به گزارش مفدا، روستای کندلوس با آب و هوای ییلاقی در دامنه سرسبز و خرم رشته کوههای البرز در منطقه کجور نوشهر واقع شده است. اگر اهل سفر باشید و به روستاهای مختلف ایران سری زده باشید، اولین خصوصیتی که چشمتان را جلب خود میکند، پاکیزگی و رعایت اصول بهداشتی در این روستاست. در همه جای روستا سطلهای زباله وجود دارند و همه اهالی در حفظ زیبایی و پاکیزگی دهکده تلاش میکنند. خانههای قدیمی با نمایی از چوب، سقفهای چوبی، پنجرههای کوچک زیبا، دیوارهای کاهگلی و کوچههای سنگفرش شده، چشمههای آب معدنی و نهرهای جاری روستای کندلوس را از سایر آبادیها متمایز میکند. این روستا شامل موزه گیاهان دارویی کندولس و موزه مردمشناسی کندلوس است. بهترین زمان برای بازدید از کندلوس، بهار و تابستان است.
آبشار آب پری
آبشار آبپری در منطقه آبپری مازندران قرار دارد؛ منطقهای گردشگری و خوش آب و هوا که شامل مناطق جنگلی بکر و دستنخورده است. با قرارگیری در ارتفاعات جنگل، این آبشار شباهت چندانی به آبشار ندارد؛ چراکه آب از لابلای سنگهایی در جریان است که بر اثر رانش زمین در شیب تند کوه جمع شدهاند. آب این آبشار چنان زلال است که برخی از آن بهعنوان آب آشامیدنی استفاده میکنند. از فعالیتهای محبوب در منطقه آبپری میتوان به عکاسی، گشتوگذار، پیکنیک و راهپیمایی اشاره کرد. همچنین برخی از امکانات آن شامل آب آشامیدنی، سرویسهای بهداشتی، آلاچیق و وسایل بازی کودکان میشود.
روستای لاویچ
روستای لاویج، یکی از دهستانهای شهر چمستان نور در استان مازندران است که در دامنه سلسله جبال البرز قرار دارد و دارای موقعیت پایکوهی است. دور تا دور دهستان لاویج را حصار بلندی از کوههای البرز فراگرفته است که در بهار و تابستان پوشیده از درختان انبوه و سرسبز میشود که مناظر بدیع و دلانگیزی خلق میکند. این منطقه از آب و هوای بسیار مطبوع و خنکی در بهار و تابستان برخوردار است. در حال حاضر این روستا دارای سه مسافرخانه در کنار آبگرم و دو سوئیت و صدها خانه و ویلاهای اجارهای است که با توجه به خیل عظیم مسافر در بهار و تابستان ظرفیت پذیرایی از همه مهمانان را ندارد. یکی از جلوههای جذاب طبیعت لاویج، جنگلهای انبوه و متراکم آن تا ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا است و بهخصوص آن که درختان راش، یادگاری از دورههای گذشته جنگلهای هیرکانی در میلیونها سال قبل است. از نواحی تفریحی و توریستی آن میتوان از پارک جنگلی کشپل، آبشار حراماو، جادههای جنگلی، آبگرم معدنی لاویج، سوردار، جنگل اسیونگ، مراتع و چمنزارهای نومه، چشمهها و رودخانههای پر آب و خروشان، ییلاق زیبای ایزوا، منطقه ییلاقی میرخمند و کوههای پوشیده از انبوه درختان و جنگلهای وسیع و بکر را نام برد.
روستای جواهرده
روستای جواهرده از ۳ ناحیه به کوههای بلند قامت البرز متصل است. آب و هوای روستای جواهرده در فصلهای بهار و تابستان دلنشین و خنک است و همیشه مردم زیادی برای گردش به این منطقه سفر میکنند. در فصل زمستان ، بارش برف تمام این دهکده را سفیدپوش میکند. کوههای سرخ تله، سه براره رژه، چشمههایی زیبا و شفابخش، آرامگاه شاه یحیی کیایی و وجود یخچالهای دایمی و طبیعی از جمله جاذبههای گردشگری و تاریخی روستا هستند که بر زیبایی این روستا فزودهاند. مسجد آدینه از عمارتهای قدیمی روستای جواهرده است و بر اساس مدارک موجود این مسجد هم بهعنوان محل عبادت و هم آتشکدهی زرتشتیان معروف بوده است. در این دهکده گورهای گبری متعددی هم وجود دارد.
پارک جنگلی سیسنگان
پارک جنگلی سی سنگان علاوه بر جذب گردشگر، سیاست حفظ و حراست از گونههای نادر و حفاظتشده گیاه شمشاد را بهشکلی جدی دنبال میکند و نمونهای طبیعی از جنگلهای جلگهای شمال ایران بهشمار میرود. قرارگیری در کنارهی دریا و وسعت زیاد، از ویژگیهای حائز اهمیت این منطقه هستند. در پارک جنگلی سی سنگان میتوان درختان بلوطی با قطر بیش از دو متر و همچنین گونههای شمشاد و افرا را مشاهده کرد. این پارک که در ۲۷ کیلومتری جاده نوشهر به نور قرار دارد، از شمال به دریای خزر، از جنوب به سلسله جبال البرز، از غرب به روستای توسکاتک و از شرق به روستای صلاحالدینکلا محدود شده است. با حدود ۶۰۲ هکتار مساحت، پارک از نظر توزیع گیاهی به سه بخش ساحلی، جنوبی و غربی تقسیم میشود و زیستگاه انواع گونههای درختی، درختچهای خشبی، علفی و جانوری است. از جمله جانوران ساکن در جنگل سیسنگان میتوان به شوکا، مرال، خرس قهوهای، پلنگ، روباه، گربه جنگلی، گراز و شغال اشاره کرد. برخی از امکانات منطقه نیز شامل فروشگاه، پناهگاه بزرگ، محوطه پیکنیک، محوطه کمپینگ، پارک کودک، پارک بادی، پیست اسبسواری، کلوپ جت اسکی، کلوپ قایقسواری، زمین ورزشهای ساحلی، کافیشاپ، رستوران، سفرهخانه، سرویس بهداشتی و ساختمان نمایشگاه دائمی منابع طبیعی میشود.
ارسال نظر