چهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۸

از تب کریمه کنگو نترسید؛ مراقب باشید

علائم اولیه تب کریمه کنگو شبیه سرماخوردگی و آنفلوآنزاست

تب کنگو

با شروع فصل گرما و افزایش حشرات ابتلا به انواع بیماری ‌های ناقل شیوع می‌یابد، تب کریمه کنگو از بیماری‌های ناقل حیوان به انسان است که از طریق کنه منتقل شده و بسیار خطرناک می‌باشد.

به گزارش مفدا یاسوج؛ «تب کریمه کنگو» بیشتر در فصول گرم سال رواج پیدا می‌کند ولی در تمام فصول امکان ابتلا به آن وجود دارد. این بیماری خطرناک است و می‌تواند کشنده باشد، اما راهکارهای پیشگیری ساده‌ای دارد. دامپزشک‌ها، دامداران، قصاب‌ها، زنان خانه‌دار، پرسنل رستوران‌ها و هرکس که با دام زنده یا گوشت آن سروکار دارد، در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارد و تمام ایران از نظر جغرافیایی روی کمربند این بیماری است.
علائم و راه‌های پیشگیری از این بیماری چیست؟
دوره نهفته بیماری بسته به عمق نیش کنه متفاوت است. در صورت گزش عمیق، دوره نهفته بین یک تا سه روز و حداکثر 9 روز است. اگر بیماری بر اثر تماس با خون یا بافت آلوده باشد، دوره نهفته پنج تا شش روز و حداکثر 13 روز است.
تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن، درد چشم، حساسیت چشم نسبت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، گلودرد، نوسانات خلقی شدید و خواب آلودگی از مهمترین علایم تب خونریزی دهنده کنگو هستند.
در برخی بیماران افزایش ضربان قلب، تورم غدد لنفاوی، بزرگ شدن کبد، خونریزی داخلی قابل مشاهده از روی پوست، نارسایی کبد و ریه نیز دیده می شود. داروهای ضد ویروسی تنها راه درمان بیماری هستند که به صورت خوراکی و وریدی استفاده می شوند.

با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و آغاز فعالیت کنه‌ها، افرادی که در تماس مستقیم با دام زنده هستند و یا با گوشت قرمز در تماس می باشند، به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، توصیه های بهداشتی دامپزشکی را جدی بگیرند.
یکی از مهم‌ترین راه‌های انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان از طریق تماس با گوشت قرمز تازه است و در برخی موارد انتقال، این بیماری سبب مرگ انسان می‌شود که این موضوع اهمیت توجه به توصیه های دامپزشکی را دو چندان می کند.
از اوایل بهار فعالیت کنه‌های ناقل این بیماری آغاز و تا پایان تابستان ادامه دارد، که دامداران و روستائیان قبل از شروع فصل گرما باید اقدام به سمپاشی به موقع دام‌ها، خرید گوشت از مراکز معتبر، نگهداری 24 ساعته گوشت در یخچال قبل از تکه تکه کردن و استفاده از دستکش هنگام کار با گوشت و بسته بندی آنها به ‌عنوان مهم‌ترین عوامل موثر در پیشگیری از انتقال این بیماری به انسان است.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.