به گزارش مفدا، اولین جلسه هم افزایی فعالان عرصه طنز مفدا در سرویس طنز و کاریکاتور پایگاه خبری مفدا با حضور مهندس مهدی معماری؛ مدیر روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در سالن جلسات این معاونت در ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد.
در ابتدای این جلسه یک روزه دانشجویان فعال در عرصه طنز که در قسمتهای مختلف در حال همکاری با سرویس طنز و کاریکاتور مفدا هستند اقدام به معرفی خود کرده و سپس به بیان فعالیت طنز خود در این سرویس پرداختند.
آرش قدیریان دبیر سرویس طنز و کاریکاتور مفدا با ابراز خرسندی از فعالیت این سرویس، گفت: سرویس طنز و کاریکاتور مفدا به نوعی تنها سرویس طنز فعال در عرصه دانشجویی در میان پایگاههای خبری و خبرگزاری های دانشجویی است که توانسته به خوبی حوزه طنز دانشجویی را پوشش دهد.
وی با اشاره به سختی کار طنز و تولید محتوا در این عرصه، داشتن دانشجویان طناز در دانشگاههای علوم پزشکی را قابل توجه دانست و اظهار داشت: سرویس طنز و کاریکاتور مفدا نهایت تلاش خود را برای ارائه هر چه بهتر طنز خصوصا در حوزه دانشجویی خواهد کرد.
در ادامه مهندس معماری اقدام به معرفی پایگاه خبری مفدا کرد و گفت: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید سیاستهای فرهنگی در دانشگاهها دچار تغییر و تحول شد و تلاش شد که به قولهایی که دولت در این حوزه داده است عمل کنیم.
وی افزود: سیاستی نظیر قانونگرایی، تضارب آرا، ایجاد بستر آزاد اندیشی از جمله موضوعاتی است که در دولت دوزادهم تلاش میشود به آن جامه عمل پوشانده شود.
معماری همچنین در خصوص روند رو به رشد فعالیتهای دانشجویی، توضیح داد: در یک دورهای هزینه فعالیت سیاسی در دانشگاهها بسیار زیاد بود و دانشجویان از فعالیت فرهنگی و سیاسی جدا شدند و کمتر در این حوزه فعال شدند. اما این فضا از سال ۱۳۹۳ به مرور بهتر شد.
مدیر روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، خاطرنشان شد: مفدا یک رسانه دولتی است که با تکیه بر ظرفیتهای دانشجویی در تلاش است که اخبار منتشر شده نهادهای دانشجویی را به بهترین شیوه منعکس کند..
وی نیروی انسانی توانمند را مهمترین عامل پیشرفت پایگاههای خبری مفدا دانست و گفت: قرار بر این است با آموزشهایی که برای نیروهای مفدا برگزار میکنیم بتوانیم توانمندی مفدا را در حوزه تولید محتوا افزایش دهیم.
معماری طنز را زبان بیان بسیاری از نکات دانست و سرویس طنز و کاریکاتور مفدا را مکانی برای بیان طنزهای ناب دانشجویی عنوان کرد و ابراز داشت: سرویس طنز و کاریکاتور مفدا به همت دانشجویان خوش ذوق، خوش قریحه، فرهیخته و توانای دانشگاههای علوم پزشکی راهاندازی و راهبری شده است و این افتخار ما است که بیان کنیم این سرویس بر اساس ایده دانشجویی شکل گرفته است.
مدیر روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با تاکید بر این که ایجاد سرویس طنز و کاریکاتور مفدا نشان میدهد که دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی بر خلاف فشار دروس تئوری و عملی و حضور در مراکز درمانی، افرادی با ذوق و قریحه هستند، گفت: تلاش داریم با رفع مشکلات فعالان عرصه طنز در این سرویس بتوانیم یکی از موفق ترین سرویسهای طنز دانشگاهی باشیم.
ادامه این جلسه در نوبت عصر به برگزاری کارگاه طنز از سوی خانم دکتر باقری انجامید که با استقبال فعالان دانشجویی سرویس طنز و کاریکاتور مفدا رو به رو شد.
وی در ابتدا با اشاره به شگردهای طنز نویسی بیان داشت: ۲۰۰ نظریه طنز وجود دارد که مجموع این نظریهها دارای چهار ویژگی است. طنز به کار برده میشود که طناز بتواند با تکیه بر دولایه حرف بزند و در ظاهر بخنداند اما در باطن طنز به دنبال آگاهی بخشی است.
