به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت، ناصر سیم فروش، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اهمیت توجه به مسئله شرعی در بیمارستانها اظهار کرد: باید محلی که بیماران به آن مراجعه میکنند امن باشد و این جز از طریق توجه به مسئله مذهبی و شرعی به وجود نمیآید.
وی افزود: در جامعه ما مسائل اسلامی ریشه در جان ما دارد چنانچه به جایی مانند بیمارستان مراجعه کرده و این مسائل در آن رعایت نشود مسلما موجبات ناراحتی آنها فراهم میآید. لذا علاوه بر رعایت مسائل ظاهری شامل رفتار و پوشش کادر بیمارستان، باید مکانهایی برای عبادت بیماران و مشاوره به آنها برای انجام واجبات شرعی در حین بیماری وجود داشته باشد.
سیم فروش ادامه داد: من پیش از این نیز گفتهام باید رتبه بندی بیمارستانها از روی انجام و رعایت مسائل شرعی و دینی در آنها صورت بگیرد چیزی که الان در غرب وجود دارد. با همکاری نهاد کلیسا برخی بیمارستانها بر اساس مسائل مذهبی رتبه بندی میشوند، در ایران هم وزارت بهداشت با همکاری نهاد روحانیت باید مرتبا به بیمارستانها مراجعه کند و نیازهای دینی و مذهبی در بیمارستانها را مورد رفع و رجوع قرار دهند.وی با بیان اینکه جامعه پزشکی به صوت کلی وظیفه دارد که به سلامت جسمی مردم رسیدگی کند عنوان کرد: علم و کار پزشکی بسیار وسیع بوده و اشراف بر آن نیز بسیار سنگین است از سوی دیگر اقدامات و مسئولیتهای درمانی حساس بوده و این امر موجب میشود بسیاری از مدیران و پزشکان به کار درمان مشغول بوده تا حدود زیادی سلامت معنوی بیمار را رها کنند و مسائل مذهبی نیز کمرنگ باشد.
رئیس کمیته قرآن و عترت فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه پزشک محرم اسرار بیمار است نه محرم خود بیمار، تصریح کرد: اعتماد و اطمینان بیمار به پزشک بسیار مهم است زیرا موجب بهبودی سریع بیماری میشود به همین دلیل نیاز است که پزشک زن بیمار زن را ویزیت کرده و پزشک مرد، مرد را، وقتی بانویی بیمار میشود نمی تواند همه مسائل بیماری را به پزشک مرد بگوید این مسئله موجب میشود بیمار از مراجعه به پزشک امتناع کرده و در نیتجه بیماری او پیشرفت کند.
وی با بیان اینکه در خارج از کشور داشتن یک متخصص کلیه و مجاری ادراری خانم برای بانوان در بیمارستان یک نکته مثبت به شمار میرود اظهار کرد: تا پیش از انقلاب اسلامی هیچ پزشک کلیه و مجاری ادراری در کشور وجود نداشت خوشبختانه بعد از انقلاب اسلامی از لحاظ تربیت پزشک خانم و آموزش متخصصین زنان و زایمان و کلیه و مجاری ادراری در جایگاه خوبی قرار گرفتیم.
سیم فروش ادامه داد: متأسفانه برای استفاده صحیح از پزشکان زن برنامهریزی نشده است؛ از نظر من استخدام خانمها به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی باید واجب کفایی بوده و بدون هیچ گونه مقررات اداری این ها باید وارد دانشگاهها شوند، مسائلی مانند گزینش با توجه به اینکه نیاز شدید وجود دارد باید در اولویت دوم قرار گیرد. باید در هر استانی برنامهریزی شود تا بیمارستانی مخصوص بانوان و اطفال وجود داشته باشد و زنان زمانی که وارد آن میشوند راحت بوده و بتوانند به آسانی مشکلات خود را مطرح کنند.
به گزارش ایکنا، وی یادآور شد: پیش از این نیز بارها از مسئولین درخواست کردهام که با توجه به اینکه به دلیل توجه به بعد جسمی بیمار، به مسائل شرعی و مذهبی توجه شایانی نمیشود، وزارت بهداشت رعایت مسائل شرعی و مذهبی را در اولویت قرار دهد و بیمارستانها را محل امنی برای بیمارانی که امانت الهی هستند تبدیل کنند.
ارسال نظر