت به نزدیک شدن به ایام تعطیلات نوروزی و مسافرت های احتمالی، در سال جاری برنامه بسیج مقابله محیطی با کووید ۱۹ (پیوست) جایگزین برنامه سلامت نوروزی می گردد، لذا خواهشمند است، دستور فرمایید ضمن لغو اجرای مانور سلامت نوروزی از کلیه ظرفیت های موجود در راستای اجرای برنامه مذکور استفاده گردد.
برنامه فوق با اولویت نظارت بر مراکز تهیه، توزیع و عرضه مواد غذایی، اماکن عمومی، بیمارستان ها، مراکز نگهداری بیماران بعد از بیمارستان و قبل از منزل، مراکز پسماند ویژه بیمارستانی، واحدهای صنفی کارگاهی، منازل بیماران قطعی و فوتی در صورت لزوم با ارائه برنامه های آموزشی، نظارت برگندزدایی های محیطی، نظارت بر بهداشت فردی، نظارت و توجه به تجمعات انسانی و نظارت بر موارد کفن و دفن متوفیان کرونا ویروس و تأسیسات آبرسانی از ابلاغ برنامه تا اطلاع ثانوی، با حضور فعال بازرسان بهداشت محیط مجهز به تجهیزات مناسب از ۸ صبح تا ۸ شب (با توجه به موقعیت زمانی و مکانی تا ساعت ۲۴) در ساعات اداری و غیر اداری، روزهای تعطیل و همچنین آنکال ۲۴ ساعته در ستاد و مراکز تابعه صبح اجرا گردد.
به منظور بهبود اجرای برنامه ضمن اجرای کلیه پروتکل های ارسالی در زمینه مقابله محیطی با کرونا ویروس لازم است، چهار محور زیر طبق دستورالعمل پیوستی در دستور کار قرار گیرد:
۱. هماهنگی و مشارکت های بین بخشی و برون بخشی
۲. آموزش و اطلاع رسانی عمومی
۳. پایش، نظارت و بازرسی بهداشتی
۴. گزارش دهی
هماهنگی جهت استفاده موثر از ممیزی دفاتر خدمات سلامت حتی در روزهای تعطیل سال جدید
اطلاع رسانی عمومی در خصوص سامانه ثبت شکایات مردمی ۱۹۰، و سامانه پاسخگویی ۴۰۳۰
شایان ذکر است، مسئولیت نظارت بر حسن اجرای برنامه در آن دانشگاه و دانشکده بر عهده جنابعالی می باشد.
دکتر علیرضا رییسی
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشک
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت خبر داد:
تهیه «راهنمای خودمراقبتی و بهبود ایمنی در برابر ویروس کرونا بر اساس اصول بهداشتی، پزشکی رایج و آموزههای طب ایرانی»
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تهیه «راهنمای خودمراقبتی و بهبود ایمنی در برابر ویروس کرونا بر اساس اصول بهداشتی، پزشکی رایج و آموزههای طب ایرانی» خبر داد.
به گزارش وبدا، دکترمحمدرضا شمس اردکانی در نامه ایی به معاونان و مدیران کل ستادی وزارت بهداشت گفت: با عنایت به شیوع ویروس کرونا در کشور، به پیوست «راهنمای خودمراقبتی و بهبود ایمنی در برابر ویروس کرونا بر اساس اصول بهداشتی، پزشکی رایج و آموزههای طب ایرانی» که توسط این دفتر و با همکاری انجمن علمی طب سنتی ایران و بنیاد ملی طب ایرانی آماده شده است، بهعنوان مبنای توصیههای طب سنتی و مکمل در برابر ویروس کرونا، ارسال میشود.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد:
شناسایی ۹۵۸ مورد جدید ابتلای قطعی به کووید۱۹ و بهبودی بیش از دو هزار و ۹۰۰ نفر در کشور
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تا کنون ۲۹۵۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ بهبود یافته و ترخیص شده اند.
به گزارش وبدا، دکتر کیانوش جهانپور درخصوص جدیدترین آمار ابتلا به ویروس کرونا در کشور اظهار کرد: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، ۹۵۸ مورد جدید ابتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کشور به ۹۰۰۰ نفر افزایش یافت.
وی افزود: خوشبختانه تا کنون ۲۹۵۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ بهبود یافته و ترخیص شده اند.
دکتر جهانپور خاطرنشان کرد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۳ نفر از مبتلایان جدید کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۳۵۴ مورد رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت، تعداد موارد جدید بیماران کووید۱۹ در کشور به تفکیک استان را به شرح زیر اعلام کرد؛
تهران: ۲۵۶
قم: ۵۳
گیلان: ۵
اصفهان: ۱۷۰
البرز: ۴۵
مازندران: ۳۲
مرکزی: ۳۱
قزوین: ۲۷
سمنان: ۶۳
گلستان: ۹
خراسان رضوی: ۳۴
فارس: ۱۹
لرستان: ۹
آذربایجان شرقی: ۲۹
خوزستان: ۱۷
یزد: ۲۳
زنجان: ۲۲
کردستان: ۶
اردبیل: ۱
کرمانشاه: ۸
کرمان: ۱۸
همدان: ۷
سیستان و بلوچستان: ۴
هرمزگان: ۱۰
خراسان جنوبی: ۱۵
خراسان شمالی: ۱۱
چهارمحال و بختیاری: ۱
ایلام: ۶
آذربایجان غربی: ۲۷
کهگیلویه و بویراحمد: ۰
بوشهر: ۰
پراکندگی مبتلایان به کرونا در کشور/۵ استان با بیشترین تعداد ابتلا
از سوی سازمان نقشهبرداری پراکندگی مبتلایان به ویروس کرونا منتشر شد.
