به گزارش مفدا اردبیل، اردوی جهادی کانون سلامت (هلال احمر) دانشکده آموزش سلامت مشگینشهر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با همت دانشجویان جهادگر و با همکاری بسیج جامعه پزشکی شهرستان، بسیج سازندگی سپاه ناحیه مشگینشهر و در بخش فرهنگی (نقاشی روی پارچه ۳۰ متری) کانون سیمرغ دانشکده در تاریخ ۱۲ و ۱۳ بهمن ماه ۹۷ به مناسبت ایام الله دهه فجر و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران در روستاهای مشیران و کنچوبه با تعداد ۲۶ دانشجو از دانشکده آموزش سلامت مشگین شهر و کانون سلامت برگزار شد.
امیر نقشی، دبیر کانون سلامت دانشکده در این رابطه گفت: کانون سلامت دانشکده آموزش سلامت مشگین شهر با تصمیم اعضای خود اقدام به برنامهریزی اردو از ۱۵ آذرماه با ستاد فعالیت های جهادی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و معاونت فرهنگی دانشگاه کرده که پس از جلسات مختلف با دکتر دشتی، دبیر ستاد فعالیتهای جهادی و راهنماییهای ایشان ،کانون درخواست خود را مبنی بر برگزاری اردوی جهادی به معاونت فرهنگی ارائه داد و با حمایتهای معاونت و پس از بررسی در شورای فرهنگی دانشگاه و تأمین اعتبارات لازم و به پیشنهاد معاونت بهداشت شهرستان، دو روستای مشیران و کنچوبه که به ترتیب با ۹۳۱ و ۶۷۰ نفر جمعیت برای خدمات دهی انتخاب شدند.
وی افزود: بیشتر سعی کردیم در عرصههای فرهنگی، علمی و آموزشی سلامت و بهداشت فعالیت کرده و در کلیه عرصهها بیش از ۱۰۰۰ نفر در هر دو روستا تحت پوشش خدمات کانون قرار گرفتند؛ در این اردو ویزیت رایگان پزشکی را داشتیم که تعداد ۲۹۳ نفر ویزیت پزشک عمومی شدند که همه افرادی که در بین تمامی این افراد داروی رایگان توزیع شد.
نقشی تصریح کرد: تعداد ۱۶۸ نفر از اهالی روستای مشیران توسط دکتر پاکدل متخصص قلب و عروق (ریاست بیمارستان ولیعصر مشگین شهر) ویزیت پزشک تخصصی شده و اقدامات لازم در این رابطه انجام شد.
وی بیان کرد: ارائه خدمات رایگان دندانپزشکی به اهالی روستا از دیگر برنامهها بود که یونیت سیار دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با مستقر شدن در روستاها با حضور دو دندانپزشک به ارائه خدمات مشغول شده و اقداماتی از فبیل فیشور سیلانت و کشیدن دندان انجام گرفت.
فعالیتهای انجام شده توسط تیم سلامت در این اردوی جهادی
غربالگریهای پزشکی، ایستگاه فشار خون، ایستگاه قند خون، ایستگاه قد و وزن، ایستگاه معاینه چشم و سنجش بینایی؛ افرادی که در این ایستگاهها جز بیماریهای خاص از جمله فشار خون و دیابتی شناسایی شده بودند برای پیگیری و انجام اقدامات لازم به مرکز بهداشت شهرستان و سپس خانه بهداشت روستاها معرفی شدند و مشاورههای لازم تغذیهای برای پیشگیری از این بیماریهای خاص توسط دانشجویان به هریک از مراجعه کنندگان ارائه شد.
در مدارس هر دو روستا کارگاه آشنایی با خدمات اورژانس ۱۱۵ و انجام اقدامات لازم و ارائه کمکهای اولیه تا قبل از رسیدن اورژانس به هر یک از دانش آموزان به انجام رسید.
در بخش دیگری از برنامه دانشجویان دندانهای پایه پنجم و ششم ابتدایی هر دو روستا را وارنیش زده و برای زوجین تازه و زنان باردار کارگاه مامایی و مراقبتهای مادر و نوزاد تشکیل شد.
همچنین در هر یک از ایستگاهها یک نفر از دانشجویان دانشکده به مشاورههای بهداشتی و تغذیهای و آموزش های فرد به فرد میپرداخت؛ یکی از وظایف جهادگران در این اردو توسعه فرهنگ محرومیت زدایی در بین جوانان و ایجاد روحیه امید در بین مردم منطقه بود.
از دیگر اهداف دانشجویان در این اردو که با وضعیت زندگی یک منطقه محروم کشور در ابعاد مختلف فرهنگی، معیشتی و بهداشتی آشنا شدند، شناسایی مشکلات این دو روستا بود که وجود مشکلات بهداشتی و درمانی اهالی، نبود یا کمبود تفریحات سالم بیشتر در هر دو روستا به چشم میآمد.
دانشجویان دانشکده سلامت در بخشهای فرهنگی برگزاری جشن تکلیف برای ۵۰ مکلف دختر را داشتند که در هر دو روستای مشیران و کنچوبه با سخنرانی عالم دینی برگزار شد و تکلیفهایی که مکلفین باید میدانستند را به دانش آموزان دختر بیان کرده و در آخر به هر یک از دانشآموزان جوایزی اهداء شد که از جمله اهدای کتابی از طرف نهاد رهبری دانشگاه میتوان اشاره کرد.
در بخش دیگری از اردوی جهادی تیم فرهنگی اردو با همکاری کانون هنری ادبی سیمرغ نقاشی روی پارچه ۳۰ متری سفید بود و دانش آموزان هردو روستا نقاشیهایی با موضوع سلامت و دهه فجر و پیروزی انقلاب روی پارچه کشیدند.
