در این کارگاه آموزشی که به مدت دو روز طی روزهای سهشنبه وچهارشنبه ۲۹ و ۳۰ آبان ماه در سالن اجتماعات معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت پیگیری میشود، دکتر فرشته موتابی مدرس این کارگاه دو روزه و عضو هیات علمی پژوهشکده خانواده دانشگاه شهید بهشتی در خصوص موضوع شکستهای عاطفی و نحوه مداخله با این پدیده به ارایه سخن میپردازد.
در این کارگاه آموزشی که با حضور دکتر افسانه صادقی، رئیس اداره مشاوره و سلامت وزارت بهداشت و همچنین رؤسا و سرپرستان اداره مشاوره دانشگاههای علوم پزشکی جنوب و جنوب شرق کشور و نیز رؤسای ادارات مشاوره شش دانشگاه به غیر از مناطق مذکور برگزار شد، به سرفصلهای مهم موضوع «مداخله در شکستهای عاطفی» و اهداف مداخله در شکست عاطفی، تصمیم گیری برای قطع رابطه و مداخلات مربوط به مرحله اول شکست عاطفی اشاره شد .همچنین در این دوره آموزشی نیز به چهار مرحله بعدی مداخلات مطرح شده اشاره خواهد شد.
دکتر فرشته موتابی مدرس این کارگاه آموزشی وعضو هیات علمی پژوهشکده خانواده دانشگاه شهید بهشتی در جمع حاضرین خطاب به آنها با اشاره به اینکه باید نگاه یکپارچهای به بحث شکست عاطفی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: قطعا شما رؤسا و کارشناسان ادارات مشاوره دانشگاههای علوم پزشکی با رویکردهای نظری و درمانی متفاوتی نسبت به موضوع شکستهای عاطفی در اینجا حضور دارید، و این بحث و موضوع شکستهای عاطفی هر چند رنگ و بوی درمان شناختی رفتاری یا «سیبیتی» دارد اما واقعیت این است که از رویکرد نظری خیلی اختصاصی برخوردار نیست و مداخلاتی که در رابطه با این بحث وجود دارد بسیار جنرال است.
وی خاطرنشان کرد: برخی از دانشجویان در فضاهای آموزشی و دانشگاهی بامشکلات ناشی از روابط عاطفی و شکستهای عاطفی مواجه هستند و این دسته از افراد جزو مراجعه کنندگان ما هستند که قطعا میبایست به تناسب مشکلات آنها، از تکنیکهای خاصی برای درمان آنها استفاده کنیم.
موتابی گفت: برگزاری این کارگاه آموزشی با موضوع شکستهای عاطفی یا عشقی و آشنایی با کارشناسان و سرپرستان ادارات مشاوره دانشگاههای علوم پزشکی با انواع مداخلات در برخورد با مشکلات دانشجویان بسیار ضروری بود که امیدوارم بتوانیم در این کارگاه آموزشی دو روزه، آموزشهای لازم در این خصوص به شما ارایه شود.به عنوان مشاور باید بدانیم افرادی که مثلا در موضوع شکستهای عاطفی به ما مراجعه میکنند در چه مرحلهای قرار دارند و دارای چه شرایطی هستند و متناسب با افراد مختلف، نسبت به درمان آنها اقدام کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مراجعانی که در ارتباط با شکستهای عاطفی به مراکز مشاوره مراجعه میکنند چند دستههستند. افرادی که در یک رابطه عاطفی هستند اما با مشکلاتی مواجه شدهاند، افرادی که در حال تصمیم گیری برای ادامه یا قطع رابقطه هستند، افرادی که تصمیم به قطع رابطه دارند اما نمیتوانند به تصمیم خود عمل کنند و نیز افرادی که رابطه آنها توسط خودشان یا فرد متقابل قطع شده است.
موتابی اظهار کرد: افرادی که در یک رابطه عاطفی هستند اما با مشکلاتی مواجه شدهاند نیز شامل گروههای مختلفی است. از جمله برخی از این افراد که به تنهایی به مراکز مشاوره مراجعه کرده و برخی نیز به همراه همسر با یا نامزد خود مراجعه میکنند یا گروهی از این زوجها که ازدواج کرده یا در یک رابطه نسبتا رسمی قرار دارند در حالی که رابطه گروه دیگری از این زوجها به شکل دوستی بوده و یک رابطه غیررسمی است، یا گاهی از مراجعات بدون موافقت یا حتی اطلاع خانوادهها صورت میگیرد و در برخی از موارد حتی بدون قصد ازدواج است که به تناسب هر یک از موارد مذکور، باید نحوه مداخله متفاوت باشد.
در ادامه این کارگاه آموزشی، رؤسا، سرپرستان و کارشناسان ادارات مشاوره دانشگاههای علوم پزشکی، در خصوص مبحث شکستهای عاطفی و نحوه مداخلات با مراجعه کنندگان سخنانی ارایه کردند و تجربیات خود را در قالب این نشست، مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
روز گذشته نیز چهارمین نشست هماهنگی شورای برنامهریزی خدمات روانشناختی و مشاورهای ویژه رؤسا و مسؤولان ادارات مشاوره و سلامت روان مناطق جنوب و جنوب شرق دانشگاههای علوم پزشکی در سالن اجتماعات معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برگزار شد.
در روز نخست برپایی این نشست که با حضور دکتر افسانه صادقی، رئیس اداره مشاوره و سلامت وزارت بهداشت برگزار شد، مشکلات و چالشهای دانشگاههای علوم پزشکی مناطق ۵و ۸ مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت و مسؤولان مناطق مذکور گزارشی از عملکرد دانشگاههای تحت پوشش خود ارایه دادند و در قالب این جلسه هماندیشی، راهکارهای لازم جهت رفع چالشها و مشکلات بیان شد.
این نشست، با هدف تبادل افکار و ارایه راهکارهای لازم به منظور بهبود فعالیتهای ادارات مشاوره دانشگاههای علوم پزشکی مناطق مذکور و برنامهریزیهای لازم جهت جلوگیری از بروز آسیبها و ناهنجاریهای در میان دانشجویان به مدت سه روز طی روزهای ۲۸ تا ۳۰ آبان ماه در سالن اجتماعات معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برگزار میشود.
ارسال نظر