شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۷

اداره تغذیه

معرفی اداره تغذیه

حفظ سلامت و بهداشت غذای دانشجویان از مهم ترین اهداف مدیریت امور دانشجویی می باشد، لذا به این منظور اداره تغذیه عهده دار مسئولیت نظارت بر تهیه، طبخ و توزیع غذای دانشجویان برای وعده های غذایی صبحانه، ناهار و شام با استفاده از مواد اولیه ی با کیفیت و بهداشتی و نیز رزرو و توزیع غذا در سلف سرویس ها و خوابگاهها از طریق سیستم اتوماسیون تغذیه می باشد .

اهم وظایف این اداره و واحدهای تابعه آن در ارائه غذای سالم به دانشجویان دانشکده ها و خوابگاههای دانشگاه عبارتنداز :

  • نظارت بر تهیه به موقع مواد اولیه، طبخ غذا و توزیع آن در سلف سرویسها و خوابگاههای دانشگاه
  • نظارت برتامین تجهیزات مورد نیاز طبخ غذا
  • برگزاری مناقصه وانتخاب پیمانکار مناسب برای طبخ غذا
  • تدوین برنامه غذایی مناسب باتوجه به فصول سال و برآورده سازی نیازهای تغذیه ای دانشجویان از نظر میزان کالری، پروتئین، کربوهیدارت، چربی و ریزمغذی های لازم و استانداردسازی آن تحت نظر دکترای تغذیه با لحاظ امکانات دانشگاه و نظارت بر اجرای برنامه غذایی
  • تهیه آنالیز مواد غذایی مورد نیاز برای هریک از غذاها
  • نظارت و کنترل دقیق بر میزان مصرف مواد غذایی و کیفیت مواد غذایی خریداری شده(براساس برندهای اعلام شده)
  • نظارت دقیق بر عملکرد پیمانکار در آشپزخانه و بیمارستان به صورت شیفتی و حتی در روزهای تعطیل
  • نظارت و رسیدگی مستمربر امر بهداشت محیط های طبخ و توزیع غذا(آشپزخانه وسلف سرویس ها)
  • نظارت درتهیه و ارائه کارت بهداشتی و گواهی آموزشی پرسنل دخیل در امر تهیه و طبخ غذا ( نظارت بر عملکرد پیمانکار تغذیه )
  • کنترل بهداشت موادغذایی و تاریخ تولید و انقضاء آنها در تمامی مراحل تهیه غذا اعم از خرید موادغذایی استاندارد، نگهداری، آماده سازی، طبخ و توزیع غذا

 نحوه استفاده از سیستم اتوماسیون تغذیه

دانشجویان پس از دریافت کارت دانشجویی هوشمند خود درصورت تمایل به استفاده از غذای دانشجویی به ترتیب زیر اقدام نمایند:

 نحوه شارژ کارت تغذیه

۱-افزایش اعتبار کارت تغذیه از طریق اینترنت ( شبکه شتاب ) :

با مراجعه به آدرس http://food.iums.ac.ir و تایپ شماره دانشجویی به عنوان نام کاربری و کدملی به عنوان کلمه عبور، گزینه افزایش اعتبار را انتخاب کرده و پس از تایپ مبلغ مورد نیاز، آن را تأیید نموده و سپس روی گزینه پرداخت کلیک کنید. سپس شماره ۱۶ رقمی روی کارت شتاب و رمز اینترنتی و ccv2 خود را وارد نموده و سپس مجدداً گزینه پرداخت را انتخاب نمایید.

۲-واریز مبلغ به بانک ملت و ارائه فیش واریزی به کاربر اتوماسیون

۳-رزرو اینترنتی غذا از طریق وب سایت http://food.iums.ac.ir 

۴- امکان مراجعه مستقیم به کاربر اتوماسیون و افزایش اعتبار کارت تغذیه توسط کارت بانکی)دستگاه (pos

 

تذکر مهم

  • توجه داشته باشید رزرو غذا برای هفته بعد فقط از روز شنبه تا سه شنبه ( حداکثر تا ساعت ۲۴ روز سه شنبه) هر هفته میسر می باشد و هرگونه تغییر در رزرو هفته بعد، تا ساعت ۲۴ روز سه شنبه امکان پذیر است و درصورت عدم اقدام به رزرو غذا در این روزها امکان رزرو غذا در روز چهارشنبه وجود نخواهد داشت.
  • در صورت تعطیلی روز چهارشنبه مهلت رزرو غذا برای هفته آینده تا پایان روز دوشنبه خواهد بود .
  • دقت کنید مبلغ اعتبارموجود درکارت شما کمتر از مبلغ وعده هایی که می خواهید رزرو شود، نباشد و حتماً به موقع نسبت به شارژ کارت خود اقدام نمایید.