تأثیرات اردوی جهادی بر روی دانشجویان
نصیب بابایی، معاون آموزشی دانشکده آموزش سلامت مشگین شهر و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل:
با توجه به اینکه اردوی جهادی نزد دانشجویان رشتههای علوم پزشکی از اهمیت ویژهای برخوردار است، جای خالی طرحهای جهادی و خدمت رسانی در دانشکده مشگینشهر احساس میشد که کانون سلامت تصمیم گرفت، اولین طرح جهادی و خدمت رسانی در دانشکده را توسط دانشجویان پرستاری و فوریتهای پزشکی دانشکده آموزش سلامت مشگین شهر با رویکردی متفاوت با اهداف خاص اجرا کند.
خودسازی و سازندگی، ارائه خدمات از جمله برنامهها و فعالیتها، ارتقا و حفظ سلامت توسط دانشجویان پرستاری و فوریت به مناطق محروم و دسترسی محدود به خدمات بهداشتی درمانی، محرومیت زدایی و خدمت رسانی، آشنایی دانشجویان پرستاری و فوریت پزشکی با کار در شرایط سخت از جمله اهداف این برنامه بوده که دانشجویان پرستاری و فوریت کانون سلامت دانشکده آموزش سلامت مشگین شهر به کمک تیم بهداشتی و آموزشی توانستند خدمات قابل توجهی به اهالی روستای کنچوبه و مشیران از توابع شهرستان مشگین شهر ارائه دهند.
نقشی، دبیر کانون سلامت:
اردوی جهادی آغاز است و سرچشمه زندگی؛ هدف اصلی ما در کانون سلامت و اردوی جهادی ارتقای اهداف عالیه بهداشتی و درمانی در مناطق محروم و افراد در دسترسی کم امکانات بهداشتی بوده که اردوهای جهادی باعث میشود تا دانشجویان با نقاط محروم روستایی آشنا شوند و محرومیت را از نزدیک لمس کنند.
در این اردوها علاوه بر لمس و درک محرومیت مستضعیفین، خود دانشجویان آستین بالا میزنند تا برای این ذخایر انقلاب کاری کرده باشند.
مهسا غریبی اصل، دبیر کانون سیمرغ:
برنامهای که توسط کانون سیمرغ تدارک دیده شده بود، نقاشی بر روی دو پارچه ۱۲متری به مناسبت دوازدهم بهمن ماه دردو روستای کنچوبه و مشیران بود؛ این برنامه در بخش فرهنگی اردوی جهادی تدارک دیده شده توسط کانون سلامت دانشکده سلامت مشگینشهر اجرا شد.
هدف از این اردوی جهادی ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم مناطق محروم این دو روستا بود که بخش نقاشی روی پارچه در مدرسه این دو روستا انجام و محیطی شاد و لذت بخش را برای کودکان فراهم آورد.
برنامه اردوی جهادی یک حرکت خود جوش و خداپسندانه بود که توسط دانشجویان دانشکده انجام و بازتابهای بسیار خوبی را به دنبال داشت.
مریم چتر زرین از دانشجویان و عضو کانون، شرکت کننده در اردوی جهادی:
اردوی جهادی عجیب و دوس داشتنی بود؛ انرژی زیادی نیاز داشت ولی همین انرژی رو مردم و بچهها به ما میدادن؛ مهم اینه که آدم حس کنه مفید واقع شده و و چی از این قشنگ تر که دل بچه ها شاد بشه و با دیدنت ذوق کنند.
انشالله بازم بتونیم تو این کارا سهمی داشته باشیم.
محدثه حقی، از دانشجویان و جهادگران شرکتکننده در اردوی جهادی کانون سلامت:
حس و حالی که تو اردوی جهادی داشتم واقعا یه حس متفاوت و عالی بود و لبخند مردم رو که اونجا میدیدم واقعا یه دینی بر گردنم احساس میکردم و با خودم میگفتم که باید برای این مردم تا جایی که توان دارم خدمت بکنم و اخلاص در کار رو از یاد نبرم چون اگه کارمون خالصانه و برای رضای خدا نباشه خسته میشیم.
سینا رشیدی، شرکت کننده اردو:
حس خیلی نابی بود. حس همدلی همیشه باعث میشه آدم احساس سرزندگی و شادابی داشته باشه؛ چیزی که از این اردو فهمیدیم متآسفانه این بود که مناطق محروم زیادن، به عنوان یه هدف تو یه محدوده کوچیک نسبتا محرومیت زدایی کردیم و همین که باعث خوشحالی مردم شدیم به نظرم بهترین و مهمترین هدفی بود که میشد بهش دست پیدا کرد.
اجرای طرح "مهربانی تحریم نیست"
همچنین دانشجویان کانون سلامت در طی اردوی جهادی دانش آموزانی را شناسایی کردند که از نظر آموزشی و بهداشتی محروم بودند و بعد از پیگیریهای دبیر کانون و اعضاء، از موسسه خیریه مهرگیتی درخواست کمک کردیم و با موافقت این مؤسسه هم با تایید درخواست به تعداد ۲۰۰ دانش آموز روستای کنچوبه و مشیران بستههای آموزشی و بهداشتی تهیه و ارسال کردند.
۱۸ اسفندماه با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه و شبکه بهداشت و درمان و همچنین بسیج جامعه پزشکی و با حضور استاد بابایی، معاون آموزشی دانشکده به دانشآموزان، بستهها تهیه شده در قالب "طرح مهربانی تحریم نیست" اهدا شد.
ارسال نظر