به گزارش مفدا، دومین روز از اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور امروز ۲۰ دی با حضور دکتر محمد رضا فراهانی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، جمعی از مدیران و روسای ادارات این معاونت و معاونان فرهنگی و دانشجویی ۶۵ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی برگزار شد.
دکتر محمدرضا فراهانی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت در بخشی از این نشست، ساخت خوابگاه استاندارد و تامین بودجه این حوزه را یکی از مشکلات جدی دانشگاههای علوم پزشکی خواند و به بررسی روشهای جذب منابع مالی برای ساخت و احداث خوابگاههای استاندارد دانشجویی پرداخت.
وی با بیان اینکه، برای حل این مشکل راهکارهای مختلفی وجود دارد، گفت: یکی از این راهحلها تامین بودجه مورد نیاز از سوی دولت است که با توجه به شرایط اقتصادی کشور و هزینههای دولت باید آن را منتفی دانست.
معاون فرهنگی وزیر بهداشت راه دیگر را دعوت از بخش خصوصی برای احداث خوابگاههای دانشجویی عنوان کرد و گفت: در این شیوه پس از ساخت خوابگاه دانشجویان ماهیانه مبلغی برای هزینه اسکان در خوابگاه پردخت میکنند و دانشجویانی که از توانایی مالی برخوردار نیستند نیز همچنان از خدمات رایگان استفاده خواهند کرد و هزینهها را پس از ورود به بازار کار پرداخت میکنند.
فراهانی راهکار دیگر را مشارکت دانشگاه در ساخت خوابگاه عنوان کرد و گفت: در این شیوه دانشگاه به جای بخش خصوصی ساخت خوابگاه را انجام میدهد و در ساخت خوابگاه نیز از نقشههای تهیه شده خوابگاه استاندارد در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت استفاده میکنند. در این شیوه نیز هزینه احداث خوابگاه از محل اجاره بهای خوابگاه به دانشگاه باز میگردد.
معاون وزیر بهداشت رضایت دانشجویان و احساس امنیت آنان در فضای دانشگاه را شاخص سنجش عملکرد معاونان فرهنگی و دانشجویی عنوان کرد و گفت:در محیطهای دانشگاهی باید به شکلی در مسیر حرکت کنیم که دانشجویان احساس ناامنی نکنند و از ضریب امنیتی مطلوبی برخوردار باشند. اگر بنا به دلایلی تحت فشارهای مختلف دچار مشکلات روحی و روانی شدند، دلیل آن تا اندازه زیادی به عملکرد ما به عنوان مسوولان فضای فرهنگی دانشگاه باز میگردد و به معنای آن است که کارمان را به درستی در قبال دانشجویان انجام ندادهایم و به نتیجه مطلوب دست نیافتهایم.
در بخش دیگری از این نشست، امیر للگانی مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت، ضمن تشریح برنامههای اداره نشریات و تشکلهای دانشجویی، این اداره را از قسمتهای مهم اداره کل فرهنگی دانست و گفت: اداره نشریات و تشکلهای دانشجویی پیش از این با نام«اداره مشارکت دانشگاهیان» در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت فعالیت میکرد و به دلیل حجم بالای فعالیتهایی که در خود جای داده بود، تصمیم بر این شد که به طور تخصصی به کار نشریات و تشکلهای دانشجویی بپردازد.
للگانی در ادامه با تاکید بر نقش مهم و ویژه تشکلهای دانشجویی در دانشگاهها گفت: تشکلهای دانشجویی به عنوان یک نهاد دانشجویی نقش مهمی در دانشگاه بر عهده دارند و معمولا کسانی که در حوزه تشکلهای دانشجویی فعالیت میکنند جزء نفرات فعال و برگزیده دانشگاه به شمار میروند.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت در ادامه این نشست، روند دریافت مجوز برای یک تشکل دانشجویی را بررسی کرد و گفت: در اعطای مجوز به تشکلهای دانشجویی، باید حقوق تشکل بر اساس آئیننامه رعایت و از اعمال سلایق شخصی در این حوزه پرهیز شود. ضمن آنکه در این حوزه باید منصفانه برخورد کنیم و امکانات موجود به صورت عادلانه میان تشکلها تقسیم شود و حقی از دانشجویان و تشکلها ضایع نشود.
