به گزارش مفدا، معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بابل به مناسبت ایام مبارک دهه فجر در راستای کمک به بهبود فضای مناسب برای کانونهای دانشجویی و بالا بردن سطح مشارکت بین این کانونها مجتمع کانونهای دانشجویی را افتتاح و بهره برداری کرده است. با توجه به اهمیت فعالیتهای کانونهای دانشجویی در عرصه فرهنگی و فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی بابل مصاحبهای با زینب جهانیان مدیر فرهنگی این دانشگاه انجام دادهایم که به شرح ذیل است؛
با توجه اینکه به مناسبت ایام فرخنده دهه فجر پروژهای با نام مجتمع کانونهای دانشجویی افتتاح شده است، لطفا در مورد این فضای فرهنگی که در اختیار کانونها قرار گرفته است، توضیح بدهید.
تقریبا از دو سال قبل مدیریت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه بابل به دنبال ایجاد فضایی مناسب برای یکپارچهسازی فضای کانونهای دانشجویی بوده است تا کانونهای فرهنگی بتوانند در کنارهم، با مشارکت و همکاری بیشتری فعالیتهای فوق برنامه خود را که بسیار در ارتقاء سطح فرهنگی دانشجویان موثر است، انجام دهند.
این طرح با چه هدفی انجام اجرا شده است؟
با توجه به اینکه در این مجتمع دانشجویی ۱۴ کانون فرهنگی و هنری فعالیت میکنند، این فضا باعث میشود که روحیه تلاش و همکاری در بین کانونهای فرهنگی ایجاد شود و کانونهای پرکار و فعال الگویی مناسب برای کانونهای کم کار باشند؛ همچنین باعث ایجاد انگیزه و در نتیجه تلاش بیشتر کانونها نیز میشود. همچنین تدوین برنامههای مشترک و همکاری و حمایت در اجرای این برنامهها توسط خود دانشجویان بیشتر خواهد شد.
به نظر شما افتتاح این مجتمع چه کمکی به ارتقا سطح فرهنگی دانشگاه و دانشگاهیان میکند ؟
اولین تاثیری که افتتاح این مجتمع خواهد داشت، ایجاد انگیزه بیشتر در بین دانشجویان برای انجام فعالیتهای فرهنگی و فوق برنامه است؛ این تاثیرات بر فضای فرهنگی دانشگاه، نتایج پرباری در ارتقاء سطح فرهنگی دانشگاه و ایجاد نشاط و پویایی در میان دانشجویان خواهد داشت.
به نظر شما چالشهای فرهنگی موجود در دانشگاه و جامعه چیست؟
به نظرم بزرگترین چالش فرهنگی موجود در جامعه عدم برنامه ریزی صحیح و دقیق در مساله فرهنگ است . مسئولان و متولیان فرهنگ کشور هنوز برنامهریزی دقیق و صحیحی در این خصوص انجام ندادهاند . همچنین اکثر مسئولان کشور به مساله فرهنگ فقط به عنوان یک شعار نگاه کردهاند و حساسیتی برای آن قائل نیستند و فرهنگ را مساله چندم کشور میدانند. همین موضوع هم به نظر من در دانشگاه انعکاس دارد و یکی از مهمترین چالشهای موجود در فضای دانشگاه است.
تعداد نشریات دانشجویی مجوزدار دانشگاه شما چه تعداد است؟
در حال حاضر تعداد ۱۷ نشریه دارای مجوز در دانشگاه موجود است که شامل چهار نشریه بسیج دانشجویی، دو نشریه انجمن اسلامی، شش نشریه مربوط به کانون های فرهنگی و چهار نشریه مربوط به دانشکده رامسر و یک نشریه پژوهشی میشود.
آیا در دانشگاه شما نظارت یا سانسوری بر روی نشریات از طرف نهادهای خارج یا داخل دانشگاه اعمال میشود؟
تا به حال و با توجه به اینکه کلیه نشریات دانشجویی فقط در محیطهای دانشگاهی متعلق به این دانشگاه و خوابگاه پخش میشود، اعمال نظری از سوی نهادهای خارج دانشگاهی نداشتهایم. اما در مواردی تعدادی از نشریات دانشجویی، پیشخوانی قبل از چاپ میشدند که این موضوع هم برطرف شد و بر اساس قانون هیچ مورد نظارت پیش از چاپی وجود ندارد.
یکی از شعارهای دولت تدبیر در حوزه دانشگاهی ایجاد فضای آزاد اندیشی و فراهم کردن بستر آزاد تبادل افکار بوده است، در دانشگاه بابل چه اقدامات موثری در راستای تحقق این شعار انجام شده است؟
خوشبختانه دانشگاه بابل یکی از اولین دانشگاههایی است که سه عضو دانشجو در شورای فرهنگی دانشگاه دارد که علاوه بر مسئول بسیج دانشجویی و انجمن اسلامی دانشجویان به پیشنهاد این معاونت یک نماینده از کانونهای دانشجویی نیز با ابلاغ رئیس دانشگاه عضو این شورا است. همچنین در ابتدای هر سال اعتبار فرهنگی گروههای دانشجویی به آنها ابلاغ شده و دانشجویان مستقلاً با توجه به اعتبار موجود و بانظارت این مجموعه فعالیتهای فرهنگی و فوق برنامه خود را برنامهریزی میکنند.
همچنین بستری در دانشگاه فراهم شده و برنامههایی تحت عنوان گفتگوی آزاد ویژه دانشجویان با مشارکت اساتید و مشاوران برنامهریزی میشود که در آن دانشجویان به دور از استرس و تنش به بیان نقطه نظرات خود پیرامون موضوع مورد بحث می پردازند.
فعالیتهای تشکل های دانشجویی دانشگاه را چطور ارزیابی میکنید و در رابطه با تعداد این تشکلها و فعالیتهای آن توضیحی بفرمائید؟
در دانشگاه ما دو تشکل دانشجویی انجمن اسلامی دانشجویان و بسیج دانشجویی مشغول به فعالیت هستند که الحمد ا... برنامه های متنوع و خوبی نیز در دستور کار خود دارند و توانستهاند درصد قابل توجهی از دانشجویان را جذب کنند. یکی از مهمترین دغدغهها و اهدافی که وجود دارد جذب حداکثری دانشجویان است و از این تشکلها انتظار میرود که به دنبال جاذبه حداکثر باشند و تعامل بیشتری با سایر گروههای دانشجویی برقرار کنند.
فعالیت مجموعه ۶۸ وبسایت خبری مفدا را در راستای اطلاع رسانی فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی چگونه ارزیابی میکنید و چه راهکارهایی برای فعالتر شدن مفدا در دانشگاه خودتان پیشنهاد میدهید؟
پس از ابلاغ معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت مبنی بر تعیین مسئول روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی، آقای محمد میانگلی به عنوان مسئول روابط عمومی معرفی شد. وب سایت مفدا نیز در صفحه اصلی دانشگاه بارگزاری شده و از آن تاریخ تمامی اخبار فرهنگی، دانشجویی، مشاوره، تربیت بدنی، صنفی و .. از طریق این سایت منعکس میشود. این سایت با توجه به سرعت و امکانات خوب خبری، موجب بهبود و تسریع خبررسانی معاونت شده است . البته پیشنهاد میکنم برای ارتقاء وب سایت امکان ایجاد نام کاربری با دسترسی محدود (برای استفاده دانشجویان خبرنگار)، افزودن نام خبرنگار و عکاس و همچنین امکان نظرسنجی( با تحلیل آماری) توسط مسئول روابط عمومی معاونت تعبیه شود.
ارسال نظر