به گزارش ایسنا، از روز ۲۹ بهمن ماه جاری شیوع ویروس کرونا در کشور به طور رسمی اعلام شد.
در این راستا از سوی سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی سازمان نقشهبرداری کشور، دادههای رسمی از میزان شیوع ویروس کرونا بر روی نقشه به صورت برخط به نمایش درآمد. این نقشه نرخ رشد ابتلا به کرونا را به تفکیک استانها بر روی نقشه کشور نشان میدهد.
بر اساس این نقشه سرعت رشد ابتلا به این ویروس در استانهای "خراسان شمالی"، "اردبیل"، "آذربایجان غربی"، "ایلام" و "هرمزگان" بیش از دیگر استانها است.
نقشه تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به تفکیک استانهای کشور
تقدیر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از جهادگران مردمی میدان دفاع از سلامت
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با صدور پیامی از خدمات داوطلبانه و جهادی مدافعان سلامت برای مقابله با بیماری کرونا تقدیر و تشکر کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، متن کامل پیام دکتر سعیدرضا عاملی به شرح ذیل است:
"بسم الله الرحمن الرحیم
جهادگران مردمی میدان دفاع از سلامت
درود بیپایان بر شما که در این ایام محنت و سختی از آسایش خود چشم پوشیدهاید و در کنار سایر جهادگران این میدان، وارد عمل شدهاید و بدون هیچ چشمداشت مادی؛ فقط و فقط برای رضایت خداوند متعال و آسایش هموطنان خود به مبارزه با ویروس کرونا پرداختهاید؛ بدون تردید این روزهای سخت با استقامت ملت بزرگمان طی خواهد شد ولی قدر و ارج این تلاش شما محفوظ خواهد بود.
این اقدام خداپسندانه شما گروههای جهادی برآمده از دل ملت در قالب طلاب جهادی، هیئتهای مذهبی، بسیج مستضعفین، پویشهای دانشجویی و سایر تشکلهای مردمنهاد، قطعا از مصادیق بارز آیه شریفه "تعاونوا علی البر و التقوی" است و اجر و پاداش آن رضایت الهی است. با دیدن این صحنههای خلق زیباییهای الهی و انسانی، این معنا بزرگ و متعالی در ذهن نقش میبندد که همه مردم شریف ایران در کنار غم و شادی یکدیگر بوده و مصداق کلام امام علی علیهالسلام هستند که آنچه را بر خود میپسندی بر دیگران بپسند و آنچه را بر خود نمیپسندی بر دیگران نپسند.
بدین وسیله مراتب سپاس و قدردانی هزار باره خود و همکارانم را به همه جهادگران و همه آنانی که دیگران را بر خود ترجیح میدهند، تقدیم کرده و صحت و سلامت برای همه ملت شریف و دوست داشتنی ایران عزیز خواستارم".
با حضور مسؤولان آموزش عالی ۷۲ کشور؛
روند فعالیتهای آموزشی دانشگاهها در شرایط شیوع کرونا ویروس بررسی شد
روند فعالیتهای آموزشی دانشگاهها در شرایط شیوع کرونا ویروس با حضور مسئولان آموزش عالی ۷۲ کشور بررسی شد.
به گزارش ایسنا، گفتوگو و رایزنی همزمان دکتر حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل و دکتر علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با وزیران علوم و مسئولان علم و فناوری بیش از ۷۲ کشور جهان به صورت ویدئو کنفرانس (وبینار) برگزار شد.
دکتر خاکی صدیق، معاون آموزشی وزیر علوم هدف از نشست فوق را چگونگی ادامه آموزش به دانشآموزان و دانشجویان در شرایط پیش آمده به واسطه شیوع کرونا عنوان و اظهار کرد: با توجه به اینکه در پارهای از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، جمهوری اسلامی ایران در سالهای گذشته زیرساختها و ظرفیتهای مناسبی در سیستم آموزش مجازی و از راه دور به صورت برخط و غیر برخط ایجاد کرده است، خوشبختانه با استفاده از این ظرفیت و برنامهریزیهای صورت گرفته، بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا در ایران و در بخش آموزش، تا حدودی مدیریت شده است.
وی تصریح کرد: همچنین با توجه به اینکه سازمان صدا و سیمای ملی جمهوری اسلامی ایران برنامههای درسی را به صورت زمانبندی شده طراحی و اجرا میکند و با اعلام قبلی برنامههای آن را در اختیار دانشآموزان قرار میدهد، خوشبختانه وضعیت آموزش و پژوهش در کشور از شرایط قابل قبولی برخوردار است.