للگانی سپس به روند صدور مجوز برای نشریات دانشجویی پرداخت و گفت: باید فضای بهتری برای نشریات دانشجویی مهیا کنیم و حمایتهای مادی و معنوی را از فعالان این حوزه دریغ نکنیم؛ چراکه دانشجویی که قلم به دست میگیرد نیاز به حمایت دارد.
وی تاسیس خانه نشریات را عاملی برای تقویت نشریات دانشجویی دانست و توضیح داد: دو سال پیش خانه نشریات با حضور نمایندگان دبیران نشریات دانشجویی شکل گرفت و این نمایندگان با تشکیل شورای مرکزی، ساختاری تحت عنوان "خانه نشریات" را پایهگذاری کردند که میتواند به عنوان بازوی کمکی و مشورتی در حوزه نشریات دانشجویی عمل کند.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت از تدوین طرحی آموزشی برای انسجام نشریات دانشجویی خبر داد و گفت: در قالب این طرح مباحث آموزشی در سطوح دانشگاهی و کشوری تدوین و به فعالان و علاقمندان این حوزه ارائه میشود.
وی همچنین از تدوین شیوهنامه حمایت مالی نشریات دانشجویی خبر داد و گفت: این شیوهنامه تا اندازه زیادی به ارتقاء کمکهای مالی به نشریات خواهد انجامید.
در ادامه این نشست دکتر مریم بختیاری معاون مدیر کل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به طرح مباحثی در اهمیت توجه به سلامت روان دانشجویان پرداخت و برخورداری از سلامت روان را متناسب با احساس خوب و کارآمد داشتن خواند و گفت: کسی که احساس خوب دارد تعامل دارد و یک دانشجو باید در کنار احساس خوب، دارای رفتار مناسب و منطقی نیز باشد.
وی با بیان اینکه معاونت فرهنگی و دانشجویی و به طور مشخص مراکز مشاوره دانشگاهها متولی سلامت روان دانشجویان و موظف به ارائه خدمات مشاوره و سلامت روان به آنان هستند، گفت: مشاوره خدمتی تخصصی و مشتمل بر آیتمهای مختلفی است و مراکز مشاوره در دانشگاههای علوم پزشکی تنها مرجع رسیدگی به این مهم در میان دانشجویان هستند.
بختیاری با اشاره به تفاوتهای روش آموزش در نسل جدید نسبت به گذشته، گفت: بسیاری از استادان معتقدند که نسل جدید تغییرات بسیار زیادی نسبت به گذشته دارد و بنابراین برای آموزش این نسل باید از محتوای جدید و متناسب با این نسل بهره گرفت.
وی اقدامات مشاورهای در دانشگاه را بسیار حساس دانست و گفت: مشاورههای فردی و گروهی، تشخیص روانی، مداخله در بحران و مشاوره در خصوص روابط سالم اجتماعی از مواردی است که توسط مرکز مشاوره دانشگاه باید مورد توجه قرار بگیرد.
معاون مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه تعدادی از ویژگیهای مراکز مشاوره دانشگاه را برشمرد و گفت: این مراکز باید دارای ویژگیهایی چون رازداری، رایگان بودن، ارائه خدمات مشاورهای، ارتباط با دیگر ساختارهای دانشگاه، به کار بستن کدهای اخلاقی، مدیریت علمی و اجتماعی باشند.
در خلال این نشست معاونین فرهنگی و دانشجویی حاضر مباحثی چون: ساماندهی بحث فضای مجازی در فعالیتهای دانشگاهی، رتبهبندی نشریات دانشجویی، برگزاری کارگاه آموزشی، پایش سلامت روان دانشجویان، حمایت از تشکلهای دانشجویی و حمایت مادی از نشریات دانشجویی مطرح کردند و در خصوص آن به بحث و تبادل نظر پرداختند.
اجلاس دو روزه معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور که از سهشنبه ۱۹دیماه آغاز شده بود، چهارشنبه ۲۰ دی ماه به کار خود پایان داد.
ارسال نظر