به گزارش مفدا، دکتر حسام الدین علامه مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت در نشست شورای عمومی خانه نشریات دانشجویی که چهارشنبه ۱۴ مهرماه در محل وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به اهمیت وجود همدلی و همراهی در بین دانشجویان و مسئولان اظهار داشت: دانشجویان فعال در نشریات دانشجویی عموماً از جمله دانشجویان نخبه دانشگاهها هستند و مسؤولیت سنگینی را در راستای جریانسازی فرهنگی بر عهده دارند.
علامه، عدم استمرار فعالیت نشریات دانشجویی را یکی از بزرگترین مشکلات پیشروی فعالیتهای مطبوعاتی در دانشگاهها دانست و از مدیران مسؤول عضو خانه نشریات دانشجویی وزارت بهداشت درخواست کرد با تربیت نیروهای خوشفکر و انتقال تجربیاتتان، به استمرار فعالیت نشریات دانشجویی کمک کنند.
وی افزود: یکی از معضلات و موانع دیگر فعالیتهای مطبوعاتی در دانشگاهها نظارت پیش از چاپ نشریات دانشجویی به بهانههای مختلف است. طبق قوانین موضوعه نشریات دانشجویی، نظارت پیش از چاپ به هیچ وجه قانونی نیست و هیچ دانشگاهی نباید به بهانه پرداخت هزینه انتشار نشریه، بر محتوای آن نظارت داشته و احیاناً دست به سانسور نشریات زند.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به تجربه موفق جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در شکلگیری ایسنا، ایسپا، مرکز امام و انقلاب و سازمان دانشجویان، گفت: برای جریانسازی فرهنگی باید تواندیهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و تجربیات خود را در اختیار دیگران قرار دهید تا چنین جریانهای ماندگار و سازندهای ایجاد شود.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت یکی از وظایف اصلی نشریات دانشجویی را ترویج فرهنگ سلامت عنوان کرد و گفت: با ایجاد آگاهی و اطلاعرسانی در نشریات دانشجویی با کمترین هزینه میتواتن رفتارهای درست سلامت را در جامعه نهادینه کرد.
علامه ترویج فرهنگ اخلاق حرفهای خصوصاً در بین جامعه پزشکی را یکی دیگر از وظایف مهم نشریات دانشجویی برشمرد و تأکید کرد: جامعه علوم پزشکی ما در زمینه اخلاق حرفهای مشکل دارد. فقط با مسائل دینی نمیشود به این موضوع نگاه کرد، بحث حرفهای لزوما بحث اخلاقی دینی نیست، شیوه، تکنیک و متد خود را دارد و باید این مسائل را از جهان یاد بگیریم.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت اضافه کرد: باید روی وجدان کاری، نظم و انضباط، اخلاق، انصاف، مدارا و مروت، صداقت، تعهد کاری و امانت داری کار کنیم. وظیفه نشریات دانشجویی اس که جامعه دانشگاهی را به این مسائل حساس کند.
وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی چه در بحث قانون اساسی و ظرفیتهایش و چه در سیر تاریخی خود ظرفیتهای بسیاری دارد، تصریح کرد: در ایسمهای غربی خبری نیست، اگر با نگاه نوگرایانه و روشمند به حوزه دین نگاه کنیم و کارآمدی را مد نظر داشته باشیم، فرهنگ دینی و فرهنگ انقلابی ما میتواند به ارتقاء سطح فرهنگ ما کمک کند.
نظارت پیش از چاپ ممنوع است
علامه در ادامه با اشاره به مواد دستور العمل اجرایی ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشجویی، تاکید کرد: هر گونه نظارت پیش از چاپ و کنترل محتوای نشریات، قبل از توزیع، ممنوع است و نمیتوان حمایت از نشریه را به اعمال نظارت پیش از چاپ منوط کرد.
وی با اشاره به اینکه در برخی دانشگاهها با صاحبت امتیازی دانشجویان مخالفت میشود، افزود: صاحب امتیاز نشریه میتواند حقیقی یا حقوقی باشد و کمیته ناظر نمیتواند با صاحب امتیازی دانشجویان مخالفت کند. هیچ نهاد دانشگاهی و غیردانشگاهی به جز کمیتههای ناظر بر نشریات دانشگاهی، حق دخالت در حوزه نشریات را ندارد و کمیته ناظر هم صرفاً در چارچوب قانون میتواند اقدام کند.
علامه ادامه داد: گستره توزیع نشریات دانشجویی حریم دانشگاه است که شامل پردیسهای دانشگاهی، خوابگاهها، بیمارستانهای آموزشی، مراکز بهداشتی و درمانی و اردوگاهها میشود و دانشگاه موظف به تعیین محلهای مناسب برای توزیع نشریات دانشجویی است.
اکثریت باید اقلیت را هم در نظر بگیرد
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فضای سیاسی و امنیتی کشور اظهار داشت: ما در کشورمان وضعیت امنیتی بسیار خوبی داریم و این امر را مرهون نیروهای امنیتی، سپاه، نیروی انتظامی هستیم، بنابراین نباید در سهمدهی در مطالبات اجتماعی بدنه اجتماعی آنها را نادیده بگیریم. این به انصاف نزدیک نیست که اگر جایی اکثریت شدیم، حقوق اقلیت را نبینیم، چرا که مانایی و پایداری زمانی اتفاق میافتند که هم اکثریت و هم اقلیت امکان اظهار نظر داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه بعضاً مشاهده میشود برخی از دانشجویان در بسیاری از نهادها و فعالیتهای فرهنگی مشارکت دارند، توضیح داد: به نظر من وظیفه اصلی دانشجو درس خواندن است، وقتی دانشجویی در سه چهار مجموعه در سطح کشوری عضو است به درسهایش نمیرسد، توصیه ما این است که سعی شود یک دانشجو در چند فعالیت فرهنگی به صورت همزمان مشارکت نکند تا به وظیفه اصلی خود که همان درس خواندن است لطمهای وارد نشود.
مدیر کل فرهنگ وزارت بهداشت افزود: نگاه ما این است که در همه مجامع تخصصی که برگزار میکنیم، یک شورای مرکزی تشکیل شود. خواهش من این است که در انتخابات شورای مرکزی هفت نفره خانه نشریات دانشجویی نیز کسانی که اکثریت هستند، اقلیت را هم در نظر بگیرند. قرار نیست اینجا اتفاق خاصی بیفتد، نقش شما تصمیمسازی و کمک به ماست، همین جا یاد بگیریم که دیگران را هم در نظر داشته باشیم و بدانیم که مسائل سیاسی و جناحی میگذرد و روزی باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه با وجود جنگ و تحریمها و فشارها، انقلاب اسلامی هنوز به حرکت خود ادامه میدهد، گفت: ۳۸ سال است که از انقلاب اسلامی میگذرد، در مقابل تمدن غرب که در آن هنوز ایسمهای روانشناسی به جای ثابتی نرسیده، زمان زیادی نیست. ما میتوانیم با توکل بر خدا و با نگاه توحیدی کلنگر و پویا یک تمدن جدید ایجاد کنیم که مقدمه ظهور آقا امام زمان باشد.
ارسال نظر