دکتر خاکی صدیق افزود: جمهوری اسلامی ایران از همان دقایق اولیه شیوع ویروس کرونا در کشور، اقدام به تشکیل ستاد ملی مقابله با این ویروس به ریاست رئیس جمهوری کرد که اکثر وزارتخانههای مرتبط با آموزش از جمله وزارت علوم، وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش عضو این کمیسیون هستند. همچنین در کنار چالشهای جدی به وجود آمده ناشی از تهدید ویروس کرونا، تحریمها علیه مردم ایران شرایط کار را بسیار دشوارتر کرده است.
وی با بیان اینکه وزارت علوم، کمیته وزارتی خاص خود را تشکیل داده است، اظهار کرد: از همان بدو شیوع ویروس کرونا در کشور، تعطیلی دانشگاهها، پژوهشگاهها و مدارس در دستور کار قرار گرفت و تا حصول اطمینان از شرایط ایمن برای دانشجویان و دانشآموزان، این وضعیت ادامه خواهد داشت.
دکتر خاکی صدیق، ضدعفونی و استریل کردن محیطهای آموزشی و پژوهشی، خوابگاهها و سایر موارد مشابه را از دیگر موارد انجام گرفته برای ویروسزدایی اعلام کرد.
وی در پایان با تشکر از سازمان جهانی یونسکو برای ایجاد شبکه هماندیشی بین وزرای آموزش عالی کشورهای جهان، اظهار امیدواری کرد در آینده نزدیک شاهد جهانی عاری از کووید ۱۹ باشیم.
در ادامه دکتر حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز اظهار کرد: نمیتوان راه حل یکسان برای همه کشورها در نظر گرفت؛ چرا که زیرساختها از کشوری به کشور دیگر تفاوت دارد.
وی همچنین خواستار ادامه نشست و همفکری و تبادل تجربیات مابین کشورهای داوطلب شد.
در ادامه خانم استفانی، معاون دبیر کل سازمان یونسکو گفت: ویروس بیماری کووید ۱۹ اثر جدی بر آموزش جوانان و نوجوانان میگذارد و تاکنون ۱۵ کشور دنیا مدارس و دانشگاههای خود را تعطیل کردهاند.
وی با بیان اینکه این نوجوانان و جوانان نباید رها شوند و آموزش از راه دور باید مدنظر قرار گیرد و تجربیات کشورها به یکدیگر منتقل شود، خواستار تشکیل کمیته مشورتی وزیران عضو شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، این ویدئو کنفرانس با اقدام و هماهنگی سازمان جهانی یونسکو و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در این سازمان برگزار شد.
همچنین در این کنفرانس وزرا و نمایندگان سایر کشورها به بیان نقطه نظرات و تجربیات خود در خصوص مبارزه با ویروس کرونا پرداختند.
این نشست با حضور وزرای علوم ایران، فرانسه، چین، مکزیک، ایتالیا، ژاپن و امارات متحده عربی به عنوان هیئت رئیسه و وزرا و نمایندگان سایر کشورها به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد.
از سوی دانشگاه آزاد مشهد انجام شد
استقرار دستگاه تصویربرداری حرارتی مادون قرمز جهت غربالگری حرارتی در فرودگاه مشهد
دانشگاه آزاد اسلامی مشهد دستگاه تصویربرداری حرارتی مادون قرمز جهت غربالگری حرارتی و شناسایی افراد مبتلا به تب را در محل فرودگاه بینالمللی مشهد مستقر کرده است.
به گزارش ایسنا، دکتر مسعود طاهری لاری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی و مشهد با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه پیشرفت علمی بایستی با تکیه بر تولید بومی علم، همراه با خودباوری، امید به موفقیت و حرکت جهادگونه باشد، گفت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری و رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید مدیریت، توجه به حل مسائل و مشکلات اجتماعی از اولویتهای دانشگاه است. از این رو دانشگاه آزاد اسلامی مسئولیتپذیری اجتماعی را جزو وظایف سازمانی و مبتنی بر آموزههای دینی میداند.
وی ادامه داد: یکی از این دغدغهها که به تازگی بهعنوان مسأله ملی مطرح شده، مراقبت و پیشگیری از درگاههای ورودی به شهر مقدس مشهد در مقابله با کرونا ویروس است. بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و دو بازوی اجرایی آن یعنی مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی و مرکز تحقیقات مهندسی پزشکی احساس نیاز را درک کرده و در راستای حل موضوع اجتماعی و کاهش این دغدغه اعلام آمادگی کردند و برای رفع این موضوع تمام ظرفیت و توان خود را به کار بستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و مشهد تصریح کرد: این دو مرکز به کمک نیروهای انسانی متخصص خود به صورت مستمر و شبانهروزی و با مستقر کردن دستگاه تصویربرداری حرارتی مادون قرمز در ترمینالهای ۱ و ۳ فرودگاه شهید هاشمینژاد مشهد مقدس اقدام به غربالگری حرارتی و شناسایی افراد مبتلا به تب کردند.
