به گزارش مفدا، آیین اهدای تندیس ملی فداکاری دانشجویان دانشگاههای کشور، با حضور حجت الاسلام محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دکتر محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر سعید پورعلی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن موذنی معاون فرهنگی و اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران و دکتر مسعود حبیبی رئیس سازمان جوانان هلال احمر ایران و همچنین جمعی از چهرههای فرهنگی و هنری با هدف ترویج روحیه ایثار و فداکاری و فرهنگسازی در میان دانشجویان برگزار شد.
در این مراسم از گروههای دانشجویی و دانشجویانی که در عرصههای حفاظت از محیط زیست، اهدای خون، اهدای عضو، اکرام ایتام، توانبخشی به معلولان، حمایت از افراد بی بضاعت و نیازمند، ایثار و شهادت و دفاع از میهن و انقلاب اسلامی و آبادانی کشور به ویژه سازندگی مناطق محروم و امداد رسانی در حوادث طبیعی و غیر مترقبه ایثارگری کردهاند با اهدای لوح و تندیس قدردانی شد.
در ابتدای این مراسم حجت الاسلام و المسلمین سید حسن موذنی بر لزوم تجلیل از شهدا و ایثارگران تاکید کرد و گفت: شهدا، جانبازان و ایثارگران ما گل سرسبد ایثار در جامعه هستند.
وی خاطرنشان کرد: جامعه ما امروز باید قدردان ایثارگریها و جانفشانیهای شهدا و ایثارگران باشد، چراکه این عزیزان در مسیر امنیت کشور و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی با روحیه ایثار و از خودگذشتگی از هیچ کوششی دریغ نکردند.
حجت الاسلام موذنی گفت: آنچه که لازم است در حوزه فرهنگ بگویم این است که امروز فرهنگ، روح مقاومت اقتصادی است و امروزه گفتمان اقتصاد مقاومتی اگر بخواهد در جامعه محقق شود باید با رویکرد ایثارگری همراه باشد.
در ادامه مراسم محمد درویش مدیرکل امور مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگر قرار است مشکلات اساسی این کشور حل شود، نیازمند مردمی فداکار و ایثارگر هستیم. در میان مردم ایثارگر هیچ گروهی موثر تر از دانشجویان نمیتوانند در راه حل مشکلات اساسی کشور به ما کمک کنند تا بتوانیم از این شرایط بحرانی عبور کنیم.
وی با بیان اینکه ما دچار بحران محیط زیست هستیم، خاطرنشان کرد: توقع ما از یک دانشجویان محیط زیست این است که بگوید من برای ایران چه کردم.
همچنین در ادامه این مراسم حجت الاسلام محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ضمن تشکر از جهاد دانشگاهی به منظور برگزاری آیین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران گفت: برگزاری این مراسم همانا احیای فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی است و هشداری است به ما در پیچ و خم زندگی که انسانهای بزرگی را که با ایثارشان حق بزرگی بر گردن ما دارند، فراموش نکنیم.
وی خاطرنشان کرد: ابتکار جالبی که در این آیین وجود دارد، مشارکت دستگاهها و سازمانها جهت معرفی ایثارگران است ونکته برجسته و قابل توجه آن است که ایثارگران خود را به عنوان ایثارگر معرفی نمیکنند بلکه نهادها و سازمانها جهت معرفی این عزیزان و ایثارگریهایشان، اقدام میکنند.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی از جنس ایثار است گفت: تا از خودگذشتگی و ایثار نباشد اقتصاد مقاومتی تحقق نمییابد و نهادینه کردن ایثار پیش نیاز اقتصاد مقاومتی است. و به تعبیری اگر مباحث فرهنگی در جامعه نباشد اقتصاد مقاومتی محقق نمیشود.
محمدیان خاطرنشان کرد: خوشبختانه فضای دانشگاه ما چه در دوران دفاع مقدس و چه بعد از این دوران آکنده از انواع ایثارگریها بوده و هست و امروزه خوشبختانه جلوههایی از ایثارگریها در جامعه دانشگاهی ما کاملا قابل مشاهده است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: گرچه فضای دانشگاه در نگاه اول شامل بحث های علمی و پژوهشی است اما کسانی که با دلسوزی نسبت به این کشور مشغول ایثارگری هستند، در میان دانشگاهیان بسیار زیاد وجود دارد و نیازمندیم یک بار دیگر عرصههای ایثارگری در میان دانشگاهیان را کشف کنیم.
وی با تاکید بر این که ایثارگری با جلوهگری بودن سازگار نیست، اظهار داشت: نیاز است افرادی و یا نهادهایی کاشف و معرف ایثارگران در عرصههای مختلف باشند. تعداد زیادی از کسانی که قرار است در این مراسم از آنها تجلیل شود، ایثارگران و جانبازان دفاع مقدس هستند، که این عزیزان نقش سرنوشتسازی برای انقلاب اسلامی ایفا کردند و باعث شدهاند ما مقصد درست و نهایی را گم نکنیم.
در ادامه مراسم دکتر مسعود حبیبی رئیس سازمان جوانان هلال احمر ضمن تقدیر از دستاندرکاران برگزاری این آیین گفت: خوشحال هستم که در آستانه روز دانشجو در این جمع حضور دارم. یکی از بارزترین مصداقهای فداکاری و ایثار گذشتن از جان است، این روزها یادآور ۱۶ آذر روز جان دادن و ایثار سه تن از دانشجویان در دانشگاه تهران است لذا یاد تمامی شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و همچنین شهدای مدافع حرم را گرامی میداریم. اگر امروزه در جامعه آرامش و امنیت است و اگر استقلال و سربلندی کشورمان در عرصه بین المللی وجود دارد همه مرهون فداکاری شهیدان است.
در پایان مراسم به دانشجویان فداکار و ایثارگر تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران اعطاء شد که کانون خیریه دانشجویی التیام از دانشگاه علوم پزشکی ایران منتخب وزارت بهداشت برای دریافت تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران شد. همچنین از گروه جهادی شهید محسن باقری از دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، میثم اخلاق دوست از دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران و شروان شعاعی از دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان گروه و نفرات شایسته این وزارتخانه در این مراسم تجلیل شدند.
پخش کلیپهای جداگانه با موضوع و محوریت ایثارگری با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران و هلال احمر و همچنین اجرای ورزش باستانی و حرکات نمایشی این ورزش ملی و باستانی از جمله برنامههای این مراسم بود که مورد استقبال چشمگیر شرکتکنندگان در این آیین قرار گرفت.
ارسال نظر