این کارشناس حوزه طنز با تاکید بر این که طناز یک فرد آگاهی دهنده است، خاطر نشان کرد: بر این اساس هزل و بسیاری از فکاهیها و همچنین هجو از دایره تولیدات طنز کنار میروند زیرا ویژگی طنز سازندگی آن است و ما آمدهایم اصلاح کنیم.
وی طنز را عموما عفیف دانست و ابراز داشت: شما در طنز گل آقا جز عفت کلام چیز دیگری نمیبینید و گل آقا حتما در ظاهر میخنداند. ما برای یادگیری طنز بیشتر حفظ کرده و شبیه به طنز نویسان برجسته مینویسیم اما باید تکنیک را نیز آموخت.
باقری یکی از شاخصهای متن طنز گل آقا را شخصیت سازی دانست و بیان داشت: در طول هر شماره طنز این شخصیت پرداخته و کامل میشود و این یکی از ابزارهایی است که برای طنز نویسی در دسترس ما قرار دارد که باید گفت این موفقیت از دوره عبید زاکانی آغاز شده است، اما سؤال این جا است که آیا کسی توانسته است این شخصیت سازی را تکنیکال کند؟ در پاسخ باید گفت خیر.
این کارشناس و صاحب نظر عرصه طنز، طنز را تلخ اما شیرین دانست و یادآور شد: طنز دارای قالبی دو وجهی است و همیشه تلخی را در درون خود دارد. به نوعی میتوان گفت در طول تاریخ طنازان بسیاری داشتهایم که هر کدام سطحی از طنز را به نمایش گذاشتهاند. فردوسی نیز در بسیاری از موارد طناز بوده است و این بسیار عجیب است و خیام نیز طنز فلسفی تلخ میگوید که اشک انسان را جاری و انسان را به تعمق وادار میکند.
وی اضافه کرد: در مجموع نظریات روانشناسی و جامع شناسی به سه جمع بندی طنزی میرسیم که طناز به عنوان فردی هوشمند باید در حوزهای که بنا است در آن به صورت طنز کار کند نگاه از بالا داشته باشد.
باقری اولین نظریه را تضاد عنوان کرد و بیان داشت: بسیاری اعتقاد دارند طنز در تضاد اتفاق میافتد و برداشت معنایی از متن طنز در مرحله اول با آن چه در ادامه عنوان میشود متفاوت است و این موجب خنده مخاطب خواهد شد.
این کارشناس و صاحب نظر عرصه طنز، یادآور شد: گروهی مانند فروید اعتقاد دارند طنز رهایی است و میگویند خندیدن و خنداندن رهایی بخش، آرامش بخش و تنش زدا است و ناخوآدگاه در جمع خندان فرد عصبانی وجود ندارد.
وی بیان داشت: گروه سوم چون میدانند طنز در جامعه نفوذ دارد کمی خطرناک حرف میزنند. اغلب سیاست مداران از طنز دل خوشی ندارند زیرا طنزپرداز قدرتمند است و میتواند جریان ایجاد کند این در حالی است که این بعد طنز را نمیبینند که طنز پرداز میتواند کمک سیاستمدار باشد. به همین سبب به گل آقا می گفتند سوپاپ اطمینان که جامعه را میتواند تکان دهد و جامعهای که طنز را ایجاد میکند فشار اجتماعی را کاهش میدهد.
باقری طنز را دارای سه ویژگی دانست و ابراز داشت: طنز تاثیرگذارترین، ماندگارترین و کاربردی ترین ابزار ارتباطی و رسانهای است.
پایان بخش این جلسه یک روزه ارائه ایدهها و بارش افکار در حوزه طنز و جمع بندی مطالب عنوان شده از سوی شرکت کنندگان بود که مدیر روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بر رفع مشکلات موجود بر سر راه فعالیت دانشجویان حوزه طنز سرویس طنز و کاریکاتور مفدا تاکید کرد.
گفتنی است در این جلسه خانمها پگاه واعظ، زهرا اسدی، سحر شیرازی و آقایان، آرش قدیریان، محمد سعیدی نژاد، سید علی موسوی و محمد کمری از دانشگاه علوم پزشکی یزد و محمد نجفی نژاد از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، حمید اسکندری از پرسنل دانشگاه علوم پزشکی تهران، مهدی مطلبی زاده از دانشگاه علوم پزشکی هلال ایران، ابوالفضل حاتمی مقدم از دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و منیره زارع زاده؛ مدیر مفدا دانشگاه علوم پزشکی یزد حضور داشتند.
ارسال نظر