دکتر طاهری لاری درخصوص کارکرد این دوربین، اظهار کرد: این دوربین به کمک واسطهای نرمافزاری تهیه شده میتواند میزان اندازه دما در هر شی و مکانی را بر مبنای فاصلهاش از آن اندازهگیری کند و با رنگهای مختلف روی نمایشگر نشان دهد. بنابراین میتوان از این دوربین بهمنظور تشخیص محدوده دمایی صورت اشخاص و تشخیص تب استفاده کرد و درصورتیکه دما بالاتر از مقدار مشخصی باشد، به کاربر سامانه اطلاع داده میشود تا شخص مورد نظر برای بررسی دقیقتر موضوع ارجاع شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر طاهری در پایان از زحمات و همکاریهای پیوسته و شبانهروزی دکتر محمدعلی خلیل زاده رئیس مرکز تحقیقات مهندسی پزشکی و دکتر سیدعابد حسینی رئیس مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و دیگر همکارانشان در به ثمر رساندن این پروژه ارزشمند قدردانی کرد.
رئیس قوه قضائیه:
جلسه ستاد مقابله با کرونا بایددر عالی ترین سطح وروزانه برگزار شود
رئیس قوه قضائیه گفت: در صورت نیاز جلسه ستاد مقابله با کرونا در عالی ترین سطح، باید هر روز و نه هفته ای یکبار برگزار شود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه در حاشیه جلسه ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ستادهای مبارزه با کرونا در سراسر کشور به ویژه ستاد مبارزه با کرونا در استان تهران صمیمانه به دلیل اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی تشکر میکنم.
وی با تاکید بر اینکه سطح مداخلات ستادهای مبارزه با کرونا باید پذیرفته شود که بتوانند در سطح ادارات سازمانها و زندگی مردم اقدامات بهداشتی صورت دهند، افزود: پیشگیریها میتواند آمار تلفات را در کشور کاهش دهد و این موضوع حتماً به نفع مردم است که به تصمیمات ستادهای مبارزه با کرونا عمل کنند.
آیت الله رییسی ادامه داد: ستادهای مبارزه با کرونا باید از ظرفیتهای موجود در کشور که ظرفیت کمی نیست، نهایت استفاده را در جهت انجام این ماموریت خطیر که برای حفظ سلامت مردم است بهره گیرند و همه دستگاهها باید در کشور خود را موظف بدانند که ستادهای مبارزه با کرونا را در انجام این وظیفه خطیر یاری کنند.
رییس قوه قضاییه تصریح کرد: ستاد مبارزه با کرونا در سطح عالیترین مسئولین کشور است، یعنی اینکه این ستاد عالی است و باید علیالقاعده با ریاست رئیسجمهور تشکیل جلسه دهد و اجرا کردن مصوبات را پیگیری کند.
آیت الله رییسی افزود: وزیر بهداشت نکاتی را مطرح و مصوباتی در ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا و شورای عالی امنیت ملی تصویب شد که به تنفیذ مقام معظم رهبری نیز رسید و جنبه قانونی پیدا کرد.
وی خاطرنشان کرد: در واقع مصوبات ستاد مبارزه با کرونا برای همه دستگاهها لازمالاجراست و پیگیری این قضیه به نفع همه در کشور است، چرا که زمان شیوع بیماری در کشور را کاهش و محدود میکند و سلامت را در کشور تضمین میکند.
آیت الله رئیسی گفت: خواسته بنده این است که این جلسات نه فقط هفتهای یکبار بلکه اگر لازم شد روزی یکبار تشکیل شود تا این امر دچار توقف نشود و هر مشکل لجستیک و پشتیبانی که عزیزان ما در وزارت بهداشت و درمان دارند، باید مورد پیگیری قرار گیرد.
رییس قوه قضاییه ادامه داد: وزارت بهداشت و جامعه پزشکی کشور سربازان در وسط میدان و در خط مقدم هستند، نباید مشکل تدارکات، کمبود اعتبارات و لوازم پزشکی داشته باشند لازمه این کار این است که بهداشت و درمان فقط به بهداشت و درمان فکر کند و دغدغه اش بهداشت و درمان باشد چرا که در این صورت طبیعتاً در این میدان توفیق بیشتر می شود و تدارک و پشتیبانی به عهده بخش هایی باشد که در کشور مسئولیت دارند.
وی خاطرنشان کرد: نظر فنی در مورد تعطیلی یا عدم تعطیلی بخشهای کشور بر عهده بهداشت و درمان است ولی اجرا، پیگیری و اقداماتش بر عهده بخشهای دیگر است.
آیت الله رییسی با بیان اینکه تقسیم کار در سطح عالی در کشور باید صورت گیرد، گفت: در بخشهای میدانی هم اگر با همین همکاری و هماهنگی که امروز بین ارتش، سپاه، وزارت بهداشت و درمان، دولت و همه آحاد ملت وجود دارد حرکت کنیم، فکر میکنم زمان محدودی نخواهد بود که بر این پدیده و ویروس نحس مسلط خواهیم شد و شرایط متفاوت شود.
وی با اشاره به همکاری دستگاه قضا در حوزه نظارت و اینکه سازمان بازرسی کل کشور باید برای پیگیری مشکلات و کمبودها در کنار وزارت بهداشت قرار گیرد اظهار کرد: سازمان بازرسی کل کشور با وزارت بهداشت و درمان کشور همکاری و در آن بخشهایی که کمبود وجود دارد همانند وزارت بهداشت و درمان پیگیری کند تا کمبودها رفع گردد.
رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: به دادستانهای سراسر کشور دستور دادهام با احتکارکنندگان به شدت و سرعت برخورد کنند. برخی فکر میکنند کار دستگاههای نظارتی مچگیری است در حالیکه مجموعههای نظارتی باید همراه با دستگاههای اجرایی و در کنار آنها کمبودها و نیازمندیهای موجود را از مسئولین مطالبه کنند.
آیت الله رئیسی در ادامه گفت: در جهت اجرایی کردن مصوبات ستادهای مبارزه با کرونا حتماً دادستان ها و مسئولان اجرایی می توانند نقش بسیاری داشته باشند. دکتر زالی و همکارانشان تصمیمی گرفته اند که این تصمیمات ضمانت اجرا می خواهد و این تصمیم باید اجرایی شود. بخش جدی اجرایی کردن مصوبات و تصمیمات اتخاذ شده این است که بخش های قضایی هم اجرایی شدن این موارد را دنبال کنند.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: بنده معتقدم رسانه ملی و رسانه ها می توانند مهم ترین نقش را داشته باشند، فضای مجازی هم در جهت تبیین مصوبات و تصمیم ها نقش دارد. متاسفانه در بخشی از حوزه ها با نوعی شایعه پراکنی مواجه هستیم، برخی دل مردم را خالی میکنند و در این موارد ایجاد اضطراب می بینیم؛ این در حالی است که فضای مجازی و رسانه ها باید در خدمت تبیین افکار عمومی باشند و مردم را نسبت به خطرات این ویروس، اجرا کردن دستورات و نظرات ستادهای مبارزه با کرونا آگاه کنند.
آیت الله رئیسی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر رسانه ها این کار را انجام دهند هم حوزه بهداشت قوی تر خواهد شد و هم از بسیاری از اضطراب ها جلوگیری می شود. یکی از کارهای مهمی که باید در این حوزه انجام گیرد نقش بسیار مهم روشن کردن افکار عمومی و مردم نسبت به مسئولیت هایی است که در این رابطه دارند.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: هرجا که با مردم با صداقت سخن گفتیم و همکاری آن ها را طلبیدیم، مردم خوب پای کار آمدند و کمک کردند. تجربه ما نشان می دهد باید به مردم اعتماد کرد و با آن ها با صداقت و صفا سخن گفت. یقین می دانم مردم در این رابطه با ما همیار و همکار خواهند بود.
وی اذعان کرد: امیدواریم حرکتی که امروز در کشور با همکاری بخش های مختلف شروع شده با جدیت ادامه پیدا کند و شاهد باشیم کشور توانسته در زمانی نه چندان طولانی این ویروس منحوس را کنترل و سلامت را در کشور تضمین کند.
آیت الله رئیسی ضمن قدردانی از مدافعان سلامت، بیان کرد: حرکت و تلاش افسران، سربازان، دکتران و پرستاران و هیات های عملی دانشگاه ها، کادر درمانی، پزشکی و خدماتی بیمارستان ها حقیقتاً کار مجاهدانه ای است که در خور تقدیر و تشکر است. رهبری معظم انقلاب از همه عزیزان تشکر کردند و بنده نیز به سهم خود به عنوان یک طلبه و مسئول صمیمانه تقدیر و تشکر می کنم.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: خدمت آقای دکتر زالی عرض کردم که دوست داشتم به تک تک بیمارستان ها می رفتم و به خدمت پزشکان و پرستاران می رسیدم و شخصاً از همه آن ها تقدیر می کردم، اما چون عزیزان حضور ما را مجاز نمی دانند و می گویند خلاف پروتکل هاست لذا از همین جا با حضور در ستاد مبارزه با کرونای استان تهران صمیمانه باید تشکر و تقدیر از همه آن ها داشته باشم و یقین می دانم شما عندالله ماجور خواهید بود و انشالله نقش شما در سلامت اجتماعی نقش به یادماندنی و مثال زدنی خواهد بود.
روحانی در جلسه هیأت دولت:
حذف تعطیلات نوروزی شدنی نیست/سلامت افراد در خروجی شهرها چک میشود
رئیس جمهور گفت: برخی پیشنهاد کردند تعطیلات نوروزی حذف شود و تعطیلات را به زمان دیگری ببریم اما به نظر من این کار عملی و شدنی نیست.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور امروز (چهارشنبه) در جلسه هیئت دولت با اشاره به اینکه ویروس کرونا خطرناکتر از ویروسهایی شبیه به آنفلوانزا نیست، گفت: به دلیل اینکه ویروس کرونا بسیار سریع شیوع پیدا میکند، این بیماری جایگاه خاص خودش را پیدا کرده و به همین دلیل در همه کشورهای دنیا تأثیر گذاشته است.
رئیس جمهور درباره اقداماتی که برای مقابله با ویروس کرونا باید انجام شود، اظهارداشت: تقریباً یک نسخه واحدی در همه دنیا برای مقابله با کرونا مطرح است مبنی بر اینکه باید زنجیره شیوع این بیماری را قطع کنیم.
وی تصریح کرد: زمانی که فردی که مبتلا به این ویروس است در جمعی حضور مییابد عدهای را آلوده میکند و این شیوع به صورت زنجیره وار ادامه پیدا میکند و ممکن است از کل شهر و مناطق شهری و بین شهری عبور کند و حتی از بین کشورها هم عبور کند؛ بنابراین اولین مسئله برای مقابله با کرونا، قطع این زنجیره است.
