به گزارش مفدا در اجلاس رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور که ششم و هفتم مردادماه در مشهد مقدس برگزار شد، چهار کارگروههای تحقیقاتی و فناوری، توسعه مدیریت و منابع، بهداشت غذا و دارو و فرهنگی و دانشجویی تشکیل شد که در هر یک از این کارگروهها، اعضا به صورت تخصصی در خصوص موضوع کارگروه به بحث و تبادل نظر پرداختند.
به دلیل اهمیت موضوع «فرهنگی و دانشجویی» یکی از کارگروههای این اجلاس به این موضوع اختصاص داشت. ریاست کارگروه «فرهنگی و دانشجویی» بر عهده دکتر محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت و دبیری این کارگروه برعهده دکتر علیرضا بیگلری رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زنجان بود.
مهمترین چالش مطرح شده در این کارگروه را «کمبود فضای خوابگاهی بهویژه خوابگاههای ملکی» در دانشگاهها علوم پزشکی عنوان کرد و گفت: با توجه به افزایش پذیرش دانشجو در رشتههای مختلف علوم پزشکی این کمبود فضای خوابگاهی کاملا محسوس بود و همه بر این باورند که فضای خوابگاهی بهخصوص خوابگاه ملکی به انداره کافی وجود ندارد که این مساله، مشکلات عديدهای برای دانشجویان و مسؤلان ایجاد میکند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان و دبیر کارگروه تخصصی «فرهنگی و دانشجویی» در گفتگو با خبرنگار مفدا با اشاره به تشکیل کارگروه تخصصی «فرهنگی و دانشجویی»، گفت: در این اجلاس برای نخستین بار چالشهایی که معاونت دانشگاهها علوم پزشکی با آن مواجه بودند مورد بررسی قرار گرفت. در حیطههای مختلف از مسؤولان دانشگاههای علوم پزشکی سوال شد، «عمدهترین چالشهایی که با آن روبرو بودهاید چه مشکلاتی بوده؟» که در این راستا معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی مشکلات و موانع پیشروی فعالیتهای خود را مطرح و به وزارتخانه اعلام کردند.
وی افزود: در کارگروه تخصصی «فرهنگی و دانشجویی» تلاش شد که چالشهای مطرح شده توسط رؤسای دانشگاهها علوم پزشکی در حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی بررسی و مشکلاتی که به نظر اعضای کارگروه از اهمیت و فراوانی بیشتری برخوردار است، مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد تا راهکارها و رویکردهای وزارت بهداشت درمقابله با این چالشها بررسی، طرحریزی و اعمال شود.
بیگلری با بیان اینکه چالشهایی که دانشگاهها علوم پزشکی اعلام کرده بودند حدود 20 مورد بود، خاطرنشان کرد: از بین این معضلات پنج چالش مهم که بیشترین تأکید و فراوانی را از نظردانشگاهها به همراه داشت ، انتخاب شد تا تصمیم گیری در خصوص برنامهریزی برای رفع آنها اتخاذ شود.
دبیر کارگروه تخصصی «فرهنگی و دانشجویی» وزارت بهداشت، مهمترین چالش مطرح شده در این کارگروه را «کمبود فضای خوابگاهی بهویژه خوابگاههای ملکی» در دانشگاهها علوم پزشکی عنوان کرد و گفت: با توجه به افزایش پذیرش دانشجو در رشتههای مختلف علوم پزشکی این کمبود فضای خوابگاهی کاملا محسوس بود و همه بر این باورند که فضای خوابگاهی بهخصوص خوابگاه ملکی به انداره کافی وجود ندارد که این مساله، مشکلات عديدهای برای دانشجویان و مسؤلان ایجاد میکند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: در راستای حل این مشکل در قالب راهکار از دولت خواسته میشود ایجاد فضاهای خوابگاهی استاندارد به عنوان یکی از برنامههای ششم توسعه جزو اولویتهای فعالیتها باشد و دولت تلاش کند در تصمیم گیریهایش علاوه بر برنامه ششم توسعه، این اضطرار و تأکید را در برنامههای خود بگنجاند.
وی متناسب نبودن چارت تشکیلاتی معاونت فرهنگی دانشجویی با مأموریت و وظایف را از دیگر چالش ذکر کرد گفت: به عبارت دیگر تعداد مأموریتی که برعهده معاونتهای دانشجویی و فرهنگی دانشگاهها علوم پزشکی است به قدری زیاد است که با این نیروهای اندک نمیتوان از عهده مأموریتها برآمد و قرار شد کارگروه ویژهای در این خصوص متشکل از مدیران معاونت توسعه و مدیران معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت تشکیل شود تا به بررسی موضوع پرداخته شود تا بتوان فهمید با چه راهکارهایی می شود چارت تشکیلاتی را تغییر داد تا همه مأموریت پوشش داده شود.
متناسب نبودن چارت تشکیلاتی معاونت فرهنگی دانشجویی با مأموریت و وظایف را از دیگر مشکلات و موانع عمده است. به عبارت دیگر تعداد مأموریتی که برعهده معاونتهای دانشجویی و فرهنگی دانشگاهها علوم پزشکی است به قدری زیاد است که با این نیروهای اندک نمیتوان از عهده مأموریتها برآمد بیگلری نامشخص بودن وضعیت تغذیه و اسکان دانشجویان پردیس بینالملل و سهمیه آزاد را از دیگر چالشها عنوان کرد و گفت: برای حل این مشکل مقرر شد دانشگاهها درصد مشخصی را به عنوان حداقل بودجههای دانشجویی دانشگاهها پردیس یا شهریهپرداز در اختیار معاونت فرهنگی دانشجویی قرار دهند تا به امور رفاهی دانشجویان مثل تغذیه و اسکان آنها رسیدگی شود.
دبیر کارگروه تخصصی «فرهنگی و دانشجویی» وزارت بهداشت، عدم شفافیت بودجه های فرهنگی را از دیگر چالشها عنوان کرد وگفت: بودجههای فرهنگی یا ناکافی و یا کامل تخصیص داده نمیشود که در این راستا درخواست شد ترتیبی اتخاذ شود مبنی بر اینکه بودجه های فرهنگی از سایر بودجههای معاونتهای فرهنگی دانشجوی جدا شود و سعی شود تخصیص کاملی بر این بودجه ها اعمال شود.
وی به نبود متولی واحد برای فعالیتهای تربیت بدنی اساتید و کارکنان دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد وگفت: مسؤول فعالیتهای تربیت بدنی دانشجویان، معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت است اما این قضیه در خصوص اساتید و کارکنان دانشگاههای علوم پزشکی مسکوت مانده است و جا دارد با یک تصمیم جامع به این سمت برویم که کلیه فعالیت های تربیت بدنی دانشگاه را به معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارتخانه معطوف و متمرکز کنیم.
ارسال نظر