۲-رزرو اینترنتی غذا از طریق وب سایت http://food.iums.ac.ir  امکان پذیر است. ( در هنگام رزرو اینترنتی حتماً به تاریخ و مکان رزرو غذا دقت فرمایید. )

۳- تهیه ژتون فراموشی از طریق سیستم های وب کیوسک نصب شده در سلف سرویس ها امکان پذیر می باشد.

۴-در صورت فراموش کردن رزرو غذا در طول هفته در دانشکده ها ارائه غذای روزفروش در سلف ها( در صورت مازاد بودن غذا) با قیمت ۳ برابر قیمت عادی غذا امکان پذیر خواهد بود.

۵- در صورت رزرو اشتباه ، در دانشکده های دیگر امکان خرید روزفروش وجود نخواهد داشت.

نحوه تحویل غذا

  • دانشجویان گرامی می توانند غذایی را که رزرو کرده اند درمحل و زمان مقرر با استفاده از دستگاه تحویل غذا، دریافت نمایند.
  • وعده غذایی رزرو شده فقط در همان سلفی که رزرو انجام گرفته قابل تحویل است.
  • دانشجویان ساکن خوابگاه ها درصورت تمایل جهت رزرو صبحانه وشام می بایست از طریق اینترنت اقدام به رزرو صبحانه و شام نمایند.

 زمان توزیع غذا

  1. ساعت توزیع ناهار:

 در سلف سرویس ها از ساعت ۱۱:۳۰ الی ۱۴ می باشد.

  1. ساعت توزیع صبحانه و شام در خوابگاهها
  • وعده صبحانه وشام به طور همزمان در شش ماهه اول سال از ساعت ۱۸ الی۲۰ و درشش ماهه دوم سال از ساعت ۱۷ تا۱۹ توزیع می گردد.

 آنچه باید بدانیم

چگونگی تهیه وتنظیم برنامه غذایی

  • یکی از مسائل مهمی که تمام جنبه های روحی و جسمی دانشجویان را در طول تحصیل تحت تأثیر قرار می دهد وضعیت تغذیه است. قسمت عمده غذای مصرفی دانشجویان را غذای ارائه شده درسلف سرویس و خوابگاه ها تشکیل می دهد. در این راستا برنامه غذایی( صبحانه، ناهار، شام ) با توجه به فصول سال به صورت هفتگی توسط کمیته تغذیه ( با عضویت دو نفر دانشجو به نمایندگی از دانشجویان دانشگاه ) با توجه به نیازهای تغذیه ای روزانه دانشجویان براساس استاندارهای موجود واعتبارات تخصیصی تهیه و تنظیم شده و به دانشجویان ارائه می گردد. در تدوین برنامه غذایی از غذاهای متنوع به همراه پیش غذاها و دسرهای گوناگون استفاده می شود.

درحال حاضر درهفته، سبزیجات به صورت انواع سالاد، سبزی خوردن و یا سبزیجات بخارپز درکنارغذا، همچنین میوه به صورت ۱۰-۶ وعده در هفته ارائه می شود .

نکات مهم

  • غذاهای پخته ای که به روش صحیح نگهداری نشوند، مهمترین علت مسمومیت غذایی هستند. بهتر است غذای پخته هر چه زودتر مصرف شود زیرا غذای گرم محیط را برای رشد هرچه سریع تر میکروب ها فراهم می کند. در غیر اینصورت غدای پخته باید سریع سرد شده و در یخچال نگهداری گردد.
  • غذای پخته ای که در یخچال نگهداری می شود برای مصرف مجدد بایستی به خوبی گرم شود. بیش از دوبار گرم کردن غذای پخته کار صحیحی نیست، چون هم خطر آلودگی آن بیشتر است و هم ارزش غذایی خود را از دست می دهد.
  • به رغم اینکه مواد غذایی خام نظیر میوه ها و سبزی ها قبل از توزیع توسط پرسنل آشپزخانه شست و شو می گردد ولی با توجه به حساسیت های بهداشتی این گونه مواد، لازم است حتما قبل از مصرف ، مجددا شست و شو و ضد عفونی گردند.
  • با توجه به اینکه غذاهای کنسروی از قبیل تن ماهی باید قبل از مصرف جوشانده شود ، لذا با توجه به زمان مصرف حتما باید توسط دانشجویان جوشانده گردد.