روحانی با بیان اینکه مسئله ضدعفونی و رعایت نکات بهداشتی بسیار حائز اهمیت است، گفت: اگر ما دستهای خود را به خوبی شسته و ضدعفونی کنیم، این زنجیره قطع میشود و به فرد دیگری نمیرسد و همچنین همه مقرراتی که درباره لباس و ماسک و لوازم بهداشتی وجود دارد باید رعایت شود، چرا که برای قطع این زنجیره بسیار تأثیرگذار است.
رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت عدم جابجایی و ترددهای غیرضروری گفت: برخی تردد را به این معنا میدانند که صرفاً از تهران به شهر دیگری نرویم اما معنای تردد این است که حتی درون شهر هم تردد و جابه جایی های غیرضروری انجام نشود، چرا که تردد و سفر در این شرایط مضر است و شامل سفرهای درون شهری هم میشود.
وی با بیان اینکه توصیه ما این است که حتی الامکان ترددها به حداقل ممکن تقلیل پیدا کند، اظهارداشت: مردم باید صرفاً زمانی که ضروری است تردد کنند و در زمان تردد هم باید اصول و پروتکلهای بهداشتی را مورد توجه و مراعات قرار دهند تا این زنجیره شیوع ویروس کرونا قطع شود.
حذف تعطیلات نوروزی عملی و شدنی نیست
روحانی در مورد تصمیمات دولت برای تعطیلات نوروزی نیز گفت: در آستانه تعطیلات نوروزی هستیم و برخی به ما پیشنهاد کردند که دولت تعطیلات نوروزی را حذف کند و به زمان یا فصل دیگری انتقال داده شود که به اعتقاد بنده این کار عملی و شدنی نیست.
وی ادامه داد: در ایام عید مردم نکات و اعتقاداتی دارند که باید انجام شود که البته امسال مردم باید مراسمهای خود را به صورت خوبی مدیریت کنند و در تجمعات حضور نیابند و اگر در اماکن متبرکه حضور مییابند دقت کنند.
رئیس جمهور اظهار داشت: ما زیارت هر امامی را از راه دور با خلوص و توجه میتوانیم انجام دهیم که ثواب و اجر هم دارد. فاصله زمانی و مکانی تأثیری در ارتباط ما با ائمه اطهار ندارد و همه ما باید مراعات کنیم و نگذاریم ایام نوروز فرصتی برای شیوع بیشتر کرونا باشد، بلکه نوروز باید زمانی برای پیروزی در مقابل این ویروس باشد.
روحانی تاکید کرد: مردم در این ایام میتوانند به صورت تلفنی و یا از طریق فضای مجازی جویای احوال یکدیگر شوند و در زمان دیدار هم باید فاصلهها را رعایت کنند و اصول بهداشتی را مد نظر قرار داشته باشند.
رئیس جمهور بیان کرد: برخی تصور میکنند صرفاً وزارتخانه بهداشت و درمان درگیر مبارزه با ویروس کروناست و گاهی گله میکنند که کل کشور و همه مسئولان و وزرا باید پای کار بیایند که بنده باید بگویم در این ستاد تمام دولت درگیر هستند.
وی با بیان اینکه مسئولان در تلاش هستند تا مردم زندگی عادی خود را بگذرانند گفت: زندگی عادی مردم شامل این است که آب، برق، گاز، بنزین برای آنها فراهم باشد و همچنین گردش پول و کالاهای اساسی باشد و تلاش ما این است که زندگی مردم تبدیل به شرایط بحرانی بسیار سخت و غیرقابل تحمل نشود.
تمام وزرای اقتصادی ما درگیر مقابله کرونا هستند
روحانی با اشاره به اینکه تمام وزرای اقتصادی ما درگیر مقابله با این شرایط هستند، گفت: برای مثال رئیس سازمان برنامه و بودجه برای تأمین مالی بخشهای مختلف در تلاش است، معاون اقتصادی رئیس جمهور در این ایام به طور مرتب جلسات اقتصادی برگزار میکند و همچنین وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی هم برای تأمین ریال، ارز و کالاهای اساسی در تلاش هستند.
رئیس جمهور با بیان اینکه همچنین تمام بخشهای علمی و تحقیقاتی ما درگیر این موضوع هستند تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، وزارت علوم، وزارت دفاع و تمام بخشهای لازم در این زمینه در حال فعالیت هستند تا نحوه مقابله با این ویروس را شناسایی کنند.
یک نفر هم در دولت بیکار نیست
وی با بیان اینکه یک نفر هم در دولت بیکار نیست و همه فعال هستند، اظهار داشت: به این نحو تبلیغ شده است که رئیس جمهور و یا وزیر کشور در این شرایط مسئولیتی ندارند و فقط بنده خدا وزیر بهداشت و درمان گرفتار شده و و همه بار بر دوش وی است.
روحانی افزود: البته بار سنگینی بر دوش وزیر بهداشت و درمان و همکاران وی به ویژه پزشکان و پرستاران است و آنان مسئولیت بسیار سنگینی را این روزها بر عهده دارند که از آنها سپاسگزاری میکنیم و همچنین از مقام معظم رهبری تشکر میکنیم که مجوز دادند کسانی که در این راه جان خود را از دست دادند، به عنوان شهید خدمت محسوب شوند و همه میدانیم آنها در خط مقدم هستند.
