به گزارش مفدا، حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی خسروی؛ معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در خصوص برگزاری دومین دور از این همایش اظهار کرد: کمیته برپایی همایش بینالمللی قرآن در سیره و اندیشه امام خمینی(ره) از هفته آتی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد و امیدواریم بتوانیم این همایش را در ماه رمضان سال آینده برگزار کنیم.
وی افزود: این همایش یکی از اتفاقات بسیار مهم و اثرگذار در یکی دو دهه اخیر بود که با همکاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) و توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و برخی دیگر از نهادها و ارگانهای داخلی و بینالمللی در سال گذشته برگزار شد.
اندیشه امام خمینی(ره) را نباید به اندیشههای سیاسی بسنده کرد
معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) گفت: بازتاب این همایش چه در داخل و چه در خارج از کشور بسیار مطلوب بود. این همایش سبب فراگیر شدن اندیشه قرآنی امام خمینی(ره) در سطوح مختلف جامعه از جمله دانشگاهها و حوزه علمیه بود. به یاد دارم دو سال قبل زمانی که برای برگزاری این همایش برنامهریزی میکردیم، بعضی از دوستان چه در حوزه و چه دانشگاه سوال میکردند که مگر امام خمینی(ره) در مورد مبانی قرآن هم نظر خاصی دارند و این مسئله نشاندهنده این بود که امام را یکبعدی شناختهاند.
خسروی در ادامه افزود: شناخت تکبعدی امام راحل برای جامعه امروز یک ضایعه است، مخصوصا جوانانی که امروز با انقلاب و اهداف آن آشنا میشوند، اگر اینگونه بیاندیشند که امام فقط در بعد مبارزه با استعمار و استکبار صاحب نظر بود، به تدریج مبانی انقلاب از دست میرود و انحرافات در آن رسوخ خواهد کرد. اگر بخواهیم انقلابمان در همان راستایی که امام داشتند و مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید دارند، همچنان به پیش برود، حتما باید از مبانی اندیشههای امام خمینی(ره) در زمینههای ایجاد انقلاب و ادامه آن بهره بگیریم که عمدترین آن جهانبینی توحیدی و اندیشه اعتقادی امام راحل بود.
دوری از ذات قرآن منشاء بداخلاقیهای سیاسی و اجتماعی
وی اظهار کرد: سیاستهای امام بر مبنای جهان بینی و هستی شناسی توحیدی بود و امام سراسر قرآن را با یک کلمه تعریف کردند و گفتند، «قرآن تجلی صفات جمال و جلال خداوند است». اگر کسی قرآن را با این دید نگاه کند باید جامعه قرآنی را با همین دید بسنجد و باید جامعه آرمانی را هم با همین دید پیش ببرد و جامعه قرآنی و آرمانی نیز باید تجلی صفات جمال و جلال الهی باشد.
خسروی اظهار کرد: در یک چنین جامعهای که قرآن در آن متجلی شده است غیبت، تهمت، ناسزا و فحاشی در آن نباید جایگاهی داشته باشد. گاهی ما در سطوح جامعه یا سطوح بالاتر در سطح مدیران بداخلاقیهایی را مشاهده کنیم باید در این زمینه جدا به فکر فرو رویم که چه شده است که انقلابی که اساس آن بر مبنای اخلاق قرآنی بود پس از گذشت سه دهه در برخی سطوح آن بداخلاقیهایی نمود پیدا کرده است و برای آنکه ما بتوانیم جامعه را به دیدگاههای امام نزدیک کنیم راهی نیست جز اینکه قرآن را دوباره در قرآن زنده کنیم.
وی در گفتوگو با ایکنا افزود: زنده کردن قرآن در جامعه به معنای قرائت، تجوید، حفظ و هنرهای خوشنویسی و از این قبیل بلکه موارد نیست بلکه به معنای فهم قرآن و تدبر در قرآن است و آن چیزی که جامعه را عوض میکند ظواهر قرآن نیست و حقیقت قرآن است حقیقت قرآن چیزی جز دو کلمه نیست «وَالَّذینَ آمَنوا وَعَمِلُوا الصّالِحاتِ» یکی باورهای درست و یکی اعمال صالح اگر این دو مورد در جامعه احیا شود جامعه جامعه قرآنی است و یکی از راهکاری رسیدن به این موضوع نظارت همگانی مردم بر مسئولان است.
مردم مسئولان را به صراط قرآنی هدایت کنند
معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) گفت: این نظارتها میتواند از باب امر به معروف و نهی از منکر مسئولین ما را متوجه حقایق قرآنی کند و از راه بسیاری از بداخلاقیها را سد کند. اگر نظارت عمومی را بر داریم طبیعی است کسی که قدرت، پول و اختیار دارد ممکن است سلاح هم داشته باشد و توان هر کاری را داشته باشد به انحراف کشیده شود و مهمترین راه نظارت عمومی مردم است که باید مسئولان را در صراط قرآنی وادار به حرکت کند.
ارسال نظر