به گزارش مفدا مشهد، دکتر ابراهیمی در نشست خبری دومین کنگره شهدای دانشجوی خراسان رضوی که در ساختمان مدیریت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با اعلام این خبر گفت: سال گذشته دانشگاه فردوسی مشهد مجری برگزاری این کنگره بود و امسال نیز برگزاری این کنگره بر عهده دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد.
وی گسترش فرهنگ علم و جهاد، تقویت مدیریت جهادی مدیران، تلاش مستمر در امور علمی و درک نیاز و شناخت زمان را از جمله محورهای این کنگره برشمرد و گفت: برنامه ریزی برای برگزاری این کنگره از حدود یک سال پیش آغاز شده است.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: زمانی که مراکز علمی وارد تجلیل از شهدا میشوند شکل و انتظارات متفاوت میشود و بسیار ارزشمند است کسانی که با کسوت علمی وارد مجموعه دانشگاهی شدند و در نهایت با شهادت بیرون رفتند مورد تجلیل قرار گیرند.
حجت الاسلام ابراهیمی به ویژگی خاص دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به دیگر دانشگاهها اشاره و این ویژگی خاص را در تامین سلامت جامعه مهم دانست و ادامه داد: امید است بتوانیم نوآوریهایی که توسط این دانشجویان جهادگر به ویژه در عرصه سلامت مردم و خاصه رزمندگان دوران دفاع مقدس شده است را به صورت مکتوب ارائه کنیم.
ابراهیمی در ادامه سخنان خود به نحوه انتقال اهداف و اندیشههای شهدا به دانشجویان اشاره و تصریح کرد: ادبیات جدیدی که امروز در نسل جدید وجود دارد بسیار متفاوتتر از ادبیات رزمندگان است که ما باید بتوانیم با استفاده از ادبیات نسل فعلی آرمانها و اندیشههای شهدا را به آنان مخابره کنیم.
وی ضمن یادآوری این نکته که دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانشگاهی است که در زمینه تجلیل از شهدای مدافع حرم فعالیت میکند، بیان داشت: همچنین برنامههایی که برگزار کردیم در سطح کشور بینظیر است.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه در بخش پایانی سخنان خود یادآور شد: دومین کنگره شهدای دانشجوی خراسان رضوی پنجم اسفند ماه در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، برگزار خواهد شد.
وجود ۳۶۳ شهید دانشجو در خراسان رضوی
در ادامه این نشست مسعود حجتی، مسئول دبیرخانه دائمی کنگره شهدای دانشجوی خراسان رضوی با بیان این موضوع که خراسان رضوی دارای ۳۶۳ شهید دانشجو است، ابراز داشت: این شهدا به سه قشر شهدای انقلاب، دفاع مقدس و مدافع حرم تقسیم میشوند که از این تعداد ۹ شهید مدافع حرم و هفت شهید شهدای ترور دوران انقلاب اسلامی بودهاند.
وی شهادت در حین تحصیل را تعریف شهید دانشجو خواند و تاکید کرد: با توجه به این تعریف دبیرخانه باید شهدایی را شهید دانشجو معرفی میکردند که در دوران تحصیل به شهادت میرسیدند که همین امر کار ما را سخت میکرد؛ چراکه بخشی از این شهدا در خارج از این استان زندگی میکردند و محل تحصیل آنان در استان بود و بخشی ساکن این استان و شاغل به تحصیل در دیگر استانها بودند که کار را پیچیده میکرد.
مسئول دبیرخانه دائمی کنگره شهدای دانشجوی خراسان رضوی ضمن پیشرو خواندن خراسان رضوی در میان سایر استانها در خصوص تعداد شهدای دانشجوی مدافع حرم، خاطرنشان کرد: طی دیداری که اعضای کنگره شهدای دانشجو با مقام معظم رهبری در سال ۹۳ داشتند، ایشان در خصوص تفاوت میان کنگره شهدای دانشجو با دیگر کنگره شهدا تاکید کردند و همین تاکیدات بود که وظیفه اعضای کنگره را سنگینتر کرد.
حجتی در بخش دیگری از سخنان خود به تولیدات این کنگره اشاره و اضافه کرد: تهیه نرم افزار چند رسانهای شهدای خراسان رضوی و نسخه دوم نرم افزار موبایلی، تهیه اینفوگرافیک، نمایشگاه و فلش کارت با محوریت شاخصههای تفکر بسیجی و کارهای فرهنگی در دانشگاه، فرهنگ جهادی در سیره شهیدان و غیره، تدوین کتاب شهدای دانشجو، تهیه مستند و کلیپ برای پخش در صدا و سیما برای شهدای دانشجو و شهدای مدافع حرم، تهیه اولین مستند شهدای دانشجو مدافع حرم، تولیدات رادیویی تحت عنوان «رادیو شیدایی»، آماده شدن پادکست رادیویی برای ۱۵ شهید و تولید نمایشگاه گرافیکی سبک زندگی شهدای دانشجو از جمله تولیدات این کنگره است.
در ادامه این مراسم شرفی، معاون مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به برنامههای ورزشی کنگره شهدای دانشجو اشاره و بیان کرد: برنامه ریزی برای برگزاری این مسابقات از آذر ماه سال جاری آغاز شد و قرار بر این شد که در دو بخش خواهران و برادران این مسابقات را برگزار کنیم.
وی با اشاره به این نکته که این مسابقات تا پایان بهمن ماه ادامه دارد، تصریح کرد: آمادگی جسمانی، تیراندازی، تنیس، شنا، دارت و طناب کشی از جمله عناوین این مسابقات است.
ارسال ۴۰۰ اثر به جشنواره فرهنگی شیدایی
در ادامه امین جوانشیر، دبیر جشنواره فرهنگی- هنری شیدایی در خصوص این جشنواره گفت: ۴۰۰ اثر در بخشهای ادبی و هنرهای صوتی و تصویری به دبیرخانه کنگره ارسال شده است که از این تعداد ۱۸۰ اثر هنرهای صوتی و تصویری و ۲۲۰ اثر مربوط به هنرهای ادبی است.
وی با بیان این موضوع که آثار ارسالی هشت برابر آثار ارسالی سال گذشته است، اضافه کرد: فراخوان ارسال آثار ۲۰ آبان ماه سال جاری به دانشگاهها ارسال شد و شرکت کنندگان تا ۲۰ بهمن ماه برای ارسال آثار خود فرصت داشتند.
دبیر جشنواره فرهنگی- هنری شیدایی ابراز داشت: انتخاب آثار منتخب روز گذشته آغاز شده تا به امروز ادامه دارد و از روز سه شنبه ۲۶ بهمن ماه انتخاب آثار برتر آغاز و تا پایان هفته ادامه خواهد داشت.
وی در پایان به تفاوتهای دومین جشنواره فرهنگی- هنری شیدایی نسبت به دور نخست آن اشاره کرد و بیان داشت: در این جشنواره علاوه بر بخش دانشجویی سه بخش دیگر از جمله بخشهای عمومی، ویژه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و پرسنل دانشگاههای خراسان رضوی و خانوادهایشان اضافه شده است.
ارسال نظر