مانیتورهای سلف

اداره تغذیه با نصب مانیتورها در سلف های دانشگاه علاوه بر ارائه اطلاعیه های اداره تغذیه ، به نمایش میزان کالری و درشت مغذی های موجود در وعده غذایی آن روز در قالب نمودار و نمایش اسلایدهای آموزشی مرتبط با تغذیه می پردازد تا دانشجویان بتوانند طی زمان صرف غذا از اطلاعات نمایش داده شده در مانیتورها بهره کافی را ببرند.

نظرسنجی          

اداره تغذیه در هر سال تحصیلی سه مرتبه برگه های نظر سنجی را برای دانشجویان ساکن در خوابگاهها ارسال می نماید تا ضمن اطلاع از میزان رضایتمندی دانشجویان از نحوه ارائه خدمات تغذیه ای، نظرات، پیشنهادات و انتقادات سازنده ایشان در برنامه ریزی های اداره تغذیه لحاظ گردد. همچنین در مکان های توزیع غذا در قسمت دختران و پسران واقع در سلف های پزشکی، توان بخشی، مدیریت - پرستاری و همت دفاتر نظرخواهی از دانشجویان قرار داده شده است تا دانشجویان بتوانند هرگونه نظر، انتقاد و یا پیشنهاد خود را به طور روزانه در این دفاتر ثبت نمایند.

سیستم نظرسنجی اینترنتی نیز در سامانه تغذیه راه اندازی و بهره برداری شده است و دانشجویان می توانند در هر ساعت از شبانه روز ، به سایت تغذیه مراجعه و نظرات خود را نسبت به کیفیت و کمیت غذاها و دسرهای توزیع شده در سه وعده صبحانه ، ناهار و شام اعلام نمایند که پس از بررسی در تهیه و تنظیم برنامه غذایی و نظارت بر عملکرد پیمانکار موثر واقع خواهد شد.

 آیین نامه ها

آیین نامه تغذیه دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور

 آشنایی با همکاران

نام و نام خانوادگی

سمت

تلفن داخلی

شماره مستقیم

هاجر کرمی آق قلعه

رئیس اداره تغذیه

۸۶۷۰۳۶۲۴

۸۸۶۲۲۶۷۲

مهتاب ملک مختار

مسئول امور دفتری و کار دانشجویی

۸۶۷۰۳۶۲۵

۸۸۶۲۲۶۷۲

مهدی قنبر زاده

مسئول اتوماسیون تغذیه

۸۶۷۰۳۶۲۵

۸۸۶۲۲۶۷۲

فاطمه احمدی

کارشناس تغذیه

۸۶۷۰۳۶۲۵

۸۸۶۲۲۶۷۲

سید حسن ارکیان

مسئول آشپزخانه صنعتی همت

----

۸۶۷۰۳۸۵۱

سید علی نمکیان

کارشناس تغذیه

----

۸۶۷۰۳۸۵۱

حمید سعیدا

ناظر آشپزخانه

----

۸۶۷۰۳۸۵۱

امین غیاث‌بیگی آذر

کارشناس تغذیه

----

۸۸۶۲۲۶۷۲

مهدی حبیبی

ناظر سلف سرویس همت

۸۶۷۰۳۶۹۱

۸۸۶۲۲۶۷۱

منصور غدیری

اپراتور و ناظر سلف مدیریت

----

۸۸۶۶۲۲۶۷

مجید اصغریان

اپراتور تغذیه سلف توانبخشی

----

۲۲۲۵۶۴۷۵

سید مسلم دربندی

اپراتور سلف همت

۸۶۷۰۳۵۶۰

۸۸۶۲۲۶۷۱

مهدی قاسمی

ناظر آشپزخانه همت

----

۸۶۷۰۳۸۵۱

اباصلت مافی

ناظر آشپزخانه همت

---- ۸۶۷۰۳۸۵۱
حمیده دست‌پاک

کارشناس بهداشت

---- ۸۶۷۰۳۸۵۱

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.