نیروهای مسلح ما اعم از سپاه، ارتش و بسیج پای کار هستند
رئیس جمهور بیان کرد: با وجود این همه مسئولان از جمله نیروهای مسلح ما اعم از سپاه، ارتش و بسیج پای کار هستند به گونهای که نیروهای مسلح در جاهایی که بیمارستان لازم است، ده هزار تخت برای نقاهتگاه آماده دارند و اقداماتی را انجام میدهند و همه استانداران ما در فعالیت هستند.
وی تاکید کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئولیت سنگینی بر عهده دارد مبنی بر اینکه لجستیک کار و تأمین مواد بر عهده آنها است و هر آنچه مورد نیاز وزارت بهداشت و درمان است تهیه میکنند و همچنین همه مایحتاج زندگی مردم را تأمین میکنند.
روحانی گفت: لازم است از شهرداریها تشکر کنم چرا که آنان شهرها را ضدعفونی و نظافت میکنند و بار سنگینی بر دوش آنان و کمک بزرگی برای شکست کرونا و اقدامی حائز اهمیت است.
مردم ما نباید هیچگونه نگرانی درباره آب، برق، انرژی و سوخت در این ایام داشته باشند
روحانی با اشاره به اینکه بنده با برخی از استانداران در تماس بودم که برای بالا رفتن میزان مصرف آب ابراز نگرانی کردند، گفت: بنده روز گذشته از وزیر نیرو در این باره سوال کردم که طبق پاسخ وزیر نیرو، مردم ما نباید هیچگونه نگرانی درباره آب، برق، انرژی و سوخت در این ایام داشته باشند و همه نیازهای کشور تأمین است.
رئیسجمهور با بیان اینکه تمام مسائلی که مربوط به روابط خارجی است از سوی وزیر امور خارجه دنبال میشود، افزود: وزیر امور خارجه به طور مداوم در با مسئولان کشورها به ویژه برای همکاریهایی که برای مقابله با ویروس کرونا حائز اهمیت است، در تماس است و بار سنگینی بر عهده دارد و با همه توان وزارت امور خارجه ما در این زمینه فعال است.
وی تصریح کرد: اگرچه بخش آموزش ما در این ایام تعطیل است اما مسئولان همه توان خود را از طریق صدا و سیما و فضای مجازی به کار گرفتهاند تا روند آموزش و تعلیم به دانشآموزان ادامه یابد.
روحانی با اشاره به مصوبات مهمی که شورای عالی امنیت ملی در ۱۷ اسفندماه ۹۸ داشت، گفت: مقام معظم رهبری همه این مصوبات را تائید کردند که پشتوانه قوی و بسیار خوبی برای همه ما است. در یکی از مصوبات آمده است که «ستاد ملی مقابله با کرونا هر چه تصویب میکند، همانند مصوبات شورای عالی امنیت ملی است و برای تمام ارکان، دستگاهها و نهادهای کشور اعم از نیروهای مسلح، غیر نیروهای مسلح، نهادهای عمومی و حتی در برخی از موارد ضروری برای بخش خصوصی لازمالاجرا است» و این مصوبه قدرت زیادی به ستاد داد.
حداقل هفتهای یک جلسه از جلسات ستاد مقابله با کرونا با ریاست بنده تشکیل میشود
رئیسجمهور بیان کرد: برخی از نمایندگان مجلس طی نامهای از بنده درخواست کردند که مسئولیت ستاد مقابله با کرونا را بر عهده داشته باشد که باید بگویم حداقل هفتهای یک جلسه از جلسات ستاد مقابله با کرونا با ریاست و مدیریت بنده تشکیل میشود و هفته آینده و ایام تعطیلات نوروز هم جلسات خود را برگزار خواهیم کرد، خود بنده هفتهای یکبار در این زمینه جلسه میگذارم و اگر مشکلی داشته باشم، معاون اول بنده در این جلسات حضور مییابد.
وی گفت: همچنین ستاد ملی مقابله با کرونا به ریاست نمکی به طور منظم و هر تعداد که لازم باشد، برگزار میشود.
روحانی با اشاره به وظایف سنگینی که در این ایام بر عهده وزیر راه و شهرسازی است، افزود: وزیر راه و شهرسازی وظایف عمدهای برای تردد جادهای و به ویژه تردد بین ایران و کشورهای همسایه بر عهده دارد. بنده تأکید میکنم که اپلیکیشنهایی که در این زمینه بوده، متأسفانه فعال نیست؛ به گونهای که قطار یا هواپیماهای ما خالی است و جا دارد اما در برنامهها و اپلیکیشنها راه نمیدهد که لازم است این اِشکال هر چه سریعتر رفع شود.
رئیسجمهور تصریح کرد: این مشکلات باید مرتفع شود تا مردم ترددهای ضروری خود را انجام دهند و البته اگر ترددهایی الزامی نیست، خواهش ما این است که مردم توجه کنند و این ترددها را انجام ندهند.
