به گزارش مفدا، مهدی عباسی دبیر ششمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران طی سخنانی با بیان اینکه در پی زلزله ویرانگر بم جمع زیادی از دانشجویان، همگان با موج ملی و فراملی امدادرسانی به زلزلهزدگان بم کمر همت بربستند و داوطلبانه و فداکارانه در دشوارترین شرایط ممکن و با کمترین امکانات به یاری هموطنان خویش شتافتند.
وی افزود: این تابلوی زیبا و منحصر به فرد ایثار و فداکاری ملی، جهاد دانشگاهی به مثابه نهاد پیشگام علمی و فرهنگی کشور را بر آن داشت تا با برپایی رویدادی فرهنگی از این دانشجویان قدردانی کند که در این راستا ایده اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران از سال ۱۳۸۳ شکل گرفت.
عباسی ادامه داد: تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران با اهدافی همچون زنده کردن و پاسداشت ارزشهای الهی، انسانی و اخلاقی در جامعه به ویژه در میان دانشجویان، ترویج و روایی دادن فرهنگ فداکاری، شجاعت، دلاوری و نوعدوستی در میان دانشجویان، برانگیختن دانشجویان به مشارکت در کنشهای امدادی، خیرخواهانه و نیکوکارانه، سپاسگزاری و قدردانی از دانشجویان فداکار و نوعدوست، هر سال از گروههای دانشجویی یا دانشجویانی که فعالیت داوطلبانه و فداکارانه در عرصههای مختلف اجتماعی داشتهاند قدردانی به عمل میآورد. این رویداد فرهنگی تا سال ۱۳۸۷ پیوسته برگزار میشد اما از آن سال به این سو برگزاری این مراسم با کندی مواجه شد.
دبیر ششمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران با بیان اینکه فعالیتهای مربوط به ششمین آیین پس از بررسیهای اولیه و ابلاغ معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی از حدود یک سال پیش در دبیرخانه دائمی این آیین در سازمان جهاد دانشگاهی تهران آغاز شد، گفت: در ابتدا نمایندگانی از سازمانها و نهادهای مرتبط در قالب شورای سیاستگذاری گردهم آمدند که وظیفه این شورا تعیین مصادیق فداکاری، حوزههای مرتبط، شاخصها، امتیازات و در نهایت انتخاب برگزیدگان بود.
وی افزود: در کنار این شورا کمیسیونهای تخصصی نیز در سازمانهای عضو شورا تشکیل شد که نسبت به تعیین شاخصهای تخصصی هر سازمان، بررسی پرونده داوطلبان و پیشنهاد برگزیدگان به شورای سیاستگذاری اقدام میکردند.
عباسی تصریح کرد: در این دوره علاوه بر معرفی نامزدها از سوی سازمانها، با ایجاد بخش ثبتنام آزاد در سایت اینترنتی این امکان به دانشجویان یا گروههای دانشجویی داده شد که خود یا دوستانشان را نامزد دریافت تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران کنند. همچنین در این دوره مصادیق فعالیت داوطلبانه در حفاظت از محیط زیست و تجلیل و قدردانی از دانشجویان شهید مدافع حرم به مجموع مصادیق دورههای پیشین افزوده شد.
عباسی با بیان اینکه این دوره ۳۲ برگزیده در دو بخش تندیسی و تقدیری دارد، اظهار کرد: آنچه در اینجا اعلام میشود ماحصل بررسیها و برآوردهای دبیرخانه تندیس فداکاری است که از میان افراد شناسایی شده صورت میگیرد. همچنین با توجه به تلاش دبیرخانه و کمیته انتخاب در بررسی دقیق پروندهها و امتیازدهی به آنها گاهی برخی دانشجویان یا گروههای دانشجویی با فاصله امتیاز اندکی از برگزیدگان موفق به دریافت یا لوح تقدیر نشدند. دبیرخانه تصمیم گرفته است پرونده کلیه کسانی که فعالیتهای شاخصی داشته و فاصله امتیازشان از برگزیدگان اندک بوده است به شرط تداوم شرایط دانشجو بودن و فعال بودن را در دوره آینده نیز بررسی کند.
به گزارش ایسنا، دبیر ششمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران ادامه داد: دیگر اینکه برگزیدگان گاه فعالیتهای فرابخشی در چند حوزه اجتماعی داشتهاند که دبیرخانه و سازمانهای همکار کوشیدهاند هر یک از برگزیدگان را براساس اصلیترین و عمدهترین زمینه فعالیتشان انتخاب کنند که در این زمینه نیمنگاهی نیز به کارنامه کلیه افراد داشتهایم.
وی گفت: این نوید را میدهم که در صورت حمایت و پشتیبانی نهادهای علمی، فرهنگی و اجتماعی کشور به زودی باشگاه ملی فداکاری دانشجویان ایران توسط جهاد دانشگاهی تشکیل و به نهادی برای حمایت از دانشجویان فداکار تبدیل خواهد شد.
ارسال نظر