وی با بیان اینکه ما مطلع هستیم که برخی از اقشار جامعه ما این روزها در فشار اقتصادی قرار گرفتهاند، اظهار داشت: برخی از مشاغل تحت عنوان «مشاغل شب عیدی» از آنان یاد میشود، بسیاری از فروشندهها این روزها دچار مشکل شدهاند و معمولاً مردم شب عید نونوار میکردند که امسال مشکلاتی به وجود آمد؛ البته پس از آنکه کرونا که مهمان ناخواندهای است از کشورمان رخت بست، مردم خرید میکنند و این مشکلات حل میشود.
وی تأکید کرد: بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان برنامه و بودجه و معاونت اقتصادی رئیسجمهور اقداماتی را در این زمینه انجام داده و مصوباتی داشتهاند که این مصوبات را یکشنبه هفته آینده با حضور مسئولان اتاقها و اصناف مرور میکنیم و هر امکانی در اختیار دولت باشد، در این زمینه تلاش میکند از جمله اینکه بحثهایی چون اقساط و مالیات فروشندهها حل و فصل شود که برخی از این موارد حل شده و برخی دیگر حل میشود و ما این موارد را دنبال خواهیم کرد.
روحانی با بیان اینکه ما در این ایام نباید به شایعات توجه کنیم، گفت: گاهی اوقات این شایعات در فضای مجازی مطرح میشود اما گاهی اوقات به رسانههای داخلی هم سرایت میکند. حتی این مسئله به صدا و سیما هم سرایت کرده و لازم است دیوار حفاظتی و یا ماسکی بگذارند چرا که گویا گوینده خبری دلش برای رئیس جمهور تنگ میشود و میگوید دو روز است که رئیس جمهور را ندیده ایم که بنده تشکر میکنم و این افراد لطف و محبت دارند.
ترس، وحشت و اضطراب از کرونا خطرناکتر است
وی افزود: همه سر کار خود و در تلاش و فعالیت هستند و نگذاریم شایعات، روح مقاومت مردم را دچار مشکل کند. بنده باید بگویم که ترس، وحشت و اضطراب از کرونا خطرناکتر است.
رئیس جمهور تصریح کرد: با اینکه پزشکان میگویند ویروس کرونا خطرناکتر از آنفلوانزاهای دیگر نیست اما اگر به کسی بگوییم آنفلوانزا دارد اهمیتی نمیدهد اما به محض اینکه به وی بگوییم کرونا دارد، روحیه خود را از دست میدهد و فکر میکند کرونا مساوی با پایان زندگی است.
روحانی ادامه داد: کرونا وجود دارد اما باید آن را شکست دهیم و زندگی کنیم. در عین حال نباید اجازه دهیم ترس، وحشت و نگرانی در میان مردم ایجاد شود که متأسفانه برخی از افراد با نام و نشان مشخص و برخی افراد هم ممکن است بدون غرض به گونهای صحبت کنند که در مردم وحشت ایجاد شود.
وی تأکید کرد: برای مثال برخی از افراد میگویند که فلان استان بر اثر شیوع کرونا نابود شد که بنده با استاندار آن استان صحبت میکنم که وی میگوید صرفاً ۱۲ نفر فوت شده اند. در مقابل این افراد درباره تعداد بهبود یافتههای زیادی که وجود دارد سخنی نمیگویند.
رئیس جمهور بیان کرد: بنده نمیخواهم بگویم که این ویروس را کوچک بپندارید اما نباید آن را بیشتر از واقعیت بزرگ کنیم، ما باید این دوران را بگذرانیم.
روحانی با بیان اینکه مسئله مبارزه با کرونا دو بال دارد، گفت: یک بال آن اقداماتی است که وزارت بهداشت و درمان و مسئولان مختلف تلاش میکنند اما یک بخش دیگر هم به همکاری مردم بستگی دارد و اگر مردم در این زمینه همکاری کامل نکنند، ما دیرتر به نتیجه می رسیم.
سلامت افراد در خروجی شهرها چک میشود
وی با اشاره به اینکه پیشنهاداتی مبنی بر بستن ورودی برخی از شهرها مطرح شده است، افزود: امروز در دولت بحث مفصلی در این باره کردیم و تقریباً تمام دوستان در این باره اظهار نظر کردند و اتفاق نظر همه این است که ممکن است در خروجی برخی دروازههای شهرها، سلامت افراد چک شود تا اگر کسی مشکلی داشته باشد، به وی اجازه داده نشود که مسیر را ادامه دهد که یا وی به مراکز درمانی هدایت شود و یا اینکه به مبدأ خودشان بازگردند.
رئیس جمهور تصریح کرد: منتها این کار در ورودی شهرها انجام نخواهد شد. هر زمانی که ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کند، در خروجیهایی که مشخص میشود مردم از لحاظ سلامت و تب سنجی تست میشوند و کسانی که سالم هستند به راهشان ادامه میدهند.
روحانی با اشاره به اینکه ما باید تردد را در این ایام در داخل شهر و بین شهرها به حداقل ممکن برسانیم و در خانه بمانیم، گفت: امن ترین مکان در این شرایط خانه خودمان است و در خانه میتوانیم سلامت خود و اعضا را بهتر حفظ کنیم. مردم بدانند که از این روزهای سخت عبور خواهیم کرد و ما باز هم زندگی عادی را پس از این ایام خواهیم داشت و سبک زندگی مان به گذشته باز میگردد.
ارسال نظر